|

ÎNTREBĂRI PENTRU CREȘTINI - PARTEA A III-A1. Ar cheltui Iisus milioane de euro pe temple și catedrale opulente sau ar cheltui ultimul bănuț pentru copiii săraci din întreaga lume?2. Cum ar aborda Iisus problema imigranților și refugiaților?3. Era Iisus un conservator sau, mai degrabă, un progresist?4. Cum îți explici că Iisus nu s-a întors pe Pământ deși a afirmat că o va face în timpul vieții apostolilor? (Matei 16: 27, 28)5. Ținând cont că învățăturile lui Iisus sunt un ghid în viață pentru orice creștin, ce a spus el despre relațiile homosexuale și cum abordezi tu subiectul în funcție de acele afirmații?6. Toată scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte... conform 2 Timotei 3:16. Asta include, evident, și Vechiul Testament. Urmează creștinii Vechiul Testament?7. Dacă nu, cum rămâne cu cele 10 porunci, geneza, păcatul strămoșesc, Sodoma și Gomora (folosită în argumentarea împotriva homosexualității) proorociile și Legea despre care Iisus a spus că o împlinește nu o desființează?8. De asemenea, cum rămâne cu secolele întregi de crime și discriminări instituționalizate împotriva unor categorii de oameni (homosexuali, atei și vrăjitoare) și sclavie, insuflate de pasaje ce se găsesc în Vechiul Testament?9. Dacă Dumnezeu ți-ar porunci să omori oameni din categoriile amintite mai sus, așa cum Dumnezeu i-a poruncit lui Moise, ai face-o?10. Cum știi că urmezi versiunea corectă a Creștinismului și nu o versiune spălăcită, bazată pe cherry-picking, influențată de modernism, secularism și valori democratice?11. Cum poate o femeie să rămână virgină după ce naște?12. Dacă soția sau fiica ți-ar spune că au rămas gravide fără să fi întreținut raporturi sexuale, cum ai reacționa?13. Dacă Maria era virgină, iar Iisus a fost conceput în mod supranatural, nu biologic, ca toți ceilalți oameni, cum rămâne cu descendența din neamul lui David, așa cum spune profeția în conformitate cu legea ebraică (descendența se transmite doar prin tată) ce ar trebui să-i susțină rolul mesianic?14. Este Iisus fiul lui Dumnezeu sau este însuși Dumnezeu?15. Dacă este însuși Dumnezeu, la cine se ruga în grădina Ghetsimani și la cine striga pe cruce înainte să moară?16. Cine a relatat conversația privată a lui Iisus cu Dumnezeu (sau cu sine însuși) cuvânt cu cuvânt, dacă apostolii dormeau?17. Cât de important este pentru tine ca o relatare a unui eveniment să fie contemporană cu evenimentul?18. Dacă ai jucat vreodată telefonul fără fir, știi bine ce se întâmplă cu mesajul. Dar dacă joci un telefon fără fir pe parcursul a decenii întregi, crezi că mesajul, care circulă în limbi diferite, mai are aceeași acuratețe?19. Dacă Dumnezeu este atotputernic, de ce nu a putut să ne ierte pur și simplu fără să mai fie nevoie de tortură, vărsări de sânge și moarte?20. Dacă ai fi Isus și te-ai întoarce pe Pământ, ai fi bucuros să vezi peste tot în jurul tău simboluri ale torturii și morții tale?

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Gasesti totul in Biblie, dar tot trist ramane.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tu nu vrei raspunsuri la intrebari. Pur si simplu esti revoltat pentru faptul ca nu intelegi Evanghelia - sfatul meu este sa o analizezi cu cea mai mare atentie, asa cum analizezi o problema la matematica, sa ceri de la Dumnezeu intelepciune pentru a-i intelege cuvantul, sa-ti scoti din cap tot ceea ce stii deja in legatura cu credinta pentru ca ceea ce stii nu este adevar ci interpretari diferite si tendentioase ale adevarului plus alte minciuni in completare. Studiaza invatatura lui Iisus (Evanghelia), deoarece aceasta este SINGURA invatatura a crestinilor

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mai bine pune intrebarile pe rand nu toate odata si mai rar ca poate asa iti mai raspunde lumea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pe Dumnezeu nu-L poti judeca. Bazandu-te pe asta, afla singur raspunsurile si roaga-L sa te indrume.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Vine din nou prietenul tău secular să îți răspundă!
1. Iisus spunea că va fi mai ușor pentru o cămilă să treacă prin urechile acului decat să intre un bogat în Rai. El de asemenea spunea că dacă un om are 2 haine iar aproapele lui nu are nimic, el trebuie să îi dea una dintre haine. Cred că asta îți cam răspunde la întrebare. Cred că dacă Iisus ar vedea catedrala prostirii neamului, ar vrea să îi dea foc! Probabil că ar reacționa ca la templu.
2. Probabil că i-ar primi, dar numai dacă se converteau la creștinism.
3. Iisus a fost socialist.
4. Știi care îi treaba cu profețiile și în general cu predicțiile viitorului. Toate ar trebui să aibă o limită de timp, dar foarte puține au, pentru că așa știm când eșuează, când trec de data de expirare. Spre exemplu evreii spun că Mesia al lor va veni pană în anul 2260. Dacă nu va veni, probabil că iudaismul va dispărea, sau va inventa vreo scuză. Au fost multe predicții despre a doua venire a lui Iisus, iar toate au eșuat de asemenea. https://en.wikipedia.org/wiki/Predictions_and_claims_for_the_Second_Coming_of_Christ
5. Nu spune absolut nimic, dar spune totuși despre varianta heterosexuală de căsătorie. Ca apoi să spună că în rai nu vom mai fi căsătoriți Luca 20:35 Oricum Iisus nu era prea family friendly, având în vedere că le-a zis oamenilor să își urască familiile.
6. Ar trebui, dar serios, cine ar mai putea respecta vechiul testament?
7. Bineînțeles că creștinii fanatici sunt de obicei ipocriți și iau numai ce le convine.
8. Vezi răspunsul meu la punctul 6. Trebuie totuși să îl parafrazez pe Mark Twain. „Biblia spune că nu trebuie să lăsăm vrăjitoarele să trăiască. Biserica a omorât de-a lungul secolelor zeci de mii de vrăjitoare. Apoi am descoperit că vrăjitoarele nu există. Dar cartea care spune asta a rămas. Nu știu dacă să rad sau să plâng."
9. Depinde de cât de îndoctrinat e individul. Oricum...2006 - 2221 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează