| mentholinks a întrebat:

Isus Cristos a avut atat frati cat si surori si Maria nu a murit virgina. Asta reiese clar din Biblie. De ce ne mint preotii?

8 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Toti fratii si surorile lui Isus erau frati vitregi facuti de Iosif dintr-o casatorie anterioara. Mama lui Hristos NU A MAI AVUT copii deoarece Hristos o lasa pe mama SA in grija apostolului Ioan, DAR Maria dupa nasterea lui Isus a dus o viata sexuala NORMALA cu sotul ei Iosif. Preotii mint pentru ca au inventat tot felul de aiureli canonice.

| ania a răspuns:

Cum să fie virgină după ce a născut, nu știu să se fi practicat pe atunci cezariana.

| mentholinks explică (pentru ania):

Pai conform traditiei Mariei nu i s-a rupt himenul cand a nascut, se cheama neprihanita zamislire. Este o Evanghelie apocrifa in care se mentioneaza asta.

| Heraclit a răspuns:

Nu te minte niciun preot...
Te-as sfatui sa nu sari la concluzii asa de repede pentru ca ai multe de invatat daca vrei sa studiezi Biblia si credinta crestina. Sfanta Fecioara Maria a murit virgina. "Fratii" Mantuitorului nu au fost frati propriu zis. In antichitate frati erau si verisorii sau chiar era un sinonim pentru rude. Citeste Vechiul Testament si o sa vezi acelasi lucru. "Frati" inseamna doar rudenii.

| fllu07 a răspuns:

Preoții ne mint in legatura cu multe chestii. Nu doar cu asta. Au facut afacere din Biserica. Si vând servicii religioase. țin oamenii în întuneric spiritual si au facut adulter spiritual cu politica. lăsându'l pe Dumnezeu În treaba lui.

| Manciu_Emil_1976 a răspuns:

Păi din ce știu eu nu reiese clar, de ce te lași mințit? Posibil ca prima soție cu care a avut copii, să fi murit, apoi Iosif s-a recăsătorit, sau a avut cu Maria mai mulți copii, după nașterea lui Mesia.

| mentholinks explică (pentru Manciu_Emil_1976):

Atunci, cineva I-a zis: „Iată, mama Ta şi fraţii* Tăi stau afară şi caută să vorbească cu Tine."
* Mat 13:55 Marc 6:3 Ioan 2:12 Ioan 7:3 Ioan 7:5 Fapte 1:14 1 Cor 9:5 Gal 1:19
48Dar Isus a răspuns celui ce-I adusese ştirea aceasta: „Cine este mama Mea şi care sunt fraţii Mei?"
49Apoi, Şi-a întins mâna spre ucenicii Săi şi a zis: „Iată mama Mea şi fraţii Mei!" Cine i-a spus lui Isus ca maica-sa si fratii sai cauta sa-i vorbeasca, clar nu se referea la ucenici fiindca Isus se refera la ucenici, deci mai clar de atat ce vrei?

| fllu07 a răspuns (pentru Manciu_Emil_1976):

Iosif a murit, si maria a rămas văduvă. Dar relatările biblice, spun că Iosif si Maria au avut mai mulți copii.