Rugaciunea este respiratia sufletului. Prin rugaciune, noi comunicam cu Dumnezeu. Poti sa spui lui Dumnezeu tot ceea ce te apasa, sa iti ceri iertare si sa nu mai faci acel pacat.
La care Dumnezeu?
Cumva la "dumnezeul" crestinilor numit Christos?
Adica aceluia care singur se recunoaste ca fiind Lucifer si Stapanul cheilor Iadului?
Nu ti se pare ridicol sa te rogi lui Lucifer?
Si la urma urmei, la ce foloseste daca te rogi lui Lucifer?
Crezi ca o ajuta cumva?
Mai bine invat-o sa si ceara scuze de la persoana careia i-a gresit, si sa nu mai repete fapte de care la urma se caieste!
Urzi23 A raspuns cu intelepciune :
Psalmul 50
Duhul zdrobit; inima infranta si smerita Dumnezeu nu va urgisi.
Apoi :
Rugăciunea este maică şi împărăteasă peste toate faptele bune.
Apoi:
Dragostea de Dumnezeu şi dragostea de aproapele nu vin pe altă cale în sufletul nostru, decât pe calea rugăciunii!
Apoi :
Rugăciunea nu numai că îl apropie pe om de Dumnezeu, ci îl lipeşte de Dumnezeu şi îl face un duh cu El
Apoi :
Rugaciunea trebuie impletita cu fapte bune
Soimos a răspuns (pentru Urzi23):
De ce minti!
Adica eu care nu ma rog la "dumnezeul" tau care isi zice singur Lucifer, nu imi pot iubii nevasta si apropiatii daca nu spun rugaciuni?
Ai monopolizat tu cumva sentimentele de iubire ale intregii umanitati?
Urzi23 A raspuns cu intelepciune :
Se mai trezeste cite un adormit @soimos
Urzi23 In dialog cu adormitul :
Alooo vezi ca ai confundat borcanele, lucifer nu este de al casei, vezi ca sar satanistii la tine si te cocoseaza in batai.
Noi credem in Domnul nostru Iisus Hristos ia uite ce ne invata :
37 El, răspunzând, le-a zis: Cel ce seamănă sămânţa cea bună este Fiul Omului.
38. Ţarina este lumea; sămânţa cea bună sunt fiii împărăţiei; iar neghina sunt fiii celui rău.
39. Duşmanul care a semănat-o este diavolul; secerişul este sfârşitul lumii, iar secerătorii sunt îngerii.
40.Şi, după cum se alege neghina şi se arde în foc, aşa va fi la sfârşitul veacului.
41.Trimite-va Fiul Omului pe îngerii Săi, vor culege din împărăţia Lui toate smintelile şi pe cei ce fac fărădelegea,
42.Şi-i vor arunca pe ei în cuptorul cu foc; acolo va fi plângerea şi scrâşnirea dinţilor.
Apoi :
Poti sa te rogi la ce vrei, poti sa te rogi si la calul mort de 6 saptamini Din partea mea poti iubi pe cine vrei deoarece Dumnezeul a lasat "liberul arbitru "in fiecare om.Cu ce ocazie ma intrebi pe mine daca poti iubi nevasta sau ciinele.
Apoi adormitul spune :
Ai monopolizat tu cumva sentimentele de iubire ale intregii umanitati?
Urzi23 A raspuns cu intelepciune adormitului @soimos
Aloooo de cind reprezinti tu intreaga umanitate
Urzi23 A incheiat cu maiestuozitatea-i caracteristica :
Bre @soimos vezi ca dracii nu au ajutat pe nimeni nu sunt in stare sa se ajute pe ei.Eu zic sa te astimperi ca te maninca pielea
Sa gasit un piticut incult sa contrazica un adevar si o face folosind incultura sa!
Asta e @Urzi23@ care vorbeste fara sa stie ce spune, adica doar pe baza a ceea ce crede, caci el nu stie nimic, doar CREDE!
Alo ...nu te pricepi de loc la borcane, Isus-Christos a fost denumit Lucifer de catre biserica catolica mai mult de 1500 de ani, mai habarnist mic si nestiutor credincios ce esti!
Me piticutz care vorbesti fara sa stii ceea ce spui.
Poi chiar doctrina religiei tale spune ca Diavolul a intrat in om tocmai odata cu LIBERUL ARBITRU, pentru ca avand liber arbitru, omul nu mai actioneza urmand poruncile si Legile lui Dumnezeu, ci iti faci de caul tau, actionand exact dupa cum te taie burta, si asta se cheama ca actionezi direct sub influenta diavolui!
hai piticut,, hai copacel, ca mai ai multe de invatat pina sa pricepi ca dracii sunt directi legati de crestinism, si nu de ateism,, asa ca pazea si avelo grija, ca dreaqu este in curtea ta, si s-ar putea sa dai de el!
Urzi23 in dialog :
Ce ai ma? Ce ma intereseaza pe mine ce zice biserica catolica? Poate tu oi fi mai catolic ca papa
Apoi @soimos spune :
Poi chiar doctrina religiei tale spune ca Diavolul a intrat in om tocmai odata cu LIBERUL ARBITRU
Urzi23 in dialog :
Poate pe la tine umbla dracii prin batatura si faci cu ei schimb de idei, pe la mine nu.
Apoi @soimos spune :
ca mai ai multe de invatat pina sa pricepi ca dracii sunt directi legati de crestinism
Urzi23 A raspuns cu intelepciune
Esti in mare ratacire @ soimos Uite ce ne invata Dumnezeiestile Scripturi :
Sfântul prooroc Iezechiel spune:"...tu erai pecetea desăvârsirii, deplinătatea întelepciunii si cununa frumusetii. Tu te-ai aflat în Eden, în grădina lui Dumnezeu"; "fost-ai fără prihană în căile tale, din ziua facerii tale si până s-a încuibat în tine nelegiuirea" (Iezec. 28, 15).
Apoi :
Iov 1
1.6 Dar într-o zi îngerii lui Dumnezeu s-au înfăţişat înaintea Domnului şi Satan a venit şi el printre ei.
1.7.Atunci Domnul a zis către Satan: "De unde vii?" Iar Satan a răspuns Domnului şi a zis: "Am dat târcoale pe pământ şi m-am plimbat în sus şi în jos".
1.12 Atunci Domnul a zis către Satan: "Iată, tot ce are el este în puterea ta; numai asupra lui să nu întinzi mâna ta". Şi Satan a pierit din faţa lui Dumnezeu.
Apoi :
De ce nu tabara satana pe IOV? Uite ce ne spun Dumnezeiestile Scripturi
Iov 1.9 Dar Satan a răspuns Domnului şi a zis: "Ore degeaba se teme Iov de Dumnezeu?
1.10. N-ai făcut Tu gard în jurul lui şi în jurul casei lui şi în jurul a tot ce este al lui, în toate părţile şi ai binecuvântat lucrul mâinilor lui
Apoi :
Is 5:14 De aceea şi iadul şi-a mărit de două ori lăcomia lui, căscat-a gura sa peste măsură; acolo se vor coborî mărirea Sionului şi gloatele sale, chiotele de veselie.
Mai piticutz, nu numai ca esti incult, dar te mai si dai mare in apa mica!
Primul verset din Iezechiel, se refera la un rege al Babilonului, cei drept este faptul ca crestinii il vad ca o prorocire (pentru ca Iezechiel era proroc) care se refera la Diavolul/Luciferul/ Steaua stralucitoare a diminetii despre care este vorba in Apocalipsa 22.16, eveniment la care se refera si Tatal ceresc in Apocalipsa 12.12 dar si Apostolul Petru in 2 Petru 1. 19, in care acest Apostol anunta venirea lui Lucifer pe pamant care isi va face aici o biserica, Acel Lucifer care in Apoclipsa 22.16 recunoaste din ceruri ca el este Isus si se va naste in neamul lui David.
Sah Mat!
Incutura ta merge pina acolo incat habar nu ai ca acel Satana din Vechiul Testament de fapt Tanach ca Dumnezeu nu si-a scris/inspirat Testamentul ca nu era inca pe moarte ca sa o faca) este un inger POZITIV si de incredere aflat in slujba lui Dumnezeu in calitate de Acuzator/procuror care ii acuza pe oameni de pacatele comise.
Dar cui sa-i explici ca ceea ce este pozitiv lui Dumnezeu, devine negativ crestinilor pentru ca acestia il au ca Dumnezeu pe Dracu!
Logic nu?
Ia citeste mai mult pe acesta tema (satan in Iudaism), macar de aici:
http://fr.wikipedia.org/wiki/Satan#Juda.C3.AFsme
Nu!
Rugaciunea este ceva totul inutil! Echivaleaza cu o frectie la un picior de lemn!
De cait trebuie sa te caiesti din suflet, astfel ca sa nu mai comiti/repeti aceeasi greseala, iar daca ai gresit fata de o persoana si te caiesti, cel mai bun lucru este sa-ti ceri scuze direct de la persoana careia i-ai gresit!
Sal!
Numai prin rugaciune te caiesti!
Deschide ti sufletul catre Dumnezeu, vorbeste i ca si cum l ai vedea langa tine, pentru ca in felul asta nu l vei minti si spune i tot ce crezi tu!
El iti va da putere!
Ce e aia "ca si cum ar fi langa tine"?
Poi tu nu stii ca insusi Isus te invata ca Duhul lui Dumnezeu este CHIAR in TINE, si in concluzie ca sa il accesezi nu ai nevoie de rugaciuni, preoti sau religii, ci doar de 5 minute sa vorbesti cu constiinta ta. pe care presupun ca o ai, si daca ai constiinta, te duci si-ii ceri iertare celui caruia i-ai gresit
Buna!
eu am sfatuit pers care a pus intrebarea asta,exact cum m a sfatuieste parintele meu duhovnic.
Imi pare rau,dar preotul mi a zis ca trebuie intotdeauna sa vb cu el,iar ca sa reusesc sa-mi deschid sufletul,sa i cer iertare pentru faptele mele,o pot face foarte bine,daca imi imaginez ca El ar fi langa mine.
