|

Isus sus pe cruce a fost fericit. Sunteti de acord?
El spune: Nu este mai mare dragoste decât sa-si dea cineva viata pentru prietenii sai. Ioan 15, 13.
Ce poate fi mai frumos decat sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti? =
Era cu adevarat fericit chiar si pe cruce.

11 răspunsuri:
| a răspuns:

Din cate intelegem, pentru tine ar fi o mare fericire sa il urmezi pe Isus, LA CRUCE, tu si toti ai tai va visati pe CRUCE, cand si unde acest eveniment FERICIT pentru tine si toti ai tai? O faci pentru noi, prietenii tai, cand? P.S. Si sa nu uit, asta NU inseamna ca veti ajunge in Rai, sigur NU.

| a răspuns:

Dacă umbla după fericire așa cum o concepi tu, nu făcea tot ce a făcut.
Nu sunt de acord cu tine să îl cântărești cu cântarul tău pentru zahăr și cafea.

| explică (pentru sadrian46):

De ce am conceput fericirea in mod gresit? Nu am vrut sa-l "cantaresc".

| a răspuns (pentru DaniNovember):

Dă definiția fericirii. așa cum o concepi dta, cănd începi să judeci dacă Isus a fost fericit pe cruce, dacă el a gândit ca Ioan, adică,
Hai să mă sacrific, ca să fiu fericit.
Asta am vrut să spun când te-am acuzat că îl cântărești pe Isus cu cântarul tău omenesc (Ioan e ca tine, la fel ca tine, om, care concepe fericirea ca un om).
și punctul de vedere despre ce înseamnă să fii fericit, exprimat de însuși Isus, în predica de pe munte, Matei 5. 1-11.

| explică (pentru sadrian46):

Isus a trait si a murit pentru lume. A trait ca un om din carne si oase dar a inviat ca un Dumnezeu. Era fericit daca a putut sa aduca lumea spre Tatal. Pe sfanta cruce era fericit pentru ca si-a vazut lucrarea si misiunea incheiata. A iubit lumea atat de mult incat nu s-a temut sa moara pentru noi. Numai pe cruce este mantuirea noastra. Pana si in ranile lui stia ca asa trebuie sa fie pentru ca oamenii sa fie impacati cu Dumnezeu.
Eu cred ca fericirea inseamna sa traiesti si sa mori (daca trebuie) pentru idealul tau. Pentru ce simti ca esti menit sa faci pe pamant. Sa iti duci misiunea la capat la fel cum face si soldatul de pe front care nu stie daca va mai vedea zorii zilei.
Multe mame se sacrifica si duc sarcina la termen pentru a aduce o noua viata in lume. Nu le este frica de moarte ci vad dincolo de nevoia omului de asi prezerva viata.
Fericiti cei ce plang, nu? Cand gasesti fericirea si in tristete atunci ajungi la alt nivel al vietii spirituale. Stii ca aceasta tristete va aduce multa bucurie altora. Prin moartea lui Isus de pe cruce multi au fost scosi din iad si portile raiului s-au deschis din nou pentru omenirea intreaga. Moartea lui a insemnat viata pentru multi. El stia ce are de facut inca din primii ani ai vietii si a dus totul pana la capat, pana pe Golgota.
A luptat pentru iubire si a semanat iubire in inimile multora. Asta e un ideal. A luptat pentru a ni se ierta noua pacatele, ne vroia sa fim impreuna cu el in cer. Asa cum a fost talharul de pe cruce. Nu Ioan a intrat primul in rai alaturi de Isus ci talharul care si-a marturisit pacatul chiar si in ultimele momente ale vietii. Dar s-a rugat de Isus sa-si aminteasca de el.
Sacrificiul suprem facut pe sfanta cruce este un semn ca ne-a vrut binele indiferent de consecinte. Nu a vrut sa-si salveze viata cand a fost in fata lui Pilat.
Fericiti cei curati cu inima, ca aceia vor vedea pe Dumnezeu. A fost fericit avand inima usoara si curata, S-a rugat de pe cruce pentru cei ce-l batjocoreau si cerea Tatalui sa nu le tina acest pacat.
Fericiti cei prigoniti pentru dreptate, ca a lor este imparatia cerurilor. Isus a luptat pentru dreptate pana la sfarsit. Nu a suferit nedreptatea.
Deci a fost fericit si conform Fericirilor.
Iubirea lui nu are sfarsit cum a aratat de atatea ori in biblie. A inviat mortii, a vindecat bolnavii, a iertat pe multi. A trait si a murit pentru oameni, ce poate fi mai frumos de atat?

| a răspuns:

Ce om, ce om.

| a răspuns:

Daca e asa, ideea cu sacrificiul pica, de fapt el avea un hobby, nu s-a sacrificat.

| a răspuns:

Nicio fiinta umana nu este fericita cand este crucificata lmfao rolling on the floor rolling on the floor

| a răspuns:

Isus cat a trăit pe pământ nu a fost despărțit de Dumnezeu decât la cruce.
Iată ce scrie David Clayton in cartea sa Divina Vindecare: "Dumnezeu a așezat blestemul Legii asupra Lui. I-a întors spatele si L-a lăsat singur in tot universul. la așezat sub puterea lui Satan, sub puterea deplina a blestemului si la lăsat sa vadă daca El va putea face din nou alegerea pentru omenire. Atunci când toate acestea s-au abătut asupra lui Isus, L-au luat in mod complet pe neașteptate. In consternarea Lui, El a strigat : "Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, de ce M-ai părăsit?" (
Matei 27/46)
Ca ființă umana sub puterea blestemului, El a spus : "Eu Il aleg pe Dumnezeu!"
Nimeni nu poate fi fericit despărțit de Dumnezeu!

| a răspuns:

Cred ca numai el stie cat de fericit a fost, iar povestea cu "si-a dat viata pentru cei dragi lui" da bine in poveste, dar e pe langa realitate. Probabil ca s-a luptat cu balaurul.

| a răspuns:

Daca era asa fericit cum spui, de ce a strigat Hristos pe Cruce: "Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, de ce M-ai parasit?" Nu pare deloc strigatul de fericire al unui om, ci de disperare! Cu o seara inainte, Hristos a transpirat cu picaturi de sange, la gandul apropiatelor Sale patimi.