|

Matei - Capitolul 41.Atunci Iisus a fost dus de Duhul în pustiu, ca să fie ispitit de către diavolul.

2. Şi după ce a postit patruzeci de zile şi patruzeci de nopţi, la urmă a flămânzit.

3. Şi apropiindu-se, ispititorul a zis către El: De eşti Tu Fiul lui Dumnezeu, zi ca pietrele acestea să se facă pâini.

4. Iar El, răspunzând, a zis: Scris este: "Nu numai cu pâine va trăi omul, ci cu tot cuvântul care iese din gura lui Dumnezeu".

5. Atunci diavolul L-a dus în sfânta cetate, L-a pus pe aripa templului,

6. Şi I-a zis: Dacă Tu eşti Fiul lui Dumnezeu, aruncă-Te jos, că scris este: "Îngerilor Săi va porunci pentru Tine şi Te vor ridica pe mâini, ca nu cumva să izbeşti de piatră piciorul Tău".

7. Iisus i-a răspuns: Iarăşi este scris: "Să nu ispiteşti pe Domnul Dumnezeul tău".

8. Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte înalt şi I-a arătat toate împărăţiile lumii şi slava lor.

9. Şi I-a zis Lui: Acestea toate Ţi le voi da Ţie, dacă vei cădea înaintea mea şi Te vei închina mie.

10. Atunci Iisus i-a zis: Piei, satano, căci scris este: "Domnului Dumnezeului tău să te închini şi Lui singur să-I slujeşti".

11. Atunci L-a lăsat diavolul şi iată îngerii, venind la El, Îi slujeau.

12. Şi Iisus, auzind că Ioan a fost întemniţat, a plecat în Galileea.

13. Şi părăsind Nazaretul, a venit de a locuit în Capernaum, lângă mare, în hotarele lui Zabulon şi Neftali,

14. Ca să se împlinească ce s-a zis prin Isaia proorocul care zice:

15. "Pământul lui Zabulon şi pământul lui Neftali spre mare, dincolo de Iordan, Galileea neamurilor;

16. Poporul care stătea în întuneric a văzut lumină mare şi celor ce şedeau în latura şi în umbra morţii lumină le-a răsărit".

17. De atunci a început Iisus să propovăduiască şi să spună: Pocăiţi-vă, căci s-a apropiat împărăţia cerurilor.

Tot citeam, si observ ca nu ma duce asa tare capul...ce pareri aveti? As vrea sa va spuneti alaturi de parere si opinia despre:De ce la dus duhul pe Iisus?

De ce s-a lasat iisus dus de diavol?

Si va rog sa accentuati parerea despre " Acestea toate Ţi le voi da Ţie, dacă vei cădea înaintea mea şi Te vei închina mie. "Pentru cei care nu au inteles ce vreau, scrieti parerile / semnificatiile din punctul vostru de vedere despre aceste verseturi.

10 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

1. Duhul nu are incredere in Iisus
2. Nu exista om care sa manance odata la 40 de zile!
3. Penibil
4. Raspuns irelevant si scuza penibila.
5. Interesant
6. Provocare interesanta!
7. Scuza penibila! laughing Nu poate.
8. Dragut din partea lui
9. I'm the BOSS...
10. Bullshit, I'm the BOSS!
11. 1-0 Cristi' si vine galeria
12. Neinteresant
13. Plictisitor
14. Bullshit
15. Extraordinar!
16. Senzational!
17. Bullshit...

Duhul nu avea incredere in Iisus...
Iisus doar a vorbit, nu a demonstrat nimic! Doar laude si vorbe...
" Acestea toate Ţi le voi da Ţie, dacă vei cădea înaintea mea şi Te vei închina mie. "
Amandoi au aceleasi minciuni...

