|

Materia este supusa procesului de degradare sau uniformizare si deci fara Dumnezeu perpetuarea vietii biologice sau reproducerea nu ar fi posibila. Aceasta este o dovada in plus ca Dumnezeu exista si ca existenta Sa este necesara. Ce parere aveti?

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Erwin Schrodinger spunea ca viata incalca o regula a fizicii statistice, regula radical din n. Tradusa pentru intelegerea noastra, intr-un fragment din ADN, la numarul de atomi pe care il contine probabilitatea de eroare ar fi foarte mare, ar trebui sa vedem un haos in lumea vie, si in final distrugere. Dar nu e asa. ADN ul functioneaza brici, erorile sunt foarte mici. Dintr-un bob de grau, si dupa mii de generatii, iese o alta plantuta identica, materia nu se degradeaza catre atomii componenti.

| explică (pentru costis):

Și cu îmbătrânirea cum e?

| a răspuns (pentru Steregoi):

Este doar un proces. Dar uzura structurilor materiale arata tocmai ca legea entropiei functioneaza, ca atomii si moleculele "se misca" catre degradare si dezordine. Insa crestrea si mentinerea ordinii in miliarde de miliarde de atomi arata un scop. Ori materia moarta nu are scop.

| explică (pentru costis):

Si materia moarta are un scop - scopul celui care a creat-o si o controleaza adica Dumnezeu. De exemplu rotatia Pamantului in jurul Soarelui face parte din scopul Lui Dumnezeu. Scurgerea in sens unic a timpului arata ca materia exista cu un scop cu un motiv si ca nu exista haos sau dezordine. Daca exista haos atunci timpul se scurgea in ambele sensuri adica trecutul devenea prezent si invers. Insa in realitate prezentul devine trecut si nu invers. Unii ar putea spune ca "se intampla ca si trecutul sa devina prezent insa mai lent" ceea ce este gresit pentru ca in domeniul cuantic, ce sta la baza lumii macro, evenimentele se desfasoara cu viteze foarte mari iar in domeniul subcuantic sau imaterial vitezele depasesc cu mult viteza luminii materiale.

Louis de Broglie, „Dacă presupunem un mediu sub-cuantic ascuns, cunoașterea naturii sale pare să fie de dorit. Sigur că are un caracter destul de complex. Nu ar putea servi ca un mediu de referință universal, deoarece ar contrazice teoria relativității." In acest citat putem observa ca savantii atei, care sunt mai multi decat savantii credinciosi, se tem sa exploreze sau macar sa admita existenta domeniului subcuantic imaterial petru ca teoriile lor sa nu cada precum teoria gresita sau incompleta a relativitatii care e valabila doar in domeniul material si nu este o teorie obiectiva decat in domeniul material. Omitand acest domeniu imaterial sau spiritual sau subcuantic nu de putine ori savantii atei ajung sa faca predictii care se dovedesc neconforme cu realitatea sau cu adevarul ceea ce arata ca acestia sunt de fapt slujitori mincinosi ai lui Satan care arata o falsa modestie.