Ar fi doua raspunsuri posibile:
PRIMA Evrei 2:10 --- care voia să ducă pe mulţi fii la slavă --- Adica sa-i faca asemeni Lui Hristos. Intrebarea este: Vrei tu sa fii ca ISUS?
A DOUA Efeseni 1:5 --- după buna plăcere a voiei Sale. Sau mai bine zis--- Daca Dumnezeu este Dumnezeu e logic ca face ce vrea si nu trebuie sa dea socoteala creatiei sale DE CE, CUM, SI CE FEL. Logic nu?
Ca sa fie preamarit! asa cum un om care are un caine si vrea sa-l dreseze ca sa-l asculte si sa-i faca placere. :>
http://www.tpu.ro/......ial-nu-ma/
Intrebarea asta e tabu in randurile crestinilor, pentru ca nu e "frumos" sa-l iei la intrebari indecente pe zeu. Chiar acum vin de la o discutie cu un crestin care a spus ca noi nu trebuie sa ne intrebam de ce a facut d-zeu anumite lucruri, pentru ca nu il putem noi intelege pe el. "Asa a vrut El" a spus, si noi trebuie sa acceptam asta. Deci de ce a facut zeul universul? Pentru ca asa a vrut el.
Mi-e taica-meu mi-a zis, ca indecent sa intreb de unde vinde D-zeu, in opinia lui e ca si cum i-as spune maica-mi ca vreau sa vad cum m-a nascut o analogia aiurea ( sa numai zic indecenta).
Deci n-ai voie sa pui intrebari despre Dumnezeu.
Mi s-a intamplat si mie.
Cum crezi ca a rezistat basmul atata timp? Mi se pare foarte amuzant cand vad crestini insirand oameni de stiinta teisti, doar ca ei au avut curaj sa isi puna intrebari, sa isi schimbe zeul in unul personal, asa cum fac in prezent majoritatea teistilor, dar in cazul lor nu inteligenta e, ci nevoia.
Cand am fost la inmormantarea lui bunicu, tot puneam intrebari.
-De ce se intorc oglinzile?
-Asa se face.
-Dar de ce?
-Asa!
Sau
-N-aveti voie sa va uitati la televizor.
-De ce?
-Ca n-aveti voie!
Nimeni nu era in stare sa-mi dea un raspuns.
Na, taica-meu stia ca sunt satanist teist chestia asta s-a intampla la inceputul anului trecut. Mi-a mai zis ca daca traiam in Israelul antic trebuia sa ma ucida cu pietre si ar fi facut-o.
Wow...serios?
Parintilor mei nu prea le pasa ca sunt ateu.
Depinde, ai mei sunt fanatici, ma rog taica-meu, pe aci nu exista nici urma de ateu.
Am parinti crestini dar nu prea se omoara cu credinta.
Eu imi vad de treaba mea, ei de a lor. Parintii tai nu au incercat sa te converteasca?
Eh pai sa vad am fost crestin fara sa ma indoiesc pana acum 2 ani, am devenit atunci satanist ei nu stiau nimic pana l-a un moment dat (atunci taica-meu mi-a zis chestiile alea), dupa am decis sa ma stie ca si crestin, insa n-am mai fost l-a biserica de luni bune, iar maica-mea n-are treaba, taica-meu e plecat din tara deci acu no problem.
Eu desi am fost crestin nu era mare diferenta fata de cum sunt acum. Parintii au aflat cand am fost la un botez si au auzit ca eu n-o sa-mi botez copilul. Ma asteptam sa ma ia la intrebari, sa-mi tina predici dar din fericire nu a fost asa
Ortodocsi in general sunt mai libertini ca si la noi, dar eu sunt intr-o familie protestanta insa nu ma plang.
Eh, nici eu. Macar nu ma obliga nimeni sa merg la biserica.
Aaaahaaa, stiu cine esti. Iar esti satanist?
Tocmai am zis ca nu, mi-a luat o vreme sa ma despart emotional de toate tampenile alea dar am reusit.
Ai fost ateu, apoi crestin, momentan unde te situezi?
Am fost crestin, apoi satanist apoi ateu, momentan hm ateu.
Ca sa il depasesti tu. Hai sa vedem ce sti sa creezi? ( in afara de a crea intrebari! lol)
Și zeitățile au nevoie de divertisment, deci a creat omul, cea mai ridicolă creatură posibilă ca să îl amuze.
Pai nimeni nu poate sa conceapa aceasta deoarece nu ai un nivel de constiinta destul de inalt, precum al lui Dumnezeu! Daca Dumnezeu e infinitul si tu esti o particica din infinit, cum poti sa iti dai seama de ce?
Eu nu prea cred in asa ceva, dar gandeste-te putin ca daca s-ar dovedi ca dumnezeu exista/nu exista atunci viata noastra nu ar mai avea sens, tocmai pentru ca chestia asta cu divinitatea ramane un mister pentru cei mai multi oameni face viata mult mai palpitanta.