|

Mi întâmplă destul de rar să fiu de acord ce spune Băsescu, dar iată că acum îi dau dreptate:http://ro.stiri.yahoo.com/......15660.html1. Credeţi că este bine ca, măcar o perioada până li se restituie bunurile confiscate, cultele să fie finanţate parţial de stat?2. Sunteţi de acord cu afrimaţia că bisericile au un rol foarte mare în educarea copiilor, completând astfel sistemul educaţional de stat?3. Sunteţi de acord (aşa cum şi eu cred) că ar fi bine ca diferitele culte să fie total neimplicate în politică?

28 Raportează Evaluează
28 răspunsuri:
| a răspuns:

1. Credeţi că este bine ca, măcar o perioada până li se restituie bunurile confiscate, cultele să fie finanţate parţial de stat?==nu trebuie să le restituie nimic și nici să le dea, nici un fel de bani și nici să nu suporte seminariile sau facultățile teologice.
2. Sunteţi de acord cu afrimaţia că bisericile au un rol foarte mare în educarea copiilor, completând astfel sistemul educaţional de stat?==în îndobitocirea copiilor
3. Sunteţi de acord (aşa cum şi eu cred) că ar fi bine ca diferitele culte să fie total neimplicate în politică?== ar trebui nici să nu fie băgați în seamă
Că popii nu trebuie să se bage în politică, este logic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1. Ce-o facut ma?! laughing De 20 si ceva de ani, bisericile, si nu cultele, sunt mai mult decat finantate de stat, aceste ''culte'' au fost niste sugative de bani ai statului. Da ce bunuri le-a confiscat statul?! Pe vremuri, popii mergeau cu mertane si x5 si acum a inceput statul sa le dea inapoi?

2. Nu, de fapt biserica, nu are niciun aport la educarea copiilor. Elevii nici macar nu dau importanta orelor de religie. Cat despre rolul bisericii in educarea copiilor, acesta este zero.

3. Da.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1.Nu
2.Nu
3.Da

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cei mai multi pagubiti si-au primit proprietatile inapoi. De ce doar Biserica e tratata altfel, mai ales ca i-au fost confiscate terenuri in 3 randuri? Majoritatea vechilor proprietati ale Bisericii au fost dobandite legal, prin donatii.De ce doar in cazul Bisericii este mereu incalcat grosolan dreptul proprietatii?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Vreau doar să citez pe cineva:

"Am întrebat un coleg de servici de ce îşi dă băiatul la teologie, iar răspunsul a fost scurt şi clar:
ESTE O MESERIE BĂNOASĂ ŞI FĂRĂ MUNCĂ."

...
În loc să învestească în sistemul educaţional, în şcoli, politicienii ne servesc pe tavă "educaţie" religioasă, să fim o turmă cuminte şi uşor de manipulat, care nu se revoltă şi nu cere. Îi şi cred că le convine...

Biserica demult controlează totul, poate şi de aia lucrurile merg cum merg, numai unii încă mai trăiesc cu iluzia că Biserica nu se amestecă în politică şi nu are nicio vină.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Educaţia din mediul rural...religioasă, singură eficientă, după spusele domnului Băsescu:

- http://youtu.be/JqrhH6P-BO0
- http://youtu.be/KGIkPUlj-Fw
- http://youtu.be/eC_1BZh8BRg
- http://youtu.be/yLbVENa1Ml4
- http://youtu.be/oOzUlcQXHpM
- http://youtu.be/6R9wjwg-m_s

De parcă nu ne-au fi îndobitocit destul până acum...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru NOname):

Nu este de mirare. Trist asa ceva. Este de jelit. Tara naostra draga. CUprinsa de acesti oameni care nici macar cultura de clasa intai nu o au, dar in schimb ei il voteaza pe Basescu. Normal, alesii nostri ar trebui sa faca ceva in aceasta privinta. In fond, ei nu-si au burtile pline dupa urma voturilor acestor oameni?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1. sa nu se mai cace pe ei si sa faca pe victima. In Romania biserica este cel mai mare proprietar de terenuri. Stiai asta? Presupun ca nu. Daca te duci la mitropolie in Bucuresti ai sa vezi niste masini parcate acolo, de nu vezi nici la un salon auto. Sa fin seriosi si asa bugetul tarii este cum este de ce sa se mai sparga banii si pentru biserica cand ei deja fac fraude si evaziuni fiscale?

2. nu au niciun rol, nici macar marunt

3.asta sunt de accord dar nu se va intampla

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1. Nu.
2. Nu, aia nu e educare, e imbecilizare.
3. Da.

Ce sa spuna si Base? Daca cineva e impotriva finantarii cultelor, in secunda no2 devine satanist, un popor crestin n-o sa sustina un satanist, plus ca e vorba de subiectivism, "vai, ma bate dumnezeu". Tot ce tine de religie e atat de amuzant. Facem asa, asa si asa, dupa modelul german, au facut si au vazut ca e bine, ziua intai. Hai sa nu mai finantam cultele, dupa modelul german, "aaaa, pai asta nu", n-au facut si au vazut ca e bine, preotii aveau burtile mai mari, iar pensionarii traiau cu jumatate de mar pe zi, ziua a 2-a, noroc sau ghinion pentru cine a prins ziua a 3-a. Daca nu intelegi legatura, e ok, vezi punctul 2 din intrebare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dar care-i utilitatea cultelor? Sunt utile la ceva? Asta-i intrebarea. Eu nu cred ca sunt utile, eu cred ca ele ii indobitoceste pe oameni, le impune un mod de a gandi. Chiar ai nevoie de un popa sa te invete cum sa gandesti si cum sa te comporti, stie el mai bine ce e bine si ce e rau, ce e pacat si ce nu? Pentru ce are nevoie omul de Biserica? Sa se spele de "pacate"? Sa arate si altora credinta lor? De ce trebuie ca omul sa se simta vinovat, umil si limitat? De ce trebuie ca omul sa slaveasca, multumeasca si sa se roage la inchipuiri? Poti sa-mi spui rational si realistic? Mie nu mi se par deloc normale toate astea, ele imi spun cat de superstitios este omul si cat de slab este caracterul lui.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1 acele bunuri apartin poporului roman,asa ca nu are ce sa restituie nimic statul, au destul, popi au vile, masini, traiesc fb, x castiga 200 de euro pe luna, popa ajunge si la o mie, 1500 pe luna si astea nu sunt minciuni nu crezi hai cu mine in noaptea de inviere se fac mii de euro doar intro noapte, cei mai bogati oamenii sunt persoanele care lucra in biserica de la preot in sus
dupa ce ca statul e sarac sa mai dea incredibil, in loc sa se faca fabrici noi facem biserici

2 nu sunt de acord cu indoctrinarea religioasa, la scoala sa invete scoala la biserica religie, sau ne intoarcem ca acum 2000 de ani sau mergem inainte asa ca olandezi, nemti, francezi cam toti ne fac ultimi din ue pe buna dreptate ne va numi si primitivi in curand urmeaza evul

mediul

3 da desigur ca da desi nu difera prea mult ei de popi la furat, mintit ma refer

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1. Ce face biserica cu bunurile? Ei trebuie sa se pregateasca pentru lumea cealalta si bunurile nu cred ca ii ajuta cu ceva. Deci, chiar daca li s-ar da bunuri, ar trebui sa le refuze.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1.Da
2.Da
3.Da

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

La 2 cu completarea ca nu dau 2 lei pe educatia pe care familia, societatea si scoala actuala le da copiilor. Vezi dezastrele pe plan national ale examenelor de a 8 si de Bac.Iti spun, generatiile ce acum au 9-10 ani o sa ingrope definitiv tara asta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1. Nu, bunurile lor au fost confiscate de Cuza cu un anumit scop! Bine le-a facut, la fel si comunistii! Dupa cum a zis si 'suntserios', astia se victimizeaza mereu si mereu, desi ei detin o avere uriasa, terenuri multe si bunuri de valori inestimabile! Daca ei finanteaza BoR-ul, sa-mi finanteze si mie un templu, si o camera de 5x5 e buna! Dar ca sa vezi, nu le convine!

2. Edu-ce a copiilor? Serios? 0! Absolut 0! Le baga in cap de mici ideea ca nu au drepturi, la fel ca politica. Desigur, exagerez, doar le baga in cap prostii, pedepse imaginare si absurde si pe langa promisiuni divine care nu se vor intampla nici la pastele cailor! Ca tot suntem in perioasa pastelui.

3. Desigur, insa este putin probabil. Scopul democratiei si a capitalismului este sa prosteasca lumea, facandu-i sa creada ca-s "stapani pe ei c-un alt stapan"... Si cum altfel decat cu ajutorul de la biserica?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru BlackSulphur):

Ai dreptate, in Romania scopul era si daramarea fabricilor ca na nu avem nevoie de munca

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1. Si anume pentru ce sa fie finantate? Nu Sunt deloc de acord.
2. Nu completeaza sistemul educational. Un sistem educational ar trebui imbunatatit (perfectionat) in continuu, tocmai pentru nu fi nevoie de altii care sa il completeze. Tocmai prin asta a spus ca sistemul educational este incomplet si are nevoie de investitii majore.
3. Faptul ca biserica este implicata in politica nu arata decat ca este controlata de aceasta. Nu are ce cauta in politica.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

1. Nu
2. Nu e educare e prostire in masa si poluare psihologica a copiilor.
3. Da

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1 Nu au cum să fie restituite toate bunurile, s-ar creea dezechilibre financiare.

2. Bisericile(nu doar cea ortodoxă) pot avea un rol educativ atunci când oamenii vin la Biserică sau când comunitățile, creează parteneriate filantropice în care biserica susține financiar.

Evident că Biserica poate stagna influența dezmățului, care li se inoculează copiilor ca fiind normalitate prin internet și televizor de la vârste tot mai fragede 10-12 ani.

Manualele în care copilul e amenințat cu iadul vor dispărea din programă pentru că sunt învechite, ba chiar intră în contradicție cu mesajul lui Hristos, care vine pentru salvarea păcătoșilor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

3. Sunt de acord cu delimitarea Bisericii de politic, indiferent ce cult ar fi, pentru că politica în Biserică nu se practică doar la ortodocși.

4. Sunt de acord și cu cotizația directă propusă de Cernea cu două mențiuni :

În România TVA e 24% nu 19% ca în Germania.

România nu are forța economică a Germaniei.

O taxă în plus la TVA ar bulversa societatea, care și așa e sărăcită.

Copierea unui model neadaptat realității în care trăim, ne-ar pune în impostura formelor fără fond.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sitărescu):

Sunt de acord cu punctul acesta de vedere, cu toate cele 4 puncte.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sitărescu):

De ce a ajuns TVA-ul 24%? Nu cumva pentru ca statul nu are bani pentru ca sunt mai multi platiti decat platitori?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Mădă0611):

" De ce a ajuns TVA-ul 24%? Nu cumva pentru ca statul nu are bani pentru ca sunt mai multi platiti decat platitori?"

Ba și acesta e un motiv, dar nu e vinovată Biserica pentru faptul că statul după 90' a privatizat fabricile și a scos la pensionare oameni de 30 de ani, de la șef de întreprindere până la femeia de servici, doar ca să vândă mai repede fabrica destabilizând balanța bugetului.

Dacă vor să-mi introducă taxa pe cult în TVA, să-mi reducă Cernea TVA-ul la 19% sau 15% și diferența o plătesc la cult, nu să-mi adauge la 24% alte procente.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru martzian):

Mulțumesc pentru opinie, să sperăm că proiectul de Lege dacă va fi aprobat, va asigura o oarecare transparență și predictibilitate în politicile fiscale.

De noi instabilități sociale nu are nevoie nimeni, indiferent de cult sau culoare politică.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ce face de fapt R. Cernea, este un joc de imagine, pentru asociația lui seculară.

Știe că nu va reuși nimic, dar, mai important pentru el e polemica, e să audă și să se discute despre el prin ceartă și provocarea la opinie.

Cu cât se discută mai mult și la nivele mai mari, cu atât popularitatea lui crește.

În timp ce prin atacurile asupra Bisericii și manualelor școlare, popularitatea bisericii scade.

Asta îi va da ocazia să se auto-victimizeze când e admonestat dur de oameni gen Becali și Mazăre și să câștige emoțional simpatie la fel ca Băse cu "rușine Dinu Patriciu".

El vrea să capteze interesul ateilor, care să redirecționeze 2% către asociația pe care o prezidează.

Și să bată piulița, an de an pe această temă, până când societatea în mentalul comun va accepta parteneriatul gay.

Știi care va fi efectul scoaterii educației religioase din școli?

Introducerea educației sexuale ca substitut, unde copii vor învăța și vor fi încurajați că e bine să fie homosexuali și să-și exploreze sexualitatea.

Apoi, tot acești oameni fără Dumnezeu vor lovi în catolici și ortodocși, atunci când un copil educat în această societate bolnavă, va deveni cleric și va cădea în păcatul sodomiei, la care a fost instigat în copilărie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru sitărescu):

Subscriu 100% la ce ai scris! Excelentă analiză!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează