| roxaa15 a întrebat:

Isaac Newton:"Am convingerea fundamentalã cã Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu, scris de oameni insuflati de Dumnezeu. Studiez zilnic Biblia.""Ateismul nu are sens. "- voi ce credeti? is curiasa cu ce argumente vin ateii impotrva acestui mare om de stiinta?

37 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Inferno a răspuns:

Nu stiu cat de adevarat este, nu stiu cat de eronat este, dar cu siguranta stiu ca-s vorbele unui mare om ce a avut un impact serios asupra umanitatii, iar noi trebuie sa analizam spusele lui, nu sa fim indiferenti.

| doctorandus a răspuns:

Cu riscul de ma repeta: ce ai uitat sa spui era ca Newton era un eretic si jumatate: nu credea in Sfanta Treime, nu credea ca Isus e Dumnezeu si considera adorarea lui Isus ca fiind Dumnezeu drept cel mai grav pacat (si anume idolatrie).

| Cristianne a răspuns:

Ateismul are sens.Creștinismul are mai puțin sens și mai puțin bun simț, plus că devine aiurea.Și numai pentru că I.Newton era om de știință (creștin)asta nu înseamnă că avea neapărat dreptate.

| AcelBăiat01 a răspuns (pentru Cristianne):

Nu, dar dacă tu ești un om simplu ca mine înseamnă că noi avem dreptate nu?‍♂️? Nici nu ne comparăm cu el...

| Thunder a răspuns:

Ma lasa rece cuvintele lu' asta. Pe ce se bazeaza el cand afirma asta? Pe nimic, doar pe ceea ce ii debiteaza creierasul, la fel ca cei 7 miliarde de oameni care traiesc acum.

| roxaa15 explică (pentru Thunder):

Asta cum ii zici tu a fost unul dintre cei mai mari oameni de stiintã, autorul a foarte multe descoperiri, printre care legile gravitatiei, legile miscãrii si calculul matematic. Cand te vei ridica tu la acest nivel te rog sa ma anunti

| Alexandrelu a răspuns (pentru Thunder):

Orice masinarie sau computer, oricat de sofisticat ar fi nu poate functiona fara mana omului. Asta a vrut sa spuna Newton, ca si-n cazul calculatoarelor, lumea nu poate functiona fara Dumnezeu.

| Thunder a răspuns (pentru roxaa15):

Bine spus. Are descoperiri. Chestii care au ajutat la progresul omenirii. Chestii care le poti invata, le intelegi. Atunci cand vorbim despre zei si alte cacaturi asemanatoare totul se rezuma la nivelul imaginatiei..probabilitati, presupuneri, interpretari, chestii, trestii. Sunt destui oameni de stiinta care nu cred in D-zeu. Ce facem acum, care are dreptate? Asa ca, domnisoara, tu te ridici la nivelul respectivului de iti permiti sa vorbesti? Uite ca te anunt ca EU (scriu si cu litere mari ca sa vezi ca sunt special) ma ridic la nivelul lui Newton asta pentru ca amandoi suntem oameni, nu o avea el vreo 3 creiere si 7 maciuci ca sa fie mai presus de mine. Parca toti suntem egali in fata lui D-zeu, nu? Tu faci diferente intre oameni. Nu esti vrednica de imparatia lui D-zeu. Stai jos ai nota 2.

| Thunder a răspuns (pentru Alexandrelu):

Ma lasi? Te-ai trezit sa faci comparatii aberante. Atunci liberul arbitru e o prostie fiindca toti suntem niste marionete.

| roxaa15 explică (pentru Thunder):

Ma refeream la faptul ca tu nu ai adus ata ajutor progresului omeniri cat a adus el si alti nici de cum la lipsa vreunui neuronsi nici la maciuci nu faceam referire dar de fiecare intelege exact cea ce vrea, iti respect opinia.Si da in fata lui Dumnezeu toti suntem egali dar crezi ca vom fi toti egali si la dreapta Judecata?

| Thunder a răspuns (pentru roxaa15):

Asa si? Stiu ca nu am adus "ata" ajutor omenirii, dar tu ai adus? Chiar sunt curios. Prea imi bati mie obrazul de parca tu ai fi reincarnarea lui Newton. Eu nu inteleg ce vreau, eu inteleg ce trebuie. Si tu vad ca deviezi si nici nu scrii cum trebuie. Cum ai ajuns de la mari oameni de stiinta la dreapta judecata? Aaa, cum ramane cu oamenii aia destepti care au ajutat la progresul oamenii, dar care nu cred in D-zeu? Aia nu au dreptate in legatura cu convingerile lor?

| monstrulet a răspuns (pentru Alexandrelu):

Existau computere pe atunci?

| Alexandrelu a răspuns (pentru monstrulet):

Știe cineva de aici ce este metafora, că eu înebunesc.

| monstrulet a răspuns (pentru Alexandrelu):

Ma intreb de ce nu ai pus computerul in mana oamenilor preistorici si sa spui ca e o metafora. Oricum, e cam ridicola.

| AcelBăiat01 a răspuns (pentru Thunder):

Nu are el 3 creiere și nu are 7 măciuci, dar e mai presus ca tine cu un creier chiar dacă tu ai avea 10laughing ..nu contează câte creiere ai contează cum lucrează creierul tau și WTF ai niste comparații mega prostești mă întreb dacă gândești când vorbești... când o să fii la nivelul lui atunci o sa poți să-l critici, in caz că vii cu ideea asta învechită că "nici tu nu ești la nivelul lui să vorbești" îți spun din start că eu nu am spus că nu poți vorbi, doar că nu poți critica, poți critica doar atunci când ai dovezi mai bune, ești mai bun ca omul ăla și să nu mai zic că măcar să fii la egalul lui și nu compara egalitatea divină pe care ne o oferă Dumnezeu cu aceste egalități mintale pe care fiecare om le dezvolta la diferite nivele, unul poate studiază toată viața...e egal cu unul incult care nu a făcut școala? acum îți spun eu-- Stai jos ai nota 2 pune mâna pe carte și învață!?

| Anecherry a răspuns:

De ce nu are ateismul sens?
el cu ce argumente vine?

| Alexandrelu a răspuns (pentru Anecherry):

Voi parcă ați venit din nimic, fără tată, fără mamă, fără trecut, fără prezent, fără viitor. Cu puterea de a contrazice ce nu vă comvine, dar ce ați putea avea și prin el ați putea exista.

| risupisi a răspuns (pentru Alexandrelu):

Te referi la crestinii care il au ca mama si ca tata pe "dumnezeu" si isi neglijeaza si subestimeaza parintii care le-au dat viata considerandu-i ca fiind inferiori maimutei cu puteri supranaturale despre care se vorbeste a proasta prin biserici?
Nu de alta dar ateii au cu toti mama si tata, ba chiar sunt unii care ii considera ca fiind singurii lor Dumnezei!]
Asa ca fi mai explicit pentru ca nu este clar la cine te referi!

| Justrollin a răspuns (pentru Alexandrelu):

Vad ca te chinui sa scrii cu diacritice, dar din pacate, te cam bate limba romana

| Anecherry a răspuns (pentru Alexandrelu):

Hai ca m-ai dat pe spate. asta da lectie de viata frate, tine-o tot asa.
vad ca te roade rau cand cineva te contrazice; tu de cand credeai ca suntem toti la fel?
n-o sa ma complic sa-ti explic ce-i cu parintii mei si de ce nu-i mai am, daca am sau n-am viitor, ca nu are sens. ne auzim cand mai crestem, te pup.

| SergiuOsan a răspuns (pentru Anecherry):

Am sa aduc eu un argument pentru care ateismul nu are sens, de care se lovesc majoritatea oamenilor de stiinta cand neaga existenta lui Dumnezeu: Viata pe Pamant este imposibil sa fi aparut intamplator ( s-a dovedit matematic pe baza probabilitatii)

| Anecherry a răspuns (pentru SergiuOsan):

E clar ca ceva a declasat viata pe pamant, dar asta nu e un argument pentru a sustine ca ateismul nu are sens. mai incearca.

Deci nu e destul pentru tine? Atunci sa luam evolutionismul. De ce evolutia ne-a inzestrat cu un creier pe care nu il stim folosi? Nu s-a mai intamplat asa ceva in evolutie, deoarece caracterele nefolositoare sunt, cu timpul eliminate. Cum au aparut pestii din nevertebrate (in fosile par sa apara de nicaieri)? Cum s-au transformat solzii in pene asa, dintr-o data si apoi penele in par? Cum a evoluat determinismul genetic al sexelor? Mai gasesti argumente pe intrebarile postate de mine daca esti curioasa si vrei mai mult.

Dau un singur indiciu: Evolutia speciilor. Cum au aparut ele de fapt (luand in considerare faptul ca teoria lui darwin prezinta mari neajunsuri si nu este dovedita de fosilele descoperite)

| Luta_Bogdan_2000 a răspuns (pentru Anecherry):

De fapt există o sumedenie de dovezi care arată că este absolut irațional să nu crezi în Dumnezeu.

| AcelBăiat01 a răspuns (pentru Anecherry):

De ce nu al întrebi? laughing

| Wøodenpints a răspuns:

Chiar dacă aceste vorbe au fost spuse de Newton,chiar dacă erau spuse de ăla de vinde peşte în piaţă la tarabă,tot la fel de nesemnificative rămân.
Nici un om,oricât de inteligent ar fi nu poate gândi în locul meu în ceea ce priveşte convingerile mele religioase.
Iar ceea ce a zis Newton aici,este complet lipsit de logică şi fără nici un argument solid care să sustină ce a spus el.
Faptul că cineva mai deştept decât majoritatea, care a avut merite în diverse domenii spune ceva fără argumente, afirmaţia lui este la fel de invalidă ca şi atunci când ar fi fost spusă de un om mediocru.
Doar pentru că îl ducea capul în anume domenii mai mult decât pe alţii din vremea lui, nu înseamnă neaparat că are şi dreptate, orice ar zice.

| roxaa15 explică (pentru Wøodenpints):

Dragul meu nu doar el a sustinut existenta luiDumnezeu daaca doresti iti mai aduc cateva citate a altor oamenii mari de stiinta:Johannes Kepler"Mare este Dumnezeu, Domnul nostru, mare este puterea Sa si întelepciunea Lui nu are sfârsit." "Cred numai si numai în slujirea lui Iisus Hristos în El gãsim singurul refugiu, singura mângâiere Vãd acum cã, prin strãdaniile mele, Dumnezeu este slãvit si în astronomie, întrucât cerurile spun slava lui Dumnezeu."; Samuel Morse "si-a descris opera de-o viatã cu cuvintele: "Este opera Lui Nu nouã, Doamne, nu nouã, ci Numelui Tãu dã slavã - Psalmul 115:1." El nu a considerat cã existã vreun conflict între stiintã si credintã.;
Matthew Maury."Biblia este adevãratã si stiinta este adevãratã, si de aceea, fiecare, citite corect, nu fac decât sã o dovedeascã pe cealaltã ca fiind adevãratã."Louis Pasteur "
"Cu cât studiez mai mult natura, cu atât sunt mai uimit de lucrarea Creatorului.

| Wøodenpints a răspuns (pentru roxaa15):

N-am stat să citesc ce-ai scris tu. Şi nu-mi pasă ce au gândit alţii despre dumnezeu. Pentru mine este important doar ce gândesc eu.
Şi nu mai invada spaţiul crtual cu citate, sunt absolut inutile. Dacă mă interesa ce-au gândit oamenii ăia despre dumnezeu, le citeam lucrările. Dar nu mă interesează, deci faptul că-midai citate din ei nu face decât să-mi tai orice chef de a-ţi mai citi răspunsurile.

N-am stat să-ţi citesc răspunsul. Prea lung şi oricum nu ai nimic relevant de zis. Nu mă poţi face să cred în acelaşi zeu în care crezi tu, deci te chinui degeaba.

| roxaa15 explică (pentru Wøodenpints):

Este problema tadaca crezi sau nu, eu am dat acele citatedoar pentru a demonstra ca stiinta nu este in conflict ci credinta ci se completeaza reciproc

De ce ai dat citate? Arăt eu de ca şi cum m-ar interesa părerea altor oameni în legătură cu religia? Cine se apucă de dat citate, nu are destule argumente să-şi sustină punctul de vedere, deci clar nu are nici nimic relevant de spus.

Răspuns utilizator avertizat
| roxaa15 explică:

Investigând miscarea planetelor, Newton a vãzut mâna lui Dumnezeu la lucru. Iatã ce a mãrturisit el: "Acest sistem extraordinar al soarelui, planetelor si cometelor poate izvorî doar din sfatul si stãpânirea unei Fiinte inteligente... Aceastã Fiintã guverneazã toate lucrurile... ca Domn al tuturor."

| raymusic5432 a răspuns:

In primul rand este o minciuna de ce? pai ateismul nu prea exista in timpurile alea nici macar ca notiune, ateismul a aparut dupa revolutia franceza si nici atunci nu s-a nascut si doar deismul, asta e vrajela curata nici macar a fi agnostic notiunea nu exista, dar ateismul, chiar si darwin era agnostic pentru ca notiunea de ateism nu prea exista deci cuvintele alea sunt fictive

| Asan_Olgun_1980 a răspuns:

Biblia a fost Cuvantul Lui Dumnezeu scris de oameni insuflati de Dumnezeu, dar alti oameni insuflati de altcineva au scos si adaugat texte ceea ce face ca Biblia din zilele noastre sa numai fie Cuvantul Lui Dumnezeu ci doar franturi din Cuvantul Lui.Pot da ex si pot sa aduc dovezi ..MARTORII de ex au scos multe carti din Biblie incercand sa excluda cele ''50 000 de erori '' asa cum afirmau. exemplele pot continua si cu altii in dealungul timpului, Biblia a fost revizuita de atatea ori incat azi sunt mii de variante diferite, fiecare cult crestin are Biblia sa si nici una nu se aseamana cu alta, nu gasesti doua Biblii la fel. Si cel mai bun ex este psalmii cap 84, gasiti doua Biblii la fel referitor la cap 84 din psalmii.