9 răspunsuri:
| a răspuns:

Isus nu a pus niciodată la îndoială faptul că Satan este conducătorul acestei lumi. Odată, Satan i-a arătat lui Isus — într-un mod miraculos — „toate regatele lumii şi gloria lor" şi i-a promis: „Toate aceste lucruri ţi le voi da ţie dacă te vei prosterna şi vei înfăptui un act de închinare înaintea mea" (Matei 4:8, 9; Luca 4:5, 6). Gândeşte-te: Ar fi fost aceasta o ispită pentru Isus dacă Satan nu era conducătorul tuturor regatelor lumii? Isus nu a negat faptul că guvernele lumii îi aparţineau lui Satan. Şi cu siguranţă, ar fi făcut-o, dacă Satan n-ar fi fost conducătorul lor.
Iehova este Atotputernicul Dumnezeu, Creatorul impresionantului univers (Revelaţia 4:11). Totuşi, Biblia nu menţionează nicăieri că Iehova Dumnezeu sau Isus Cristos ar conduce această lume. De fapt, Isus a spus în mod clar că Satan este „conducătorul acestei lumi" (Ioan 12:31; 14:30; 16:11). Biblia chiar afirmă despre Satan Diavolul că este „dumnezeul acestui sistem de lucruri" (2 Corinteni 4:3, 4). Referindu-se la Satan, adversarul lui Dumnezeu, apostolul Ioan a scris: „Întreaga lume zace în puterea celui rău". — 1 Ioan 5:19.
sul tau aici...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cu totii suntem ispititi, asa cum a fost si Isus, insa spre deosebire de El, noi nu prea biruim...
Lucifer a vrut sa detina controlul absolut; credea ca totul ii apartine lui, insa tare s-a mai inselat; dupa atatea zile de post, cine nu e la pamant?!
El este exemplu nostru; putem birui orice ispita pentru ca El a biruit intai.
Seara fainawinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Este exact cum ni se intampla si noua in viata de zi cu zi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Iisus a crezut ca il poate face pe diavol sa se intoarca la dumnezeu prin bunatatea Lui.Cand a vazut ca diavolul este pervers {practic a fost o incercare sa vada ce vrea diavolul} acesta la gonit. Duhul la dus pe Iisus pentru ca El avea sufletul bun si atunci s-a decis testarea bunatatii Lui. Testul a continuat pana in momentul mortii Lui.Fiecare dintre noi suntem testati.Cu cat vom avea sufletul mai bun cu atat diavolul va incerca sa ne ispiteasca cu bunatati din ce in ce mai mari. Daca vom ajune atat de mari ca Iisus incat sa il refuzam pe diavol, intr-un final vom fi ucisi de prostii pamantului

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pe mine doar punctul 3 ma intereseaza, este cel mai bun lucru care putea sa-l faca dar nu la facut

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Domnul Iisus a venit ca sa biruiasca acolo unde Adam si Eva au cazut. El a venit sa biruiasca acolo unde si noi suntem deficitari. Nu pentru El a parasit slava divina, ci pentru noi: pentru mine si pentru fiecare dintre noi. Noi prin puterea noastra nu putem sa fim mantuiti.
El nu a venit ca sa faca minuni pentru Sine -cu toate ca putea sa o faca. Putea chiar sa Se de-a jos de pe cruce asa cum oamenii Ii strigau. Planul de mantuire l-a dus pana la capat pentru ca oamenii sa fie mantuiti. Cei mai multi refuza darul ceresc.
"Acestia, dimpotriva, batjocoresc ce nu cunosc si se pierd singuri in ceea ce stiu din fire, ca dobitoacele fara minte. (Iuda.1:10) Da, multi batjocoresc ce nu cunosc. Batjocura si dispretul nu se arata doar prin cuvinte, ci si prin refuzul continuu de a ne supune lucrarii Duhului Sfant la inimile noastre. Aceasta este hula impotriva Duhului Sfant care nu poate fi iertata. Orice pacat Dumnezeu poate sa-l ierte; dar cum poate sa ierte pe cineva care nu vrea sa fie iertat? Duhul Sfant ne convinge de pacat, iar Dumnezeu doreste ca sa cedam influentei Lui, caci aceasta este spre binele nostru vesnic.
Este o nebunie curata sa refuzi ceva ce ai nevoie si care prin puterea ta nu il poti castiga vreodata! Si mai ales ca este si gratis...
Este ca si cum un puscarias condamnat la moarte i se ofera gratierea, iar el -fie din mandrie, fie din orgoliu, fie de bucuria care i se va implini prin ultima dorinta, fie de orice altceva- refuza acea gratiere.
Sunt atat de multe dovezi ca Dumnezeu ne iubeste! De aceea va zic:
"Astazi, daca auziti glasul Lui, nu va impietriti inimile!" (Evrei.4:7)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Din cite observ se pare ca duhul si diavolul erau prieteni.Cel putin asa rezulta din aceste rinduri din biblie.Banuiesc ca DUHUL era Dzeu si diavolul era Satana asa ca ei numai dusmani nu sint odata ce mergeau impreuna sa il testeze pe Isus.Asta daca nu cumva duhul ar fi fost altcineva.Dar cum eu asa vad chestia ca duhul era dzeu e clara arata cit se poate de clar ca c ei doi erau amici, prieteni nicidecum dusmani asa cum se spune.Si probabil isus fiind sclavul unuia dintre ei mai exact a lui dzeu ala a vrut sa vada cit de credincios ii este asa lau testat impreuna.Insa ce nu e clar este ca odata ce duhul ma duce la diavol sa ma testeze eu [prost sa fiu sa zic ca ma inchin aluia? Cam naspa cred ca cine a scris frazele astea era cam slabut.Nu a cautat sa vaza ca are scapario mari.Dar pe de alta parte daca ne uitam cine a scris astea un bisnitar e normal sa fi asa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru relian):

Mi-a atras atentia punctul tau de vedere. Si este bine ca tot ce nu se intelege sa fie expus, si sa se zica: "Dom´le, eu nu inteleg aici!" Dar sa nu se treaca in extrema cealalta si omul sa batjocoreasca ce nu cunoaste.

Gasim scris: "Atunci Iisus a fost dus de Duhul in pustiu, ca sa fie ispitit de diavolul." (Matei.4:1)
Domnul Iisus a venit pe pamant ca sa lupte si sa biruiasca in punctul unde Adam a cazut, si anume: pofta. De aceea El este numit si al-2-lea Adam.
El a cunoscut lucrarea pentru care a venit pe pamant. Si intr-adevar, Duhul Sfant L-a condus in pustie ca sa fie ispitit. Dar mai bine este spus: S-a lasat calauzit de Duhul Sfant. Si acelasi Duh a inspirat si oamenii care au scris Biblia.
Si noi, cu ajutorul lui Dumnezeu putem sa biruim orice ispita.
Apostolul Pavel ii spunea lui Timotei:
"...Din pruncie cunosti Sfintele Scripturi, care pot sa-ti dea intelepciunea care duce la mantuire, prin credinta in Hristos Iisus.
Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire,
pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna." (2Timotei.3:15-17)
Acum deci nu trebuie sa ne asteptam sa cunoastem toate lucrurile din Scriputura. "Orice cuvant al lui Dumnezeu este incercat. El este un scut pentru cei ce se incred in El." (Proverbe.30:5) Cuvintele Scripturii au semnificatii si mai adanci decat se pot vedea la suprafata. Pavel a scos la suprafata aceste semnificatii; a vorbit despre ele. Apostolul Petru vorbeste despre epistolele lui Pavel ca "in ele sunt unele lucruri grele de inteles pe care cei nestiutori si nestatornici le rastalmacesc ca si pe celelalte Scripturi, spre pierzarea lor." (2Petru.3:16)
Aparent, Biblia se contrazice; dar un verset se explica pe altul.
Daca nu intelegem un lucru, acesta nu este un motiv ca sa dam la o parte adevarul, sa-L indepartam pe Dumnezeu de la noi.
Este datoria morala a oricarui om care s-a nascut...2006 - 2101 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

*** bh cap. 3 pag. 31-32 par. 11 Care este scopul lui Dumnezeu cu privire la pământ? ***
Odată, Satan i-a arătat lui Isus — într-un mod miraculos — „toate regatele lumii şi gloria lor" şi i-a promis: „Toate aceste lucruri ţi le voi da ţie dacă te vei prosterna şi vei înfăptui un act de închinare înaintea mea" (Matei 4:8, 9; Luca 4:5, 6). Gândeşte-te: Ar fi fost aceasta o ispită pentru Isus dacă Satan nu era conducătorul tuturor regatelor lumii? Isus nu a negat faptul că guvernele lumii îi aparţineau lui Satan. Şi cu siguranţă, ar fi făcut-o, dacă Satan n-ar fi fost conducătorul lor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează