21 pentru ca toţi să fie una, aşa cum tu, Tată, eşti în unitate cu mine şi eu sunt în unitate cu tine, ca şi ei să fie în unitate cu noi, pentru ca lumea să creadă că tu m-ai trimis.
La ce te referi, ce insinuezi, nu inteleg
Ideea ca toti (crestinii) sunt una, aici e problema, ca teoretic Isus si Tatal sunt in unitate, deci crestinii ar trebui sa fie una, nu?
Nu insinuez nimic, citesc literal pasajul!
Cumva tu insinuezi ca martorii sunt una (ca fiind singurii crestini)?
Ideea era ca adevaratii continuatori ai lui Isus urmau sa fie in unitate, nu ca toti care afirma ca-l urmeaza( dar fac ce vor) vor fi uniti.
N-am nevoie sa insinuiezi, martorii sant in unitate.
Nu am insinuat nimic, am zis daca tu insinuezi asta. Vad ca da!
Acum sa vedem faptele, nu?
Din cate stiu:
- nimeni pana in secolul XIX nu aveau convingeri relativ similare cu martorii (poate Unitarienii, in ideea trinitatii). Si atunci, din cate stiu Russel s-a despartit ca nu era in unitate cu B Adventista;)
- ei ai avut propriile schisme: http://upload.wikimedia.org/......udents.jpg
S-au reunit dupa ce si-au clarificat diferentele?
- martorii ca si invataturi sunt tinuti cu pumnul de fier din cate inteleg, dar au si ei oameni ce nu accepta lucruri ce doctrinele oficiale ale martorilor, vorbesc aici de sange (bineinteles), evolutie (8% suporta evolutia)
http://en.wikipedia.org/wiki/Acceptance_of_evolution_by_religious_groups
Si la final, inteleg ca 7 milioane (!?) de oameni erau ceea ce se referea Biblia si Isus nu avea nici o opinie despre crestini sa le ofere o unitate, ca sa ma puna special pe mine sa pun intrebare!
Se vede ca exista un plan divin!
Daca cineva coboara din autobus, aceasta nu inseamna ca ruta nu e corecta, "tinuti cu pumn de fier" si "accepta evolutia" - ma faci sa rad.
Nu ma gandesc sa aduc argumente biblice deoarece stiu ca pentru tine nu e autoritate.
Nu comentez ultima ta idee deoarece nu vreau sa ghicesc ce ai vrut sa spui [formularea lasa de dorit]. De fapt ti-am scris deja tot ce am vrut cu privire la intrebarea ta. Cele bune.
Dar ce legatura are crestinatatea cu rabinul Isus?
Era cumva Isus un rabin crestin sau credeti ca rabinii religiei mozaice se adreseaza in predicile lor crestinilor goijimi, sau ce?
AdrianAndrei012345678901234 întreabă: