| AvalohAlin a întrebat:

Nu înțeleg de ce experientele NDE(in apropierea morții,moarte clinica)sunt mai degrabă considerate halucinatii, procese ale creierului și nicidecum dovezi ale vieții de dincolo.
Fiindcă șansele sunt 50-50 la suta pentru fiecare variantă.De ce deci?

Răspuns Câştigător
| Celcestietot a răspuns:

Poate chiar unii experimenteaza niste traume ale creierului, de se spune ca sunt halucinatii, nu neg asta. Spun poate pentru ca nu stiu, ca nu am trait asta pe pielea mea. De exemplu, cei care sunt la spitalele de nebuni, informeaza-te cum se comporta cei de acolo, asta ar demonstra totusi ca au probleme mintale (fara suparare; nu este in scop ofensator). Si pe langa traume, iti dai seama ca exista si viata de apoi, ingeri, demoni etc (hai ca te-ai prins tu). Si, de aceea ar fi in procent de 50-50 %, pentru ca sunt 2, si 100:2 =50, deci 50+50 =100, procentul 100%.

27 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Fiindca NU EXISTA o viata de "dincolo".

| Celcestietot a răspuns (pentru danut):

Cum adică Dănuț?

| danut a răspuns (pentru Celcestietot):

Simplu, o data ca Dumnezeu spune ca dupa ce omul moare nu mai ramane nimic, DAR eu am experimentat moartea (imediat dupa anul nou), am fost reanviat si in timpul momentelor critice am amintirea doar a NIMIC, era doar un mare gol, nu am simtit si vazut NIMIC, m-am trezit la reanimare dupa o zi, doar atat, intre cele doua momente (adormire si trezire) nu a fost nimic, parca a trecut o secunda.

| Celcestietot a răspuns (pentru danut):

Nu mai Danut, sufletul tau a ramas in corp, si corpul fiind pe shutdown, normal ca a trecut 1 secunda. Biblia ne spune despre Rai si Iad, despre bucuria si muncile vesnice. Ce parere ai despre ce spune Biblia in legatura cu asa ceva, crezi ca nu este adevarat? De exemplu, ce parere ai de sufletele negre (fantome, demoni etc)? Ele traiesc si fara corp.

| danut a răspuns (pentru Celcestietot):

" Biblia ne spune despre Rai si Iad, despre bucuria si muncile vesnice."
Biblia si in mod special Domnul Hristos spune in mod IRONIC la adresa fariseilor care credeau asa ceva imprumutat din cultura romana.
NU exista ceva care se numeste suflet in om, OMUL VIU ESTE un suflet, cand moare nu mai este NIMIC. Citeste Biblia, Geneza 2, 7. Domnul Dumnezeu a fãcut pe om din tãrâna pãmântului, i-a suflat în nãri suflare de viatã, si omul s-a fãcut astfel un suflet viu.
Deci corp uman + SUFLAREA LUI DUMNEZEU = Suflet viu. Cand mori suflarea de viata se REANTOARCE la Dumnezeu si ramane corpul uman facut din tarana (materiale chimice). Unde este sufletul?

| Celcestietot a răspuns (pentru danut):

Nu stiu ce sa zic, eu cred invers. Uite cateva informatii despre suflet :

----,, 8 Însă Cain a zis fratelui său Abel: „Haidem să ieşim la câmp." Dar, pe când erau la câmp, Cain s-a ridicat împotriva fratelui său Abel şi l-a omorât*.
9 Domnul a zis lui Cain: „Unde* este fratele tău Abel?" El a răspuns: „Nu ştiu**. Sunt eu păzitorul fratelui meu?"
10 Şi Dumnezeu a zis: „Ce ai făcut? Glasul* sângelui fratelui tău strigă din pământ la Mine.
11 Acum, blestemat eşti tu, izgonit din ogorul acesta, care şi-a deschis gura ca să primească din mâna ta sângele fratelui tău!
12 Când vei lucra pământul, să nu-ţi mai dea bogăţia lui. Pribeag şi fugar să fii pe pământ." ''

CONCLUZIE : Cum ar fi putut Abel sa vorbeasca daca era mort, nu sufletul sau putea face asta?

