anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

M-am gandit recent la o chestie: sa fi bulimic e un pacat? O persoana cu bulimie mananca o cantitate mare de alimente intr-o perioada scurta de timp, pentru ca apoi sa-si provoace varsaturi. Evident, acea persoana nu isi doreste sa fie bulimica, dar totusi in momentul "crizei" nu are nici o alta alternativa(poate chiar se bucura pe moment). Vorbesc despre risipa hranei aici. E corect sa faci asa ceva cu subterfugiul unei boli?

Răspuns Câştigător
| calitateSuperioara0000 a răspuns:

Sa mananci mai mult decat organismul tau are nevoie e un pacat

4 răspunsuri:
| emy a răspuns:

Buna seara!happykiss Nu, a suferi de bulimie nu este un pacat. Bulimia este o boala, si nu o ai din vina ta! Ceea ce trebuie sa faci este sa te rogi lui Dumnezeu, in primul rand, si sa mergi la un medoc pihiatru sau la un psiholog. Nu-ti fie teama, daca apelezi la astfel de medici, nu inseamna ca esti nebun/a. Intr-adevar, la psihiatru merg si nebuni(dar nu numai nebuni, ci si oameni care sufera de bulimie, nevroza, depresie, atacuri de panica, soc post-traumatic etc.). Dar la psiholog nu au ce sa caute oameni nebuni, deoarece psihologul discuta cu tine, iar cu un om nebun nu se poate discuta.

| DrunkenRat a răspuns (pentru emy):

Cu onestitate. parca imi doresc acea tulburare. Mi-ar place sa fiu normala, dar nu pana nu imi ating scopul, care pare posibil doar prin bulimie. Cunosc o persoana care a fost la psiholog si a scapat de ea, dar dupa s-a expandat ingrozitor. Si in secolul, desi toti neaga acest lucru, aspectul fizic conteaza. Pare o drama patetica.

| timioros a răspuns:

Bulimia este o boala ciudata rau.n-ai ce face. este cu adevarat o risipire a hranei caci dupa ce o mananci o scoti afara. nu mas dori ca cineva sa aiba voala asta

| CrIsTiNeL_8057 a răspuns:

Nu e un pacat...e legat de ceva psihic...asta depinde de ce vrea creierubig grin