Un om care a spus tata, tata de ce mai parasit, ce sa spun daca si el a spus asta, numai vorbesc ce ucenici avea, era pus pe cearta toata ziua
Dumnezeu Tatăl şi Dumnezeu Fiul sunt "Una" în esenţa divină, in "Natura divină", dar Mântuitorul Hristos a mai avut şi ceva în plus. A mai avut în plus şi natura umană asumată pentru apropierea de omenire, pentru Jertfei făcută în locul oamenilor, pentru posibilitatea iertării acestora etc…
,, Care, Dumnezeu fiind în chip, n-a socotit o ştirbire a fi El întocmai cu Dumnezeu,"
,, CI S-A DEŞERTAT PE SINE CHIP DE ROB LUÂND, FĂCÂNDU-SE ASEMENEA OAMENILOR, ŞI LA ÎNFĂŢIŞARE AFLÂNDU-SE CA UN OM."
,, S-A SMERIT PE SINE, ascultător făcându-Se până la moarte, şi încă moarte pe cruce." (Filipeni 2, 6-8)
In_ anumite locuri în Sfanta Scriptură Fiul lui Dumnezeu este direct asociat cu Yahve. In alte versete biblice este direct si indirect numit a fi "Atotţiitorul":
- "Pentru că ÎNTRU EL (Dumnezeu Fiul - Hristos) AU FOST FĂCUTE TOATE, cele din ceruri şi cele de pe pământ, cele văzute, şi cele nevăzute, fie tronuri, fie domnii, fie începătorii, fie stăpânii. Toate s-au făcut prin El şi pentru El.
Coloseni 1, 17. El este MAI ÎNAINTE DECÂT TOATE şi TOATE PRIN EL SUNT AŞEZATE."- Coloseni 1, 16.
"Toate prin El (Dumnezeu Fiul - Hristos) s-au făcut; şi FĂRĂ EL NIMIC NU S-A FĂCUT DIN CE S-A FĂCUT." - Ioan 1, 3.
Ioan 1, 4: „Întru El era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor."
Un schizofrenic.
Daca citesti Evangheliile si apoi un tratat medical, raspunsul e foarte simplu. Asa ca, acum e randul tau sa citesti tratatul.
"Eu sunt Calea, Adevarul si Viata."
Iisus este rascumparatorul nostru. Doar cine crede in Iisus va avea viata vesnica(cititi apocalipsa ce se va intampla cu restul, nu va dati cu pareri).
Am citit o istorioara candva.
La un targ de sclavi, de mult, era la vanzare o sclava de culoarea. Mergand pe acolo un om cu inima mare, s-a oprit langa ea si vazand suferinta ei, a platit stapanului ei suma ceruta. Aceasta s-a ridicat si a mers dupa el, dar omul a spus:
Ce faci, esti libera de azi, ti-am cumparat libertatea, asa cum Iisus a cumparat-o pe a noastra.
Daca ar citi si ei... Eu inainte sa citesc aveam o parere foarte proasta despre El, mi se parea ca n-are niciun sens.
Pai citeste toata Evanghelia si o sa-ti dai seama. Cand spunem Fiul Lui Dumnezeu ne referim la Iisus Hristos dinainte sa se faca om. Ce religie ai?
Eu cred ca este Fiul si am citit si Evanghelia dar vreau ateii sa citeasca si sa-si faca o parere nu doar din auzite.
Tatal, Fiul si Sf.Duh reprezinta Sf.Treime. Insa toti trei sunt considerat ca fiind un singur Dumnezeu. Deasemenea, exista rugaciunea inimii, care zice asa "Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste.ma pe mine pacatosul"
In prima parte a rugaciunii (pana la miluieste) se considera a fi extrasa ideea principala a celor 4 Evangelii.
Daca analizam cu atentie, observam ca Fiul lui Dumnezeu este numit Doamne, deci si Dumnezeu Tatal si Dumnezeu Fiul sunt acelasi Dumnezeu. Aici intra desigur si Sf.Duh.
Inseamna ca Iisus este Dumnezeu.
Depinde ce intelegem noi prin Dumnezeu. Fiindca nu poti spune ca Isus = YHWH sau Fiul egal Tatal cum se interpreteaza de fapt cand spui ca si Isus si Sfantul Duh sunt Dumnezeu si nu stiu daca e corect sa-i consideri pe toti trei un singur Dumnezeu fiindca prima porunca spune "Eu sunt Domnul Dumnezeul tau", nu "noi". Si Isus cand a fost ispitit a spus "Domnului Dumnezeului tau sa i te inchini si numai Lui." Pentru mine personal, Dumnezeu inseamna "Eu sunt cel ce Sunt" adica YHWH adica Tatal.