| Moisie a întrebat:

Nu vi se pare cam gogonata minciuna cu creatia unui Dumnezeu in numai 7 zile a unui univers format din 500 de miliarde de galaxii in care numai gaxia noastra a Caii Lactee are cca 300 de miliarde de stele?
Nu vi se pare ca este o creatie prea mare pentru un Dumnezeu care l-a facut pe om dupa chipul si asemanarea Sa, adica un Dumnezeu tot din regnul animalia familia hominidelor asemenea omului?

49 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Nu e vorba de 7 zile de 24de ore. Ci de perioade de timp, dar unii oameni le-au interpretat asa.

| Moisie explică (pentru danay72):

Pai probabil ca asa i-a inspirat Dumnezeu?
Sau?

| danay72 a răspuns (pentru Moisie):

Interpreteaza in mod gresit textul inspirat.

| Moisie explică (pentru danay72):

In mod normal NU ai cum!
Pentru ca a fost scris sub atenta supraveghere a Duhului Sfant!

Dar cu toate astea crestinii interpreteaza total textele scrise sub controlul Duhului Sfant pentru ca ei au transformat o Scriptura inspirata de Dumnezeu intr-o scriptura inspirata de Diavol si care il slaveste ca Dumnezeu pe Lucifer

| danay72 a răspuns (pentru Moisie):

Asa ziși creștini interpretează, nu creștinii adevărați, pentru că dacă se iau după Biblie înțeleg ca e vorba de perioade de timp nu zile obișnuite.
Primul capitol al Bibliei ne furnizează câteva detalii cu privire la unele acţiuni importante întreprinse de Dumnezeu pentru a pregăti pământul ca să fie stăpânit de om. Acest capitol nu ne furnizează toate detaliile; în timp ce îl citim, nu ar trebui să ne neliniştească gândul că acesta omite detalii pe care cititorii din vechime oricum nu le-ar fi înţeles. De exemplu, când Moise a scris acest capitol, el nu a vorbit despre alge şi bacterii microscopice. Aceste forme de viaţă au fost văzute pentru prima dată de om după inventarea microscopului, în secolul al XVI-lea. Moise nu a vorbit în mod concret nici despre dinozauri, a căror existenţă a fost stabilită prin deducţie în secolul al XIX-lea, pe baza fosilelor găsite. Însă Moise a fost inspirat să folosească cuvinte care puteau fi înţelese de către oamenii din zilele lui — iar aceste cuvinte transmiteau informaţii exacte despre crearea pământului.
În timp ce citiţi capitolul 1 din Geneza, începând cu versetul 3, veţi remarca faptul că acest capitol este împărţit în şase „zile" de creare. Unii susţin că acestea au fost zile literale de 24 de ore, ceea ce ar însemna că întregul univers şi viaţa de pe pământ au fost create în mai puţin de o săptămână! Totuşi, puteţi descoperi cu uşurinţă faptul că Biblia nu învaţă acest lucru. Cartea Geneza a fost scrisă în ebraică. În această limbă, termenul „zi" desemnează o perioadă de timp. Poate fi vorba fie de o perioadă de timp foarte lungă, fie de o zi literală de 24 de ore. Chiar şi în Geneza, despre toate cele şase „zile" se vorbeşte ca despre o perioadă de timp foarte lungă — „ziua în care Iehova a făcut pământul şi cerul" (Geneza 2:4, NW; compară cu 2 Petru 3:8). Cert este că Biblia dezvăluie faptul că „zilele", sau erele de creare, sunt formate din mii de ani.
O persoană poate să înţeleagă acest lucru din ceea ce spune Biblia referitor la a şaptea „zi". Pentru fiecare dintre primele şase „zile", relatarea se încheie cu cuvintele: „A fost seară şi a fost dimineaţă: ziua întâi" şi aşa mai departe. Totuşi, aceste cuvinte nu le veţi găsi în încheierea relatării despre a şaptea „zi". În plus, în secolul întâi e.n., după aproximativ 4 000 de ani de istorie, Biblia a arătat că cea de-a şaptea „zi" de odihnă continuă (Evrei 4:4–6). Aşadar, cea de-a şaptea „zi" reprezintă o perioadă formată din mii de ani, de unde putem deduce în mod logic că la fel stau lucrurile şi cu primele şase „zile".

| Moisie explică (pentru danay72):

Ce e aia crestini adevarati?
Asa ceva nu mai exisdta de cca 1700 de ani, adica de cand Constantin si-a impus varianta sa politica. Adevaratiib crestini nu urmau Biblia ci Tanachul si nu Noul Testament ci Legea Torei, pentru ca ei urmeau Calea, Adevartul si Viata lui Isus, si nu minciuna ucigasului in serie Constantin cel Mare. Din pacate adevaratul crestinism a fost total interzis sub amenintarea cu moartea si astazi avem doar crestini care il au ca Dumnezeu pe Lucifer, si urmeaza o Biblie interpretata in mod mincinos asa cum ii place lui Lucifer care este Tatal Minciunii, adica Dumnezeul veacului acesta, al Noului Testament si al religiei crestine.
De la o Biblie care are pretentia ca este Cuvantul unui Dumnezeu care este Perfectiumea intrupata, am pretentia minima ca macar sa se exprime clar si precis, asa ca argumentele tale nu le pot accepta decat in varianta religiei mozaice in care Biblia NU este Cuvantul lui Dumnezeu ci doar acel capüitol din Biblie care se numeste Deuteronom si se intelege cu "aici este CUVANTUL" si se accepta ca restul Bibliei este scris de oameni, ceea ce dovedeste inca o data ca Biblia religiei mozaice nu este o colectie de minciuni cum este Biblia FURATA de crestini

| danay72 a răspuns (pentru Moisie):

Forma de inchinare adevarata care nu are legatura cu crestinatatea si cu traditi si obiceiuri pagane, exista si urmeaza ceea ce spune Biblia.

| Moisie explică (pentru danay72):

Pai daca urmeaza Biblia nu poate fi crestina pentru ca nici Isus nu a urmat Biblia ci Torah, pe care nici un crestin nu o urmeaza

| vincze_2660 a răspuns (pentru danay72):

Sa presupunem ca ai dreptate in privinta "zilelor".Dar cum iti imaginezi ca in prima zi a creat lumina si intunericul(Geneza1:3-5) iar in a treia zi a creat sursa luminii (Geneza1:14-19)? Sau ca ar fi creat pamantul in 6 zile dar in a treia zi atunci cand a creat soarele si luna au fost create si stelele care sunt cel putin 3.000.000.000.000 la numar.Gandeste putin.winking Daca dumnezeu era omniprezent si atotstiutor Adam si Eva nu s-ar fi ascuns cu succes in gradina(Geneza3:8) si teoretic ar fi trebuit sa stie ceea ce se va intampla. Daca cu 2 oameni nu a fost in stare sa se descurce ce sa mai zic cu 7 mil. cat suntem acum.Sa nu iti mai zic ca ceva mai tarziu Cain si Abel, primii copii care au existat vreodata merg in satul vecin(Geneza 4:14-18).Sat ridicat de cine? Nu poate sa mi se spuna ca lipsesc parti pentru ca nu se poate crede in ceva ce nu este intreg si sa crezi doar din presupuneri.Incet,incet omul nu vrea sa mai creada.El vrea sa stie! Bafta!

| danay72 a răspuns (pentru vincze_2660):

După cât se pare, pământul a fost aşezat pe orbita lui în jurul soarelui ca glob acoperit cu apă înainte de începerea celor şase „zile", sau perioade, în care s-au efectuat lucrări de creare deosebite. „Pe suprafaţa talazurilor adâncului era întuneric" (Geneza 1:2, NW). În acel moment de început, ceva — probabil un amestec de vapori de apă, gaze şi cenuşă vulcanică — a împiedicat lumina soarelui să ajungă pe suprafaţa pământului. Biblia descrie prima perioadă de creare astfel: „Dumnezeu a zis: «Să fie lumină»; şi lumina a venit treptat în existenţă", sau a ajuns pe suprafaţa pământului. — Geneza 1:3, în traducerea lui J. W. Watts.
Expresia „a venit treptat" arată cu exactitate că aici a fost folosită o formă a unui verb ebraic care exprimă o acţiune progresivă, desfăşurată în timp. Oricine ştie să citească în limba ebraică poate întâlni această formă verbală de aproximativ 40 de ori în Geneza, capitolul 1, ea fiind o cheie a înţelegerii capitolului. Ceea ce Dumnezeu începea în aşa-zisa seară a unei perioade de creare, sau ere, devenea treptat clar, sau vizibil, după dimineaţa „zilei" respective. De asemenea, ceea ce era început într-o perioadă nu trebuia să fie complet terminat când începea următoarea perioadă. Să exemplificăm acest lucru: Lumina a început să apară treptat în prima „zi", totuşi soarele, luna şi stelele au putut fi văzute de-abia în a patra perioadă de creare. — Geneza 1:14–19.
Oare un Dumnezeu drept şi iubitor i-ar îndemna pe oameni să facă ce este drept, oferindu-le speranţa unei recompense, dacă ar şti că aceştia au fost predestinaţi eşecului?
Ilustrare: Posesorul unui aparat de radio poate asculta ştirile transmise din diferite părţi ale lumii. Dar faptul că poate asculta un anumit post nu înseamnă că şi face lucrul acesta. Mai întâi trebuie să deschidă aparatul şi apoi să aleagă postul. La fel, Iehova are capacitatea de a cunoaşte dinainte evenimentele, dar Biblia arată că Dumnezeu se foloseşte de această capacitate în mod selectiv şi aşa cum consideră necesar, cu o cuvenită consideraţie faţă de liberul arbitru cu care şi-a înzestrat creaturile umane. — Compară cu Geneza 22:12; 18:20, 21.
Când Dumnezeu l-a creat pe Adam, a ştiut că acesta va păcătui?
Iată perspectiva pe care le-a oferit-o Dumnezeu lui Adam şi Evei: „Fiţi roditori, înmulţiţi-vă şi umpleţi pământul, supuneţi-l şi stăpâniţi peste peştii mării, peste creaturile zburătoare ale cerurilor şi peste orice creatură vie care se mişcă pe pământ". „Şi Iehova Dumnezeu i-a dat omului următoarea poruncă: «Din orice pom din grădină poţi să mănânci pe săturate. Dar din pomul cunoaşterii binelui şi răului să nu mănânci, căci, în ziua în care vei mânca din el, în mod sigur vei muri»" (Gen. 1:28; 2:16, 17). Ţi-ai îndemna copiii să se angajeze într-o acţiune care pare să le asigure un viitor minunat, când ştii de la început că aceasta este sortită eşecului? Le-ai atrage atenţia asupra unui dezastru, când ştii că ai programat totul ca să nu scape de el? Este raţional atunci să se pună astfel de lucruri pe seama lui Dumnezeu?
Mat. 7:11: „Dacă voi, deşi sunteţi răi, ştiţi să le daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru care este în ceruri va da daruri bune celor ce i le cer!"
Dacă Dumnezeu ar fi ştiut şi ar fi hotărât dinainte păcatul lui Adam şi toate consecinţele acestuia, ar însemna că, prin crearea lui Adam, el ar fi introdus în mod deliberat răutatea care a întunecat istoria omenirii. El s-ar face atunci răspunzător de toate războaiele, precum şi de delincvenţă, de imoralitate, de asuprire, de minciună, de ipocrizie şi de boli. Dar Biblia spune clar: „Căci tu nu eşti un Dumnezeu căruia să-i placă răutatea" (Ps. 5:4). „Sufletul Său îl urăşte negreşit pe cel ce iubeşte violenţa" (Ps. 11:5). „Dumnezeu... nu poate să mintă" (Tit 1:2). Cel desemnat de Dumnezeu ca Rege mesianic „le va elibera sufletul de asuprire şi de violenţă şi sângele lor va fi preţios în ochii săi" (Ps. 72:14). „Dumnezeu este iubire" (1 Ioan 4:8). „El iubeşte dreptatea şi justiţia." — Ps. 33:5.
În cartea Geneza, capitolele 3 şi 4, găsim următoarele informaţii: 1) Eva a fost „mama tuturor celor vii". 2) Între data naşterii lui Cain şi momentul când el a oferit jertfa care a fost respinsă de Dumnezeu s-a scurs un anumit timp. 3) Când a fost alungat ca să fie „pribeag şi fugar", Cain s-a temut că, ‘dacă îl întâlnea cineva’, ar fi putut încerca să-l omoare. 4) Dumnezeu a stabilit un semn pentru a-l ocroti pe Cain, arătând astfel că fie fraţii acestuia, fie alte rude ale sale ar fi putut încerca să-l omoare. 5) „După aceea", Cain a avut relaţii intime cu soţia lui în „ţara Fugii" (Geneza 3:20; 4:3, 12, 14–17).
Din aceste informaţii putem trage pe bună dreptate concluzia că soţia lui Cain era o descendentă a Evei, născută la o dată pe care n-o cunoaştem. În Geneza 5:4 se consemnează că, în cei 930 de ani de viaţă, lui Adam „i s-au născut fii şi fiice". Este adevărat, Biblia nu precizează dacă soţia lui Cain a fost sau nu o fiică a Evei. De fapt, menţionarea ei după ce Cain fusese alungat sugerează că se scursese destul de mult timp pentru ca ea să fi fost chiar una dintre nepoatele lui Adam şi ale Evei. Iată de ce, lucrarea The Amplified Old Testament spune despre soţia lui Cain că era „o descendentă a lui Adam".
După părerea lui Adam Clarke, biblist din secolul al XIX-lea, faptul că Dumnezeu a stabilit un semn pentru Cain, când acesta s-a temut să nu fie omorât, arată că existau deja câteva generaţii de descendenţi ai lui Adam, suficiente ca să fi „întemeiat câteva sate"

| danay72 a răspuns (pentru Moisie):

Deci vezi, Isus a urmat ce zice Iehova.

| Moisie explică (pentru danay72):

Pai evident ca DA, pentru ca el era de religie mozaica deci a acceptat Legamantul cerut de Dumnezeu oamenilor care doresc sa-l accepte, si i-a urmat strict Legea numita si Torah, pe cand voi falsii crestini dupa Constantin, si nu dupa Isus, nu respectati nici Legamantul cerut de Iehova si nu ii urmati nici Legea, pentru ca voi urmati si il slaviti pe Lucifer ca Dumnezeu fie si numai prin faptul ca urmati o Biblie FURATA si modificata in mod mincinos de Tatal Minciunii, adica de Diavol, prin cei 72 de apostoli ai sai!

| Moisie explică (pentru danay72):

Dupa cate se pare...esti cam certata cu Stiinta, din moment ce nici macar atat nu stii ca geneza Biblica Nu a fost inspirata de Dumnezeu ci a fost preluata ca multe alte capitole ale Bibliei de la religiile invecinate, in speta Geneza a fost preluata din filozofia populara a Greciei antice prin rabinii elenisti. Asca ca a lua in serios niste sloave populare care erau depaite deja in acea perioada de Marii Filozofi ai Greciei Antice, este cel putin naivitate, pentru ca nu vreau sa te blamez cu nimic.

| danay72 a răspuns (pentru Moisie):

Geneza a fost prima carte scrisa de Moise, dar tu stii asta.

| danay72 a răspuns (pentru Moisie):

