anonim_4396
| Anonim întreabă:

Magii Vs. Biserica sau ba e alba, ba e neagra!
Inca o contradictie?!?! Cititi in Biblie in Deuteronom, aici aflam ca este interzis cu desavarsire sa ascultam de magi, de invataturile lor, ba chiar mai mult, sa-i avem in preajma. Pedeapsa fiind capitala pentru intreaga familie in cauza.

Deuteronomul 18:10 Să nu fie la tine nimeni care să-şi treacă pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care să aibă meşteşugul de ghicitor, de cititor în stele, de vestitor al viitorului, de vrăjitor,

11 de descântător, nimeni care să întrebe pe cei ce cheamă duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care să întrebe pe morţi.

12 Căci oricine face aceste lucruri este o urîciune înaintea Domnului; şi din pricina acestor lucruri va izgoni Domnul, Dumnezeul tău, pe aceste neamuri dinaintea ta.

Ce este un mag insa? Aveti mai jos explicatia data de DEX-ul nostru.

DEX ne spune ca MAG magi m. 1) (în antichitate) Preot la popoarele orientale. 2) Persoană care prezice viitorul (după poziţia aştrilor). 3) fig. Om învăţat; persoană atotştiutoare; filozof. 4) Persoană care face vrăji; vrăjitor. 5) (în religia creştină) Rege mitic despre care se spune că ar fi venit din orient la Bethleem să se închine lui Isus Hristos, la naşterea lui. 6) fig. Persoană care duce sau aduce veşti; vestitor. /magu

Bun asa. Acum sa mergem mai departe si anume la...

Matei 2:1 După ce S-a născut Isus în Betleemul din Iudea, în zilele împăratului Irod, iată că au venit nişte magi din Răsărit la Ierusalim,

2 şi au întrebat: „Unde este Împăratul de curând născut al Iudeilor? Fiindcă I-am văzut steaua în Răsărit, şi am venit să ne închinăm Lui."

Deci au aflat din stele...

Matei 2:7 Atunci Irod a chemat în ascuns pe magi, şi a aflat întocmai de la ei vremea în care se arătase steaua.

8 Apoi i-a trimis la Betleem, şi le-a zis: „duceţi-vă de cercetaţi cu deamăruntul despre Prunc: şi când Îl veţi găsi, daţi-mi şi mie de ştire, ca să vin şi eu să mă închin Lui."

9 După ce au ascultat pe împăratul, magii au plecat. Şi iată că steaua pe care o văzuseră în Răsărit, mergea înaintea lor, până ce a venit şi s-a oprit deasupra locului unde era Pruncul.

10 Când au văzut ei steaua, n-au mai putut de bucurie.

11 Au intrat în casă, au văzut Pruncul cu Maria, mama Lui, s-au aruncat cu faţa la pământ, şi I s-au închinat; apoi şi-au deschis vistieriile, şi I-au adus daruri: aur, tămâie şi smirnă.

12 În urmă, au fost înştiinţaţi de Dumnezeu în vis să nu mai dea pe la Irod, şi s-au întors în ţara lor pe un alt drum.

13 După ce au plecat magii, un înger al Domnului se arată în vis lui Iosif, şi-i zice: „Scoală-te, ia Pruncul şi pe mama Lui, fugi în Egipt, şi rămâi acolo până îţi voi spune eu; căci Irod are să caute Pruncul, ca să-L omoare."

14 Iosif s-a sculat, a luat Pruncul şi pe mama lui, noaptea, şi a plecat în Egipt.


Avem aici niste magi adevarati in toata regula, cititori in stele, clarvazatori, tot arsenalul. Astia de ce nu mai sunt urati in fata Domnului, ba din contra, sunt chiar folositi de Dumnezeu si se pare ca se inteleg destul de bine. De ce Dumnezeul lui Moise alunga Magii iar Dumnezeul lui Isus ii ocroteste? Habar nu am, stiu doar ca iar am dat peste o contradictie si una destul de mare, si mai simt faptul ca prin aceasta cautare continua nu aflu decat ca totul este o mare abureala, menita sa ne tina intr-o frica absurda care sa ne controleze destinele cu un "manual" plin de contradictii si imperfectiuni, fabricat in mare graba intr-o perioada destul de tulbure. Poate prindem Apocalipsa si vom afla Adevarul Adevarat, pentru ca Apocalipsa nu inseamna nici sfarsitul lumii si nici al omului cum ni s-a bagat in cap, Apocalipsa inseamna pur si simplu REVELATIE, o revelatie a adevarului adevarat si intalnirea cu Creatorul!

4 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu biserica ci Biblia. Iar conținutul Bibliei canonice, a fost decis de niște popi la prin anul 300 la Congresul de la Nicea.
Magii cu care se confruntă Moise sunt vrăjitorii tradiționali. Ei continuă să existe din vremuri preistiorice. Ei se ocupă cu vindecări, și ritualuri magice. Locul magiei a fost luat de religie care este magie albă. Preoții sunto castă aparte, lleviții, la care li se alocă zeciuiala, un impozit pe venit. Dacă lumea merge la vrăjtor nu mai merge la preot, nu mai merge la sinagogă. De aceea codul de legi se luptă cu ei.
Magii care vin la nasterea lui Isus vin de la Răsărit, ei sunt niște savanți, învățați de înaltă clasă. Când vin să se închine la un prunc nou născut. îi conferă acestuia un nimb, o faimă specială.
El se naște într-un grajd. Să îți inchipui azi, cum la un grajd unde s-a născut un prunc, ar veni niște laureați ai premiului Nobel să o felicite pe mamă și să îi aducă pampers.
Iar Apocalipsa este o vedenie, o halucinație... și a spus tot ce a văzut (Apocalipsa 1.1). Ce a văzut, adică vedenie. Nu are nimic de a face cu nici un adevăr, adevăr adevărat sau adevăr fals.

| fllu07 a răspuns:

Păi ti-ai cam dat singur răspunsul. Hai sa te ajut cu o intrebare-indiciu: ce te face sa crezi ca magii care au fost trimiși de Irod, al cărui scop era sa îl ucidă pe pruncul Isus, aveau aprobarea lui Dumnezeu?

| h379m3973423 a răspuns:

Când am citit prima parte și am văzut citatele am zis "stai așa că se ia de Daniel" când colo s-a dus săracul... ăhăăă tocmai în Matei laughing

| Anonim explică (pentru h379m3973423):

Ceva subiectiv nu mai zici? Un raspuns la întrebare. Sau pot spune ca aici n-ai ce sa mai zici, pur si simplu a facut Dumnezeu exceptie de la regula sa.