anonim_4396
| Anonim întreabă:

Dumnezeu-si-Religia—Nu ştiu dacă te-ai întrebat vreodată care este religia adevărată. Sunt mii de culte pe tot globul, si toate trambitez un adevar special.
Singurul lucru care conteaza cu adevarat este ce crede Dumnezeu despre religia ta.
„Nu știu și nici nu mă interesează," poate ar fi răspuns Dumnezeu, „fiindcă nu sunt religios"
Ai fi contrariat de raspuns?
https://www.biblegateway.com/passage/?search=Ioan+4%3A19 -24&version=NTLR
Daca expandam putin, aflam si alte amanunte despre religie în general:
"Religia curată și neîntinată înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani și pe văduve în necazurile lor și să ne păzim neîntinaţi de lume." (Iacov 1:27)

15 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

În mod logic, Dumnezeu a păstrat în raport cu umanitatea o singură cale de transmitere a învăţăturilor, sfaturilor, legilor, DOAR O SINGURĂ CALE.

Deoarece altfel, ar trebui să luăm în considerare o contradicţie în însăşi esenţa divinităţii, dat fiind faptul că există zeci de mii de culte şi credinţe total diferite, având fiecare învăţături care le exclud pe celelalte! Numai creştinismul are vreo 39000 de versiuni!

Dar această contradicţie este de neconceput, iar Hristos Fiul lui Dumnezeu a insistat şi subliniat în tot Noul Testament că Biserica Sa este una singura.

| memoSs a răspuns (pentru milan9):

Faptul că o idee este acceptată de un număr mare de oameni nu constituie o dovadă a validităţii ei.

„Poți să prostești unii oameni tot timpul și toți oamenii un timp, dar nu poți să prostești toți oamenii tot timpul." Asta spunea Abraham Lincoln

| mentholinks a răspuns:

De ce sa conteze ce crede Dumnezeu?

| memoSs a răspuns (pentru mentholinks):

Ce ai tu si nu are El?

| Panamax a răspuns:

Iar povesti biblice?

| Cristinna31 a răspuns:

Eu una, deşi sunt ortodoxă, nu mă consider să fac parte dintr-o religie anumite, adică nu mă iau după toate dogmele şi nu respect toate tradiţiile lor.
Am cercetat Religia Adventistă şi acolo am descoperit că multe dintre tradiţiile lor sunt în concordanţă cu Biblia. Ca de exemplu: adventiştii nu au picturi pe pereţi în bisericile lor care să întruchipeze sfinţii sau pe Mântuitor, deci, nu-şi fac chip cioplit.
Da! Consider că icoana e tot un chip cioplit. Chiar dacă nu ne închinăm la materialul din care e confecţionată icoana, ne închinăm la un Isus Cristos sau sfânt pe care nu l-am văzut niciodată în realitate în trup fizic ca să stim cum arată. Aşa a fost reprezentat de unii oameni.
Adventiştii nu cred în teoria că sufletul după moartea trupului merge în Rai sau Iad. După cum zice Ecelziastul, morţii dorm, aşa-zisul "suflet" adică suflarea de viaţă pe care o dă Dumnezeu fiecărui om la naştere, se "coboară" în locuinţa morţilor, adică neant.
Consider că Religia Adventistă este religia cea mai apropiată de adevăr.

| pacatosulBogdan a răspuns (pentru Cristinna31):

"Religia" adventista este de fapt o secta americana nenorocita, mincinoasa, de sec XIX, care rataceste si insala si pierde sufletele oamenilor. Secta adventista este fara identitate si fara coloana vertebrala a Traditiei, adventismul nu este decat un cult satanist al mortii, care este in opozitie permanenta fata de Adevar si Lumina Ortodoxiei.
Secta adventista fondata pe minciunile lui Miller si White ca in 1843 se va produce revenirea lui Hristos si sfarsitul lumii. Bineinteles ca adeptii sectei americane adventiste au ramas cu buza umflata, mintiti si inselati si indoctrinati pana astazi, dupa cum se vede la sectantii adventisti.
Dumnezeu ne-a dat viata vesnica si aceasta viata este in Fiul Sau (1 Ioan 5:11), spune Biblia, insa vine secta mizerabila si mincinoasa si satanista adventista si spune ca mai sus ca "omul se coboara in neant". Pai daca ar fi asa, Hristos care a murit cu trupul pe Sfanta Cruce, inseamna dupa secta adventista, ca S-a dus in neant! Adica a doua Persoana a Sfintei Treimi, Dumnezeu din Dumnezeu, hulesc adventistii, S-a dus in neant!? Sa nu fie! Feriti-va, oameni, de secta mincinoasa adventista care minte ca Hristos, Dumnezeu-Cuvantul intrupat de la Duhul Sfant si din Sfanta Fecioara Maria, este chip cioplit, adica idol!
Adventista de mai sus huleste pe Dumnezeu numindu-l chip cioplit, adica idol!
Adventista de mai sus nu are chip, forma corporala care poate fi reprezentata si cineva nu stie despre ea cum arata?!
Asa si Hristos, Dumnezeu-Omul, "chipul lui Dumnezeu celui nevazut, mai inainte nascut decat toata faptura" (Coloseni 1, 15), icoana vie a lui Dumnezeu, carora Sfintii Apostoli se inchinau, are trup si forma si chip, care poate fi reprezentat inclusiv in icoana si caruia trebuie sa ne inchinam fiindca Hristos este Dumnezeu din Dumnezeu!

| Vidix422 a răspuns:

Teozofiawinking

| Vidix422 a răspuns:

Credinta New Age.

| memoSs a răspuns (pentru Vidix422):

Ai aderat de curand? Cunoști mai multe despre acest concept teozofic?

| pacatosulBogdan a răspuns:

Ce-i spune Sfantul Apostol Pavel Sfantului Apostol Timotei? "Deprinde-te cu dreapta credinta!". Si "Dreapta credinţă spre toate este de folos, având făgăduinţa vieţii de acum şi a celei ce va să vină." 1 Timotei 4:7-8
Deci, nici budismul, nici islamismul, nici papismul, nici metempsihoza, nici sectele neoprotestante, nici alta credinta, numai dreapta credinta! Numai Ortodoxia!
Efeseni 4, 5: "Este un Domn, o credinta, un botez".
Unicitatea credintei revelate; unicitatea botezului crestin; Unul Dumnezeu, de-o fire dumnezeiasca in trei ipostasuri: Tatal, Fiul si Sfantul Duh. Din Sfanta Treime, Unul Hristos s-a intrupat de la Duhul Sfant si din Sfanta si Preacurata si Pururea Fecioara Maria, si a mantuit neamul omenesc si a indumnezeit firea omeneasca pe care si-a asumat-o integral in ipostasul sau Dumnezeiesc.
Unul Singur Domn Iisus Hristos, cu doua firi, doua vointe, doua lucrari, una dumnezeiasca si alta omeneasca unite neschimbat si neamestecat, cum ne invata Biserica, stalpul si temelia adevarului.
1 Timotei 3, 16:"Şi cu adevărat, mare este taina dreptei credinţe: Dumnezeu S-a arătat în trup, S-a îndreptat în Duhul, a fost văzut de îngeri, S-a propovăduit între neamuri, a fost crezut în lume, S-a înălţat întru slavă."

| bogdanivasciuc54 a răspuns:

Dumnezeu nu poate fi limitat la nicio religie si la nicio "carte sfanta" pentru ca El nu a inventat sau promovat un fel de religie.

| memoSs a răspuns (pentru bogdanivasciuc54):

Da, asa e, Dumnezeu nu ne cheamă la o religie​, ne cheamă la o relație cu El.