Noi,ca Martori ai lui Iehova, nu urmam pe Constantin, ci pe Cristos.El nu a avut nici o treaba cu implinirea Scripturilor.

| Moisie explică (pentru danay72):

Din multe puncte de vedere accept ca voi martorii sunteti mai rationali si mai inteligent orientati decat alti crestini, dar in mare si voi aveti vaceeasi problema ca toti crestinii.
Si problema voastra ca martori este aceeasi, si anume ca nu constientizati faptul ca Christos nu este un nume ci un atribut lehat de UNGEREA intr-o functie inalta va vea de rege, iar din Biblie nu reiese ca Isus ar fi fost UNS, asa ca cine este Christosul pe care-l urmati voi?
Nu este acelasi FALS Christos cu numele de Isus cel care este slavit la Vatican sub numele de Lucifer?
Daca raspunsul este DA.
Atunci ati cam incurcat-o si voi pentru ca Falsul Christos este chiar Tatal Minciunii, care singur se recunoaste ca fiind Seful Iadului, numit si Diavolul!
Si fi sigura ca Yahwe, cel caruia voi va rugati degeaba, nu va ierta nici pe voi pentru aceasta amarnica ratacire eretica.

| vincze_2660 a răspuns (pentru danay72):

happy imi place cum relatezi primele zile ale creatiei dar din punctul meu de vedere te inseli.Se poate vedea de la o posta ca luati doar ceea ce doriti din biblie...Cum ca zilele nu ar fi ca o zi normala, ca de fapt soarele era creat(nespecificat nicaieri pana in ziua 3)de acolo venind lumina din prima zi etc. Daca o dai la interpretat ca de fapt a fos asa si nu asa si cica in limba ebraica "verbul" este asa si nu asa atunci putem interpreta ca de fapt nu sarpele i-a dat "prosteala" Evei si ea ca "blonda" ce era a muscat din mar ci pur si simplu dumnezeu asa a vrut si ca nu este atotputernic. Daca citesti cu atentie dumnezeu nu este si nu a fost NICIODATA unic.(Şi a zis Dumnezeu: "Să facem om după CHIPUL SI DUPA ASEMANAREA NOASTRA, ca să stăpânească peştii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietăţile ce se târăsc pe pământ şi tot pământul!"--Geneza 1:26)Nu se stie cine sunt ceilalti doar stim ca sunt acolo dar cum "verbul "ebraic zice asa o sa ma lamuresti tu happy.Si ar fi multe dar mi-ar trebui zile sa iti demonstrez ca treaba nu sta tocmai asa cum ne indroctineaza RELIGIILE.Si "finalul " sa il fac cu Paradoxul lui Epicur:Vrea d-zeu sa opreasca raul, dar nu poate? Atunci nu este atotputernic. Poate d-zeu sa opreasca raul dar nu vrea? Atunci el insusi este rau. Poate si nu vrea d-zeu sa opreasca raul? Atuncide ce mai exista rau in lume?

| vincze_2660 a răspuns (pentru danay72):

Pai sa inteleg ca voi il urmati pe Cristos pentru ca dumnezeu nu mai poate sa conduca lumea? O fi imbatranit? Imi raspunzi te rog ce spune dumnezeu in prima porunca? Iti spun eu: Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.Deci clar ca nu ai cum sa urmezi pe altcineva decat pe el daca ar fi sa o luam asa...dar in fine.Cea de-a 2 porunca :
Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor.Asta le suna celor care mergin genunchi te miri cati km pana la biserici pentru motivul ca asa trebuie, ca iti ajuta dumnezeu, este pentru cei care in loc sa faca ceva util spera ca niste moaste(Paraschieva, Stefan etc) sa ii ajute si nicidecum nu cer ajutorul lui dumnezeu. Eu oricum nu cred nimic din romanul "biblia" dar vazand de afara cum lumea face anumite lucruri doar pentru simplul fapt ca asa vrea d-zeu si ca se inchina la o cruce pentru. ca pe ea a murit isus asta nu ma face sa cred decat ca omul in clipa in care are o problema prefera sa se invoce acel ceva sau pe acel cineva si de fapt treaba o face tot el.Parca este efectul de placebo...Ma intreb daca isus era omarat in timpurile nostra prin injectare la ce se mai inchinau oamenii...Stiu,stiu o sa vii cu un raspuns pe masura si vei spune ca am nevoie de un "tratament " special si de o institutie numita "biserica"

| danay72 a răspuns (pentru vincze_2660):

