| AvalohAlen a întrebat:

Ma simt inutil si trist,din cauza depresiei.Iau tratament,ma ajuta foarte putin, am o plictiseala si un sentiment de nesens si de ratare destul de accentuat...ma gandeam sa citesc Biblia,noul Testament, poate gasesc ceva acolo...ce puteti sa le spuneti oamenilor lipsiti de speranta in viata?

12 răspunsuri:
| danut a răspuns:

"Ma simt inutil si trist, din cauza depresiei."
Baiatu, tu habar nu ai ce inseamna DEPRESIA ca boala, la depresie NU MAI esti constient de ce este in jurul tau, vezi oameni zburand prin pomi si alte aiureli asa ca stai linistit, du-te si planteaza un pom sau sapa o gradina si te vei simti bine, lasa internetul deoparte ca te duce la nebuni. Si dupa ce sapi o gradina, sera pune mana si citeste din Biblie, sa vezi ce chef de viata iti vine si incepe cu Vechiul Testament ca fara EL nu intelegi NIMIC din Noul Testament. (sunt destui care citesc doar NT si HABAR nu au ce citesc).

| slayer09 a răspuns:

Eu pot sa le spun in felul urmator: cauta-l pe Dumnezeu si lupta sa ramai cu el si ai sa vezi cat de frumoasa si plina de sens va fi viata. Dar ai rabdare, mergi cu pasi mici si nu da inapoi. Si usor usor ceata si intunecimea mintii se vor risipi ca niste nori si vei vedea cu mintea si sufletul multe chestii frumoase si vei afla adevarul. Dar, trebuie sa fie si o lupta cu tine insuti: acum o sa fie destul de greu sa Il accespti pe Dumnezeu, dar nu te da batut. Cauta-L si Il vei gasi. Du-te la biserica, posteste, roaga-te, plangi, bucura-te...si toate ti se vor descoperi. Pace tie!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Speranța, știi ce e aia? Când îți lipsește ceva, atunci speri.
Când nu mai speri, înseamnă că nu ai nevoie de ea, înseamnă că ai tot ce îți trebuie.

| Nilsson a răspuns:

De atata timp de cand se tot discuta despre religie la aceasta categorie si nu ai avut curiozitatea sa incepi sa citesti sursa de baza a crestinismului, adica Biblia?

Sau macar Noul Testament, e mult mai usor fata de Vechiul care are multa istorie greoaie si e plin de intamplari tragice.
Incepe sa citesti macar primele 5 capitole din evanghelia dupa Matei, acolo gasesti rugaciunea domenesca si fericirile, sunt convins ca o sa iti palaca si vei dobandi elanul sa citesti mai departe.

| Mircea08 a răspuns:

Raspunsul meu este pentru oamenii lipsiti de speranta

Tot omul spera sa i se intample lucruri la care viseaza, numai ca unii viseaza la lucruri realizabile iar altii viseaza la lucruri paranormale. Cei care viseaza la lucruri normale, realizabile, au un front de lucru, au ceva concret de facut, si nu le mai ramana decat sa se apuce de treaba. Cei care viseaza la lucruri pe care STIE ca nu le poate realiza, dar asteapta ca altcineva, sau intamplarea, sa i le dea pe tava, au de asteptat cam mult, ei dealtfel stiu asta, dar asteapata in continuare pana ii apuca depresia si cedeaza intr-un mod absolut nedorit de nimeni.
Solutia - fiecare trebuie sa se gandeasca la lucruri normale, sa lase mandria deoparte, ca nimeni nu il obliga sa fie cel mai tare din parcare, si sa caute mai degraba sa isi formeze un fel de a fi placut celor din jur. In acest fel va avea prieteni sinceri a caror companie este cel mai bun medicament impotriva depresiei si nu numai
Ce am scris este o simpla parere si va rog sa o luati asa cum este

| Meme10Memu a răspuns:

Si un om chinuit in iad are motive de bucurie. Iadul si raiul sunt pe Pamant.

| Irinel15123532 a răspuns:

Foarte inteleapta citirea noului testament. Dupa ce citesti noul testament de cam 2 ori, apoi poti trece la vechiul testament, biblia este singura carte care nu se citeste cu inceputul. Dar sa iti spun ceva din Isaia totusi. Este un material publicat de AlfaOmega.

În Isaia 51, Domnul transmite un mesaj puternic tuturor celor care caută neprihănirea. El spune: „Ascultaţi-Mă, voi, care umblaţi după neprihănire, care căutaţi pe Domnul!" (51:1). Câteva versete după aceea, El vorbește din nou acelora care „cunoaşteţi neprihănirea, popor care ai în inimă Legea Mea!" (51:7) Când Isaia a transmis acest mesaj, audiența sa imediată era poporul Israel, dar Dumnezeu face această chemare fiecărui credincios devotat de astăzi - oricine Îl urmează pe Isus cu o pasiune crescândă. Mai târziu, Dumnezeu se adresează ascultătorilor Săi: "nenorocitule, beat ce eşti, dar nu de vin." (51:21)

Când Isaia a profețit, Israel era înrobit de Babilon și Dumnezeu a vrut ca poporul Său prețios să știe că El cunoștea situația lor. De asemenea, astăzi, El se adresează fiecărui creștin care a devenit captiv într-o formă de robie. Această robie poate fi mentală, fizică sau spirituală - nu contează pentru Dumnezeu. Ochiul lui este asupra fiecărui sfânt care se află sub greutatea unei poveri îngrozitoare și le dă cuvântul acesta:

„Nu te gândi nici măcar pentru o clipă că această greutate a venit asupra ta ca rezultat al păcatului. Dimpotrivă, ești atacat direct de Satana. Vrăjmașul sufletului tău te-a acuzat și te-a chinuit și acum, la fel ca o persoană care este beată din cauza vinului, ești obosit de efectul acestuia. Ai fost orbit de diavol, dar am nevoie ca urechea ta să fie trează, pentru că am un cuvânt pentru tine."

Dacă trăiești o noapte întunecată a sufletului, îngreunată de lanțuri păcătoase sau așezată pe o grămadă de cenușă a eșecului, Dumnezeu are un mesaj doar pentru tine: „Iată că îţi iau din mână potirul ameţelii, potirul mâniei Mele, ca să nu mai bei din el, şi îl voi pune în mâna asupritorilor tăi" (51:22-23).

Domnul spune: „Eu sunt aici pentru a-ți apăra cauza, pentru a interveni pentru tine. Voi lua de la tine paharul fricii, care îți tulbură viața, și o voi pune în mâinile celor ce te asupresc. Nu voi permite ca hărțuirea aceasta să continue".

| danut a răspuns (pentru Irinel15123532):

"biblia este singura carte care nu se citeste cu inceputul."
Cum poti sa CUNOSTI LEGEA daca nu ai citit-o? Cum poti sa stii ce au scris profetii enumerati in NT daca nu i-ai citit mai intai? Cum poti sa cunosti CE reprezenta mielul de la templu daca nu citesti mai intai INCEPUTUL cu ce I-as spus Dumnezeu lui Moise? Nu am auzit nicaieri ca incepi sa citesti o carte de la SFARSIT. Cunosc confesiuni care au eliminat VT din canonul lor dar sunt total pe dinafara credintei in Dumnezeu.

| Irinel15123532 a răspuns (pentru danut):

Toate aceste lucruri sunt enumerate si foarte bine explicate si in noul testament. Eu nu am spus niciodata ca trebuie eliminat vechiul testament. Dar daca nu ai o baza in noul testament, nu vei intelege vechiul testament si un om slab, care nu cunoaste pe Hristos, cand va citi din vechiul testament anumite lucruri, daca nu are deja o baza in caracterul Lui Dumnezeu, va renunta la citire, cunosc multe astfel de cazuri. Nu este rau vechiul testament, dar iti trebuie o baza inainte. Si daca le-ai citit pe amandoua asa cum spui, stii la ce ma refer. De aceea toti preotii recomanda citirea bibliei cu evanghelia dupa Ioan.

| danut a răspuns (pentru Irinel15123532):

Trebuiesc citite amandoua fara "compettitie" intre ele. In rest numai bine.

| AG777 a răspuns:

Singura cale ca sa-ti tratezi depresia e sa rezolvi cauza, acolo isi are loc radacinele ei