|

La catolici sau la alte confesiuni exista echivalentul pomelnicului? Ce parere aveti despre aceasta modalitate de a stoarce bani de la naivi?

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu fi zgarcit ca nu iei nimic cu tine! religie sau nu, a da sau a darui dai dovada de bunatate si nu numai...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru lpavel):

Complet de acord cu tine! Prefer sa donez unor cauze unde vad efectul sau cunosc oamenii ca fac ceva - Casa Share, de exemplu. Daca discutam de biserici, preotul Dan Damaschin (gasesti detalii destule pe Google despre el, daca nu ai auzit inca de el), dar sub nici o forma sa arunc banii in cutia milei - stiu cazuri in care au venit popi sa isi cumpere laptopuri sau smartphone-uri de top cu bancnote de 1 leu - sau pe noaptea mintii care e reprezentata de "scrie nume de vii si morti pe biletelul asta ca sa ti le citesc contra-cost".
@AstalusAna: Dupa biblie, care e scrisa de oameni, se cere sa contribuim ca idiotii la niste organizatii care se erijeaza in reprezentantii divinitatii pe planeta asta, SAU sa facem ceea ce e denumit milostenie? Eu prin asta inteleg sa sustin Casa Share, Calendarul Stiintific, sa dau un ban in plus la excursiile cu clasa ca sa ii ia si pe copiii fara posibilitati - chiar daca parintii lor sunt niste jegosi care au bani de tigari si de BMW, dar pentru copil nu contribuie cu nimic la scoala. Daca luam in consideratie ca peste jumatate din ce produc se intoarce la stat si statul arunca cu bani in bor de parca am avea o fintinta de bani pe undeva, le donez mafihotilor in sutana binisor peste zecime...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Unii numesc asta "afacere", si spun ca e ok, iar altii o numesc "inselatorie" si spun ca e pacat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

După Biblie Dumnezeu ne cere sa contribuim cu zecime din venit.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează