O compunere (si un exercitiu mental) reusite pentru clasa IIIa. Continua, si la anul vei scrie ca de clasa a 4a.
Crestinii ''Fara Dumnzeu nu suntem nimic! Suntem pacatosi si platim pentru pacatele noastre, o sa ma rog toata viata sa-mi cer scuze ca sunt om ''
Eu prefer sa-mi traiesc viata fara nicio grija sau frica Cu libertatea gandirii, ei s faca ce-or vrea, caci sunt usor de manipulat daca le arati cartea.
Odată ce ți-a intrat în cap că dumnezeu există, că e acolo sus și ți-ai fixat că-n fiecare seară te rogi, că duminica mergi la biserică etc, o să accepți și poveștile astea (dumnezeu a zis așa, dumnezeu te vrea așa).
La fel și cu cei ce nu cred, resping să creadă-n asemenea basme, fiind șanse mai mari să creadă că există extratereștrii.
Totul stă-n convingerile noastre.
Baftă!
Nu e dreptul fiecaruia sa creada in vrea? Cu ce te deranjez pe tine daca cred intr-un "bizon cu aripi" sau orice altceva?
"Cu ce te deranjez pe tine daca cred intr-un "bizon cu aripi" sau orice altceva?"
Deranjul e dat de ceea ce faci in conformitate cu credinta ta in bizonul ala. De exemplu daca vii cu povestile despre bizon pe la copii pe la scoala, sau pe la usa mea cum fac unii, incepe sa devina neplacuta credinta ta, de asemenea daca ceri bani sau alte foloase de la mine pentru a-ti hrani bizonul iarasi devine o problema, si nu doar la asta se reduce deranjul, mai sunt si alte aspecte neplacute pentru altii ale cresterii de bizoni cu aripi.
In alta ordine de idei, lasand deranjul la o parte, evident ca in momentul in care afirmi ca ai ceva simpatii pentru un bizon inaripat, chiar daca il tii legat si e pasnic, e normal ca oamenii sa-si puna intrebari privind sanatatea ta mentala. Deci daca bizonul tau nu impune altcuiva ceva sau nu agaseaza alte persoane in vreun fel si daca iti asumi intrebarile despre integritatea ta psihica, in principiu nu deranjezi, nici tu, nici bizonul tau.
"...incerc sa inteleg persoanele cu dizabilitati psihice."
TU? TU incerci? Cum vine asta?
Vezi, asta e unul din motivele pentru care gasesc fascinant modul lor de gandire. Nici nu realizeaza macar ca au probleme. Ba mai mult, cateodata, se pun in simpatica ipostaza de a fi "cercetatori", cazul tau spre exemplu.
Dacă ştii engleză, ai aici răspunsul la întrebare:
http://youtu.be/wvVPdyYeaQU
Cineva spunea: Un om fara dumnezeu este un animal inteligent care vine de nicaieri si pleaca spre nicaieri.
Prefer sa stiu ca dzeu mi-a dat viata si tot la el ma duc. Se prea poate sa fie aici un sambure de adevar pe cand in sirena capturata de extraterestrii...
Si acel cineva era Petre Tutea...
''Omul, fara Dumnezeu ramane un biet animal rational si muritor care vine de nicaieri si merge spre nicaieri''-Petre Tutea
Exact.Multumesc de corectare.Omul are dreptate, poti crede in dzeu ca sa stii de unde vii si unde pleci.
Petre Ţuţea
Cred că îţi baţi prea mult capul cu asta. Sunt alte subiecte mult mai interesante de cercetat şi discutat.