| aabaaab3278 a întrebat:

Lumina de la Ierusalim este adusa si in Romania de sute de ani? Daca da, cum era transportata pana aici in conditiile in care in acele vremuri nu existau avioane?

8 răspunsuri:
| William a răspuns:

Tocmai de asta a fost inventat avionul.

| VelaJohnny a răspuns (pentru William):

De romanul nostru credincios, Henri Coanda.

| Adbbmsh a răspuns:

Nu este adusa de sute de ani, ci mai degraba in ultimul secol. Nu se tinea cont ca flacara sa fie aprinsa inca de la Ierusalim, de cele mai multe ori, reaprinderea unei lumanari candele ce a fost aprins initial cu flacara Sfanta era solutia cea mai buna.

| drutzix a răspuns:

Cu caruta

| 6684464 a răspuns:

In primul rand lumanarile alea sunt aprinse ori cu o candela(mai demult) ori cu fosfor alb sau alte substante(acum).
In al doilea rand focul care arde cand esti in biserica nu este sfant pentru ca lumanarea nu este sfanta.
In al treilea rand focul nu este adus din Ierusalim de sute de ani.
In al partulea rand sunt, singurul care este UIMIT de inutilitatea ritualului si de masa(imensa) de oameni care-l practica?!

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Lumina este un simbol, cand se spune; veniti de luati lumina, se refera la cunoasterea lui Dumnezeu si Iisus Hristos, care a spus; Eu sunt lumina lumii si cine are lumina, sa o ridice sus, si intunericul se va risipi de la sine. Adica va fi credincios, destept, luminat, nu ramas in prostia necunostintei si intunericul pacatului si al mortii.

Răspuns utilizator avertizat
| Idris a răspuns:

Eu cred ca aceasta lumina este o alta facatura cu care sa spele creierul maselor la fel cum sunt si stigmatele si multe altele puse la cale de biserici sau de preoti. Sunt destul de multe filmulete si explicatii pe baza acestei lumini, care infirma ca ar fi un miracol. Mai ales ca inaunttru din ce am inteles nu are acces lumea, astfel ca nu pot vedea,, miracolul,, cu ochii lor. Insa altceva interesant este faptul ca, cheile de la Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim sunt pastrate de o familie de musulmani, care ei permit accesul acolo. Intrebarea mea este ca daca ar fi cu adevarat un miracol, ma intreb de ce acei musulmani nu lasa islamul pentru a imbratisa crestinismul, vazand miracolul cu ochii lor. Asta ar insemna ca islamul este religia falsa iar crestinismul e salvarea. De aici rezulta ca nu e vorba de nici un miracol si o alta maniplare in masa.