anonim_4396
| Anonim întreabă:

Mergeam pe strada cu lacrimi in ochi din cauza conflictelor si o fata cu un baiat la costum la vreo 20 de ani m-au oprit.Ei imi vorbeau in engleza si spuneau ca Dumnezeu ma ajuta.Au zis ca ma ajuta sa trec peste orice si sa ma alatur lor.Este bine?

25 răspunsuri:
| FucktheSystem a răspuns:

Nuuuu, Martorii lui Iehova, nuuuuu. O să te racoleze, o să te spele pe creier și după o să te trimită să bați le la uși și să întrebi: Aveți un moment pentru Dumnezeu?

Sau și mai rău, sunt Mormoni și o să îți zică că te trimit în America ca să bați din ușă în ușă ...sau mai rău o să te trimită în Africa să bați din cort în cort și să racolezi alți fraieri.

| Angel0 a răspuns:

Cred ca sunt mormoni.
Sunt persoane interesante.In afara de faptul ca poti invata engleza mai bine decat la scoala, mai inveti si cate ceva din Biblie.

| danay72 a răspuns:

Imi pare rau de situatia ta.Dar faptul de a studia cu atentie Biblia si de a-i cere cu sinceritate ajutor lui Dumnezeu, vei vedea ca da rezultate. Iacov4:8

| NewWorldOrder a răspuns:

Poți trece și singur peste toate doar dacă ai credință și încredere in Dumnezeu.
Citește psalmul 90 al lui David, ajută extrem de mult.

suntserios
| suntserios a răspuns:

E bine daca vrei sa iti schimbi religia si sa intri intro secta

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns:

Suflet drag ce ai treaba cu ei, tu sljeste i Lui Dumnezeu cum vrea El. Mergi pe genunchi si striga catre Dumnezeu pana iL vei gasi, pina se va arata tie. Iti va spune ce sa faci nu te ingrijora.

| RAY a răspuns:

Singurul care te ajuta esti doar tu insuti,dar daca isi ofera asta o stare de speranta roaga-te,important e sa te regasesti pe tine insuti,sa gasesti un motiv pentru care sa existi,un scop, sens
isi recomand sa faci sport, sa te plimbi in aer liber, sa isi gasesti o fata sa vb cu ea, sasi faci prieteni

| Pufuletica98 a răspuns (pentru RAY):

Ia nu mai recomanda tu oamenii ca incepi sa ma sacai serios! Nu poti comanda viata celorlalti! Dumneseu chiar este de ajutor pentru ca te ajuta la nevoi mai ales in momentele astea rele prin care le trecem toti! Trebuie sa spui doar daca pentru tine este bine sau nu nu sa si comentezi...

| RAY a răspuns (pentru Pufuletica98):

Deci sa aiba o prietena nu-i un lucru bun?

| milan9 a răspuns:

Dacă cineva ți-a răspuns mai sus că da, s-au referit la faptul că Dumnezeu te ajută, însă acei oameni cu prozelitismul de pe stradă nu vor decât să te cumpere cu niște promisiuni deșarte! Gândește-te ce faci. Roagă-te tu însuți lui Dumnezeu. Mergi duminică la Biserică!

| milan9 a răspuns:

Ai grijă cu iehoviştii pentru că asta este specialitatea lor, să "pescuiască în ape tulburi", să se folosească de slăbiciunile oamenilor, de necazurile lor, pentru a-şi apropia acei oameni aflaţi în derută, care din cauza necazurilor lor sunt uşor influenţabili, uşor de manipulat afectiv prin simularea compasiunii. Scopul este unul singur: racolarea. Altul nu există.

Este cunoscută răutatea demonică a "martorilor" faţă de cei de alte credinţe ce rămân pe poziţii, în special faţă de ortodocşi. Acestea sunt mărturii ale celor ce i-au cunoscut din interior (filială din Bucureşti). Ca să înţelegi că nimic nu este la voia întâmplării în ceea ce fac martorii (scopul unic şi exclusiv fiind de fapt racolarea), află că se obişnuiesc chiar ameninţările în cazul celor ce ar dori să părăsească rigorile manipulatorii ale sectei!


| milan9 a răspuns:

Alături de multe alte confirmări, am auzit şi eu despre această religie că practică ameninţările cu moartea pentru cei care încearcă să se îndepărteze de grupare (la urma urmei este de datoria lor să-şi salveze sufletul, fugind de erezie şi manipulare CU ORICE PREŢ)? Pe lângă alte multe exemple, cunosc personal cazul unui tânăr în clasa a XI-a, căruia, atunci când era în geneală, am avut ocazia să-I spun printre altele şi despre acest lucru (despre ameninţările din cult). Acum, spre surprinderea mea, printr-o terţă persoană (un amic al lui), am primit confirmarea că într-adevăr, această subtilă ameninţare (presupun că e subtilă, n-ar fi fraieri să fie scrisă într-un panou) este cunoscută în "folclorul" cultului!
Cei care fac parte din cult şi nu ştiu de ea, o pot verifica pe cont propriu prin solicitarea independenţei faţă de regulile stricte ale cultului…

Stricteţea regulilor absurde a fost de la început un specific al "organizaţiei martorilor". Un simplu exemplu îl constituie chiar "întemeietorul" Charles Taze Russel, cel care ajunsese să pretindă că iniţiatorii doctrinei cultului ar fi mia presus de Scriptură, că "oricine citeste NUMAI Biblia ajunge în intuneric (!?!), pe cand cine citeste NUMAI scrierile lui ajunge la adevar (!?!). Din păcate, acest lucru nu s-a schimbat deloc pentru bieţii oameni prinşi în mrejele acestui cult.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Nu e bine, banuiesc ca sunt mormoni si noi ca popor suntem crestinati de 2000 de ani nu de 200

| M25M a răspuns:

Daca vrei sa crezi ca Dumnezeu te ajuta bine, iti ofera un oarecare echilibru psiho-emotional insa incearca sa faci si ceva tangibil, palbabil mai realist care poate avea o eficienta sau niste rezultate in fapte.

| dragos9234 a răspuns:

?
Sincer,tu ai probleme.

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns:

Acestea sunt sectele care te dezbina de credinta cea adevarata, si te leapda de Hristos, caci in Sfanta Scriptura gasim, dupa cum a spus Hristos :

"Şi atunci dacă vă va zice cineva: Iată, aci este Hristos, sau iată acolo, să nu credeţi.
Se vor scula hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi şi vor face semne şi minuni, ca să ducă în rătăcire, de se poate, pe cei aleşi."

| AlbaAura a răspuns:

Tu trebuie sa faci ceea ce nimeni n-ar putea face in locul tau.Si nu te increde in rationamentul pretinsilor cunoscatori de oameni, care bat la porti sau te abordeaza pe strada si care vor sa faca intotdeauna sa treaca josnicia drept compasiune si ipocrizia drept bunavointa. Fatarnica mangaiere.Sa stii ca suferintele sunt ca un talisman a carui mare insusire este de a te intari. Dumnezeu te va ajuta sa treci peste necazuri. Pune-ti nadejdea in El si in propria-ti credinta.
/Cand te bantuie tristetea/cand pierzi multe/cand te doare/cand te-ngheata gerul vietii/sub furtuni sub ani sub vant/sa te-arati tacut si simplu/sa zambesti cu nepasare/e cea mai inalta arta/dintre cate-s pe pamant/.

| allex20n a răspuns:

Sa te alaturi lor in ce sens? daca asta implica sa le asculti punctul de vedere, sa ii lasi sa te ajute cu o vorba buna, nu e nimic grav.

| NakedTruth a răspuns:

Iti recomand sa studiezi Bilia cu "Martorii lui Iehova" ei te pot ajuta in ceea ce priveste deprimarea si ajutorulk venit din partea Bibliei... si iti recomand "Martorii" pentru ca cu mormonii exista o mica mare problema NU AU INCREDERE IN BIBLIE ci IN CARTEA LUI MORMON (despre care se stie ca nu este inspirata si nici nu are un fir logic, fiind schimbata in 200 de ani de nenumarate ori)
Dar ca sa vezi informativ de ce ti recomand pe martori uite...
http://www.jw.org/ro/invataturi-biblice/intrebari/biblie-ajutor-deprimare/
http://www.jw.org/ro/invataturi-biblice/intrebari/
http://www.jw.org/......iu-biblic/
http://www.jw.org/ro/martorii-lui-iehova/intrebari-frecvente/religia-mea/
https://www.jw.org/ro/studiu-biblic-gratuit/

Eu zic sa incerci si sa vezi ce au de zis...
P.S. Te pot consola cu ajutorul Bibliei ca sa treci peste problemele pe care le ai, dar nu-ti vor spune ca trebuie sa treci la religia lor. O sa afli lucruri noi si pline de sens... iti recomand sa incerci macar de curiozitate. Ce se poate intampla daca analizezi cum te poate ajuta Dumnezeu prin intermediul Biblie, e cuvantul Sau, nu?! Iti recomand acest lucru deoarece e singura metoda ramasa... sa fim sinceri celalalte metode de consolare inventate de oameni au dat gres!

Răspuns utilizator avertizat
| Thethinker30 a răspuns:

Nu e bine. Crezi ca ei iti vor rezolva problemele? Pune-ti nadejdea in Dumnezeu, mergi la biserica, roaga-te.

| zaaaag a răspuns:

Intr.adevar,aia sunt mormoni.ei nu fac decat sa rapesca oamenii de la religia crestin-ortodoxa si sa ii alature lor!

| Deush a răspuns:

Nushhh intr-o mare parte da:*

| dragos9234 a răspuns (pentru Deush):

In mare parte?
I-a spune-mi tu cum il ajuta dumnezeu?

| Deush a răspuns (pentru dragos9234):

Nu am vrt sa raspund din greseala dar nu cred ca o va ajuta tongue