| Steregoi a întrebat:

Necredinta si mandria sunt distructive si distrug omul din interior. Demnitatea e sanatoasa in timp ce mandria e nesanatoasa. Chiar si un prost poate fi mandru insa nu e demn. Orice criminal poate fi mandru insa nu e demn. Orice hot poate fi mandru insa nu e demn. Orice dictator poate fi mandru insa nu e demn.

1 Corinteni capitolul 13:"De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător.
2. Şi de aş avea darul proorociei şi tainele toate le-aş cunoaşte şi orice ştiinţă, şi de aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.
3. Şi de aş împărţi toată avuţia mea şi de aş da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseşte.
4. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte.
5. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul.
6. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr.
7. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă.
8. Dragostea nu cade niciodată. Cât despre proorocii - se vor desfiinţa; darul limbilor va înceta; ştiinţa se va sfârşi;
9. Pentru că în parte cunoaştem şi în parte proorocim.
10. Dar când va veni ceea ce e desăvârşit, atunci ceea ce este în parte se va desfiinţa.
11. Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil; judecam ca un copil; dar când m-am făcut bărbat, am lepădat cele ale copilului.
12. Căci vedem acum ca prin oglindă, în ghicitură, iar atunci, faţă către faţă; acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaşte pe deplin, precum am fost cunoscut şi eu.
13. Şi acum rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea."

1 Corinteni 8:1-3:"Cât despre cele jertfite idolilor, ştim că toţi avem cunoştinţă. Cunoştinţa însă semeţeşte, iar iubirea zideşte.
2. Iar dacă i se pare cuiva că cunoaşte ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască.
3. Dar dacă iubeşte cineva pe Dumnezeu, acela este cunoscut de El."

Cum vi se pare?

4 răspunsuri:
| Shuriken a răspuns:

Tin sa adaug ca nu doar mandria, ci orice pacat, cat de mic poate cauza lucuri enorme, sau sa se extinda in timp in inima si sa se ajunga la acelasi rezultat distructiv.
Dorinta->Alegere->Credinta->Mandrie->Invidie->Egoism->

Triunghiul pacatului, adica inima pacatului e formata din cele 3
Mandrie, Invidie si Egoism care reprezinta Opunerea fata de adevar prin Minciuna sau Neadevar pe care tu alegi sa le Crezi, cum ar fi ca unii cred ca Binele altora e Rau, gen asa crede diavolul despre Dumnezeu.
Iar daca mai adaugi si Rusinea sau Pofta Obsesiva, pe langa cele 3 unite, care reprezinta Ne-renuntarea la pacat, care mai e si Mania sau Disperarea(Supararea, Nervii, Opunerea)reprezentata fizic prin nelinistea si agitarea cu Crize sau Turbare a celui ce o detine, devenind nebun precum psihic asa si fizic. atunci iti vei ingradii inima cu o protectie nebuna, ca sa nu mai poti scapa de pacat. Asa are diavolul.

| Steregoi explică (pentru Shuriken):

Da asa e, cu cat se afunda cineva mai mult in noroi cu atat ar putea iesi mai greu sau chiar deloc. E vorba de consecintele pacatului. Dumnezeu nu tine minte sau nu-si aminteste de oameni murdari de noroi si care nu vor sa se spele de noroi sau de pacat. Chiar si un pagan sau laic sau ateu sau musulman sau budist sau iudeu sau hindus isi poate da seama daca el iubeste dreptatea si adevarul si ratiunea si cu timpul ar deveni crestin daca ar urma dragostea adevarul si dreptatea si ratiunea sau intelepciunea. Ceva personal nu apare din ceva impersonal. Omul care e personal nu a aparut din ceva impersonal pentru ca Dumnezeu e personal sau o persoana. Personalul nu are inceput. Papusa vorbitoare Sophie ar fi impersonala daca creatorul ei omul ar fi impersonal. Pasarile ciripesc dar sunt impersonale. Cainele are inteligenta dar e impersonal. Daca pe papusa Sophie o intrebi cum o cheama iti va raspunde "Sophie" pentru ca e personala sau cel putin imita o persoana. Daca il intrebi pe papagal "cum te cheama" el doar repeta raspunzandu-ti "cum te cheama". Un calculator simplu e inteligent dar impersonal. O musca e inteligenta dar impersonala. Musca e inteligenta pentru ca stie sa se fereasca de cel ce vrea s-o ucida. Am putea spune ca un bebelus e impersonal dar sa nu omitem faptul ca bebelusul cand se va maturiza va deveni personal. Ingredientele din care e constituit un bebelus ii confera caracterul personal care va deveni evident odata cu maturizarea. Deci si un bebelus e personal sau o persoana chiar daca momentan nu e evident acest fapt. Imi amintesc atunci cand eram bebelus si stand in carucior in curtea casei vedeam cerul senin albastru intr-o zi insorita. ****

| r3r3r3r3r3r3 a răspuns:

In zilele noastre greu o sa se mai gaseasca o iubire ca asta.

| opcomro a răspuns:

Tu esti si mandru si prost, ar trebui sa stii mai bine.