|

La ce varsta esti considerat adult in crestinism? Am vazut o stire ce mi-a trezit curiozitatea.O fata de 14-16 ani de etnie rroma a fost botezata intr-o biserica si a fost pusa in cristelniţă goala. Dar se spune ca in cazul in care cel ce e botezat nu mai este copil sa nu mai fie pus in cristelnita si sa stea intr-o camasa lunga. La 15 eu cred ca tot copil esti. S-a procedat bine?

12 Raportează Evaluează
12 răspunsuri:
| a răspuns:

Prin botez practic declari public credinţa ta în Dumnezeu, iar credinţa vine în urma auzirii Cuvântului:

`` Astfel, credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos. `` Romani 10:17.

Biblia nu specifică o vârstă anume, însă, Biblia spune lămurit: Persoana care urmează să primească botezul în Hristos trebuie să aibă capacitatea să discearnă cu privire la alegerea pe care o ia în viaţă, nimeni nu poate decide în locul altcuiva.

Nu doar '' pocăiţii '' trebuie să respecte CUVÂNTUL REVELAT al Lui Dumnezeu, ci toţi cei care pretind că sunt creştini, indiferent de denominaţie din care fac parte.

Îndemnul Lui Isus a fost '' POCĂIŢI-VĂ:

`` De atunci încolo, Isus a început să propovăduiască şi să zică: Pocăiţi-vă, căci Împărăţia cerurilor este aproape. `` Matei 4:17.

`` Eu vă spun: nu; ci, dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi pieri... `` Luca 13:3.

Cum arată un serviciu de botez, depinde de denominaţia, de exemplu, Isus s-a botezat în apele Iordanului şi astăzi multe biserici în lume, chiar şi în ţară, botează în anumite râuri. Nu trebuie să ne împiedicăm de anumite prejudecăţi, importantă este alegerea pe care o luăm în viaţă, alături de Hristos sau despărţiţi de El.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

La 15 ani esti adolescent. Poate fizic nu esti matur, dar mintal esti constient de ceea ce vrei, de ce e bine si ce e rau pentru tine.
O greseala facuta la 15 ani nu mai poate fi scuzata prin varsta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

12 ani avea! Am revazut stirea pe net!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru TommyHilfiger):

Da. nu vad care ar fi problema.nu se mai boteaza in cristelnita atunci cand nu mai incape in ea.doar se toarna apa pe cap

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Biblia nu specifică o anumită vârstă la care să se facă botezul, şi nici e că ar fi nevoie de confirmarea verbală a copilului care primeşte harul.

În mod absurd, dacă acest dar al lui Dumnezeu –HARUL PRIMIT LA BOTEZ- (privit ca dar şi nicidecum ca povară) ar avea nevoie de consimţământul copilului, atunci cu atât mai mult OMULUI AR TREBUI SĂ I SE SOLICITE CONSIMŢĂMÂNTUL şi în privinţa unui alt dar primit de la Dumnezeu: VIAŢA. happy

Ar fi trebuit poate ca şi Dumnezeu să obţină acordul liberului nostru arbitru: dacă vrem să ne naştem sau nu... dacă suntem de acord cu primirea darului sacru al vieţii sau poate că nu...
Nu e bine ca cineva să-L tragă pe Dumnezeu "la răspundere" pentru darurile Sale! Acest lucru nu este corect...

Atât în cazul darului vieţii cât şi în cazul HARULUI DUHULUI SFANT, Dumnezeu consideră aceste daruri absolut necesare dezvoltării copilului ca persoană, ca suflet, pentru a putea vorbi ulterior de un liber arbitru, de o voinţă liberă, care, are mai întâi nevoie de formare!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

În general se face mare confuzie în privinţa termenului de "POCĂINŢĂ"!

"Pocăinţa" reprezintă hotărârea de a nu mai greşi... Ea înseamnă DOAR conştientizarea, mărturisirea (taina spovedaniei, sau a "pocăinţei"), părerea de rău pentru păcat (că ai săvârşit).

Dar asta nu e tot. Este necesar ca păcatele respective să nu mai fie repetate, altfel pocăinţa (regretarea păcatului, spovedania şi îndreptarea vieţii) nu este dusă până la capăt!

Pocăinţa nu are cum să fie o altă "religie", doar Mântuitorul Hristos a vorbit despre O SINGURĂ BISERICĂ!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ce etnie roma visezi ma,''tiganca imputita'' vorba marinarului

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

La 12 ani poti fi de 1, 70 cm. ce copil, la minte poate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Conteaza dimensiunile corporale mai multdar desigur in raport cu varsta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Asta cu camasa lunga e gen pocaiti. niciunde nu scrie asta.problema se pune daca mai intra in cazan la 20 de ani.asta ca a botezat-o goala e o prostie. astia fac atata gura parca poza in playboy nu se boteza

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1)Inainte baietii cand implineau 12 ani erau supusi unor teste de baratie(nu cum va ganditi voi) cu intrebari etc, si ultima proba era sa petreaca o noapte singuri in jungla(america de sud), doar cu un cutit, si cand vezi 2 luminite asa prin intuneric,nu sunt farurile de la masini! Si dimineata cand dadea soarele si rasufla linistit copilul atunci se auzea un fosnet in tufis, saracul cred ca isi zicea :chiar acum cand ma credeam in siguranta si la sfarsit? dar, stiti cine iesa de acolo? tatal lui, care il veghease toata noaptea.ei nu erau trimisi acolo doar pentru ca nu mai erau granule de dat la lei, ci pentru a le intarii credinta. Si atunci se considerau ei fii ai Domnului :-)
2):-)mi-ar fi si rusine :-)) nu cred ca s-a procedat corect, trebuia sa fie intr-o camasuta de noapte si sa i se toarne apa in cap :-)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează