| mentholinks a întrebat:

Nu credeti ca ar trebui sa aducem niste arderi de tot Domnului? Poate asa ne-ar fi viata mai usoara.

5 răspunsuri:
| DoctorUnivers a răspuns:

Nici pe vremuri nu trebuiau sa se aduca jertfe, in niciun caz, a fost o greseala si o stupizenie enorma, de parca Dumnezeul adevarat are nevoie de jertfe pentru a ajuta un om sau un popor.Cea mai mare aberatie.Vine din paganism chestia asta.NU mai credeti tot ce scrie in Vechiul Testament ca am impresia ca nici macar nu ar fi sfant sau sub inspiratie divina mare parte din el.Auzi la el, jertfe, sper ca intrebarea e pusa la misto ca altfel e grav

| AnonimSuprem1 a răspuns (pentru DoctorUnivers):

Dar, nu se referea la jertfe cu animale (acele animale de fapt simbolizau defectele omenesti). Dumnezeu le vorbea evreilor prin pilde/metafore. Ei interpretau gresit vechiul testament. Deci, Dumnezeu le poruncea sa omoare pentru a fi linistiti problemele din viata lor. (berbecul - reprezinta incapatanarea).

| minrest a răspuns:

Aducerea de jertfe sau arderi de tot Domnului in alte locuri decat in Templul din Ierusalim este un pacat grav. Iar Templul nu mai exista, asa ca nu se mai pot aduce jertfe. Daca sacrificai o vaca aveai viata mai grea, nu mai usoara, o vaca fara cusur e foarte scumpa. Sau poate crezi ca iti dadea Domnul ceva in compensatie? Stai linistit. Zeul da Zeu. Asa ca bucura-te de economie, Domnul ii iarta fara paguba pentru septel pe cei care Il cunosc.

| VelaJohnny a răspuns:

Nu. Nu au nici o legatura cu calitatea vietii noastre. Calitatea vietii noastre depinde de actiunile pe care le intreprindem. Cu ce influenteaza in bine niste jertfe la Dumnezeu faptul ca tu fumezi, joci jocuri de noroc, esti iresponsabil si iei decizii gresite, astfel ca vei ajunge bolnav, sarac lipit etc (dau doar un exemplu). Viata ti-o faci mai usoara, respectand anumite principii de viata.

| AnonimSuprem1 a răspuns:

Toti oamenii sunt sfinti inaintea lui Dumnezeu, deoarece El I-a numit pe evrei sfinti numai fiindca erau saraci (iar asta nu reprezinta absolut nicio fapta buna a credintei inaintea lui Dumnezeu - un om poate sa fie credincios chiar daca e sarac sau bogat). Deci, daca Dumnezeu ii considera pe evrei sfinti pentru nimic, ii va numi pe toti sfinti [deci toti oamenii sunt sfinti inaintea lui Dumnezeu].
Sa stii ca biblia se interpreteaza foarte gresit: si Geneza, Potopul lui Noe, Apocalipsa etc... Religia trebuie sa se inteleaga perfect cu stiinta, deoarece este scris ca Dumnezeu pazeste stiinta.
Dumnezeu avea nevoie oare de jertfe? Oare El nu este Atotputernic? Pentru ce sa ii zica omului sa ii aduca jertfe?
Cand se refera Dumnezeu la pacat vorbeste de fapt de nemultumirile dintre oameni (manie, cearta, minciuni etc).
Dau un exemplu: Dumnezeu cand spune ca vrea ca un om sa sacrifice un berbec pentru pacatele lui -> inseamna ca vrea ca omul sa se lepede de "berbec" (care inseamna incapatanarea). Si Imperiul Persan a fost in Daniel asemanat cu un berbec (deoarece se comporta ca el: ataca fara sa se gandeasca, brusc).
Citeste asta:
"16. Ca de ai fi voit jertfa, ti-as fi dat; arderile de tot nu le vei binevoi.
17. Jertfa lui Dumnezeu: duhul umilit; inima infranta si smerita Dumnezeu nu o va urgisi." - sufletul smerit reprezinta omul constient de faptul ca trebuie sa se corecteze in greseli si dupa cum e scris Dumnezeu nu vrea animale ca jertfa, fiindca acestea nu folosesc nimic omului daca sunt sacrificate, ci se refera la greselile omenesti.
Deci, jertfa lui Dumnezeu reprezinta procesul prin care omul se leapada de toate mustrarile lui de constiinta.