Eu ma inchin lui Dumnezeu, Iehova, nu la Isus.Matei6:9.Apoi,faptul ca momentan Satan conduce lumea este cat se poate de logic, pentru că Biblia spune cât se poate de clar: „Întreaga lume zace în puterea celui rău" (1 Ioan 5:19). Dacă stăm să ne gândim, nu aşa stau lucrurile? Lumea de astăzi reflectă personalitatea acestei creaturi invizibile, care „induce în eroare întregul pământ locuit" (Revelaţia 12:9). Satan este plin de ură, mincinos şi crud. Aşa este şi lumea aflată sub controlul său. Acesta este primul motiv pentru care există atât de multă suferinţă.
Al doilea motiv este acela că, în urma răzvrătirii din Eden, oamenii au moştenit imperfecţiunea şi păcatul, Romani5:12. Oamenii păcătoşi se luptă pentru putere, ceea ce duce la războaie, oprimare şi suferinţă (Eclesiastul 4:1; 8:9). Al treilea motiv este acela că „timpul şi evenimentele neprevăzute îi ajung pe toţi" (Eclesiastul 9:11). Lumea nu este condusă de Iehova şi, de aceea, nu este ocrotită de el. Prin urmare, oamenii ajung să sufere dacă se află într-un loc nepotrivit, la un moment nepotrivit.
Este mângâietor să ştim că Dumnezeu nu cauzează suferinţa. El nu este vinovat de războaiele, crimele, oprimarea sau dezastrele naturale care ne provoacă multă durere. Dar de ce permite Iehova suferinţa? Întrucât este atotputernic, el poate să-i pună capăt și vrea să facă acest lucru în curând.Psalmi37:9-11.

| danay72 a răspuns (pentru vincze_2660):

Coloseni1:15-17

| Moisie explică (pentru danay72):

1 Tu te poti inchina si lui Sfantu Moromete, ca tot acelasi va fi efectul! Cum iti imaginezi tu ca rugaciunea ta va fi implinita de Dumnezeu in conditiile in care "rugaciunea"/cerintele LUI, formulate in LEGAMANTUL incheiat la cortul lui Avraam, tu NU le implinesti?
2 Pai daca stii ca Dumnezeul Veacului NOULUI TESTAMENT este Satan, atunci de ce nu te lepezi tu de Satan lepadandu-te de NT scris de oamenii lui, carora chiar el Stan adica falsul Isus Christos le-a dat putere si stapanire peste Diavoli, asa cum recunoaste si Luca in cap 9:1, Daca stii ca Satan este plin de ura, mincinos crud si mare ucigator de oameni, ce cauti tu in Cartea Diavolului numita Biblia care este doar un instrument diabolic prin care isi face Diavolul lucrarea mincinoasa si criminala, tu nu intelegi ca milioanele de crime comise de biserica au fost comise pe baza Bibliei si motivate de ea?
3 Esti gresita rau de tot, "razvratirea" din Eden a fost pedepsita si nu este "pacat" pentru ca acea razvratire se petrece intr-o religie in care NU exista notiunea de pacat! Acest pacat a aparut in religia falsului Christos numit si Lucifer, asa ca nu mai MINTI amestecand lucrurile!
4 Pai cum sa fie lumea condusa de Iehova daca pina si voi aveti ca si carte de capatai Biblia care este lucrarea Tatalui Minciunii, adica a Satanei?
Tu chiar nu realizezi ca Biblia a fost FURATA de la religia mozaica si spurvata cu minciuni diabolice astfel incat sa serveasca religiei falsului Christos numit si slavit ca Lucifer? Tu nu vezi ca te minti singura respingand adevarul CLAR, nu vezi ca si tu esti o victima a Satanei?

| danay72 a răspuns (pentru Moisie):

Studiez Biblia de peste 20 de ani si imi place sa fiu bine informata.Biblia contine 66 de carti inspirate de Dumnezeu. Faptul ca nu crezi acest lucru, iti respect opinia, dar nu inseamna ca sunt de acord cu ea

| Moisie explică (pentru danay72):

Pai daca studiezi Biblia FURATA si spurcata cu minciuni de catre oamenii lui Satan, care ei singuri recunosc ca au primit Putere si Stapanire peste draci, poti sa fi informata doar in minciunile pe care le studiezi, dar degeana, asta nu inseamna ca esti CORECT informata!
2 Biblia contine 66 de carti. dar inspirata de Dumnezeu este doar o singura carte din toate cele 66. si anume acea carte care in traducere se numeste "Aici este CUVANTUL" si care netradusa se numeste Deuteronomul numita si Legea! Celelalte 65 de carti din Biblie sunt compilatii de texte, in mare parte cronici istorice, culegeri din folclorul popular facute de Rabinii religiei mozaice care au fost nevoiti sa CANONIZEZE acele texte ca sa fie considerate ca fiind sfinte, tocmai pentru ca NU erau sfinte! Sau poate itiimaginezi ca si Cuvantul lui Dumnezeu trebuia canonizat ca NU era destul de sfant? Sau din ce cauza crezi ca au fost canonizate?
3 In lumea asta in care traim, nimic nu se bazeaza pe ceea ce cred eu sau tu, ci doar pe Realitate, adica pe ceea ce se STIE bazat pe studii stiintifice care au scos la iveala ADEVARUL, asa ca nu ai de ales opinia mea, ci ai de ales intre adevar si minciuna, si adevarul este ca Biblia este denumirea FURTULUI scripturilor religiei mozaice, deci nu este inspirata de Dumnezeu! Asta indiferent daca tu crezi sau nu acest ADEVAR. Problema ta mare nu este ceea ce crezi tu, ci faptul ca iti ratezi mantuirea si viata vesnica pentru ca esti gresit orientata si crezi ca vei fi mantuita de Dumnezeu pentru ca NU urmezi Legea lui numita Torah, ci Biblia FURATA a dusmanului Sau pe nume Satan, Lucifer sau falsul Christos!
Asa ca din partea mea esti libera sa crezi ce vrei, eu doar ti-am spus care este Adevarul din realitate, si esti libera din partea mea sa accepti si calea MINCIUNII care numai calea corecta a lui Dumnezeu NU poate sa fie!

| milan9 a răspuns:

Crestinismul nu are nici o legatura cu obiceiurile pagane.
Pagan este doar prozelitismul unor secte care arunca praf si tot felul de astfel de minciuni in ochii oamenilor...

| Moisie explică (pentru milan9):

Hihihi... asta crezi tu pentru ca nu STII nimic, pana si bebelusi stiu ca Craciunul este o sarbatoare pagana si nu nasterea lui Lucifer, "dumnezeul" vostru.

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Toate problemele şi neînţelegerile legate de unitatea Sf. Treimi (trei ipostasuri care au aceeaşi FIRE sau NATURĂ divină) vin doar din neînţelegerea Jertfei şi a ASUMĂRII "ROLULUI" pe care Fiul lui Dumnezeu l-a avut în lume!

