|

Niste intrebari pentru cei care au trecut din crestinism la ateism:

1.Ce va facut sa luati aceasta hotarare?

2:Cum vi s-a schimbat viata de atunci?

7 Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu fac parte din acesta categorie. nu ma consider ateu, cred in Dumnezeu dar la nivel spiritual, nimic mai mult, restul lucrurilor din Univers imi sunt explicate de stiinta.

Ii inteleg perfect pe cei care au abandonat religia. Au cercetat si au vazut cum merg lucrurile in realitate, ca exista explicatii logice pentru tot ceea ce religia pune in carca unei puteri divine necunoscute

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1. Am descoperit autosugestia, pe pielea mea. laughing
2. Sunt pe peace cu toata lumea, pe crestini ii intep din dragoste blushing

Doar ateismul te ajuta sa intelegi tot ce e in jur, sau mai corect ar fi sa-i spunem realism, pentru ca "ateism" e un termen dat de teisti celor care nu sunt ca ei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1.Ce va facut sa luati aceasta hotarare?

nu stiu daca am luat o hotarare,totul a inceput de mic cand ma uitam la emisiunile de pe discovery science, apoi mereu am crezut in simplitate spre complexitate, faptul care ma determinat a fost inceputul eu nu cred ca din nimic apar zeii care creaza universul, cand privesti stelele pe cerul nopti isi dai seama ca e imposibil ca cineva sa le fi creat din nimic, cred ca astronomia ma determinat sa fiu ateu apoi evolutia lui darwin

2:Cum vi s-a schimbat viata de atunci?

gandesc mult mai logic mai rational, in tot cea ce afirm vreau sa pot dovedi, imi iubesc mai mult parinti, pe cei dragi, iubesc natura tot ce e in jurul meu, iubesc viata mult mai mult ca stiu ca aici se incheie totul si da cunoasterea e scopul vietii mele

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In primul rand se scrie v-a. Apoi: 1. Faptul ca nu gaseam ratiune ci doar porcarii in tot ce spunea biserica, gandirea crestina, biblia, etc. 2. Am devenit mai rational si stiu sa mai bucur de viata asta si sa nu astept un asa-zis rai ce va urma sa vina.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Nu sunt ateu, dar nici un crestin institutionalizat nu ma consider. Doar ca am un alt concept cu privire la divinitate fata de cultele lumii.
Raspund punctual:
1. Nu este o decizie! Gresesti daca tu crezi asta! Pur si simplu am cautat raspunsuri. Am citit multe opinii, dovezi, carti spirituale, stiintifice. Iti dai seama ca raspunsurile din cartile spirituale nu pot multumi o persoana rationala. Ele doar iti limiteaza viziunea asupra lucrurilor.
2. A fost un proces indelung, poate in jur de 2-3 ani. La finalul acelui proces m-am simtit mai increzator, mai deschis la posibilitati. Mi-am dezvoltat propriul set de principii si valori pe care le respect cu strictete. Unele coincid cu cele religioase, altele cu legile si spiritul civic - viziunea Kantiana asupra indivizilor si a societatii.
Mai cred ca daca exista D-zeu si m-a trimis/creat pe Terra, sigur misiunea mea aici nu consta in puparea mainii preotului. Misiunea fiecarui om nu poate fi atat de penibila!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu stiu ce intelegi prin crestin si ateu.multi se pretind crestini dar ei de fapt sint atei nu au cinste onoare demnitate.altii pretind ca nu cred in Dumnezeu dar sint niste oameni onesti cinstiti care nu fura si tot ce au realizat au facut prin munca lor cinstita

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează