| BeInnocent a întrebat:

Mersul la biserica,cu ce ne ajuta? La scoala,ceva?

Eu una cand merg,ma dor genunchii tare si nu mai suport. Are ceva daca nu sunt atenta la slujba...dar oricat as incerca ma pierd in ganduri.e normal, e pacat sa fac asta? raspundti la toate va roglaughing

11 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Ori cat de te-ai ruga daca nu inveti e degeaba

| milan9 a răspuns:

Dumnezeu nu este un Dumnezeu indiferent şi ignorant, aşa cum le place multor oameni să creadă. Este un Dumnezeu personal, Care S-a revelat, S-a descoperit oamenilor, pentru ca aceştia să-L poată cunoaşte, să poată răspunde invitaţiei Lui, să poată avea o relaţie personală cu El. Este un Dumnezeu discret, Care, rămânând Sursa vieţii a fericirii şi a veşniciei noastre, poate fi îmbrăţişat sau poate fi refuzat. Discreţia şi delicateţea Lui, de a nu copleşi libertatea omului rămâne singurul Său "defect"...

Să ajungi la biserică atunci când preotul slujeşte Sfânta Liturghie (servicul divin de mulţumire şi recunoştinţă pentru viaţa şi darurile de care ne bucurăm), este pentru un creştin, O ADEVĂRATĂ DATORIE morală.

Esențială nu este atât împlinirea rugăciunilor și punctualitatea intervenției divine, ci, garanția că sufletul respectiv rămâne în "sfera" de siguranță a providenței divine, care rânduiește diferite modalități de formare spirituală a persoanei umane - adevăratul scop al existenței umane!

Răspuns utilizator avertizat
| milan9 a răspuns:

- Un studiu efectuat de o facultate de medicină din State şi publicat într-o prestigioasă revistă de medicină(!) a scos în evidenţă puterea rugăciunii (cunosc acest caz de mult timp dar din păcate, nu-mi mai amintesc titlul original al revistei ~ Medical University Research).

Printr-un studiu efectuat asupra a două grupe de oameni cu diferite afecţiuni, s-a pus în evidenţă importanţa rugăciunii în felul următor:

- S-a scos din calcul efectul placebo prin faptul că nici un pacient nu a ştiut de acest experiment. În mod secret, pentru grupa de pacienţi "A" s-au făcut din exteriorul grupului mai multe rugăciuni, cereri adresate divinităţii, în vederea vindecării pacienţilor.

- Pentru grupa de pacienţi "B" în schimb, lucrurile au decurs în mod obişnuit, fără astfel de rugăciuni speciale.

- În urma confruntării rezultatelor s-a putut observa faptul că în cazul grupei de pacienţi "A", procentul proceselor vindicative, de ameliorare a stării de sănătate, a fost copleşitor mai mare decât în celălalt caz, "B".

| HueyFreeman a răspuns:

Pai m-a ajutat acum cateva veri. Nu aveam de unde sa beau apa (nici bani nu aveam) si era o biserica aproape. Da, este normal sa gandesti, este mai grav cand nu gandesti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da la calculator cand stai? te doare ceva? acesta ti-a adus biserica acasa.stai pe trinitas? asculti vreo rugaciune, vreun psalm? acorzi macar o jumate de ora inaltarii tale spirituale? ca stai in fotel, nu in jenunchi?

| GRs a răspuns:

Nu te obliga nimeni sa mergi la biserica. Dar daca mai intrebi si la ce ajuta scoala, spune-mi cum ai fi scris intrebarea asta daca nu stiai abecedarul care-l inveti in clasa 1?

| Robin0744 a răspuns:

Sensul practicării religiei nu e unul utilitar. Numai o persoană retardată și lipsită complet de spiritualitate poate gîndi religia (oricare ar fi ea) în termenii aceștia. Ești realmente de compătimit, n-aș vrea să te cunosc.

| Rusu_George_1917 a răspuns (pentru Robin0744):

Bai esti periculos, o fi si ea un copil, daca esti asa religios de ce jignesti in halu asta, retardata...aiurea, ca ai vocabular bogat se vede, incurajeaz-o sa se roage pentru ce vrea ea acum, ca isi da seama mai tarziu despre ce e vorba exact bossule, frumosule ca te bate Dumezeu

| Rusu_George_1917 a răspuns:

Cei care tiau raspuns sunt niste oameni prea cititi si ma tem a nu ai inteles exact, decipoti sa nu te mai duci cu bunica la biserica si sa te rogi acasa, din picioare daca te dor genuchii, ajuta rugaciunea la ce vrei tu, nu e nevoie sa stii cum e posibil ca esti prea mica si nu poti intelege procesul, te plictisesti repede, nu e pacat ca nu te pierzi in ganduri, e normal,