Eu spun ca Exista deoarece cred ca Biblia nu are greseli dar printre noi sunt si din cei ce cred ca Dumnezeu nu exsta.
In Biblie nu este nici o greseala, gresita este intelegerea noastra, din nestiinta, ignoranta sau chiar intentionat. Un exemplu, cum sa nu gaseesc Biblia gresita atunci cand aceasta ataca inversiunile sexuale iar eu sun homosexual. Este "evident" ca in asemenea situatie, Biblia este "gresita" deoarece imi ataca "dumnezeii".
Tot incerc sa le explic da nu ma inteleg nu le pot spune, Danut normal ca nu e gresita si nu o intelege numai cei cu sufletul drept.
Exista doua situati, fiecare cu optiunea sa:
1) Biblia NU este gresita deoarece este o carte INSPIRATA de Dumnezeu care este ATOTPUTERNIC deci Dumnezeu a avut si are posibilitatea de a aduce "modificarile" necesare pentru o Biblie corecta.
2) Dumnezeu nu exista, deci Biblia este ca orice lucru omenesc, o carte cu bunele dar si greselile ei.
Degeaba te zbuciumi, fiecare "tabara" lupta pentru optiunile ei in functie de "orientare".
Eu optez pentru perfectiune.
Ce inseamna Dumnezeu? Daca esti asa bun? Il cunoasteti pe Dumnezeu? de spuneti ca nu exista ce inseamna Dumnezeu?
Exista Dumnezeu si va exista in veci Amin
Eu spun ca Exista deoarece cred ca Biblia nu are greseli dar printre noi sunt si din cei ce cred ca Dumnezeu nu exsta.
Am spus care credeti voi una sau doua? Sa le scrieti voi
Care este eshatologia corecta, conform apostolului Pavel, cea din 1 Cor. 15 sau cea din 2 Tes?
Au femeile voie sa vorbeasca in Biserica? 1 Cor. 11 contra 1 Cor. 14.
Normal ca au voi sa vorbeasca in Biserica da dupa ce se termina Slujba, Si la noi in Maramures nu va imaginati voi ca vorbesc femeile ca la Bucuresti acolo is mai doamnee si de asta...
Nu ti-am cerut parerea ta despre acest lucru, te-am intrebat de ce Pavel o da cotita la distanta de trei capitole. Suferea de dementa senila si uitase de la mana pan-la gura ce scrisese anterior?
Tot nu inteleg ce vrei sa spui
Bibliografie: http://religion.blogs.cnn.com/......olar-says/
http://books.google.nl/......ttp?/books
http://books.google.nl/......ttp?/books
Fundamentalistii religiosi refuza in mod principial, si in niciun caz in mod analitic, ca Biblia ar putea avea greseli. De ce ai cerut sa descoperi greselile din Biblie cand oricum tu vrei sa le admiti?
Auzi are greseli, da nu pot sa iti spun tainele ei, ca sa o intelegi si tu, doar cei drepti vor cunoaste tainele ei intelegi, tu care esti hai sa zicem un cercetator care studiez sau daca nu vad ca esti interesat, de ce te interesaza de altu? de alt cineva daca nu o intelegi
Era vorba despre tine, nu despre mine, nu am spus nimic in ce ma priveste. Si, daca tot nu poti sa divulgi tainele Bibliei, de ce ai mai pus intrebarea? Sa ne lamuresti pe toti in parte ca nu putem afla tainele ei?
Ca nu le veti gasi niciodata, Am pus interebarea ca sa vad ce vi se pare voua gresit
Mie Biblia (şi nu numai) mi se pare o colecţie de greşeli, din nenumărate puncte de vedere, deci...nu mi-ar ajunge un an să le enumăr.
Nu asa cateva care ti se par tie mai exagerate si mai din punct de vedere
Tot felul de aberaţii cu pretenţia de adevăr: existenţa zeului biblic, vârsta şi provenienţa Pământului, umanităţii, povestea cu potopul global care nu a lăsat nicio urmă fizică, şerpi vorbitori, draci, demoni, îngeri şi alte fabulaţii de genul.
Aberatuile alea nu le vad, eu vad ca imi spui tu de toate da eu am cerut altceva
Eu am scris sa le scrieti voi nu sa imi dati articole din America, care credeti voi, nu ca voi imi spuneti toate site-rile cu interfata in Engleza de pe la toti necredinciosi, si eu va pot da cu bucuria lui Satan daca vreti.
Ai citit-o pe toata tu?
Raspuns corect nu are greseli, Dumnezeu a spus doar cei drepti vor cunoaste tainele mele
Daca eu scriu o teza de doctorat plina de greseli, a cui e vina pentru greseli: a celor care le observa sau a mea ca eu am scris-o?
A ta ca tu ai scris-o si ai facut greselile, si ai pus-o sa se observe
Ei, asa e si cu Biblia: vinovati pentru greselile din Biblie sunt aia care au scris-o, nu cei care le observa.
Dar biblia nu are greseli cum am spus Dumnezeu a spus doar cei drepti vor cunoaste tainele mele. De ce nu intelegi tu biblia ca esti un necredincios si de asta. Poti sa ma injuri daca vrei nu ma supar
Consensul istoricilor este ca Biblia contine greseli si contradictii:
„Dacă e s-o spun pe șleau, motivul pentru care nu există mulți cercetători de ținută care cred în «lipsa de greșeli» a Bibliei este deoarece, o spun cu tot respectul, nu este o teză care să poată fi susținută. Biblia este plină de contradicții, și da, de greșeli."
—Robin Ngo, Bible Secrets Revealed. Robert Cargill responds to viewers’ questions on the History Channel series
Dupa cum am spus sa fie sute de cercetatori ca Dumnezeu nu le arata cunoasterea Bibliei, Cand le-a amestecat gandurile si graiul.
Ha, ha, ha, ce hilar esti! Lipsa de greseli a Bibliei este o dogma care nu tine cont de realitate (de realitatea Bibliei vorbesc). Uite de cand e dovedit fara putinta de tagada ce afirm eu: http://ro.wikipedia.org/wiki/John_Mill
A nega aceste dovezi e chestie de ignoranta. Niciun biblist sănătos la cap nu neagă că manuscrisele Bibliei conțin greșeli, deci acest lucru este un fapt obiectiv. Ceea ce James White spune despre asta este că prin procesul de copiere a manuscriselor Bibliei s-au păstrat toate versetele originale, adică pentru fiecare verset originar există un manuscris care îl are redat corect. Ehrman a replicat la asta că din moment ce nu știm în ce manuscris s-a păstrat fiecare verset, asta nu ne ajută, e ca și cum am ști că o persoană are o monedă într-o mână, dar nu știm dacă o are-n dreapta sau în stânga. White a menționat că argumentele lui Ehrman (sau ceva foarte asemănător) le va auzi (predate drept fapt) oricine urmează cursuri despre Biblie într-o universitate seculară din SUA, un mod oblic de a recunoaște că Ehrman redă consensul bibliștilor. Și tot White menționa că extrem de rar îl poți prinde pe Ehrman menționând un lucru neadevărat despre Biblie sau despre istoria creștinismului, deci White nu critică faptele obiective menționate de Ehrman ci atitudinea și pedagogia lui Ehrman. White critică ceea ce el vede drept teologia lui Ehrman, susținând că Ehrman ar susține în mod eronat că el însuși e doar un istoric și prin urmare nu face teologie.
Eu nu neg, si tot ce e scris in biblie e adevarat.
Iara cu America mai lasa-ma cu SUA, multe povesti o scos America, In America tot i posibil, un biblist care cerceteaza e altceva da cand te rogi la Dumnezeu iar e altceva, tu nu intelegi e treaba ta, Gresalele le-am vazut si eu in Biblie dar tu nu ai inteles ca Dumnezeu a spus sa fugim de oameni fara credinta si sa ne facem ca nu-i auzimm, si ca nu vedem si eu pe tine nu te inteleg oricat ai explica tu gresalele alea))))))))
Ce te face sa crezi ca John Mill ar fi fost fara credinta? Si nu, nu era american. Covarsitoarea majoritate a biblistilor consta din credinciosi crestini.
Nu ma face nimic sa cred si eu pe omul pe care nul cunosc, Am spus ca America si nu el, Si in fine ca e problema danslui de ce te folosesti de argumentele lui? Eu am zis sa scrii tu ce vezi greseala in biblie, ce ti se pare ca e rau in biblie, Mai dam articole
Tu combati fapte obiective cu argumentul ca sunt mentionate de necredinciosi. Pai asa ai dreptul sa nu crezi ca apa in conditii normale fierbe la 100 de grade Celsius, deoarece aceste lucruri n-au fost stabilite de coreligionarii tai. Dar nu inseamna ca nu ar fi adevarat din punct de vedere obiectiv. Este o mica mare diferenta intre ce crezi tu si realitate.
De unde sa stiu eu ca o fost aia credinciosi si daca o fost o fost problema lor nici nu ma intereseaza si mai ales vde la americani, du-te si le arata pa continentul lor, de ce te doare capu pe tine sa spui ca nu e adevarat cand pe tine nu te intereseaza?
Pentru ca nu esti obligat sa fii marxist ca sa studiezi marxismul, nici budist ca sa studiezi budismul, nici evreu ca sa studiezi iudaismul. Biblia este importanta din punct de vedere social si cultural si pentru cei care nu cred in ea. Dupa cum zicea Ehrman, sotia lui preda la universitate cursuri despre Chaucer, dar ea nu crede in Chaucer (nu se inchina la el).
Nici n-am de gand sa studiez asa ceva, de ce este importanta pentru cei ce nu cred in ea? oare stau si ma gandesc asa pe mine daca nu ma interesaza un lucru si nu cred de ce sa stau sa mai imi pierd vremea?
Pentru ca indiferent daca cineva crede sau nu in ea, Biblia a avut un puternic impact asupra civilizatiei occidentale si pentru a intelege aceasta civilizatie trebuie sa intelegi Biblia. E ca The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, trebuie sa fi citit Biblia pentru ca oamenii fac mereu referiri la ea si folosesc expresii si proverbe care provin din Biblie. Credinciosii fundamentalisti n-au pus monopol pe intelegerea Bibliei, asa ca fiecare o poate studia dupa bunul sau plac. Dupa cum am spus, majoritatea istoricilor care cerceteaza Biblia sunt crestini, deoarece e cam improbabil ca cineva care nu e crestin sa urmeze cursuri de teologie crestina la nivel de licenta, masterat si doctorat.
Te intreb atat tu cand mergi afara mergi dezbracat sau imbracat? Tu cunosti cei bine si cei rau? Sau tu nu ai cunoasterea asta, Orcum nu mai zic nimic mersi de raspuns dar nu mau ajutt