| AG777 a întrebat:

Noi toți vom da socoteală pentru faptele noastre, dar pe Dumnezeu cine îl judecă pentru crimele făcute în vechiul testament, pentru compromisele comise de el asupra fiecărei legi scrise de el?
- Exista porunca să nu ucizi, dar el a îndemnat oamenii la crime oribile in Vechiul Testament.

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Înțeleg cum te simți, pentru că și eu am fost supărat pe Dumnezeu. Și încă foarte mult. L-am înjurat și blestemat cu toți sfinții Lui. Mă pornisem serios împotriva Lui. Crezi că de capul meu s-au întors lucrurile la 180°? Tot El a făcut asta. Niciun om nu m-a putut convinge că greșesc. Pentru că eram drept în judecata mea. Un munte putea fi dat la o parte; dar eu când știu că am dreptate nu mă clatin și nu mă dau la o parte nici dacă tot cerul se punea în fața mea. De aceea știu cum te simți. Niciun om nu-ți va putea sta împotrivă; nici toți teologii din lume nu-ți vor rezista. De aceea tac și nu mai zic nimic, pentru că nu am ce zice în cazul acesta. Problema este direct între tine și Dumnezeu. Și trebuie rezolvată.
Și după cum un om are drept să ceară audiență la președintele unui stat, tot așa și tu ai dreptul să vi înaintea lui Dumnezeu ca problema să se clarrifice. Ai nevoie de răspunsuri și trebuie să le primești.

21 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Aceasta este o intrebare de natura universala. Pentru ca de fapt aceasta a fost scopul lui Lucifer: sa aduca indoiala in inimile fiintelor din univers cu privire la legea lui Dumnezeu, la dreptatea Sa.
Vrajmasul a pierdut acest razboi in cer si in dreptul altor planete, dar intr-un anumit fel l-a castigat aici pe pamant, prin uzurpare.
Pana la jertfa Domnului Hristos nici ingerii care au ramas loiali lui Dumnezeu nu au inteles pe deplin caracterul vrajmasului. Dar la cruce au cunoscut atat caracterul lui Lucifer, cat si al lui Dumnezeu.
Da, Dumnezeu Se va lasa si El judecat. Toate intrebarile noastre "De ce?" isi vor gasi raspuns in vremea judecatii lui Dumnezeu. Dumnezeu va fi gasit drept in hotararea Lui, si fara vina in judecata Sa (Psalm.51:4).
Noi nu intelegem multe lucruri, iar altele nu vrem sa le intelegem. Dar oricum ar fi, Dumnezeu va fi gasit drept in totul totului tot. El a facut tot ce-I sta in putinta pentru mantuirea noastra. Vom vedea atnci, ca daca am fi fost in locul Lui am fi procedat la fel in dreptul nostru; vom vedea ca mai bine si mai mult decat atat nu a putut face.
Libertatea noastra este sfanta inaintea Sa, si de aceea nu ne poate salva cu forta; nu ne poate forta sa Il iubim, sa Il cunoastem.

| AG777 explică (pentru anonimg):

La Dumnezeu nu exista limite, preoții o spun, deci sigur se putea și mai bine de atat

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonimg):

" si de aceea nu ne poate salva cu forta; nu ne poate forta sa Il iubim, sa Il cunoastem.", practic ne "salveaza" tot de El, ca tot El a creat si iadul (daca exista, cu toate ca nu o sa mai ai senzori nervosi asa ca teoretic nu ai cum sa simti durere).

E misto asta: haideti la mine sa va salvez de ce pedeapsa v-am pregatit chiar eu laughing

| Celcestietot a răspuns:

Ești total paralel cu Biblia. M-am saturat de cei care citesc și de 1000 de ori în Biblie și nu înțeleg. Tu ești unul dintre ei. Dacă nu se învârt rotițele în cap la tine să înțelegi că Dumnezeu nu a omorât pe nimeni degeaba, este problema ta. Ori citești de pe tot felul de siteuri legate de Biblie scrise de oamenii proști. Noi de ce să îți explicăm dacă tu ești încăpățânat și cum am explicat mai sus? Ne luptăm cu munții aici pe categoria religie, că tot voi sunteți cei cu probleme. Blasfemiază tu în continuare, că tot tu arzi frumos în Iad, nu eu sau noi. Noi nu putem să îți băgăm adevărul în cap, dacă tu continui să negi. În concluzie, aceasta întrebare este fără rost. Ne-ai făcut ziua "mai buna" cu aceasta întrebare, mulțumim!

| AG777 explică (pentru Celcestietot):

Sincer nici nu mă supăr pe tine ești mult prea amuzant

| AG777 explică (pentru Celcestietot):

Pai oricum din moment ce cineva astfel de cuvinte oricum va arde în iad fie că îi pare rau sau nu, deci n am ce pierde

| Celcestietot a răspuns (pentru AG777):

Adica, eu o sa ard in iad fie ca imi pare rau de ce am zis sau nu? Asta ai vrut sa spui? Reformuleaza plz.

| Celcestietot a răspuns (pentru AG777):

Oricum tu crezi in Dumnezeu, doar ca nu ii dai slava. Sa nu crezi ca nu am aflat asta fie direct sau indirect.

| AG777 explică (pentru Celcestietot):

Am și zis, cred, dar nu îl uez inca

| Celcestietot a răspuns (pentru AG777):

Sfatul meu este sa citesti Biblia tradusa de cineva, nu sa o interpretezi tu, ca iese jale daca faci asta.

| AG777 explică (pentru Celcestietot):

Celcestietot, oricum ceea ce m-a determinat să recurg la o astfel de atitudine, nu cred că o să afli prea curând și sunt motive logice

| Celcestietot a răspuns (pentru AG777):

Ce stiu eu care sunt motivele, important este ca daca stii ca exista Dumnezeu, sa ii dai ascultare si slava.

| AG777 explică (pentru Celcestietot):

Și daca nu o sa ard in iad

| Celcestietot a răspuns (pentru AG777):

Cam improbabil din cate povestești.

| Celcestietot a răspuns:

Și apropo, parcă tu zici că l-ai creat pe Dumnezeu, de vorbești așa despre El. Nu uita că El poate să te învârtă cum dorește, așa că nu mai comenta.

| Celcestietot a răspuns:

Panamaxe, tu vorbesti... nu crezi si vorbesti fariseule fatarnic.

| Celcestietot a răspuns:

Panamaxe, nu mai vorbi... stramos al maimutelor.

| Panamax a răspuns:

O sa plateasca si el. Este lege universala.

| Panamax a răspuns:

Celcestietot ar trebui sa puna pe hartie tot ce stie pentru posteritate. Daca scrie cu majuscule cred ca o brosura cu 6 pagini este suficient.Primele 4 vor fi cu tabla inmultirii, scrisa gresit.

| Helper07 a răspuns:

Porunca "Sa nu ucizi" putea face exceptii insa nu erau exceptii pentru ca Aceasta se referea la uciderea intentionata dintr-un motiv pacatos. Uneori era o necesitate sa ucizi iar asta nu era un pacat. Cumva trebuiau sa se apere si sa cucereasca Canaanul. Existau legi care daca erau incalcate atunci acuzatul trebuia ucis cu pietre insa asta era din nou o necesitate pentru ca poporul Israel trebuia sa fie constiincios in privirea poruncilor pentru ca trebuia sa fie un popor sfant. Gamdeste-te, orice alta pedeapsa ar fi putut fi folosita de Satan spre a fi mai usor de acceptat si a face pe oameni sa se gandeasca ca "nu e asa de rau" (parerea mea). Dupa ce a venit Isus si a murit pentru pacatele noastre, n-am mai fost sub lege ci sub har.

| RaulAlmășan a răspuns:

Dumnezeu a lasat 10 porunci.
Legea a fost scrisa de Moise cu autoritatea data de Dumnezeu.
Avraam a scris si el,Dar cele mai ciudate Legi sunt date de om.
Iar Dumnezeu respecta, si iubeste omul.
Si a ingaduit asta, tinand, cont ca moartea oamenilor, Dumnezeu o vede altfel.
Dar Dumnezeu a transformat legea in Har.
Prin moartea Domnului Iisus Hristos