|

Nu ştiţi că sfinţii* vor judeca lumea? Şi dacă lumea va fi judecată de voi, sunteţi voi nevrednici să judecaţi lucruri de foarte mică însemnătate?

Nu ştiţi că noi vom judeca* pe îngeri? Cu cât mai mult lucrurile vieţii acesteia?

(1 Corinteni 6:2, 3)Eu nu prea inteleg aceste versete, nu e judecata a lui Dumnezeu? Stiu contextul dar totusi vreau explicatii. Pentru ce vor judeca ingerii, si cine sunt aceia care o vor face? Deci explicati-mi.

9 Raportează Evaluează
9 răspunsuri:
| a răspuns:

Dumnezeu ii va judeca pe cei CREDINCIOSI care vor fi MANTUITI iar acestia cand vor fi in Cer vor judeca pe pacatosi adica restul omeniri, Dumnezeu dand verdictul final adica va spune SENTINTA hotarara in dreptul celor pacatosi. Ingerii nu vor judeca niciodata ci ingerii care au mers cu Satana vor fi judecati impreuna cu seful lor de cei mantuiti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru danut):

Mersi pentru informatie, nu stiam. Totusi... de ce mai trebuie o judecata daca tot vor muri, adica daca stim ca toti sunt vinovati? Sau va mai putea fi cineva salvat?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru CuriosulusoiruC2):

Nenumarati oameni vor fi salvati, toti cei loiali lui Dumnezeu
Apocalipsa 7, 9. Dupã aceea, m-am uitat, si iatã cã era o mare gloatã, pe care nu putea s-o numere nimeni, din orice neam, din orice semintie, din orice norod si de orice limbã, care stãtea în picioare înaintea scaunului de domnie si înaintea Mielului, îmbrãcati în haine albe, cu ramuri de finic în mâini,
10. si strigau cu glas tare, si ziceau: "Mântuirea este a Dumnezeului nostru, care sade pe scaunul de domnie, si a Mielului!"
Cine sunt cei loiali:
Apocalipsa 12, 17. Si balaurul, mâniat pe femeie, s-a dus sã facã rãzboi cu rãmãsita semintei ei, care pãzesc poruncile lui Dumnezeu, si tin mãrturia lui Isus Hristos.
Cei loiali au doua calitati (pazesc cele 10 porunci si tin credinta LUI Hristos) dar mantuirea vine de la Dumnezeu prin Domnul Hristos. Cati vor fi salvati, nenumarati, unii s-au apucat sa numere si au ajuns la cifra de 80 de miliarde dealungul istoriei pamantului (nu stiu ce si cum au calculat dar e interesant, nu?).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru danut):

Dar cei sfinti ii vor judeca pe oameni dupa cei 1000 de ani de stat in Cer, adica dupa incheierea harului. Cum ar mai fi cineva salvat dupa ce s-a incheiat harul?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru CuriosulusoiruC2):

Cei care NU vor merge in CER, NU vor fi salvati, aceia vor fi judecati. Judecata pentru cei salvati se face ACUM. Judecata celor credinciosi condorm Bibliei a inceput prin anul 1844 si se va sfarsi cu putin timp inainte de revenirea lui Hristos.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru cei care n-au citit Biblia de cel putin 2 ori, aceste lucruri grele de inteles.

Stii ca Moise, dupa ce a scos poporul evreu din Egipt, a primit de la Dumnezeu porunca sa faca un locas unde Dumnezeu sa poata locui locui in mijlocul poporului Sau. Acel locas este nuit "Cort", "Tabernacol", "Sanctuar".
"Vezi sa faci dupa chipul care ti s-a aratat pe munte." (Exod.25:40) a fost porunca.
Acesta era impartit in doua incaperi de o panza, de o perdea: "perdeaua sa faca despartirea intre Locul Sfant si Locul Preasfant." (Exod.26:33)
In locul Preasfant era chivotul, iar marele preot intra doar o singura data pe an in acea incapere, ca sa faca ispasire pentru pacatele poporului. Cortul avea si el o curte unde exista un altar pentru jertfe si alte lucruri.
Toate acestea nu sunt decat simboluri ale realitatii care se desfasoara in cer. Noi cunoastem ca Domnul Hristos este Marele Preot care face ispasire(iertare, curatare de pacate) pentru toti aceia care intra in legamant cu El.
"Dar Hristos a venit ca Mare Preot al bunurilor viitoare, a trecut prin cortul acela mai mare si mai desavarsit, care nu este facut de maini, adica nu este din zidirea aceasta,
si a intrat, o data pentru totdeauna, in Locul Preasfant, nu cu sange de tapi si de vitei, ci cu insusi sangele Sau, dupa ce a capatat o rascumparare vesnica." (Evrei.9:11,12)

Dumnezeu a ingaduit aceste legi si ceremonii de jertfe in poporul sau timp de mii de ani, tocmai pentru ca oamenii sa inteleaga realitatea existenta in ceruri.
In Biblie exista multe perioade profetice; cele mai importante le gasim in cartea lui Daniel si Apocalipsa. Dumnezeu nu ne-a spus ziua, luna sau anul cand va incepe sa judece pe oameni (si pe credinciosi, si pe necredinciosi; si vii, si mortii). Dar ne-a lasat indicii. Dar nu le putem intelege fara sa le studiem.

"Nu ştiţi că sfinţii* vor judeca lumea?"
"Nu ştiţi că noi vom judeca* pe îngeri?"
Asta inseamna ca cei mantuiti vor fi martori atunci cand Dumnezeu va judeca...2004 - 2108 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da, sfintii condusi de inaltpreasfintitul Daniel laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Oamenii sfinti vor judeca pe cei care vor invia pentru judecata si pe ingerii cei cazuti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Recomand acest mic rezumat.

https://moldovacrestina.md/le-este-ingaduit-crestinilor-sa-judece-pe-altii/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează