anonim_4396
| Anonim întreabă:

Multi o ardeti cu "stiinta nu poate sa demonstreze ca dumnezeu exista pentru ca el tine de supranatural".

Cum ramane cu "ATOTPUTERNIC"? Daca zeul vostru este atotputernic, inseamna ca poate sa faca in asa fel incat sa fie testat corect?

Stiu, acum multi o sa incepeti iar sa cautati scuze penibile si o sa incercati sa va scoateti zeul cumva. Nu o sa reusiti. Apropo... "poate dar nu vrea" intra tot la categoria scuzelor penibile. Si daca tot o ardeti cu "poate dar nu vrea", puteti sa-mi ziceti si mie de unde stiti ce vrea zeul vostru?

La fel, multi intreaba "cam ce gen de dovezi ai vrea" (dupa care, desigur, atunci cand le zici ei incep cu "poate dar nu vrea). Cam inutil si ilogic sa intrebi ce gen de dovezi vor unii dupa care sa oferi scuze.

Eu vreau urmatoarea dovada : sa se arate sub forma unui om inalt de 3 km care sa leviteze si sa tina in mani un soare si o gaura neagra si sa fie vazut de TOTI oamenii.

Zeul vostru este atotputernic si el tine de supranatural deci poate sa faca acest lucru, poate sa ofere aceasta dovada. Eu spun ca e o dovada mai mult decat perfecta pentru un zeu atotputernic.

Voi ce dovada vreti?
De ce atunci cand le ceri dovezi crestinilor, ei incep sa ofere scuze?

Hai cu scuzele!

14 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Fiecare om trebuie sa creada intr-o putere care detine controlul decisiv, astfel incat in cele din urma raul sa fie pedepsit iar binele sa triumfe. Dar oamenii au tendinta sa-si puna credinta si convingerile in lucruri diferite. Unii au ales sa creada intr-un singur Dumnezeu, in rai si iad, in timp ce altii isi cladesc credinta pe o putere superioara lor care controleaza universul si faptele lor le hotaraste soarta. Dezbaterea dintre ateism si crestinism poate fi una ce nu se termina niciodata.

| PreaDulcePreaFin a răspuns (pentru EmaS):

Dar eu nu vreau sa cred, vreau doar dovezi, e de bun gust sa vii cu dovezi, nu doar sa vorbesti. Pot sa zic si eu, ca sunt un zeu, pot sa fac ce minune am chef, dar nu vreau

| Buresbista123 a răspuns (pentru EmaS):

Si daca tu nu ai crede in DZ, ai omori, viola, fura? mi e greu sa cred, ceea ce spui tu e o aberatie iar pentru cine greseste exista LEGEA!

| doctorandus a răspuns:

Dumnezeul meu e Natura, Natura este atotputernica, demonstreaza-mi ca Natura nu exista.

| M?d?0611 a răspuns:

Mie mi se pare amuzant cum ei cer dovezi destul de des (George Carlin - "Tell people an invisible man in the sky created all things, they believe you. Tell them what you've painted is wet, they have to touch it to believe."), dar daca le ceri lor, nu neaparat ca te intereseaza, ci ca sa le inchizi gura, ba nu iti raspund, ba se simt ofensati.

Ateu: - Pamantul nu are 6000 de ani.
Crestin - Dovedeste!

Crestin - Dumnezeu exista.
Ateu - Dumnezeu nu exista.
Crestin - Nu poti dovedi ca dumnezeu nu exista.
Ateu - Atunci dovedeste tu ca exista.
Crestin - Ateii vor numai dovezi, dar degeaba le arati orbilor ceva.

laughing

anonim_4396
| Anonim explică:

Da testeaza-l tu.

anonim_4396
| Anonim explică:

Gaia? nu m-ai dezamagit deloc.ba chie mi-ai intarit covingerile.esti galateanca? sa nu mai spui la altii, ramane intre noi da? ai uitat sa o pui pe aia cu piatra, pe care nu o poate ridica prea sfantul, si de ce nu termina cu raul di pi pamant.noroc ca ti-am adus aminte.hai bafta si sa ni cetim sanatosi.

| Buresbista123 a răspuns:

E ceva psihic, le e greu sa recunoasca adevarul, ca dupa ce mori o sa ajungi in pmant punct inchis...frica si ignoranta e cel mai mare dusman
http://www.youtube.com/watch?v=r74Od9qv6-E

| andreiush25 a răspuns:

Eu ma gandesc ca daca e tot atotputernic are si putina ratiune acolo.
Daca s-ar arata prin orice forma, lucru care sa dea de inteles ca exista toti ne-am convinge si nu am avea dubii. Multe religii vor disparea iar el atunci chiar va fi divinizat. Nu? Cel mai bine e sa se arate pentru ca lumea sa fie convinsa si sa creada cu incredere laughing.

| Anonim explică (pentru andreiush25):

"iar el atunci chiar va fi divinizat. Nu?"... nu neaparat. Din moment ce ai liberul arbitru, chiar daca ti se arata tu poti alege sa nu te inchini lui. Cu toate astea, zeul crestin NU accepta varianta asta, el ofera doar "inchina-te mie sau o sa te torturez" dupa care o arde cu "dar esti liber sa alegi"

| andreiush25 a răspuns (pentru anonim_4396):

De acord.

| Anonim a răspuns:

| Buresbista123 a răspuns:

Da de ce sa dai vina si sa nu zici mai bine---Nu stiu!
Cred ca e mai rational si mai real...http://www.youtube.com/watch?v=r74Od9qv6-E

| Anonim explică:

"dar daca n-am crede in nimic, ce rost am mai avea in viata?"... rostul ti-l faci singura. Nu vad ce legatura are un prieten imaginar cu rostul din viata. Cum poti spune ca rostul tau se datoreaza unui prieten imaginar si ca fara el nu ai mai avea nimic?
" pe mama natura?! Ha ha, buna gluma. "... de ce e "buna gluma"?
"de ce, pe tine, un om obisnuit sa te asculte acest zeu"... nu e vorba doar de mine. Prin simplul fapt ca se arata TUTUROR oamenilor opreste razboaiele religioase. Ce zici, e asta un motiv suficient de bun? Faza cu "de ce sa te asculte pe tine" este la fel ca "poate dar nu vrea" si intra la categoria scuzelor penibile.
"ai intentia de al intrece sau macar de al ajunge. Corect?"... de ce trebuie sa crezi in ceva superior? De ce nu poti sa cauti acea persoana superioara tie si sa incerci sa o intreci? Ce iti place sa faci? Hai sa zicem ca iti place sa alergi. Ce rost are sa "crezi ca exista cineva mai rapid" cand poti sa cauti pe cineva mai rapid? E mult mai folositor sa te chiar intalnesti cu acea persoana decat sa crezi ca exista. Si daca tot e vorba de un ceva atotputernic, cam cum ajungi la nivelul respectiv?

" Am 13 ani si am avut o discutie filozofica cu sora mea de 14 ani"... cam slabe subiectele "filozofice" pe care vrei sa le dezbati. Hai cu ceva mai bun.

Din comentariul tau, tu vrei ca un zeu sa existe pentru a putea avea pe cine sa dai vina ocazional. De ce?

"Poate stiinta sa ne spuna de ce canta o balena"... da, poate. Gasesti raspunsul si pe guagal, trebuie doar sa vrei sa cauti.

Foarte slab comentariul tau. Nu te baga in discutii care te depasesc.