| NAdrian a întrebat:

Luati aminte fratilor:

- Se pot boteza copiii avortati?
- Cine a indraznit sa boteze un copil mort ori avortat, nebotezat, nu mai poate fi preot in veacul veacului. Ce botezi? Tarana! Doar sufletul a plecat din clipa cand a murit.
Cum? Te-ai facut preot si te-apuci sa botezi la cimitir si sa inseli lumea? Mare nebunie!
Am auzit pe undeva ca preotul boteaza la Botezul Domnului pe cei avortati. Asta-i nebunie! Asta-i iesire din minti! Nu se boteaza in veacul veacului! A plecat sufletul lui. Stiti voi unde stau copiii nebotezati? Sa tineti minte, care sunteti aici! Copiii nebotezati ai crestinilor stau in partea de miazanoapte din ceruri, unde este un fel de ceata, cum este la noi in zori de ziua, cand nu s-a luminat.
Ei au primit de la Mantuitorul un inel; se cheama "inelul nemuririi vesnice". Ei stau acolo si striga totdeauna impotriva parintilor: "Doamne, n-am vazut lumina soarelui, n-am vazut lumina lunii, n-am vazut stelele, n-am vazut lumina zilei, n-am vazut florile campului, n-am auzit cantand pasarile, n-am vazut frumusetea lumii, de ce ne tii pe noi in intuneric, ca noi nu suntem vinovati?" Iar Hristos le va zice: "Stati acolo, sa vad pocainta parintilor vostri!" Ca, daca cei ce au copii morti nebotezati se marturisesc curat la duhovnic si fac canonul si nu mai fac aceasta urgie, se mantuiesc.

Cand se mantuiesc parintii, atunci si copiii se mantuiesc. Cand se mantuiesc parintii, copiii avortati in clipa aceea primesc botezul nadejdii; cum au avut cei din Vechiul Testament, cei ce mai inainte au nadajduit spre Hristos, zicand: "O sa vina Mesia sa ne scoata din iad!" Primesc botezul nadejdii si odata cu parintii lor zboara la cer. Asta-i soarta copiilor care au murit nebotezati."

Material extras din "Ne vorbeste Parintele Cleopa 7″, editia a II-a, Editura Episcopiei Romanului, 2001.

Răspuns Câştigător
| ania a răspuns:

Biblia spune că împărăția cerurilor e acelora ca și copiii( deci implicit a lor, fără să se facă distincție dacă sunt botezați sau nebotezați). Nici tâlharul de pe cruce n-a mai apucat să se boteze că a fost executat și totuși Mântuitorul i-a promis- Astăzi vei fi cu mine în rai! În Biblie nu scrie nicăieri că nu ajung în rai copiii nebotezați. Și David, singurul despre care se spune în Biblie că a fost un om după inima lui Dumnezeu, al cărui prim copil cu Batșeba a murit la naștere, a spus -Eu mă voi duce la el, dar el nu se va întoarce la mine( 2 Samuel 12-23).Nu cred că David va merge în iad.
Anul trecut în octombrie am pierdut o sarcină la 6 săptămâni și sunt convinsă că copilul meu nebotezat e împreună cu tâlharul și cu Iisus.

| tasmania a răspuns (pentru ania):

In Scriptura se spune ca fara a fi nascut din "apa si din Duh", nimeni nu va intra in Imparatie. Cu Vechiul Testament si cu talharul e altceva. Dupa cum si cu mucenicii.

9 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Da,da partea de miaza-noapte, inelul lui Frodo, vrajitoarea de la miaja-zi, maimutele din vrajitorul din Oz, stim povestea.

| doctorandus a răspuns:

Da, se pot boteza, la mormoni.

| Thunderstruck a răspuns:

Frumoasa religie aveti, mai ales morala.

| adinaciosescu a răspuns:

Uuuuuau...ma bucur ca totusi cititi...e un inceput.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Copilul avortat e doar bucati nu un intreg si pe cel mort n-ai de ce sa-l botezi

| ManStrong a răspuns:

Ia ca Doamne ca ai mai avut loc pentru unul in gradina ta.
Unde a gasit parintele asta expresia asta; Va veni Mesia sa ne scoata din iad?
Si daca toate sufletele sboara la cer, la ce mai gasim expresia; Cind va veni Fiul omului etc etc.

| Varga_Fabian_1910 a răspuns:

Doamne feresti cum sa faci Sfantul Botez unui copil mort? In primul rand el ii un pumn de pamant dupa ce a murit nu ai cum sa il botezi! In cel mai rau caz daca copilul e pe moarte si se gaseste apa sfintita in spital poate fi botezat rapid inainte de a muri sau mai poate chiar moasa daca ii chiar ffff rau sa zica,, Se boateaza robul lui Dumnezeu (N) in numele Tatalui si al Fiului si al Sf. Duh." dar in cel mai rau caz dar nu este o lege ca numai moasa poate chiar si tatal si mama copilului sau medici! ORTODOX! id: faby_varga pentru informatii!

| WeLoveTheDeviI a răspuns:

La dracu, mantuitorul tau e mai rau decat dracu, imi aminteste un cap al mafiei.