---,, Matei 10:28
28 Să nu vă fie frică de cei care ucid corpul, dar nu pot ucide sufletul, ci temeți-vă mai degrabă de cel care poate să distrugă atât sufletul, cât și corpul în Gheenă! ''

CONCLUZIE : De aici reiese ca, sufletul este vesnic.

NOTA : Cum de se vorbeste atat despre Iad si Rai in Biblie, daca sufletul nu este vesnic?

| danut a răspuns (pentru Celcestietot):

"Şi Dumnezeu a zis: „Ce ai făcut? Glasul* sângelui fratelui tău strigă din pământ la Mine."
Este un raspuns simbolic, Dumnezeu STIE in fiecare fractiune de secunda ce face fiecare din noi deoparece DUMNEZEU stie VIITORUL fiindca pentru EL nu EXISTA TIMP. Raspunsul este pentru NOI, cei care citim acum sau in alte vremuri. Abel a vorbit SIMBOLIC prin faptele sale, RESPECTAND cererea Lui Duimnezeu care i-a primit Jerfa.
Dumnezeu SPUNE in Biblie ca Sufletul ESTE Omul Viu.
Raiul si Iadul sunt inventii pagane pe care evreii le-au "imprumutat" de la romani (Platon) de unde le-au "luat" si dacii nostri iar Hristos ii ironiza pe FARISEII care adoptasera si ei aceasta filozofie ca multe alte lucruri. In loc sa se increada in prorocii lor, evrei copiau de la pagani.
Eclesiastru 9, 5. Cei vii, în adevãr, mãcar stiu cã vor muri; dar cei morti nu stiu nimic, si nu mai au nici o rãsplatã, fiindcã pânã si pomenirea li se uitã. 10. Tot ce gãseste mâna ta sã facã, fã cu toatã puterea ta! Cãci, în locuinta mortilor, în care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuialã, nici stiintã, nici întelepciune!
Uite ce SPUNE Dumnezeu despre moarte, DAR tu poti crede ce vrei INSA nu inseamna ca este si real.

| Celcestietot a răspuns (pentru danut):

Hmm, ok, inteleg care este parerea ta, si o respect. Daca eu cred ca exista viata dupa moartea corpului, asta nu inseamna ca sunt impotriva ta. Cateva intrebari : Ce parere ai despre judecata de apoi? Ce parere ai despre ingeri, crezi ca exista? Dupa ce Iisus a murit, la ceea ce spui tu, ar fi trebuit sa nu se mai intoarca, ci sa nu mai existe; de ce S-a intors dupa 3 zile? De ce exista spirite care bantuie casele oamenilor de exemplu, arunca cu obiecte, vorbesc? Imi poti raspunde la tot ce am intrebat, ca sunt curios?

| danut a răspuns (pentru Celcestietot):

"De ce exista spirite care bantuie casele oamenilor de exemplu, arunca cu obiecte, vorbesc? Imi poti raspunde la tot ce am intrebat, ca sunt curios?"
Am sa incep cu sfarsitul fiindca restul il poti afla din Biblie.
Da exista ceea ce spui tu DAR nu sunt cine crezi tu. Nu exista spirite de oameni morti ci fiinte care le imita existenta dupa moarte pentru a insela omenirea. Sunt ingerii care au fost alungati din cer odata cu Lucifer (Satana). De ce fac asta, este LOGIC, daca ai fi cITIT bIblia ai fi aflat ca PACATUL nu poate disparea din Univers DECAT daca cineva PLATESTE pentru el, plata ESTE MOARTEA Vesnica (adica nu mai exista REANVIERE pentru acea fiinta). Plata va fi in masura VINOVATIEI acelei fiinte, Satana si ingerii sai vor platii pentru toti cei care vor fi SALVATI pentru viata vesnica. Gandeste-te ca acesia vor fi destui si pedeapsa se va INSUMA pentru toti ingerii cazuti si seful lor. Asa ca acestia incearca cu DISPERARE sa insele omenirea pentru asi scadea din pedeapsa transferand pacatele asupra amagitilor. Cine sunt amagitii, cei care cred ca tine (cu parere de rau).
"Ce parere ai despre judecata de apoi"
Judecata de Apoi va fi dupa a doua Revenire a lui Hristos si dupa vizitarea Universului de catre cei Salvati (perioada Biblica declarata este de 1000 de ani). In aceasta perioada pamantul este MORT, nu mai exista viata pe el ci doar satana cu ingerii sai care sunt izolati aici.
Hristos a promis ca se va intoarce pentru a-si lua cu EL pe cei ai Sai. Hristos dupa cele trei zile in care a stat in mormant a REANVIAT pana cand s-a ridicat la cer in prezenta martorilor mergand la Tronul Tatalui unde este acum. Evident ca exista ingeri, uni trimisi de Dumnezeu si cei ai Satanei.

| Celcestietot a răspuns (pentru danut):

Stiu ce spune in Biblie la ceea ce am intrebat, intrebarile erau pentru punctul tau de vedere, cum le interpretezi tu intelegerile tale. Demonii nu transfera pacatele, unde ai invatat tu asta, nici macar nu scapa de ele transferandu-le? Si mai raspunde de ce spui tu ca Iisus va viziteaza universul cu cei drepti, ca nu spune niciunde asa ceva, doar interpretarile tale din nou. Spune-mi si mie unde vezi o asemenea calatorie :

,, 1. Şi am văzut un înger, pogorându-se din cer, având cheia adâncului şi un lanţ mare în mâna lui.
2. Şi a prins pe balaur, şarpele cel vechi, care este diavolul şi satana, şi l-a legat pe mii de ani,
3. Şi l-a aruncat în adânc şi l-a închis şi a pecetluit deasupra lui, ca să nu mai amăgească neamurile, până ce se vor sfârşi miile de ani. După aceea, trebuie să fie dezlegat câtăva vreme.
4. Şi am văzut tronuri şi celor ce şedeau pe ele li s-a dat să facă judecată. Şi am văzut sufletele celor tăiaţi pentru mărturia lui Iisus şi pentru cuvântul lui Dumnezeu, care nu s-au închinat fiarei, nici chipului ei, şi nu au primit semnul ei pe fruntea şi pe mâna lor. Şi ei au înviat şi au împărăţit cu Hristos mii de ani.
5. Iar ceilalţi morţi nu înviază până ce nu se vor sfârşi miile de ani. Aceasta este învierea cea dintâi.
6. Fericit şi sfânt este cel ce are parte de învierea cea dintâi. Peste aceştia moartea cea de a doua nu are putere, ci vor fi preoţi ai lui Dumnezeu şi ai lui Hristos şi vor împărăţi cu El mii de ani.
7. Şi către sfârşitul miilor de ani, satana va fi dezlegat din închisoarea lui,
8. Şi va ieşi să amăgească neamurile, care sunt în cele patru unghiuri ale pământului, pe Gog şi pe Magog, şi să le adune la război; iar numărul lor este ca nisipul mării.
9. Şi s-au suit pe faţa pământului, şi au înconjurat tabăra sfinţilor şi cetatea cea iubită. Dar s-a pogorât foc din cer şi i-a mistuit. ''

Este clar ca pe planeta Pamant se vor petrece toate acestea, nu in alt loc. Daca ma insel eu, da-mi tu citat de unde ai vazut ca Iisus cu drepti viziteaza universul, ca nu reiese de niciune.
Altceva, legat de ce ai spus tu de Hristos. Vezi ca te contrazici singur, ca spui ca DIN MOMENT CE CORPUL MOARE, SUFLETUL DISPARE PERMANENT. Bun, Iisus a murit fizic, dar sufletul de ce s-a intors, daca tu spui ca nu exista viata dupa moarte. La ce spui tu ar fi insemnat ca Iisus sa nu se mai intoarca, deci TE CONTRAZICI SINGUR. Tu ai spus ca sufletul inseamna corp. Daca corpul lui Iisus a murit, asta inseamna ca a murit definitiv, din moment ce sufletul=corp. Ceva nu se leaga la tine, vezi? Nu te acuz de nimic, doar ca nu ai inteles insemnatatea cuvintelor, a citatelor etc. Cum comentezi la ceea ce am spus eu? Crezi ca am dreptate sau nu, ai analizat cu atentie aceasta parte a Bibliei acum? Ce religie esti de fapt tu, ca un ortodox nu ar spune asa ceva niciodata?

