| Meme10Memu a întrebat:

Multi spun ca "Dumnezeu si Biblia a fost inventata pentru ca oamenii sa fie ca niste oi supuse si exploatate de cei care conduc lumea fara sfarsit." Insa de fapt in Biblie se arata ca Dumnezeu nu are ca scop ca guvernele umane sa existe vesnic. De ce ar inventa conducatorii lumii asemenea lucruri care de fapt indica sfarsitul conducerii lor asupra lumii si ca ne fiind scopul etern al Lui Dumnezeu ca oamenii sa guverneze peste alti oameni?

8 răspunsuri:
| Anonimgirltpu a răspuns:

Biblia nu este contra conducatorilor. Si in biblie exista conducatori, unii chiar întelepti, ajutati de Dumnezeu, cum este Solomon de exemplu sau Moise.
Crestinismul nu a aparut ca un control asupra oamenilor de catre conducatori. Intre timp biserica nu a mai fost una cu Dumnezeu. Studiaza istoria sa vezi cati s-au imbogatit pe baza bisericii. Chiar si cruciadele au fost facute pentru bani, nu pentru a nimici celelalte religii. Nimicirea religiilor pagane era doar scuza din spatele adevatului scop.
Ce vreau sa spun e ca crestinismul adevarat nu controleaza multimile. Sunt doar câtiva care profita de naivitatea crestinilor.

| Anonimgirltpu a răspuns (pentru Anonimgirltpu):

Si inca un lucru pe care am uitat sa il spun. Intotdeauna biserica a fost alaturi de conducatorii actuali pentru ca profita unii de altii. Bisericii ii trebuie bani se la stat, iar statul se da pe langa biserica pentru a castiga simpatia votantilor. Asa a fost de cand lumea si pamantul. De dinaintea crestinismului.

| Meme10Memu explică (pentru Anonimgirltpu):

Daca ai citi atent Biblia ai gasi ca Dumnezeu nu a fost de acord ca evreii sa aiba vreun rege. Apoi scrie ca insusi Iisus va preda conducerea Lui Dumnezeu Tatal. Iata ce scrie in Biblie ca se va intampla cu conducatorii lumii la Armaghedon:

Apocalipsa 16:14:"14. Căci sunt duhuri diavoleşti, făcătoare de semne şi care se duc la împăraţii lumii întregi, să-i adune la războiul zilei celei mari a lui Dumnezeu, Atotţiitorul."

Apocalipsa 19:11-21:"11. Şi am văzut cerul deschis şi iată un cal alb, şi Cel ce şedea pe el se numeşte Credincios şi Adevărat şi judecă şi se războieşte întru dreptate.
12. Iar ochii Lui sunt ca para focului şi pe capul Lui sunt cununi multe şi are nume scris pe care nimeni nu-l înţelege decât numai El.
13. Şi este îmbrăcat în veşmânt stropit cu sânge şi numele Lui se cheamă: Cuvântul lui Dumnezeu.
14. Şi oştile din cer veneau după El, călare pe cai albi, purtând veşminte de vison alb, curat.
15. Iar din gura Lui ieşea sabie ascuţită, ca să lovească neamurile cu ea. Şi El îi va păstori cu toiag de fier şi va călca teascul vinului aprinderii mâniei lui Dumnezeu, Atotţiitorul.
16. Şi pe haina Lui şi pe coapsa Lui are nume scris: Împăratul împăraţilor şi Domnul domnilor.
17. Şi am văzut un înger stând în soare; şi a strigat cu glas puternic, grăind tuturor păsărilor care zboară spre înaltul cerului: Veniţi şi vă adunaţi la ospăţul cel mare al lui Dumnezeu, 18.Ca să mâncaţi trupuri de împăraţi şi trupuri de căpetenii de oşti şi trupurile celor puternici, şi trupurile cailor şi ale călăreţilor lor, şi trupurile tuturor celor slobozi şi celor robi, şi ale celor mici şi celor mari.
19. Şi am văzut fiara şi pe împăraţii pământului, şi oştirile lor adunate, ca să facă război ce Cel ce şade pe cal şi cu oştirea Lui.
20. Şi fiara a fost răpusă şi, cu ea, proorocul cel mincinos, cel ce făcea înaintea ei semnele cu care amăgea pe cei ce au purtat semnul fiarei şi pe cei ce s-au închinat chipului ei. Amândoi au fost aruncaţi de vii în iezerul de foc unde arde pucioasă.
21. Iar ceilalţi au fost ucişi cu sabia care iese din gura Celui ce şade pe cal, şi toate păsările s-au săturat din trupurile lor."

| Anonimgirltpu a răspuns (pentru Meme10Memu):

Ok. E clar ca acolo nu este vorba de orice conducatori, ci specific de conducatorii de la Armaghedon, cei ce erau supusi diavolului.
Oricum... gandeste-te! Daca coboara acum Dumnezeu din cer si e sfarsitul lumii nu cred ca vreun om se poate lupta cu El.
Specia umana e facuta in asa fel incat sa aiba conducatori. Si in lumea animala este la fel. De exemplu la lupi exista familia alfa, la elefanti cea mai batrana femela este conducatoarea, la albine exista regina, etc. Si la oameni este la fel. Daca pui 10 oameni la intamplare pe o insula pustie, unul dintre ei va deveni conducator chiar daca nu il pune nimeni. Este ceva natural. Crede-ma Dumnezeu nu are nimic cu conducatorii in general. Tu nu ai sef de serviciu? Sau la scoala? Toti raspundem in fata cuiva care ne este sef intr-o mod sau altul.

| ScofieId a răspuns:

Biblia e ca o carte de bune maniere insa mult prea brutala. Daca intr-o carte de dezvoltare personala te invata cum sa fii un om iubitor si sa te comporti corect in viața asa fel încât sa iti faci prieteni si sa fi iubit de toti dandu.ti si exemple reale de la lideri care au fost "needucati" si erau criticati pana cand si.au schimbat gândirea asa cum te invata cărțile de genul sa fi si au fost iubiti, pai intr-o carte biblica ti se povestesc lucruri prea exagerare si uneori false cum ar fi tranformarea vinului in apa, invierea si ridicarea la cer, etc, si care sa iti bage frica in tine ca daca săvârșești lucrul respectiv riști păcate care sa te arunce în tuciul cu smoala a lui Satana, doar ca biblia e modificată de la religie la religie si in unele religii sunt unele reguli de.a dreptul stupide. Nu am citit Biblia insa ce stiu ca e interzis ar fi consumul de carne de porc, sa te *** cand vrei tu, sa tii post cand trebuie ca daca nu e păcat, sa nu bei bauturi alcolice mult sau putin nu știu sigur si multe alte reguli stupide din punctul meu de vedere. Deci e prea brutala si iti baga frica in tine. O parere ar fi ca cartea e gandita sa fie asa pentru a educa omul si al feri de pacate doar ca nemulțumirea mea este ca baga foarte multe minciuni. Este eficienta insa daca sunt prezente minciuni pe care cei mai multi le cred ajung mereu sa se cearta cu alții care sunt realiști jurandu.se ca e cum scrie in biblie insa in felil asta degeaba te invata sa fi bun daca te prosteste.

| ScofieId a răspuns:

Scuzați.mi scrierea gresita in unele contexte. Site.ul asta imi corecteaza scrisul dupa placerile lui.

| DarthNiger a răspuns:

Religia e folosita de catre conducatori ca sa manipuleze oamenii si sa ii faca mai supusi iar aici e vorba de orice religie nu doar de crestinism, dar nu creata de conducatori, ci folosita impotriva oamenilor asa cum am spus.

| Meme10Memu explică (pentru DarthNiger):

De ce s-ar folosi conducatorii de Biblie daca e contra lor?