| hypothesis a întrebat:

Nu pot sa-mi imaginez presupusul RAI/Paradis de dupa viata. Mi-este imposibil practic sa-mi imaginez ceva perfect din acest punct de vedere. Relatiile interumane, relatia cu divinitatea si mai ales faptul ca nu stim daca vom mai fi noi.

23 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Vezi ca si in lumea stiintei se tot vorbeste de lumi sau universuri paralele. Cam toata lumea este preocupata de ideea cum ca s-ar putea sa mai fie ceva in afara de ceea ce vedem simtim sau auzim. Daca teoria stringurilor se va dovedi adevarata, cu siguranta ea va oferi perspective interesante. Poate ca datele personale ale unei personae se aduna sub forma unui cod undeva, pentru a fi decodate altundeva. Poate. Acum, daca intre acele universuri paralele va exista si unul sub forma unui Rai, ramane de vazut. E putin peste mana sa crezi ca oameni, cel putin cei cu o personalitate puternica (ca Alexandru Macedon) sa nu mai existe pe nicaieri. Suntem insa doar la faza de speculatii, dar cred ca ne apropiem cu pasi repezi de aflarea unui adevar in acest sens.

| hypothesis explică (pentru sabin89):

Ori suntem materialisti, ori nu mai suntem.

| anonim_4396 a răspuns (pentru hypothesis):

Problema e ca " materialismul" nu e asa material pe cat se vrea, si materia nu e decat o forma de energie, iar daca vorbim de materialism filozofic, prefer sa fiu dependent de o Divinitate "inexistenta" decat sa depind de materie.

| hypothesis explică (pentru anonim_4396):

Materia nu este egal energie. intre acestea exista doar o proportionalitate, factorul care mentine aceasta proportionalitate fiind patratul vitezei luminii.

Pai si eu ce-am zis, intr-un fel materia e o forma de energie condensata.

| Dorugar a răspuns (pentru hypothesis):

Zau? Chiar asa sa fie?
Nu cumva formula E=mc2 nu se refera numai la proportionalitate ci si la ECHIVALENTA?

| Holiday a răspuns:

Raiul, iadul....biciul si bucatica de zaharel cu care sunt dresate animalele la circ.Macar alea daca fac bine primesc zaharelul, astia nu primesc nimic, ca nu are cine sa le dea.Ei doar trebuie sa se supuna celor care le povestesc despre asta, dupa ce mor si-i manaca viermii si bacteriile oricum nu mai pot cere recompensa...

| sublime89 a răspuns:

Perfectiunea nu exista, si nici nu poate exista. De aceea nu poate exista nici raiul. E doar un concept inventat de oamenii frustrati de problemele din viata lor. Cine nu si-ar dori sa scape definitiv de probleme? Si atunci daca au vazut ca in viata asta asa ceva e imposibil, au inventat povestea cu raiul. Detaliile n-au mai contat, ci doar speranta si starea de bine care au venit impreuna cu aceasta credinta. Omul va crede orice doar sa se simta bine. Asta e cea mai mare piedica pe care o are omenirea in drumul ei spre aflarea adevarului.

| Alcyon a răspuns:

Din punctul meu de vedere, daca mai exista ceva dupa, oricum, noi nu vom mai fi ceea ce suntem in prezent. S-ar putea nici sa nu mai avem constiinta de sine, sau sa existam intr-un cu totul alt mod (nu ca indivizi, ci mai mult ca o entitate colectiva). Noi suntem practic produsul societatii in care traim. Daca ne-am fi nascut in padure de exemplu (si-am fi fost crescuti de animale, ca-n cazul anumitor copii), n-am fi fost decat niste animalute destul de limitate, cu un IQ extrem de mic.
https://www.youtube.com/watch?v=UkX47t2QaRs

| Dorugar a răspuns:

Nu este nicio pro´blema in faptul ca tu nu poti sa-ti imaginezi Paradisul de dupa viata.
Nici Dumnezeu nu si-a imaginat asa ceva, motiv pentru care in Biblie EL nu pomeneste niciodata de Paradisul de dupa viata si nici de viata vesnica de apoi.
Ideile astea tampite cu Raiul dupa ce mori si cu viata de apoi, sunt inventate de sarlatanii care au inventat excrocheria numita crestinism care nu este religie ci un instrument de indobitocire a maselor de manipulare spionare si spoliere materiala.

| hypothesis explică (pentru Dorugar):

Inteleg mesajul, dar opreste-te din a da mesaje de acest gen pline de rasism si ura la adresa acestei religii. Si nu mai fa propadanda iudaica

In primul rand rostirea unui adevar nu inseamna mesaj de ura, si adevarul este acela ca biserica crestina este cea mai criminala institutie din istoria umanitatii, si fata de monstruozitatiile si bicisniciile pe care le-a comis, si cele mai spurcate cuvinte la adresa ei par a fi niste rasfaturi dragalase in comparatie cu faptele ei bicisnice.
2 Nu fac de loc propaganda iudaica ci doar le dezvalui adevarul incultilor care nici macar atat nu stiu ca crestinismul are"origini iudaice", cu alte cuvinte crestinismul este bazat pe FURTUL Bibliei religiei mozaice, pe furtul miturilor apartinand poporului evreu, pe furtul personajelor ale acestei religii ba chiar si pe FURTUL Dumnezeului lor din ceruri... asa ca pe langa ca ai inteles mesajul este bine pentru cultura ta sa stii si adevarul despre crestinism

Tocmai citesc o carte de istorie a religiilor ca sa ma lamuresc in privinta asta. Iti inteleg oarecum frustrarea dar si doctrina voaatra, a iudeilor, de a nu recunoaste latura divina a lui Isus din Nazaret si de a nu-l accepta ca Fiu al unicului Dumnezeu.
PS: E vorba de echivalenta in forma lui Einstein, numai ca nu E=m, ci E=m * c^2

Ma intreb ce frustrtare poate avea un ateu ca evreii nu il recunosc ca Dumnezeu pe un amarat de dulgher care nu a fost niciodata Dumnezeu nici macar o miime de secunda din viata sa de de ratat certat cu munca care traia ca un golan inconjurat de golani si inseland oamenii?
Daca ai avea macar atata cultura cat are musca creier ai stii ca Isus nu este Christosul pentru ca NU a fost uns in functia de Rege asa cum trebuia sa fie un Christos adevarat, asa ca nu vad motivul din ce cauza evreii sau ateii sa fie frustrati pentru ca nici vechi profeti nu au profetit faptul ca Dumnezeu va avea un copil, si nici crestinii nu au nicio dovada ca Dumnezeu Creatorul Universului a fecundat-o biata tara´nca ca din acea sarcina sa se nasca tot EL ca propriul sau Fiu. Asa ca mi se face mila de tine cand vad ca un tanar din secolul informatiei poate fi atat de aberat incat sa creada asemenea prostii copilaresti.Cu asemenea tineri "inteligenti" Romania va ramane exact ceea ce este, adica ultima si cea mai inapoiata tara din Europa.

"iata sa de de ratat certat cu munca care traia ca un golan inconjurat de golani si inseland oamenii" crestinii nu-l vad cum il descrii tu, ci din contra, il vad altfel si stiu care si problema intre evrei (ca religie si implicit si natie) si crestini. Nu vreau sa intru in amanunte, dar exagerezi zic eu. Nici ateii nu au un asa portret a lui Isus (ca persoana) cum ai tu.

Acei atei la care te referi nu cunosc Biblia asa de bine cum o cunosc eu, asa de bine cum o cunosc eu, asa ca eu cand zic ca Isus traia din sarlatanie ma refer exact la faptele si vorbele lui. Ca sa nu crezi ca eu bat campii in Biblie poti afla ca el traia din faptul ca el "vindeca" oamenii prin exorcizari, si apoi tot el recunoaste in Matei 12.42 ca el nu poate exrciza dar poate baga de 7 x mai multi Diavoli decat a scos povizoriu prn exorcizare, Asa ca retine EU POT dovedi absolut fiecare afirmatie pe care o fac!

| Alcyon a răspuns (pentru Dorugar):

Dumnezeul Vechiului Testament pare a fi parintele lui Hitler. Ii macelareste pe homosexuali si pe "pacatosi" mai ceva ca bomba nucleara de la Hiroshima. Si cum ramane cu Lot, care practica incestul? Si cu oamenii care traiau sute de ani? Serios? Si cu Avraam care voia sa-si omoare fiul, ca sa-si demonstreze "credinta". Cum suna asta? Daca Avraam ar fi trait in secolul nostru, s-ar fi zis ca sufera de schizofrenie si-ar fi fost internat. Macar de la Hristos (ca avea sau nu, puteri miraculoase, nu-i atat de important; e posibil ca multimea sa fi inflorit foarte mult realitatea, a se vedea cazul Boca) ne-au ramas niste pilde.

| Dorugar a răspuns (pentru Alcyon):

Nu exista alt Dumnezeu decat Dumnezeul Legii (numit fals si mincinos VT) Si asta nu o spun eu ci o zce Biblia in VT in Isaia 43: 10 - 11. Dar cum voi crestinii nu credeti in Dumnezeu ci in Satana, va faceti ca nu cunoasteti acest verset in care se exprima chiar Dumnezeu prin profetul Isaia.
2 Tu nu ai calitatea sa-L judeci pe Dumnezeu ...si cu atat mai putin sa-l jignesti ca tot cu El vei da nasul cand dai coltzul.
3 Nu exista niciun Isus care sa fie un Christos, acestea sunt minciunile unora falsi apostoli despre care scrie in 2 Corinteni 11:13.
Daca gasesti o singura pagina in toata Biblia in care sa vedem ca Isus a fost UNS in functia de Rege astfel incat sa devina un Christos, eu manc acea pagina chiar daca e unsa cu rahat gros de 1 cm

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai imaginatia ingusta.In rest totul e ok.

| hypothesis explică (pentru anonim_4396):

Si treaba cu "Se presupune ca este de neconceput" cum e?

Presupusul rai tine de credinta si nu de lume si materialism.Practic eu pot si cred si nadajduiesc sa fie asa ceva fiindca asta ar rezolva tot ce e stramb rau si imperfect in univers si nu din vina creatorului.

| RespiraSiInspira a răspuns:

Bineinteles ca nu poti sa i-l imaginezi, cam asta ar fi si ideea.Se presupune ca este de neconceput. Just saying

| amina a răspuns:

Aceste versete sper sa te ajute sa iti imaginezi.Isaia65:20-25,Isaia35:5,6,Isaia25:8,Isaia11:6-9