| danut a răspuns (pentru Celcestietot):

"Altceva, legat de ce ai spus tu de Hristos. Vezi ca te contrazici singur, ca spui ca DIN MOMENT CE CORPUL MOARE, SUFLETUL DISPARE PERMANENT. Bun, Iisus a murit fizic, dar sufletul de ce s-a intors, daca tu spui ca nu exista viata dupa moarte. La ce spui tu ar fi insemnat ca Iisus sa nu se mai intoarca, deci TE CONTRAZICI SINGUR."
Eu nu ma contrazic singur ci tu esti inrobit unor concepti:
Geneza 2, 7. Domnul Dumnezeu a fãcut pe om din tãrâna pãmântului, i-a suflat în nãri suflare de viatã, si omul s-a fãcut astfel un suflet viu.
Deci repet cele spuse de Dumnezeu in versetul 7 din cap.2 al Genezei (asta daca nu intelegi):
Dumnezeu a FACUT pe om din 1 TARANA PAMANTULUI (substantele chimice ce exista pe Terra) I-A suflat SUFLARE de VIATA care NUMAI Dumnezeu o are in tot Universul si astfel A REZULTAT un Suflet VIU (adica omul VIU). Suflarea de viata, NU SUFLETUL care include corpul uman (fara viata) se REANTOARCE LA Dumnezeu cand omul moare.
Adica cand Hristos (sau orice om) a MURIT, pe Terra a ramas CORPUL OMULUI MORT iar SUFLAREA de VIATA s-a reantors la cel care a dat-o, Dumnezeu. Dupa TREI zile de la moarte Dumnezeu a retrimis SUFLAREA de VIATA in Isus Hristos (care era pe pamant) si astfel a REANVIAT. UInde m-am contrazis, asa SPUNE Biblia. Deci Sufletul este alcatuit din CORP + Suflare de Viata, cand Dumnezeu retrage Sufalrea de Viata ramane CORPUL iar Sufletul DISPARE, asa spune Dumnezeu, ce spun ortodocsii sunt lucruri pagane preluate de la Platon. Esti in logica ortodoxa care NU corespunde cu cea Biblica, eu spun doar ce spune Biblia. Normal ca ortodocsi spun ce ii invata popi care vor sa-si motiveze existenta.

| Celcestietot a răspuns (pentru danut):

Tot despre suflet îmi spui, dar despre călătoria cu Iisus prin univers cu cei drepți nu îmi spui, sau despre ce te-am mai întrebat. De ce le eviți pe acestea, pentru crezi că am dreptate nu?

| danut a răspuns (pentru Celcestietot):

"Apocalipsa 20,4. Si am vãzut niste scaune de domnie; si celor ce au sezut pe ele, li s-a dat judecata. Si am vãzut sufletele celor ce li se tãiase capul din pricina mãrturiei lui Isus si din pricina Cuvântului lui Dumnezeu, si ale celor ce nu se închinaserã fiarei si icoanei ei, si nu primiserã semnul ei pe frunte si pe mânã. Ei au înviat, si au împãrãtit cu Hristos o mie de ani."
Cum poti sa CONDUCI ( si au împãrãtit ) ceva fara sa vezi? Poate doar in visele unora. Pentru a conduce ceva trebuie sa vezi ceea ce conduci, deci vizitarea este obligatorie.

| Celcestietot a răspuns (pentru danut):

Nah, nu cred asta, este doar interpretarea ta. Uite măi, spui că sufletul nu există, bun, dar să o luăm logic si îmi spui dacă așa este. La judecata de apoi, va învia fiecare om de la întemeierea pământului, așa spune în Biblie. Oasele lor nu mai există omule, asta înseamnă că nu au trup, deci trebuie să învie, deci din punctul tau de vedere, sunt morți. Cum poate ceva inexistent să mai învie la judecata? Întreabă alti useri dacă pe mine nu mai crezi. Tu spui că omul respectiv este inexistent după moarte. Ceva inexistent cum de mai învie la judecata cu aceleași amintiri, și cu aceeași personalitate? Cum poate sa domneasca tot de la întemeierea lumii cu Iisus, dacă așa ceva nu există? Percepția ta este greșită, nu se leagă nimic din ceea ce spui. Din nou te contrazici singur, că ceva inexistent nu are cum sa mai existe tot cu aceleași amintiri. Concluzie : există viața sufletului după ce moare, sufletul nu îi este distrus omului.

| danut a răspuns (pentru Celcestietot):

"Nah, nu cred asta,"
Crezi ce v rei, eu am scris ce spune Biblia.
"La judecata de apoi, va învia fiecare om de la întemeierea pământului, așa spune în Biblie. Oasele lor nu mai există omule, asta înseamnă că nu au trup, "
Ai "o greseala" in "logica" ta, Oasele nu exista DAR Dumnezeu le va face altele identice. Oameenii vor fi refacuti identic cum au fost (cei care vor fi Judecati)
"cum de mai învie la judecata cu aceleași amintiri, și cu aceeași personalitate? "
Asta e "treaba" lui Dumnezeu, depaseste logica sau intelegerea omeneasca. Tu vrei sa intelegi cum si ce face Dumnezeu, nu este menirea si nici la nivelul tau de intelegere.
"Cum poate sa domneasca tot de la întemeierea lumii cu Iisus" Unde am spus eu asa ceva sau Biblia? Domia incepe dupa REAVIERE, nu anterior. Tu te invarti si incerci sa adaptezi ce crezi tu la ce scrie in Biblie, nu asa merge, trebuie sa intelegi LITERAR ceea ce scrie. Concluzie, crezi ce vrei dar Biblia spune ce am spus eu si Dumnezeu NU se contrazice.

| Celcestietot a răspuns (pentru danut):

Nu știu, crezi ce vrei până la urmă și eu la fel. Am încercat să îți explic că nu trebuie să interpretezi tu anumite chestii după cum îți place, să le iei așa, nu să spui de exemplu că Iisus va vizita Universul cu cei drepți, că nu spune asta nicăieri, doar interpretarea ta. Părerile sunt diferite, nu am totuși nimic împotriva, doar că este ciudat că mai bagi de la tine, că interpretezi tu ceea ce nici nu este de înțeles în acest mod. Nu îmi place că spui ceea ce scrie acolo interpretat, și mi se pare foarte ciudat că spui, că sufletul nu mai există după moartea corpului. Uite alt exemplu : Ce părere ai despre oamenii care au ieșit din trup în timpul unei come, când s-au vindecat, le-au spus celorlalți ce au vorbit ei de la alte 2 etaje distanță (și a fost corect)? Da, și au ieșit din corp umblandu-se pe corp și văzându-i, ai detaliat ținutele lor etc. Asta este încă o dovadă a existenței sufletului înafara de trup. Și mai fi atent și la altceva, și anume, ce părere ai despre sfinții care fac bine atunci când le ceri ajutorul, rugându-te la ei, nu închinându-te lor / slăvindu-i? Nu sunt ei tot suflete de oameni care au părăsit trupul și continua existența după părăsirea acestuia? Îngerii Lui Dumnezeu nu ar lua forma celor decedați, să facă și minuni, să amăgească oamenii. Părerea ta despre absolut tot ce am scris? Cum comentezi, că acum este super logic tot ceea ce am spus? Dacă îmi spui ceva din Biblie, încearcă să nu mai interpretezi de la tine, că găsesc pasajul, și ți-l arăt, și dovedesc contrariul, dacă spui ceva pe dinafară la ceea ce este scris acolo.

| danut a răspuns (pentru Celcestietot):

"Ce părere ai despre oamenii care au ieșit din trup în timpul unei come, când s-au vindecat, le-au spus celorlalți ce au vorbit ei "
Nu stiu daca ai citit mesajele mele anterioare in care spun ce am patit de curand dpdv medical. Practic imediat dupa anul nou am avut niste probleme medicale critice, aproape am murit si am suferit o operatie devastatoare din care m-am trezit a doua zi la reanimare, dintre momentul intrari in coma si pana m-am trezit nu a trecut decat 1 secunda pentru mine, nu am vazut nimic si nu am auzit nimic dar pot spune ca am visat si eu ca zbor dar erau doar vise.
" Îngerii Lui Dumnezeu nu ar lua forma celor decedați, să facă și minuni, să amăgească oamenii."
Nu am spus de ingerii lui Dumnezeu ci ingerii lui Satana.
P.S. Pana acum nu ai dovedit inca nimic contrariu ci fara voie imi dai dreptate.

| Celcestietot a răspuns (pentru danut):

Este greu cu tine omule sa vorbesc. Am dovedit in primul rand ca tu interpretezi din Biblie, de exemplu faza cu Iisus si calatoria prin univers, am avut si eu experiente de dedublare, deci... Daca tu ai fost prins in corp in timpul operatiei, nu este vina mea. Am dovedit multe, cum ca este ca mine. Nu este vina mea ca esti incapatanat si ca nu vrei sa intelegi. Adu si alt utilizator crestin la aceasta discutie, ca sa vedem cine are dreptate : tu sau eu.

| danut a răspuns (pentru Celcestietot):

Tot ceea ce susti tu sunt invataturi demonice, ca dovada iti trimit titlul unei carti din perioada interbelica care trateaza Spiritismul. Tot ce spui tu scrie si acolo, este o carte care trebuie distrusa (eu am ars 2) dar sigur mai sunt ca sa te lamuresti cum si ce.
Pana nu te lamuresti ce si cum nu are sens sa mai discutam, eu am citit si stiu, fa si tu acelasi lucru si apoi discutam.

| Celcestietot a răspuns (pentru danut):

Nu are rost sa ne certam, sincer. Suntem 2 oameni cu 2 puncte de vedere diferite legate de viata in afara corpului. Tu spui ca nu ai iesit din corp, iar eu spun ca da. Ti-am explicat de ce nu ai iesit din corp. Tu acum faci ce vrei, subiectul acesta nu imi afecteaza mie viata dupa moarte in care cred. Trebuie sa intelegem sa respectam punctul de vedere a fiecaruia, si sa ne ajutam unul pe altul.

| danut a răspuns (pentru Celcestietot):

Absolut de acord dar citeste ce am spus ca sa fi sigur de "orientare".

| Celcestietot a răspuns (pentru danut):

Am citit, si tot asa cred. Doar inca ceva, si las subiectul permanent. De ce ii sunt impuse reguli omului de catre Dumnezeu, daca nu exista viata dupa moarte? Pentru ce atatea reguli, daca tot o sa nu mai existi?

| danut a răspuns (pentru Celcestietot):

Regulile sunt necesare pentru ai spune omului ce poate face ca sa aiba parte de Viata Vesnica si nu Judecata Finala si Moartea Vesnica.
Toate astea se vor intampla la Revenirea Domnuli Isus Hristos a doua oara. Dumnezeu spune clar ca moartea asta este DOAR un somn, moartea adevarata va fi dupa Judecata.

| Celcestietot a răspuns (pentru danut):

Ok.

| StrongHeart a răspuns:

Fiecare intelege ce vrea.Pana nu traiesti pe pielea ta nu ai sa stii.

| unvecin a răspuns:

Pentru că niciunul care a avut astfel de experiențe nu a fost în realitate mort. Experiențele din apropierea morții spun doar ce simte un om în apropierea morții.

Biblia spune că morții sunt inconștienți, se întorc în țărână, și rămân în completă inactivitate până la înviere.

| SmallBrain a răspuns:

Pentru ca unii au o gandire mai rationala, bazata pe dovezi stiintifice, iar altii sunt mai spirituali si cred ca paranormal.
As simple as this...