Asa ca eu am sfatuit o cum e mai bine,daca tu ai alta opinie, e treaba ta!
Ti am vazut comentariile tale pe marginea acestui subiect si nu pot intelege cum ai putut spune tu ca,, rugaciunea e ceva inutil,, ca Dumnezeu s a autonumit Lucifer...pai mai soimos,te asigur ca Dumnezeu nu s a autonumit Lucifer,doar sectantii spun tampenii de genul asta,care vin pe la apartamente sa le acceptam secta,iar ori de cate ori imi bat la usa astfel de ingrati, cu mare placere le trantesc usa in fata!
Imi pare rau sa te dezamagesc, dar esti departe de ortodoxie!
Hallo, trezeste-te!
Parintii tai atat "duhovnici" cat si reali sunt numai cei care ti-au dat viata.
Preotul nu tie parinte duhovnic, ci un vandut satanei care ademeneste o oaie in curtea lui ca sa o mulga bine.
Si aste nu este doar parerea mea ci chiar a lui Isus si asta vezi in Matei 6, 24, verset in care Isus impileaza popi care pretind ca slujesc lui Dumnezeu, dar slujesc de fapt pe mamona(banul).
preotul vrea sa i te destainui ca sa te poata manipula mai bine spre curtea in care el te va mulge ca pe o oaie.
Cum sa nu fie rugaciunea ceva inutil din moment ce tu ca si crestina nici macar Dumnezeu nu ai!
Sau crezi ca crestinii atunci cand au FURAT biblia religiei mozaice au putut sa-l fure si pe Dumnezeul religiei mozaice?
Poi daca aveati voi Dumnezeu, de ce nu v-a inspirat o scriptura a Sa, una originala, si va folositi de scripturile religiei mozaice?
Eun nu am spus ca Dumnezeu s-a autodenumit Lucifer ci am aratat ca in Apocalipsa 22.16, Isus se autodenumeste ca fiind Lucifer=Luceafar= steaua stralucitoare a diminetii!
Si nu este nici logic si nici normal sa ma acuzi pe mine de ce scrie in Biblie sau pentru ce a zis Isus.
Evident ca sunt departe de ortodoxie, si ma bucur ca sunt departe de o asemenea sarlatanie gigantica, dar in acelasi timp imi pare rau c tu esti doar o victima a manipularii ei si nu ai intelec ca in viata mai importanta decat CREDINTA este STIINTA, desi ai un exemplu urias in fata nasului si anume in faptul ca si la Seminariul Ortodox nu esti acceptat dupa ce CREZI, ci numai dupa ceea ce STII!
Asta daca nu ai vazut pina acum in jurul tau ca nu te aprecieaza nimeni nici unde pentru ceea ce crezi, cu aia mori de foame, si esti apreciata doar pentru ceea ce STII!
Tu poti sa o inchei, dar eu, tinind cont de faptul ca si altii ne citesc, le voi raspunde lor, si nu tie, ca doar suntem pe un forum public si nu corespondam in privat prin Emailuri.
Ma asteptam sa nu imi citesti postarea, pentru ca esti att de cufundata in minciuna, ca fugi de adevar ca Dracu de tamaie, uitand pesemne ca Dumnezeu inseamna ADEVAR si LUMINA, si nu lumina de la bec sau lumanare, ci lumina CUNOASTERII!
Adica exact aceea de care tu fugi, fugind de fapt de Dumnezeu!
Faptul ca esti bine imbrobodita il dovedesti prin faptul ca nici versetele Bibliei nu le mai crezi, ci ma acuzi pe mine de ceea ce scrie in Biblia ta.
Nu ti se pare asta ceva ce tine de culmea absurditatii si ca este o acuzatie de genul prin care si eu te-as acuza pe tine de ceea ce a scris Hitler in mein Kampf!
Chiar nu realizezi cat esti de ridicola prin atitudinea ta?
Te astept sa revii cu un raspuns doar atunci cand ai constientizat absurditatea pozitiei tale.
Ce vor zice oare despre tine cei care ne citesc, si inteleg cat de aburd este sa ma acuzi pe mine pentru ce spune chiar Isus in Bibie?
Nu
Vrei sa-ti rascumperi vreo greseala? Fa ceva concret nu sta ca putoarea cu mainile la cer. Ce schimbi stand si asteptand sa cada din cer?
Sigur.in plus prin rugaciune ti se pot intampla minuni si nu ma refer gen hocus pocus bla bla, ma refer sa te simti in armonie cu Dumnezeu si sa ai sufletul plin de liniste si bucurie
O corectez pe Ema, daca esti ortodox te poti mantui prin post si rugaciune, spovedire si Impartasire cu Sangele si Trupul Domnului!
'' În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor în care trebuie să fim mântuiţi." ''8 Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni. ''
Si daca nu esti ortodox degeaba aaa poti sa fi cel mai cel ca e egal cu zero)?
AdrianAndrei012345 întreabă: