| Kajun a întrebat:

Nu sunt ateu sau ceva... daca Dumnezeu vrea doar binele de ce exista oameni săraci? Sau bătrânii care au o pensie mică și așteaptă o minune pe o zi pe alta. Poate nu au muncit la viața lor dar de ce nu ii ajuta Dumnezeu?

51 răspunsuri:
| danut a răspuns:

"Poate nu au muncit la viața lor dar de ce nu ii ajuta Dumnezeu?"
De cand este Dumnezeu casa de binefacere pentru toti puturosii omenirii?
Poti enumera TU pe cineva care a facut ceva PENTRU Dumnezeu? Arata-l cu degetul pe acela care a facut sau ascultat de Dumnezeu si poate atunci intrebarea ta primeste raspunsul dorit.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru danut):

Ce sa faca pentru Dumnezeu?

| danut a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Ce a poruncit Dumnezeu.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru danut):

Unde si cum a poruncit Dumnezeu?

| danut a răspuns (pentru CodrutElian1990):

La CREATIE, pe muntele Sinai, proorocilor, La Botezul si Cruciicarea lui Hristos, Prin CEI doi Martori ai SAI, Vechiul si Noul Tstament.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru danut):

Voiam sa scriu ceva mai urat, dar ma abtin. Eu nu cred. Demonstraza-mi ca a fost asa. De ce acum nu se mai intampla minuni? Nu ca cele in care plang icoanele, asa cum plangea acum vreo 30 de ani icoana Maicii Domnului la manastirea Vladimiresti din jud. Galati, doar ca lacrimile erau dintr-o siringa manevrata in ascus de o maicuta.

| danut a răspuns (pentru CodrutElian1990):

"Voiam sa scriu ceva mai urat"
Se nu scrii caci nu sti ce poate veni. Nici eu nu cred in tot felul de icoane sau mai stiu eu ce lumanari aprinse DAR mai exista si chesti reale, daca iti spun nu ai cum crede cu toate ca sunt martori. Uite iti spun cu riscul unor cuvinte nelalocul lor spuse de tot felul de indivizi. Biblia relateaza o serie de PROFETII facute cu sute de ani inainte de a se indeplini. Cea mai accesibila pentru nmecredincciosi este PROFETIA facuta cu peste 150 de ani inainte sa aiba loc. Dumnezeu a pus un profet sa faca o profetie impotriva Babilonului unde a PRECIZAT din ce neam va fi acela care va darama Babilonul dar ce este mai tulburator este ca i-a spus si cum se va numi cu toate ca inca nu se nascuse. Alte profetii tulburatoare sunt facute tot la acea vreme privind IMPERILE care se vor scurge dealungul istoriei si pana la sfarsit. ciudat este ca pe vremea Babilonului nici NU existau acele popoare darmite imperii. Biblia consemneaza cu aproape 1700 de ani inainte Revolutia Franceza sdi evenimenmtele care au avut loc atunci, evenimente importante in istoria Biblica a succesiunilor istorice, nu istoria citita la orele de istorie. Nu iti spun intamplaarile pe care le-am avut eu dealungul vietii care sunt nenumarate si nefiresti dpdv uman. " am sa-ti spun ultima "aventura" de acum cca un an si jumatate, mi s-a facut rau, am fost luat si dus la spital unde am fost pus pe masa de operatie, imediat, am dat ortul popi, m-au taiat si operat sase ore, dupa ce a iesit din operatie, profesorul care este un baiat tanar, cca 44 de ani i-a spus sotiei ca NUMAI Dumnezeu, a lucrat acolo caci altfel adio. Nu eu am spus-o care inca eram pe masa si ma operau restul echipei. Am stat la reanimare doua zile numai pe morfina din care m-am trezit zece minute. De cate ori ma vedea profesorul spunea ca NUMAI Dumnezeu m-a salvat caci dpdv uman eram dus. Prietenii mei se uimesc cand ma vad pe strada sau la cumparaturi, etc. A trecut un an si jumatate si iti scriu, daca un profesor universitar le spunea studentilor cand venea, zilnic, in vizita ca pe mine doar Dumnezeu m-a salvat, eu ce sa fac, sa-l contrazic pe Domnul dr. profesor...in afirmatiile sale, p.s. tipul nu este religios pentru stiinta ta. Dovada mai concludenta ca taietura de pe abdomenul meu de peste 25 de centimetri nu c red ca este. Cine nu crede il invit sa ne intalnim si sa VADA. Sa nu scrii urat ca nu sti ce vine in urma.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru danut):

Haide ca nu mai discut cu tine. Atat de habotnic esti incat nici chiar Dumnezeu daca ar fi nu ti-ar scoate prostiile din cap. Nu-mi mai scrie, ca sunt satul de asemenea ineptii. Le ascult de cand eram copil. Era sa ajung un ratat daca mergeam in continuare pe aceasta cale. Daca imi mai scrii asemenea prosti te blochez.

| danut a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Numai ortodocsi pot fi habodnici deoarece cuvantul le apartine, nu un neoprotestant ca mine, mai studiaza iar faptul ca ma blochezi nu ma deranjaza, este alegerea ta dar limbajul tau "suna" foarte habodnic.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru danut):

Nu am inteles, cum suna habotnic? Sau nu stii ce-i aia habotnic? Orisicine poate fi habotnic.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru danut):

Eu am studiat putin mai mult religiile. Ma habotnici decat cei care fac parte din sectele religioase nu am gasit.

| danut a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Sa inteleg ca tu ai "studiat" putin mai mult, eu INCERC sa studiez de aproximativ 50 de ani, se exclude adolescenta.
Extrase din DEX:
HABÓTNIC ~că (~ci, ~ce) și substantival pop. (despre persoane) Care respectă cu strictețe prescripțiile religiei; cuprins de o pasiune excesivă pentru respectarea prescripțiilor religioase; bigot; bisericos. /
habotnic a. și m. fam. fanatic, ortodox. [Rus. HABATNIKŬ, membru al sectei pietiste Habad a Evreilor din Rusia].

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru danut):

Era o figura de stil. Daca n-ai inteles, nu ma mira ca esti un bigot.
Iti dau un exemplu din viata reala' Discutii intre doua femei vaduve de fata cu un barbat. Una ii spune celelalte:
- Nu stiu de ce se lasa casa inspre drum, si parca zidul a intrat in pamant putin.
- Cheama si tu un mester sa vada ce se intampala si sa intareasca zidul - spune barbatul.
- Nu, nu! sare cealalta femeie. Intai cheama un sobor de preoti ca sa slujeasca pentru ca sigur este ceva necurat cu casa.
Asta inseamna habotnicie. Dexul este un dictionar slab. Are foarte multe definitii gresite.
Bigote sunt si acele femei de care un preot spunea ca au infiintat partidul babelor conservatoare pline de dracusori.
https://www.youtube.com/watch?v=W6x26DrQHqs

| danut a răspuns (pentru CodrutElian1990):

"Era o figura de stil. Daca n-ai inteles, nu ma mira ca esti un bigot."
BIGÓT, -Ă, bigoți, -te, adj. Care se conformează orbește riturilor bisericești; evlavios, pios.
Un om religios DACA nu este bigot in credinta lui, nu mai are ce cauta acolo, este doar un moft personal, nu are legatura cu Dumnezeu si tot ce tine de Acesta. Pe romaneste este doar o vopsitura de fatada.
Ceea ce ai spus tu cu zidul nu tine de bigotismul religios ci de TRADITII pagane amestecate cu religia, in mare astea sunt chesti ortodoxe ce tin de traditie si nu de Dumnezeu, tin de partea PAGANA a ortodoxismului. Faci confuzi impardonabile privind credinta, devi doar un comentatorr de nisa.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru danut):

Doamne, tu chiar crezi ce zici? Daca crezi suferi de ceva incurabil. Ba da, de bigotism tine problema cu zidul. Bigotismul nu este a crede in religie, in Dumnezeu, in general a fi religios. Bigotismul este ceva ce tine de fanatism. Tu ai dat doar o definitie din dex. Uite ce zice alta: bigot a. evlavios peste măsură și superstițios.
Sau alta: (Persoană) care urmează, în mod rigid, toate preceptele rituale ale unei religii Si: habotnic, bisericos. 3-4 (Prt; fig) (Persoană) care manifestă o atitudine rigidă, intolerantă în anumite chestiuni.

| danut a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Totate extrasele tale privin modul de abordare religios, RIGID, adica INTOCMAI CU cele scrise in Biblie, INTOLERANT, adica fara a iesi din LITERA CUVANTULUI, EVLAVIOS, adica dedicat celor indicate de CUVANTUL SCRIS, SUNT conditile MINIME pentru o LEGATURA REALA cu Dumnezeu.
Atentie, nu ma refer la CE SPUN POPII, adica zidsul tau, CI despre ceea ce SCRIE in BIBLIE. Fara aceste insusiri DEGEABA bantui pe aici, iti pierzi timpul INUTIL, TU trebuie sa faci ce SPUNE Dumnezeu, NU Dumnezeu te accepta cum iti place tie. Daca asta nu ai inteles DESPRE CREDINTA ADEVARATA, nu ai inteles NIMIC.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru danut):

Sa stii ca nu am inteles nimic din ce ai scris. Cred ca tu bantui pe aici, deoarece gandesti ca acum 2000 de ni. Trezeste-te, lumea a evaluat. In rest chiar n-am ce sa comentez, ca nu am inteles ce rei sa spui. Tu amesteci trasaturi negative cu trasaturi pozitive si le asociezi legaturii cu Dumnezeu. Eu zic sa mai mergi sa mai studiezi cativa ani, studiu din care sa nu lipseasca logica si apoi sa mai dai sfaturi. Tu crezi ca doar tu stii sau numai ce crezi tu este credinta adevarata. Stii cine crede ca numai el detine adevarul? Cel fara discernamant.

| danut a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Exact cum am spus, nu itelegeti nimic si nu fiindca eu gandesc ca acum doua mii de ani, ar fi bine ci pentru ca ceea ce credeti voi ca se numeste evolutie este o imensa involutie. Cand te referi la logica foloseste logica lasata de Dumnezeu si nu eu detin adevarul ci Dumnezeu. Voi nici nu intelegeti CE este adevarul dar asta la rubrica de filozofie si cea de sarlatenie, eviti raspunsuri fundamentale scaldandu-te in neputinta omeneasca. P.S. Lumea a evoluat tot datorita religiei daca nu stiai.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru danut):

Nu zau? Stiinta n-a facut nimic? Dca tu imi demonstrezi concret ce a facut religia, asa cum a facut stiinta, atunci te cred.
Eu ma refer la logica exprimarii. Stii macar ce inseamna asta? Inseamna sa te exprimi in asa fel, incat ceea ce spui sa fie inteles si de altii si cee spuse sa nu se contrazica intre ele. Ideile sa fie legate intre ele. Asta n-are a face cu Dumnezeu, doar daca iti i-a mintile si nu mai stii cum sa te exprimi sa fii inteles.
Cu neputinta omeneasca s-a construit totul in lume. Sarlatania nu are a face aici. Folosesti cuvinte caare se potrivesc aici ca nuca in perete. Atata timp cat cineva imi spune sa cred si sa nu cercetez, asta este sarlatanie. Tu cand cumperi ceva, nu verifici ce cumperi, cumperi asa cum ti-l prezinta vanzatorul?

| danut a răspuns (pentru CodrutElian1990):

"Nu zau? Stiinta n-a facut nimic?"
Care stiinta, ce a facut stiinta acum 300 de ani in urma, dar cu 200 de ani? Da matale niste exemple concrete. Odata cu protestantismul apare renasterea si de aici si evolutia "stiintei", pana aici si pana pe la 1850 nema stiinta, EVUL MEDIU INTUNECAT sau nu ai fost la scoala? Eu citesc istoria din carti din vremurile respective, nu iau informatii de pe net. DACA citeai Biblia aflai ca exista FRAZA in care scrie: IN VREMURILE SFARSITULUI cunostiinta va creste. Sti cand incep "Vremurile Sfarsitulei in Biblie, iti spun eu ca sigur nu sti, incepand cu anii 1800, ce potriveala cu istoria, ca sa vezi.
Logica exprimari, eu m-am referit la logica ca la o gandire rationala, nu ca la un joc de cuvinte, asta treci matale la sectia de filozofie si comenteaz-o.
Folosesc cuvinte pe care tu nu le poti intelege sensul in care le flosesc eu fiindca tu nu ai trecut pe unde am trecut eu si sigur nici nu vei trece iar daca imi pui in gura afirmatii pe care NU le-am facut esti doar un sperjur: "Atata timp cat cineva imi spune sa cred si sa nu cercetez, asta este sarlatanie"
Daca si sigur nu stiai asta este o afirmatie facuta unul, LENIN, ai auzit de asta? Dumnezeu spune CLAR in Biblie: CERCETATI-MA.
Tefania 2, 1. Veniti-vã în fire si cercetati-vã, neam fãrã rusine,
1 Tesaloniceni 5, 21. Ci cercetati toate lucrurile, si pãstrati ce este bun.
Uite ce spune Dumnezeu, omul "stiintei".

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru danut):

Hai, lasa-ma. Nu credeam ca esti atat de dus.
Stii ce zicea Napoleon? (Nu stiu daca nu am mai ziso.) Nu-i de vina cin nu intelege mesajul primit, ci este cel care l-a transmis. Si cu asta te las in lumea ta bigota si vise paradisiaice, vorba potului: priveste si viseaza la lumi ce nu exista.
Sa stii ca nu mai pot citi asemenea elucubratii.

| ania a răspuns:

Din cauza noastră, dacă pământul nu ar putea produce suficientă hrană ca să aibă toți oamenii, Dumezeu ar fi de vină.El a dat oamenilor pământul spre administrare și noi îl administrăm prost.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu ești ateu sau ceva, dar mai bine ai fi, decât așa, să nu înțelegi nimic din religie, să nu înțelegi binele și răul, să nu înțelegi relația lui Dumnezeu cu lumea.
Eu sunt cel ce sunt, spune Dumnezeu despre el în Biblie. Nu spune că el vrea binele așa cum înțelegi tu binele. Ceea ce spui tu sunt fapte situații de pe lumea aceasta, de care tu îl acuzi pe Dumnezeu, căci după tine, Dumnezeu ar trebui să facă ce vrei tu. Ești extraordinar de neajutorat când nu înțelegi situații simple și îl acuzi pe Dumnezeu de toate. Dumnezeu îți dă o pâine dacă îi ceri, dar nu ți-o bagă el în straiță. Iar dta dacă nu ești ateu sau ceva, să îl rogi să îți dea minte, înțelegere, sau ceva.

| Celcestietot a răspuns:

Pentru ca Dumnezeu nu scrie destinul oamenilor, ci oamenii o fac, asa ca da vina pe ei pentru raul care se intampla in lume, nu pe Dumnezeu. Combate acest rau ducand cuvantul Lui mai departe, citeste Biblia happy!

| dany1988 a răspuns (pentru Celcestietot):

Serios? Aceea fata violata isi scrie destinul singura? Ea vrea sa fie violata? Ce e aberatia asta?

| dany1988 a răspuns (pentru Celcestietot):

Cine a creat raul? Ideea de a fi rau.

| DaniNovember a răspuns (pentru Celcestietot):

Dumnezeu cam stie ce va fi din neam in neam. Stie ce vei face tu peste un an. Ai o marja foarte mica in care poti face propriile decizii. Nu trebuie sa-l tragem la raspundere cum a facut Iov. Noi suntem un punct minuscul in planul universal si il tragem la raspundere pe cel ce a facut totul si a existat inca dinainte sa existe planetele si stelele?
Si oamenii isi influenteaza destinul. Zicea cineva pe net ca oamenii au mai multe sorti. Avem mai multe variante de alegere. Vin anumite momente in viata cand trebuie sa luam decizii foarte importante, de exemplu daca ma casatoresc cu x, daca iau locul de munca la firma y, daca ajut pe z, daca ma mut cu n in tara m. Si tot asa. Poate tu ai avut sansa sa te casatoresti cu o persoana avuta si care chiar te iubea dar in cele din urma alegi o persoana vicioasa si usuratica. Te miri dupa ca te inseala, aveti scandaluri si ajungeti la divort. Ai ales calea proasta cand avea clar in fata calea buna.
De multe ori alegem raul si nu binele. Dumnezeu iti da variante dar nu te poate forta sa iei calea buna, cea mai buna pentru tine.
Variantele care le primesti sunt fixe si nu le prea poti schimba. Zice ca cu cat ne rugam mai mult si avem un nivel spiritual mai ridicat cu atat avem mai putine alternative si raman doar cele mai bune. Adica Dumnezeu ne fereste de rau. Pentru ca si noi l-am cautat pe Dumnezeu si l-am rugat sa ne fereasca de rau. Avem fapte demne de a fi ajutati de divinitate.
Dumnezeu decide cat de fix iti este destinul. Eu nu il vad in cheia in care este prins in beton armat si nu il mai poti misca. Daca tu esti 0 din punct de vedere spiritual de ce te-ar ajuta sa iei deciziile bune si sa ai o viata mai buna? Te lasa sa te descurci, sa vezi cat de bine ajungi singur.
Mereu au existat oameni saraci. Si talharul de pe cruce era sarac dar a fost primul intrat in rai alaturi de Isus. Sa ne ferim de saracia sufleteasca si nu de cea trupeasca. Sa ne imbogatim sufleteste si nu trupeste. Averile nu le faci pentru tine ci pentru altii. Vin neamurile si iti iau tot, te baga in groapa si tu te infatisezi lui Dumnezeu. Unde este averea ta la judecata? A ramas la alti baieti destepti care te-au mostenit si tu arzi in iad. Cam naspa.
Am vazut oameni foarte saraci care erau fericiti. Aveau copii si o casa aranjata cu gust. Traiau in armonie si nu ii auzeai cu scandal. Cei bogati se cam cearta de la bani, nu se multumesc in veci cu ce au. Dar nemultumitul pierde darul, vine altul si se bucura de darul (averea) lui.

| Celcestietot a răspuns (pentru dany1988):

Nu mai, oamenii o fac, nu alege ea sa fie violata, nu ai inteles tu.

| Celcestietot a răspuns (pentru dany1988):

Nimeni.

| Celcestietot a răspuns (pentru DaniNovember):

Dumnezeu stie ce va fi si nu se implica, nu iti bate un destin in cuie, nu il fixeaza si nu umbla la el. Destinul ti-l faci singur si Dumnezeu doar se uita la ceea ce creeaza omul, chiar daca stie ce se va intampla. Un anumit numar limita de variante ar fi cele al tuturor posibilitatilor de pe Pamant si este cam mare, par aproape ca nu se mai sfarsesc. Fiecare este liber sa isi scrie propria soarta, exista liber arbitru.

,, Noi suntem un punct minuscul in planul universal si il tragem la raspundere pe cel ce a facut totul si a existat inca dinainte sa existe planetele si stelele?'' -> multi il trag pe Dumnezeu la raspundere si nu au citit nici macar Vechiul Testament, deci actioneaza ilogic, cand nici macar nu il cunosc pe Acesta.

,, Sa ne ferim de saracia sufleteasca si nu de cea trupeasca. Sa ne imbogatim sufleteste si nu trupeste. '' -> usor de spus, greu de facut. Multi evolueaza din ce in ce mai rau pe parcurs ce timpul trece, se scufunda usor, usor, omenirea, exact ca Titanicul.

| dany1988 a răspuns (pentru Celcestietot):

Si unde e Dumnezeu, cand aceea fata e violata? Nu se baga? Dar cand nu il perii, se baga?

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru dany1988):

Dumnezeu este atotputernic, dar lasa sa se omoare oamenii intre ei. El este milostiv, dar asteapta sa fie rugat sau lasa sa moara de foame pe unii oameni. Spunea cineva ca daca este lenes si nu munceste, Dumnezeu nu poate sa-i dea. Dar daca este atotputernic de ce nu-l face sa munceasca? Este el iertator. Dar de ce lasa oamenii sa greseasca? Ca sa aiba ce pedepsi? Nu este acest lucru cinism? O alta teorie religioasa care circula: Dumnezeu a lasat raul pentru ca altfel oamenii nu ar stii ce-i binele. Cred ca acest lucru nu mai necesita comentarii.

| Celcestietot a răspuns (pentru dany1988):

Unde este moralitatea omului care violeaza, aici trebuie sa ne ducem cu gandul. Dumnezeu lucreaza dupa cum reiese din Biblie.

| dany1988 a răspuns (pentru Celcestietot):

Aberezi.Ce treaba are una cu alta? Ce treaba are fata cu moralitatea boului?

| dany1988 a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Danut mereu spune prostii.

| Celcestietot a răspuns (pentru dany1988):

Ti-am scris ceea ce a fost de scris, nu aberez.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Foarte multi nu vad cu cat cinism sunt propagate ca ceva bun: saracia, supusenia, smerenia fata d cei puternici etc., etc., spunand ca doar cei ce fac asta vor vedea raiul. Cata dreptate avea Eminescu!
De asemenea rugaciunea de iertare a pacatelor, in special prin spovedanie.
Sunt preoti care intreaba la spovedanie inclusiv daca ai pacatuit prin laba (nu-mi da voie sa folosesc cuvantul decent). Daca nu spui nu mai ajungi in rai. Cati barbati nu vor ajunge in rai?

| Algo098 a răspuns:

Parerea mea este ca daca exista un Dz si avea calitatile care i se atribuie si anume: bunatate, putere si iubire fara margini, toata lumea trebuia sa traiasca foarte bine. Prin urmare trag concluzia fireasca ca acel Dz cu acele calitati bune nu exista si asa se explica de ce avem situatia asta care este dintotdeauna.

| Irinel15123532 a răspuns:

Dumnezeu se implica acolo unde este lasat sa o faca, noi nu cunoastem detaliile vietii acelor persoane si nu stim ce au ales in viata, Dumnezeu nu va fi responsabil pentru actiunile mele, daca aleg sa fumez 20 de ani, si ajung la 50 de ani internat in spital conectat la aparate, si apoi ma vede cineva si se gandeste ''Oare de ce Dumnezeu nu l-a ajutat pe acest om'' Dumnezeu l-a sfatuit, scrie in biblie ''Nu lasati ca nimic sa va biruiasca si feriti-va de tot ce este rau, fiecare este robul lucrului de care este biruit'' daca stii ca este daunator, si stii, si tot o faci, vei suporta consecintele naturale ale pacatului tau. Toata biblia este plina de indemnuri se de o mare invatatura, Dumenezeu ne promite ca daca vom asculta de El vom avea parte de binecuvantari, dar daca nu vom asculta, vom suporta consecintele pacatului, pentru ca pacatul este distrugator, Dumnezeu nu ne da legi ca sa ne impiedice sa ne distram, ci sa ne protejeze de autodistrugere. Ceea ce vreau sa spun este ca noi nu cunoastem detaliile circumstantei acelei persoane, si ne putem da cu parerea despre ce nu cunoastem.
Zicala ''fiecare doarme dupa cum isi asterne'' este foarte adevarata.

Citeste noul testament, Hristos te iubeste.

| Panamax a răspuns (pentru Irinel15123532):

In Biblie Dumnezeu a ucis femei si copii cu milioanele.Singura vina era aceea ca detineau bogatii si terenuri de care aveau nevoie protejatii sai.
Cateodata fecioarele erau lasate sa traiasca pentru delectarea Zeului cat si a supusilor.
Scrie clar ca si YHWH avea partea lui din prada de razboi.
Dumnezeu te iubeste asa cum isi iubeste o hiena prada.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru Irinel15123532):

Nu neg ca in biblie nu sunt lucruri bune, bine scrise. Dar a sustine ca acestea sunt cuvantul lui Dumnezeu este o aberatie. Si etica si echitatea socialista - de sorginte atee - sustinea dreptatea, chiar egalitatea intre oameni, condamna faptele reprobabile, incrimina faptele penale.
De ce daca Dumnezeu este atotputernic ne da o gandire rea? Ca asa se zice ca gandirea omului este data de Dumnezeu.
Tu chiar nu vezi ca ceea ce spui ca este cuvantul lui Dumnezeu, sunt niste aberatii? Cum sa te lase Dumnezeu sa pacatuiesti? Cum il sfatuie Dumnezeu pe om?
Am mai spus: Biblia este o insiruire de vorbe scrise de unii carturari ale acelor vremuri care nu intelegeau anumite fenomene, ca apoi conducatorii neamurilor sa le foloseasca in tinerea prostimii in dogmatismul religios, in bigotism, ca sa fie mai usor de stapanit. Asta pentru ca, desi aveau puterea, uneori prostimea rabufnea si vorba lui Lapusneanu: Prosti da' multi.
Daca fiecare doarme dupa cum isi asterne care mai este rolul lui Dumnezeu.
Inchei prin a spune ca in ceea ce spui sunt niste alambicuri care se contrazic intre ele.

| Irinel15123532 a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Dumnezeu a dat fiecaruia din trebuie noi o vointa libera, El nu ne-a creat roboti, sau zombie, daca ne-ar fi creat roboti, ne-ar fi ingradit intr-un spatiu, si ar fi zis ''Te voi tine cu forta in gradina asta, nu-ti voi da voie niciodata sa ai libertate de alegere, te oblig sa faci ce-ti spun Eu si daca nu vrei, am pus in tine un cip care te obliga sa faci ce spun Eu, si care te impiedica sa faci ce nu ti-am spus Eu, si ce este rau''

Dumnezeu nu procedeaza astfel, ci El le-a spus Lui Adam si Eva prin faptul ca le-a dat liberul arbitru ''Va iubesc atat de mult incat va dau posibiiltatea de a Ma asculta si a Ma iubi, sau de a nu Ma asculta si a Ma ura, va creez liberi, pentru ca in dragoste este libertate''
Liberul arbitru, libera vointa este si o binecuvantare fantastica, dar si un mare pericol, exista posibilitatea de a fi respins, exista posibilitatea ca dragostea ta sa fie refuzata, si asa s-a intamplat, omul a ales sa plece de la Dumnezeu prin faptele lui, Hristos a murit din dragoste pentru noi ca aceasta punte franta sa redevina una stabila si sa repare relatia dintre noi si El.
El te-a creat liber, tu alegi ce sa faci, El a ajuns si la tine Elian, El nu te condamna pentru ceea ce nu cunosti, dar te condamna pentru ceea ce cunosti, El ne-a facut sa auzim cuvantul Lui prin alti oameni sau prin biblie, TU stii ce este bine si ce este rau, un bastinas din Africa care nu a auzit niciodaca biblia va fi judecat altfe, in alt mod, dar tu si cu mine vom fi judecati dupa adevarul pe care l-am cunoscut, tu stii ce este bine si ce nu, si ai posibilitatea de alegere. Cine il are pe Hristos si se intoarce la Dumnezeu are viata vesnica, cine il respinge pe Hristos si alege sa mearga despartit de Dumnezeu in lumea asta, va fi despartit de El si in umea de dincolo.

| RAY a răspuns (pentru Irinel15123532):

Ce liber arbitru poti avea daca dumnezeu a predestinat totul? El stie tot ce se va intampla desi nu exista liberul arbitru

| Irinel15123532 a răspuns (pentru RAY):

Intr-adevar El cunoaste totul si in viitor, dar prin faptul ca El stie ce se va intampla, El nu influenteaza deciziile noastre. De exemplu, daca voi lua o punga de pufuleti si un iphone 11 pro, si merg cu ele la verisoara mea de 12 ani, si ii spun ''Alege ce vrei'' cu siguranta ca pufuletii ii voi manca eu, pentru ca o cunosc foarte bine.
El ne cunoaste perfect, si cunoaste toate lucrurile, El stie tot ce se va intampla dar nu influenteaza decizia noastra libera. Exact cum un copac are tulpina si din tulpina pana sus apar foarte multe crengi si ramuri, presupunanad ca acel copac este o decizie, o problema, o alegere, Dumnezeu cunoaste toate combinatiile si variantele posibile de alegere, dar fiindca ne cunoaste perfect stie in ce vom fi inclinati sa alegem. Atotcunoasterea nu este acelasi lucru cu predestinarea.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru Irinel15123532):

Zau? Asa e? Cum de nu am aflat pana acum ca Dumnezeu este mai rau de cat un om normal: se supara pe cei care nu-l asculta si ii pedepseste crunt, inclusiv cu moartea, ca este respingator cand ii arati dragoste si el nu o vrea. Pe mine nu m-a facut sa-i aud cuvantul. Apropos, un bastinas de ce este negru, daca Dumnezeu a creat omul dupa chipul si asemanarea sa? Dumnezeu este si partinitor: la uniele popoare le-a dat mai mult decat la altele.
Daca Dumnezeu este atotputernic, de ce pe cei care nu cred in cuvantul lui propavaduit de alti oameni ni li-l transmite peronal? Ca in acest fel as crede si eu ca ce este scris in biblie este cuvantul lui si nu niste alegatii scrise de unul si altul si adunate ca sa fixeze o carte de religie cu care sa ma supuna.
Cat priveste despre viata vesnica prefer sa nu dau cioara din mana pentru pasarea de pe gard.

| RAY a răspuns (pentru Irinel15123532):

Cum naiba nu este, daca el stie totul, el a creat totul, rl a predestinat totul simplu

| Irinel15123532 a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Draga prietene, daca asa il vezi tu pe Dumnezeu, da-mi voie sa-ti spun ca nu-l cunosti pe Dumnezeu bibliei. Citeste noul testament, citeste ce a spus Domnul Iisus si apoi judeca, nu judeca inainte o carte fara a o fi citit, sau fara a o fi inteles. In ce priveste oamenii negrii, un profesor spunea asa ''Corpul nostru se adapteaza, poate ai fost la mare, pe litoral, in caldura aceea imensa, pielea ta a dobandit o nuanta de negru, de bronz, desigur acea nuanta a disparut, imagineaza-ti ca vei sta acolo 100 de ani, pielea ta seva adapta si se va schimba.''
Asta ar fi una dintre explicatii, desigur, sunt mult mai multe.

In ceea ce priveste afirmatia ta ''nu dau cioara din mana pentru pasarea de pe gard''
Da-mi voie sa-ti spun ca acea ''cioara din mana'' va zbura oricum de la tine, noi suntem trecatori pe acest pamant, acea ''cioara'' traieste 90 de ani cu medicamente si conectata la aparate, avand in vedere cata poluare am creat noi prin progresul nostru, si ce alimente absolut oribile mancam, daca ai studia ce mancam noi cu adevarat, ai fi ingrozit, dar ''pasarea de pe gard'' reprezinta vesnicia, sufletul tau, si este vesnic.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru Irinel15123532):

Povesti! Nimic concret. Cat priveste despre schimbarea culorii corpului, sunt negrii care locuiesc in zone temperate de sute de ani si nu li s-a schimbat culoarea pielii, decat prin relatii cu albii. Stii la ce relatii ma refer, ca aici nu pot sa scriu cuvantul.

| Irinel15123532 a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Inteleg ce vrei sa spui, dar eu nu vorbesc de doar 100 de ani, probabil am expus gresit ce a vrut sa descrie acel profesor, el s-a referit de perioadele indepartate in istorie, de mii de ani, cand se descopereau continente, noi zone, si populatia se ajesa, acei oameni au stat acolo si ei si copiii lor, mii de ani, culoarea s-a transmis pana a devenit genetica, asta era ipoteza lui. Desigur, sunt si alte ipoteze.

| sanboss a răspuns:

Incepe in Geneza totul, omul prin ne-ascultare ajunge sa cunoasca binele si raul, suferinta, foame, durere, moarte etc ( lista poate continua ) La fel cum pacatul a intrat in lume printrun singur om, Isus a venit si a adus salvare prin jertfa sa.
Salvarea nu consta ca ne va salva de necazurile din lumea aceasta ( desi avem promisiunea ca este cu noi, eu personal il vad in viata mea ) ci salvarea sufletului, ducandune la o viata noua in imparatia Sa.

Deci dragul meu prieten pana la revenirea Dl Isus tot a sa va fi, dar dupa acea toate lucrurile se vor face noi. Isus va sterge orice lacrima, nu vor mai fi spitale, cimitire, durere, foame etc etc.

Ce sa facem noi? sa credem, pocaim, botezm si sa traim invataturile Dl Isus si vom avea parte de vesnicie impreuna cu el.
Poate am deviat putin de la subiect, dar asta am simtit sa iti scriu...