|

Nu-i asa ca porunca data de Cristos: "sa va iubiti dusmanii" permite totusi autoapararea prin violenta fara insa a ucide dusmanul?

10 Raportează Evaluează
10 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu iti mai raspunde singur la intrebari, este penibil.
Unde scrie ca trebuie sa-mi iubesc dusmanii?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru SisterEunice):

"Nu iti mai raspunde singur la intrebari, este penibil." - fac asa uneori pentru a provoca pe toti cei care citesc ce scriu sa comenteze si sa raspunda sau sa-si spuna parerea.

"Unde scrie ca trebuie sa-mi iubesc dusmanii?" - citeste si tu macar putin din biblia aia prafuita la Matei 5:44, 45.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru SisterEunice):

In Biblie domnule.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Da-o-n colo de biblie, este scrisa de oameni...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru SisterEunice):

Daca ar fi fost scrisa de ingeri ar fi fost plina de calatorii intergalactice, de calatorii prin gaurile negre supermasive, de batai intre ingeri si demoni, de fugareli intre ingeri si demoni pe langa tronul lui dumnezeu, de cum si-au bagat pu'lele demonii materializati in femeile pamantene si prea putine lucruri despre trairile umane si conditia umana in raport cu dumnezeu. Vezi in cartea Daniel cand se lupta ingerul cu demonul sau printul Persiei. Azi fiecare tara are un demon.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru SisterEunice):

Esti penibil

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Citeste Scripturile grecesti crestine si vezi la ce s-a referit Isus. Vei observa cum au procedat crestinii care l-au cunoscut personal pe Isus, daca i-au bagat la somn cu pumni pe cei ce voiau sa ii aresteze. Eu iti spun din start, conform invataturilor crestine Biblice, violenta sub orice fel asupra semenului este strict condamnata, dar mai bine nu ma crede, si ia-ti cateva minute in fiecare zi sa citesti complet Scripturile grecesti crestine sa vezi daca e adevarat ce zic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Cristos totusi a atras atentia ca violenta in acest caz poate fi molipsitoare si poate atrage dupa sine moartea provocata de dusman. Totusi violenta in acest caz de autoaparare nu este condamnata biblic pentru ca Cristos nu l-a condamnat pe Petru pentru ca avea o sabie la el. Deci purtarea unei arme este aprobata in biblie. Doar uciderea dusmanului este condamnata de Cristos. Petru ar fi intentionat sa-l ucida pe soldatul roman insa Cristos i-a spus sa nu faca acest lucru.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Te salut. Citeste acest capitol si vei primi raspuns la intrebarea ta https://biblia.resursecrestine.ro/matei/26#verset-51
E in contextul cand Domnul Isus a fost tradat si prins apoi rastignit. Era in gradina cu ucenicii cand Iuda, cel care l a tradat s-a apropiat cu aprozii si ostasii sa L prinda. In acel moment Petru si a scos sabia sa L apere chiar pe Insusi Fiul Lui Dumnezeu si i-a taiat urechea dreapta al slujnicului marelui preot. Ca sa vezi ce pilda frumoasa ne a dat Domnul Isus din care toti avem de invatat in legatura cu dusmanii nostri. I a vindecat urechea slujinicului si i-a zis lui Petru „Pune-ţi sabia la locul ei, căci* toţi cei ce scot sabia de sabie vor pieri.

Razbunarea e numai al Lui Dumnezeu. De altfel Domnul Isus la predica de pe munte ne invata sa ne intoarcem obrazul cand cineva ne loveste pe obraz. Numai ca asa suntem noi oamenii, ne razbunam cand cineva ne face rau, dar nu asa ne invata Domnul Isus. Aici si eu mai am de invatat. Totusi sa am familie si sa intre cineva in casa noaptea, cred ca mi as apara copiii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru nanaarpy78):

"Aici si eu mai am de invatat. Totusi sa am familie si sa intre cineva in casa noaptea, cred ca mi as apara copiii." - pai la asta am vrut sa ajung. E bine sa tinem "pistolul cu bile de cauciuc sub perna" pentru orice eventualitate. Cristos l-a lasat pe Petru sa poarte arma sau sabie si DECI nu e pacat sa tinem un pistol cu bile de cauciuc "sub perna" sau undeva printr-un sertar. Pana vine politia femeia e abuzata de talhar, banii furati si ochii invinetiti. N-am spus ca sa-i tai urechea ci sa-i dai cu un spray sau o bila de cauciuc in cap ca sa cada lat dupa care sa-l legi de scaun dupa care sa anunti politia sa vina sa-i puna catusele si sa-l duca la sectia de politie pentru incalcare proprietate privata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează