|

La întrebarea aceasta vreau să îmi răspundă numai cei care credeți în dumnezeu. De ce credeți că este greșit să omori oameni? Este greșit pentru că este pur și simplu, sau pentru că dumnezeu zice așa? Pentru că dacă crima este greșită indiferent dacă un anumit zeu există și spune asta, atunci moralitatea nu necesită niciun zeu, dar dacă necesită un zeu, înseamnă că moralitatea este subiectivă. Putem spune că Dumnezeu este bun și prin urmare omorul este împotriva naturii lui, dar atunci ne putem gândi cine a decis ca el să fie bun? Să nu mai vorbim că mulți zei au omorât o mulțime de oameni. Numai cel biblic se aproximează că a omorât vreo 25 de milioane de oameni.https://dwindlinginunbelief.blogspot.com/2010/04/ drunk-with-blood-gods-killings-in-bible.html Ceea ce îl face pe YHWH nu doar un criminal dar și un ipocrit. Dacă ne luăm după biblie putem decide că a omora necredincioșii și orice alt grup de oameni vinovați de o infracțiune biblică nu ar fi nimic greșit. Pană și Iisus spunea că va veni și va omora oameni. Putem lua posibilitatea că Dumnezeu ne-a făcut și prin urmare el are dreptul să ne omoare. Asta este justificare instantă pentru crimă. Dacă Dumnezeu știe totul și totul se întâmplă după voia lui, cum susțin mulți credincioși, atunci cel care comite o crimă a comis-o după voia lui Dumnezeu. Dar tot criminalul e de vină? Nu are logică. Dacă Dumnezeu există atunci nu este nimic rău în a omora oameni, pentru că el a vrut asta. Plus că omul omorât va petrece o eternitate cu Dumnezeu, iar criminalul se va putea pocăi și va putea și el ajunge în Rai. Deci dacă Dumnezeu există, omorul nu numai că nu este greșit, dar este complet justificabil și fără consecințe. Pe de altă parte, dacă Dumnezeu nu există, omorul este ceva complet nescuzabil, condamnabil și plin de consecințe serioase. Dacă Dumnezeu nu există, cel mai probabil nu există nici viața de apoi. Ceea ce înseamnă că dacă eu omor o persoană îmi voi distruge singura viață petrecând-o în închisoare, iar persoanei pe care o omor îi iau toate amintirile, toate experiențele trecute și viitoare, toate relațiile și toate realizările, tot ce ar fi putut vreodată face este distrus pentru totdeauna. Crima supremă.

Cum comentați?

24 Raportează Evaluează
24 răspunsuri:
| a răspuns:

Dumnezeu este Cel care da viata deci doar El are dreptul sa o ia, dupa capul tau cred ca si moartea de batranete ai fi in stare sa o numesti crima, dar nu e.

deci esti doar un sclav,o marioneta de a lui atat, el face ce vrea, dumnezeu e cel mai diabolic dictator, te trimite si in iadul vesnic, tu nu ai voie sa faci, sa spui nimic, pacat ca exista astfel de persoane in secolul 21

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Prin asta pot sa spun ca ateii care intamplator tin poruncile lui Dumnezeu mai sunt si ipocriti pe deasupra pentru ca isi asuma ei meritul constiintei care este de fapt darul lui Dumnezeu.

poruncile sunt copiate din cartea morti egiptene nilson, deci cine e ipocrit?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru RAY):

Teoria evolutionista merge tocmai pe principiul "survival of the fittest" deci sustine orice mijloace de a-ti apara propriile gene, chiar si a-ti manca oponentul.

teoria evolutiei merge pe principi,cool, nu stiam,cate descopar de la crestini, teoria evolutiei nu merge pe nici un principiu,nu este acolo un dumnezeu care impune principi sau un creator, este selectia naturala, sexuala, deci nu exista principi generaliste, unele animale ucid ca asa vor ele, repet nu exista reguli, principi

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cine vrea sa Il cunoasca pe Dumnezeu sa citeasca, sa studieze TOATA Biblia si sa se roage. Degeaba facem presupuneri ("eu cred ca Dumnezeu vrea asta, este asa") daca nu am citit Biblia.

Nu cred ca tu ai citit Biblia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru AC4S4):

Nu ai răspuns la întrebare, de ce crezi că este greșit să omori oameni?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nenea Irinel15123532, biblia e o carte de povesti, ca, coranul Gita, etc.Sau da-mi peste bot cu dovezi, dar nu din gluma aia de carte.Ia alta sursa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Si apropo.Vezi ca merge sa iti raspund? Degeaba m-ai dat 'ignor' rolling on the floor

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Prin postarea asta stupida mi se confirma faptul ca ai trecut ca gasca prin apa in cazut in care chiar ai avut tentativa de a citit Biblia.
Si cum n-ai inteles nimic, evident te-ai gandit sa cauti niste rezumate pe net sa pricepi ceva si ai dat de niste site-uri cum e cel pe care l-ai pomenit.

Hai ca iti raspund si la intrebare ca sa nu te superi.
Dumnezeu este Cel care da viata deci doar El are dreptul sa o ia, dupa capul tau cred ca si moartea de batranete ai fi in stare sa o numesti crima, dar nu e.
Crima este cand un om incalca voia lui Dumnezeu si ii ia viata cuiva fara acordul divin.

Am o rugaminte la tine, tu ziceai ca militezi pentru o lume a tolerantei si pentru respectarea celor fara religie sau a comunitatii gay.
Te rog frumos atunci respecta-ne si tu valorile si ceea ce e sfant pentru noi si nu mai huli numele lui Dumnezeu folosind tot felul de adjective.
Multumiri anticipate!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Nilsson):

A fost o întrebare amarăta, nu ți-am zis că ești idiot, nu am zis nimic ofensiv și mi-am exprimat o părere. Ești perfect liber să crezi în absolut ce vrei, nu te condamn, nici nu îmi pasă, dar am pus o întrebare.
„Crima este cand un om incalca voia lui Dumnezeu si ii ia viata cuiva fara acordul divin."
Deci dacă nu ar fi un Dumnezeu, crima nu ar fi greșită?
O întrebare, sper că nu te simți ofensat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim14653876):

Daca Dumnezeu nu ar exista nu ar fi nici moralitate, El este Cel care stabileste ce e bine si ce e rau.

Ai justificat ca o crima e rea in urmatorul fel:
„Dacă Dumnezeu nu există, cel mai probabil nu există nici viața de apoi. Ceea ce înseamnă că dacă eu omor o persoană îmi voi distruge singura viață petrecând-o în închisoare, iar persoanei pe care o omor îi iau toate amintirile, toate experiențele trecute și viitoare, toate relațiile și toate realizările, tot ce ar fi putut vreodată face este distrus pentru totdeauna. Crima supremă. "

Din punct de vedere ateist, ar putea sa pun urmatoare problema: de ce mi-ar pasa?
Sunt multi criminali in serie care in acest mod isi justifica faptele.

Ateismul nu are niciun fel de cod moral, pentru atei viata este doar rezultatul unor combinatii chimice intamplatoare de acum cateva miliarde de ani si a ucide pe cineva nu inseamna altceva decat sa ii intrerupi niste functii biologice, nu exista bine sau rau in toata treba asta.

Daca un ateu ar fi cu cineva izolat pe o insula pustie, nu are cine sa-l pedepseasca iar constiinta nu il mustra ar putea sa il omoare ca sa ii fure proviziile si ar fi perfect ok din punctul lui de vedere.

Nu insa si din punctul lui Dumnezeu care este autoritatea suprema in ceea ce priveste ce e bine si ce e rau.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Nilsson):

„Daca Dumnezeu nu ar exista nu ar fi nici moralitate„
Aș putea probabil să scriu pagini ca să demontez afirmația asta absurdă, dar o să îți dau un exemplu biblic. În capitolul 2 din Exod Moise a omorat un egiptean și s-a uitat în toate părțile pentru a se asigura că nu l-a văzut nimeni. Iar în povestea cu Cain și Abel, Cain a mințit și nu a mărturisit că el l-a omorât. Toate astea înainte de cele 10 porunci. Înseamnă că aceste 2 personaje știau că e greșit să omori oameni cu mult înainte ca Zeul lor să le spună asta.
Mai departe ce părere ai despre Babilonieni(1800î.H.),, Maiași(2000î.H.), Asirieni(2500 î.H.), Egipteni(3000î.H.) și Sumerieni(5000î.H.). Toate aceste populații au trăit cu mult timp înainte de Iudaism și au avut și ei propriile legi și coduri morale fără să aibă nevoie de YHWH să le spună ce să facă. Codul lui Hamurabi a existat cu secole înainte de cele 10 porunci, într-o formă similară cu acestea, sculptate în piatră, cu 282 de legi, mult mai bune și mai evoluate decat cele 613 legi ale vechiului testament. Pe care și creștinii ar trebui să le urmeze, dar na, mulți dintre voi nu vă știți credința. Plus că dacă le-ați urma ați ajunge la închisoare.https://en.wikipedia.org/wiki/613_commandments Matei 5:17-20.
Moralitatea există și la animale. În special la cele care trăiesc în grupuri mari. O mulțime de specii de la mamifere evoluate precum maimuțe, primate și delfini pană la insecte ce trăiesc în grupuri mari precum albine, viespi, furnici etc. se ajută una pe alta, au spirit de sacrificiu etc. fără să aibă nevoie de absolut nicio religie să le spună asta.Moralitatea are origini evolutive. Să explic puțin teoria genei egoiste a lui Richard Dawkins. Să spunem că este o familie de animale, care au gene bune și sunt în pericol. Masculul se poate sacrifica pentru partenera lui și pentru copiii lui pentru ca ei să poată ajuta specia și să își...2008 - 2215 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim14653876):

Uite ce scrie in epistola catre Romani:

" 14 Când neamurile– care nu au Legea –, fac din fire lucrurile Legii, prin aceasta, ele, care nu au Legea, îşi sunt singure lege. 15 Ele arată astfel că lucrarea Legii este scrisă în inimile lor. De asemenea, şi conştiinţa lor arată că acest lucru este adevărat, întrucât gândurile lor fie se acuză, fie se scuză între ele. 16 Acest lucru se va vedea în ziua în care, potrivit Evangheliei mele, Dumnezeu, prin Isus Cristos, va judeca lucrurile ascunse ale oamenilor."

Asa ca oamenii au moralitatea tot de la Dumnezeu, implicit si codurile de legi antice.
De asta pana la Moise nu era nevoie ca Dumnezeu sa formuleze explicit poruncile.
Prin asta pot sa spun ca ateii care intamplator tin poruncile lui Dumnezeu mai sunt si ipocriti pe deasupra pentru ca isi asuma ei meritul constiintei care este de fapt darul lui Dumnezeu.
In ceea ce priveste asa-zisa gena a egoismului a sarlatanului Dawkins aceasta e o teorie absurda, teoria evolutionista merge tocmai pe principiul "survival of the fittest" deci sustine orice mijloace de a-ti apara propriile gene, chiar si a-ti manca oponentul.
Si daca "gena egoismului" exista cum isi explici ca unele animale isi ucid proprii pui?
Sau de ce oamenii din Europa ajuta copii din Africa ce nu absolut nicio legatura genetica nu doar ca nu sunt rude?
Apropo, cu avortul esti de acord?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Nilsson):

Legile VT sunt în principal referitoare la venerarea lui YHWH, ferirea de idolatrie și de oameni idolatrii, în unele cazuri omorârea persoanelor și distrugerea orașelor vinovate de idolatrie, sacrificii ale animalelor și primilor născuți, legi de dietă, legate de conceptul de „animale necurate„, legi cu privire la sclavie, legi ce îi favorizau pe evrei drept poporul ales, legi care tratau femeile drept proprietate, legi care spun că femeile trebuie izolate de restul lumii cand sunt la menstruație și după naștere, omorate dacă fac sex înainte de căsătorie, forțate să se mărite cu violatorii lor și obligate să avorteze dacă soțul lor e gelos, omorârea homosexualilor, a celor care nu țin sabatul, a celor care practică vrăjitoria, spiritismul, astrologia, necromanția(ceea ce faceți și voi când vă rugați la sfinți), a orașelor necredincioase etc., legi care necesită circumcizia bebelușilor, interzicerea purtării unor haine din materiale mixte, a bârfei, a tatuajelor și piercingurilor, care obligă bărbații să aibă păr lung și barbă, care discriminează handicapații și le interzic bărbaților eunuci să intre în biserică, legi care ordonă omorârea copiilor care nu își ascultă părinții, leacuri pentru lepră ce nu au ajutat niciodată pe nimeni și multe multe altele. Legi susținute de domnul vostru Iisus Hristos Matei 5:17-20. Prin asta pot sa spun ca creștinii care întâmplator nu țin poruncile lui Dumnezeu mai sunt și ipocriți pe deasupra.
Ca să îți răspund la întrebările legate de gena egoistă, chiar și cel mai puternic exemplar din orice specie de pe planetă nu va putea supraviețui singur, din acest motiv majoritatea animalelor formează grupuri. Există și excepții, dar de obicei sunt reprezentate de animale mici și mai nesemnificative în natură. Prin urmare pentru a putea supraviețui ca un grup, animalele trebuie să conviețuiască bine. În evoluție nu este vorba numai despre...2004 - 2218 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim14653876):

Of, cum ma obligi sa-mi pierd timpul cu tine.
Tin sa te corectezi pe alocuri.

„Legile VT sunt în principal referitoare la...

-sacrificii ale animalelor și primilor născuți

Dumnezeu nu a cerut sacrificiul copiilor ca practica spre deosebire de popoarele pagane din jur pe care le-a condamnat la distrugere dupa sute de ani de orori, in cazul lui Avraam a fost doar o incercare a credintei si a fost oprit inainte de a-l aduce pe Issac ca jertfa, iar in cazul lui Iefta din cartea Judecatori Dumnezeu nu i-a cerut sa o aduca pe fiica sa ca jertfa, Iefta a facut de capul lui acest act.

-legi cu privire la sclavie, legi ce îi favorizau pe evrei drept poporul ales

Sclavia din perioada iudaica nu era precum sclavia din perioada coloniala cand negrii erau luati prizonieri cu forta si putea fi chiar si omorati de stapani.
Acel tip de robie era doar o reglementare a unor practici din trecut cu privire la recuperarea datoriilor, cand cineva nu isi putea plati o datoria trebuia sa munceasca pentru creditor pana la recuperarea acesteia, iar stapanul nu avea dreptul sa il omoare in caz contrar riscand chiar el pedeapsa capitala.
Mai mult decat atat, toti robii aveau dreptul la eliberare dupa 7 ani, pe cand in perioada coloniala negrii erau sclavi pe viata ei si copii care li se nasteau.

Legile nu ii favorizau pe evrei, si strainii puteau face parte din popor daca acceptau circumcizia si erau considerarati ca si nativi.

Levitic 18

"10. Nici să nu culegi strugurii rămași după cules în via ta, și să nu strîngi boabele cari vor cădea din ei. Să le lași săracului și străinului. Eu sînt Domnul, Dumnezeul vostru."

„33, Dacă un străin vine să locuiască împreună cu voi în țara voastră, să nu -l asupriți.
34.Să vă purtați cu străinul care locuiește între voi ca și cu un băștinaș din mijlocul vostru; să -l iubiți ca pe voi înșivă, căci și voi ați fost străini în țara Egiptului. Eu sînt Domnul, Dumnezeul vostru."
...2008 - 2171 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Nilsson):

Îmi pare rău că te fac să îți pierzi timpul, dar oricum nu contează pentru că tu vei avea o viață eternă în paradis iar eu voi fi torturat pentru vecie de către Dumnezeu, părintele bunătății al iertării și al iubirii. Deci acordă și tu acestui biet om păcătos onoarea de a îmi răspunde la câteva nelămuriri.
În primul rând faptul că cineva poate lua apărarea poveștii cu sacrificarea lui Isaac mă sperie. YHWH a dovedit în acest episod că este un madiac megaloman și infinit de crud și arogant. Nu contează că l-a oprit, ideea din spatele poveștii e imbecilă. Plus că dumnezeu e atotștiutor deci la ce mai folosesc testele atunci? Sacrificii umane au existat și în Biblie, nu erau interzise. Doar cele închinate zeilor străini erau considerate un păcat, însă în Exod, atunci când israeliții au ieșit din Egipt și după ce tabletele cu cele zece porunci au fost rescrise, într-o formă fără interdicție pentru crimă, furt, adulter sau mărturie falsă, YHWH a poruncit ca toți întai născuții de parte bărbătească să fie sacrificați. Torah e foarte clară la capitolul ăsta și nu oferă nicio cale de scăpare. Exod 13:2 Exod 22:29 Exod 34:19-20 Levitic 27:28-29 Numeri 3:13. Deci YHWH nu vroia ca israeliții să își treacă copiii prin foc lui Moloch, dar vroiau să îi sacrifice lui? Mai ales că el spunea despre jertfele arse că sunt „de un miros plăcut domnului". Dar lăsand sacrificiile umane la o parte, de ce Dumnezeu cerea sacrificii animale pentru a își potolii mania? Asta e ceea ce un zeu păgân și barbar ar face-o. Adică nimeni nu i-ar scuza pe greci care sacrificau animale lui Zeus sau pe azteci care sacrificau oameni lui Tonatiuh și Tlaloc. De ce dumnezeu, despre care creștinii spun că este un zeu omnibenevolent și își iubește creația ar cere omorarea unor animale nevinovate pentru a ierta păcate? De ce trebuia să omori o mulțime de tauri/viței/oi/miei/țapi/capre/turturele în asemenea...2008 - 2221 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim14653876):

Dupa ce ca habar nu ai de Biblie mai esti si nesimtit pe deasupra.
Ai gasit si tu site-ul bibliapentrusceptici si de dai mare cunoscator.

„YHWH a poruncit ca toți întai născuții de parte bărbătească să fie sacrificați. Torah e foarte clară la capitolul ăsta și nu oferă nicio cale de scăpare."

- din prostia ta nu ai cale de scapare.
In Tora, inchinarea primilor nascuti era de fapt o consacrare nici vorba de jertifire.
Exod 13.2
"Pune-Mi deoparte ca sfant pe orice intai nascut, pe orice intai nascut dintre copiii lui Israel, atat dintre oameni, cat si dintre dobitoace: este al Meu."
Exod 13.13-14
„Sa rascumperi cu un miel pe orice intai nascut al magaritei; iar daca nu-l vei rascumpara, sa-i frangi gatul. Sa rascumperi de asemenea pe orice intai nascut de parte barbateasca dintre fiii tai.
Si cand te va intreba fiul tau intr-o zi: "Ce inseamna lucrul acesta?", sa-i raspunzi: "Prin mana Lui cea atotputernica, Domnul ne-a scos din Egipt, din casa robiei;"
Acest ritual simboliza de asemenea, pe langa amintirea iesirii din Egipt si venirea lui Hristos care va rascumara lumea din pacat, mielul simbolizandu-L pe Iisus.
Cred ca si cel mai ingust om la minte ar trebui sa-si dea seama ca daca fiul intreaba ce inseamna acest ritual e clar nu era el jertfit.
Iata ca iti mai dau un text:
Numeri 3.12-13
„Iata ca am luat pe leviti din mijlocul copiilor lui Israel, in locul tuturor intailor nascuti, care se nasc intai dintre copiii lui Israel; si levitii vor fi ai Mei.
Caci orice intai nascut este al Meu; in ziua cand am lovit pe toti intaii nascuti din tara Egiptului, Mi-am inchinat Mie pe toti intaii nascuti din Israel, atat din oameni, cat si din dobitoace: ei vor fi ai Mei. Eu sunt Domnul."
Acum o sa zici ca intreg neamul levitilor a fost adus ca jertfa?!
Cine mai indeplinea serviciul preotesc?
E consacrarea de care ziceam, la fel ca si in cazul lui Samuel din 1 Sam 1.11
„Si Ana se ruga Domnului cu sufletul amarat si plangea.
Ea a facut...2006 - 2122 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cred ca ai incrucat grav borcanele happy

In primul rand, moralitatea nu este obiectiva, in sensul ca exista in afara lui Dumnezeu. Moralitatea este orice spune Dumnezeu ca este. Doar ca ceea ce spune El ca este, este implicit in acord cu constiinta noastra, caci noi suntem facuti dupa chipul si asemanarea Sa.
Moralitatea este obiectiva in masura in care vine de la Dumnezeu care este absolut. Dar nu in sensul in care exista prin sine insusi, in afara lui Dumnezeu, Dumnezeu Insusi fiind supus moralei. Ci morala este glasul lui Dumnezeu in om prin constiinta.

In al doilea rand, dpdv crestin, numai Dumnezeu stapaneste peste viata si moarte. "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata". Deci totul imi apartine, mai putin insasi viata mea care mi-a fost daruita. Depinde de mine cum o folosesc, cum o dau inapoi. Daca transform viata in Viata, sau raman prins doar intre viata si moarte.

In al treilea rand, daca Dumnezeu nu exista, atunci nu vad de ce ar mai exista crima suprema, cum spui tu. De ce ai crede ca Dumnezeu nu exista, dar ai crede in morala? Imi poti arata cu degetul morala? O poti identifica fiziologic? Daca Dumnezeu nu este, totul este permis pentru mine insumi. Ca nu-mi permite societatea, e altceva. Dar pentru mine insumi, totul este justificat, totul e permis.

In sfarsit, Dumnezeu are dreptul sa "omoare" oameni pentru ca El este Singurul ca poate da viata inapoi. In planul Mantuirii dumnezeiesti, uneori este mai bine ca un om sa moara, decat sa continue a trai. Dar nu pot intra aici in detalii, pentru ca este o chestiune delicata si pe care nu o cunosc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1. Nu Il cunosti pe Dumnezeul Bibliei.
2. Ai scris o gramada de erezii acolo si multe inventate de tine probabil.
3. Nu ai scris acest articol pentru a afla adevarul, ai pus aceasta intrebare pentru a jigni, a planta indoiala in crestinii slabi care nu cunosc in amanuntit Biblia, si a-i face sa se clatine in credinta. Dumnezeu sa nu iti tina in seama pacatul acesta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Irinel15123532):

Bă nene, m-am gândit și eu la cum ar afecta credința în Dumnezeu moralitatea. Am ajuns la concluzia că eu personal nu prea cred că ai o bază morală dacă crezi în Dumnezeu. Mi-am exprimat o părere și am vrut să știu alte păreri. Dar am înțeles, gânditul și rațiunea sunt niște păcate oribile care mă vor trimite în iad. În concluzie, te rog să mai citești odată întrebarea mea și să îmi răspunzi la întrebare. De ce crezi că este greșit să omori oameni? Eventual dacă poți, demonstrează-mi rațional că ceea ce am scris este greșit!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim14653876):

Iti pierzi timpul degeaba cu fanatici astia, sunt limitati, ignoranti, inchisi la minte

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Îl înțelegi greșit pe Dumnezeu.
Dumnezeu știe tot, într-adevăr.
Și controlează tot.
Dar nu și pe noi.
Dumnezeu ne-a lăsat să gândim liber.
Dumnezeu intervine atunci când gândirea liberă devine inimaginabil de teroristă.
Iar oamenii ucid fiindcă pot face asta, chiar daca nu e pe placul lui Dumnezeu.
Pentru Dumnezeu a ucide înseamnă altceva.
Dumnezeu a creat viața El știe ce se întâmplă cu cei morți.
Potopul lui Noe a fost pentru ca restul oamenilor să fie protejați.
Pe vremea aceea erau nefilimii pe pământ, pământul era stricat în ochii lui Dumnezeu.
Dumnezeu a ucis sămânța uriașilor și a celor nelegiuiți.
Dacă citești mai mult, și mai atent vei observa că tot ce a făcut Dumnezeu este pentru noi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Raullalu):

„Și controlează tot.
Dar nu și pe noi."
Contradicție
„Dumnezeu intervine atunci când gândirea liberă devine inimaginabil de teroristă."
Nu s-ar zice, de-a lungul istoriei a avut zeci și sute de mii de ocazii să își ajute copiii la nevoie, dar a refuzat. Ceea ce înseamnă că ori nu îi pasă, ori e un sadic diabolic și îi place să ne vadă suferind, cum aș zice că este zeul ebraic, sau, la fel cum cred și eu, nu există.
„Potopul lui Noe a fost pentru ca restul oamenilor să fie protejați."
Stop it, get some help!
Potopul lui Noe nu s-a întâmplat niciodată, este absolut imposibil. Nu mă mai obosesc să detaliez, uită-te aici să vezi cum meteorologia, geologia, paleontologia, dendrocronologia, zoologia, antropologia, arheologia și chiar mitologia distrug mitul lui Noe: https://www.youtube.com/watch?v=vWZtbZGtiGA&list=PLXJ4dsU0oGMJP95iZJqEjmc5oxY5r6BzP
Dar serios, zeul ăla a omorât atat de mulți oameni și atat de multe animale nevinovate, din cauza felului în care el ne-a creat! Plus că este omniscient, deci el ar fi trebuit să știe asta! Deci a comis un asemenea masacru pentru a ne pedepsi pentru prostia lui. Nici dacă monstrul ăsta ar exista, tot nu m-aș închina lui!
„Pe vremea aceea erau nefilimii pe pământ, pământul era stricat în ochii lui Dumnezeu.
Dumnezeu a ucis sămânța uriașilor și a celor nelegiuiți."
Prietene, nu mai trăi într-o fantezie!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim14653876):

S-au descoperit oase umane a unor oameni de circa13m.
Dumnezeu nu intervine personal încă, când va interveni Dumnezeu personal va fi groaznic pentru toți cei care citeau doar un verset și îl acuzau pe Dumnezeu și pentru toți cei care din propria lor voința îl vor respinge și,, înjosi".
Nu e in contradicție nimic.
Putem gândi liber și acționăm liber.
Dacă tu ucizi,nu e vina lui Dumnezeu e vina ta frate, înainte să scrii ceva asemănător da-ți o palmă,și citește iar.
Cât despre potopul lui Noe, știința a dovedit că e real.
Dacă tu cauți informații de la sceptici... Primești scepticismul lor.
Ești aiurea dacă gândești așa.
Tu cauți ceea ce vrei tu să crezi,nu ceea ce trebuie să crezi.
Dacă vrei să îl cunoști pe Dumnezeu, caută să înveți direct de la sursa cunoașterii.
Învață istoria religiilor, istoria Bibliei, fă o corespondență cu ceea ce s-a întâmplat în Biblie și ce spune istoria.
Apoi du-te la sceptici și vezi cine minte.
Și scepticii sunt cei care aduc argumente mincinoase.
E impresionant că oamenii care nici macar nu au îndemnul interior de al cunoaște pe Dumnezeu,ei îl acuză pe faptele lor!
Suferința îl lume nu există decât datorită neascultării.
Dacă învățăturile lui Dumnezeu ar fi ascultate de toți nu ar exista suferință.
Cine ucide,nu asculta de Dumnezeu,cine fură nu asculta de Dumnezeu,cine Curvește și rănește suflete nu asculta de Dumnezeu,cine dorește raul altcuiva, nu asculta de Dumnezeu.
Și pot continua.
Fiecare dezastru care a existat e numai din vina oamenilor.
Adică eu îți dau o mașină și îți spun cum să o folosești, iar tu nu asculți și faci accident, și te lovești grav.
Ar fi corect să vii tot tu să spui că e vina mea?
Dumnezeu a lăsat ceva in om ce respectă cu sfințenie.
Adică,, liberul-arbitru"
Datorită gândirii libere omul are posibilitatea de a intra în neascultare și de comite greșeli extrem de mari.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Raullalu):

S-au descoperit oase umane a unor oameni de circa13m.

unde sa vad si eu dovezile alea? faza cu interventia lui dumnezeu el are ingeri si apare sub forma de foc = cum a aparut lui moise

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează