| Superior a întrebat:

„Nu cred că există Iad. Cred în viața de după moarte, dar eu nu cred că are ceva de-a face cu recompensa şi pedeapsa. Religia este întotdeauna implicată într-un fel de afaceri de control și oamenii nu înțeleg cu adevărat acest lucru. Este vorba de o afacere de control producătoare de vinovăție. Raiul apare ca un loc unde eşti recompensat pentru bunătate şi Iadul este locul unde apare pedeapsa, iată un fel de control asupra populației. Ideea focului, a dracului care sperie oamenii, face parte dintr-o tactică de control.Cred că focurile din cuptoarele bisericilor au fost mai fierbinţi decât în oricare alte cuptoare. Bisericii nu-i place ca oamenii să crească, pentru că nu-i poate controla pe adulți. De aceea în biserică vorbim despre naștere din nou. Când în biserică ești născut din nou (renăscut), ești iar copil. Oamenii nu trebuie să se nască din nou. Ei au nevoie să crească. Ei au nevoie să accepte responsabilitatea pentru ei înșiși în această lume.

Adică, Dumnezeu nu este un creștin. Dumnezeu nu este evreu, musulman, hindi sau budist. Toate acestea sunt sisteme umane create de oameni pentru a ne îndruma în misterul lui Dumnezeu. Am onorat tradiția. Am mers şi evoluat prin tradiție. Dar eu nu cred că tradiția îl definește pe Dumnezeu. Îmi arată doar cine ar putea fi Dumnezeu. Am crescut în această tradiție. Fiecare biserică pe care o știu susține că ‚noi suntem adevărata Biserică’ sau că are o autoritate supremă: ‚Îl avem pe Papa’ sau ‚Avem Biblia’… Ideea este că Dumnezeu poate fi legat de orice sistem uman, de orice crez uman, prin orice carte umană. Este ce ni s-a impus să fie, la fel şi iadul."

------------
Asta spune un preot iesit la penise (http://www.cunoastelumea.ro/......menilor/). Ce parere aveti?
Intr-un fel pare adevarat, intr-un fel nu. 1. Daca te gandesti, fiecare religie are argumente convingatoare.
2. Iisus a instaurat o carte cel mai probabil (poate) dar nu stim care,ori Koran,Bibilie, fie altceva.

12 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Citeste vechiul testament sa vezi daca dumnezeu nu e evreu, ceea ce scrii acolo se numeste deism sau panteism, iisus nu a scris niciodata nimic, cei care au scris ceva au scris dupa moartea lui iisus iar originalele nu mai exista in scimb exista copi dupa alte copi facute, tu crezi ca nimeni nu a gresit timp de sute de anii? era scrisa in greaca apoi in latina apoi in x limba, nici in ziua de azi nu poti traduce exact expresile ceea ce inseamna fiecare cuvant sau propozitie din limba greaca sau ebraica dar puteau aia ce sa spun

| Mayhem666 a răspuns:

Am citit doar primele doua randuri din ce ai scris tu, si vreau sa spun ca eu cred in reincarnare.

| Superior explică (pentru Mayhem666):

Fara suparare, reincarnarea mi se pare ceva super ciudat, si neplacut.

| Mayhem666 a răspuns (pentru Superior):

Fara suparare, dar te intreb, de ce?

| Superior explică (pentru Mayhem666):

Eu sunt genul de persoana care nu-i place ideea ca candva (cacofonie) nu va mai putea face ceva. Prin reincarnare practic energia mea ia viata altui om,si mi se pare aiurea,ca nu se apropie fata de viziunea mea,si lumea asta e nebuna, te intorci de unde ai plecat, sau mai rau, in viata unui boschetar dupa strada. + prin viata de apoi am increderea ca-mi pot vedea tatal, pe care l-am pierdut la 2 ani si ii stiu chipul doar dintr-o poza, care a mai ramas.

| Mayhem666 a răspuns (pentru Superior):

Ai inteles gresit reincarnarea. Nu iei viata altui om, si nu te duci in corpul altei persoane, ci dupa ce mori, te vei renaste, cu un corp nou, doar al tau, cu un viitor nou, pe care tu ti-l vei face, intr-o alta tara (sau aceeasi) sau pe o alta planeta (sau aceeasi). In alte cuvinte, vei fii din nou un bebelus, care trebuie sa ia toata viata de la capat, fara sa isi aminteasca nimic din viata anterioara, poate doar cu ajutorul hipnozei, dar nici acest lucru nu este 100% sigur. Nu iti cer sa ma crezi, iti spun doar ceea ce cred eu.

| AC4S4 a răspuns:

1. Hinduismul este specific indienilor. Fiecare trib avea mai multi zei, s-au intalnit cu alte popoare si au acceptat si zeii lor, asa s-a format Hinduismul.
Budismul nu are o dogma stabila, este foarte divizata. Este mai mult un stil de gandire morala.
Sa nu crezi ca in iudaism/crestinism s-a inventat moralitatea, fiecare popor stia ca nu trebuie sa furi de la cei din jurul tau.

2. Isus nu a scris Biblia, ci alti oameni, prin inspiratia Duhului Sfant.
Si musulmanii au un om cu invataturi morale. Mahomed a avut mai multe sotii, o sotie(Aisha) avea intre 6 si 9 ani. El a murit de batranete, la 60 si ceva de ani (Cauza decesului: Febra).
Isus a murit crucificat, chiar daca nu a avut niciun pacat, indurand durerea si batjocura oamenilor. I-a iubit si pe cei care-L urau.
Alege tu pe cine vrei sa urmezi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

A naibii treaba, vorbeste doar de iad, nu si de rai.
Din punctul asta de vedere daca afirmi ca nu exista iadul crestin automat nu exista nici rai pentru ca, in crestinism, nu exista una fara cealalta.
Cat despre "Dumnezeu", depinde la ce se refera.
Banuiesc ca se refera la "Creator" care, intr-adevar, nu este nici budist nici indus si cu siguranta ca nici iudeu, crestin sau musulman pentru ca aceste 3 programe de spalare pe creier au o proprie divinitate inventata de evrei.
In antichitate, religiile antice erau diferite de la o civilizafie la alta dar slaveau aceleasi divinitati sub nume diferite.
Spre exemplu, Zeita Isis (la egipteni) mai era cunoscuta in alte civilizatii ca Inanna, Persefora, Ishtar, Astharte etc.

Răspuns utilizator avertizat
| AnonimSuprem1 a răspuns:

Da, ai dreptate. Viata dupa moarte exista intr-adevar dovada fiind stresul exagerat din sufletele oamenilor: iar acestia marturisesc ca parca stresul acela nu vine de la ei, se enerveaza degeaba (ceea ce nu e normal, ca stresul trebuie sa fie dintr-un motiv, dar acestia nu au niciun motiv sa se infurie).
Raiul si iadul dupa cum am mai mentionat de multe ori la multe alte intrebari de felul acesta reprezinta de fapt doar niste metafore: Raiul este locul imaginar unde se strang faptele bune ale oamenilor [care sunt reprezentate de trupul celor care au savarsit aceste fapte]; iadul este si el un loc imaginar unde se strang faptele rele ale oamenilor pentru a fi osandite [dar nu oamenii se duc in iad, ci faptele lor care sunt reprezentate de cel care a infaptuit acestea).

Iti traduc si potopul lui Noe:
-Dumnezeu inunda cu ape lumea ca sa omoare oamenii [despre care Dumnezeu mentioneaza ca s-au umplut de pacate - acei oameni reprezinta metaphoric vorbind pacatul, nu se refera pe bune la oameni].
-apa este simbolul dragostei - ea este folosita la botezuri pentru iertarea (care inseamna dragoste) pacatelor.
=> deci, Dumnezeu ii iarta pe oameni pentru pacatele lor.

Dumnezeu mentioneaza de faptul ca biblia trebuie interpretata:
"15. Si mi-a zis: Apele pe care le-ai vazut si deasupra carora sade desfranata, sunt popoare si gloate si neamuri si limbi."
- deci, apele acelea reprezinta pe oameni => inseamna ca pentru Dumnezeu oamenii reprezinta dragoste; iar apele care sunt mentionate in Geneza sunt de fapt oamenii din preistorie. Nu suna oare logic?

Răspuns utilizator avertizat
| Falconcap a răspuns:

Exista o balanta si o masura care tine cont de faptele pe care le faci. Daca nu ar fi fost asa atunci totul ar fi fost permis.Si cum respectivul nu neaga existenta Raiului, atunci se lasa loc unor concluzii foarte dezamagitoare: oricat rau sau durere ai cauza celorlalti vei ajunge in Rai, iar asta nu e ok. Trebuie sa existe o cale in care sa ti le cureti.Fie reincarnarea, pe planeta asta sau pe alta, fie printr-o sentinta in iad care sa fie temporala, ori chiar in viata prezenta, prin fapte bune care sa puna in balanta pe cele rele.