Acest "ROL" asumat de bună voie SCHIMBĂ toate raportările Fiului către Tatăl, este asumarea unei "inferiorităţi" (care ţinea de firea umană asumată temporar ŞI NU DE CEA DIVINĂ! )

Dumnezeu Fiul este de aceeasi NATURA cu Tatăl, nicidecum inferior Tatălui.
În "ROLUL" ASUMAT DE BUNĂVOIE prin întrupare (în acelaşi timp rămânând şi Dumnezeu), El S-a jertfit şi S-a smerit, în faţa tuturor, a oamenilor, dar şi în raport cu Tatăl, pentru a duce până la capăt "rolul" asumării întregii umanităţi asupra Lui.

| Moisie explică (pentru milan9):

Da ai dreptate, Lumea crestina nu poate pricepe ca Fiul s-a razvratit impotriva Tatalui, desi lucrul acesta este evident si il vezi in fiecare biserica in care Fiul este mai "dumnezeit "decat Tatal, semn care dovedeste reusita revoltei, iar faptul ca voi nu acceptati adevarul decat pe jumatatea care va convine, nu va va schimba cu nimic soarta atunci cand veti ajunge la Dumnezeu si va va intreba de ce v-ati inchinat lui Dracu!

| KhludCiprian a răspuns:

Asa e, un univers ce are peste 13 miliarde de ani vechime, a hotarat sa faca oamenii acum 100.000 ani si sa dea "salvarea" lor doar acum 3000-2000 de ani!

E clar ca vorbim de ceva rational si iubitor, totul are sens!

| Moisie explică (pentru KhludCiprian):

Sens are doar faptul ca nu stii mai nimic, dar crezi multe.
Oamenii nu au aparut acum 100 de mii de ani, ci sunt produsul unei evolutii care a inceput atunci cand pe pamant a aparut prima forma de viata.
Prima fiinta umana adica din specia HOMO descoperita a fost Lucy, descoperita de paleontologul Leaky si avea o vechime de cca 2, 5 milioane de ani, iar daca te referi la homo sapiens el are 200 000 de ani vechime, civilizarea speciei a inceput cu cca 10 mii de ani in urma si acum 2-3 000 de ani nu a inceput salvarea speciei, ci distrugerea ei prin alienare si fanatizare religioasa.

| KhludCiprian a răspuns (pentru Moisie):

Haide sa nu ne jucam cu termenii, ok? Ai dreptate in sens mare.

Ce ziceam de 100.000 ani e urmatoarea: Homo Sapiens este separat din Cro-Mangnon (unii zic ca e aceeasi subspecie, altii nu) cam acum 100.000 ani. Un astfel de om avea cel putin dpdv teoretic aceeasi inteligenta si posibilitati de a se integra in societate cu toti oamenii clasici.

Lucy din cate stiu nu este primul om, ci este un membru al speciel Australopitecus Aferensis. Si era acum vreo 30 de ani exemplul cel mai apropiat al unei fosile intermediare intre om si cimpanzeu. Nu e nici veriga lipsa (ca sa nu discutam iar si iar evolutie). Stiai ca Australopitecus azi are atatia indivizi (fosile) incat e separat in 3 subspecii?

Prima fosila considerata azi semnificativa ce este cea mai apropiata nu mai este Lucy (adica Australopitecus) ci este Ardi: http://en.wikipedia.org/wiki/Ardipithecus

Ardipitecus aratanad in special rezultatele selectiei sexuale ce era diferit fata de restul maimutelor precum cimpanzeii si apropiat de modelul de selectie sexuala cu oamenii!

| Voidwithin a răspuns:

Nu se referea la trup ci la felul de a fi cu toate ca omul are si amestecatura de pacat in el e o fiinta remarcabila.
Noi semanam Lui Dumnezeu pentru ca tindem spre perfectiune, cautam cunostiinta in orice domeniu, suntem milosi si putem ierta cu inima deschisa etc.

| Moisie explică (pentru Voidwithin):

As tine cont de parerea ta daca Dumnezeu nu ar fi acceptat ca suntem ca unul din ei. Dar a spus-o de 2 x asa ca trebuie sa accepti si tu ca Omul care stie diferenta intre bine si rau, adica are CONSTIINTA, este un Dumnezeu ca El, fapt confirmat de realitatea in care Omul ca specie creeaza intr-un in timp ce Dumnezeu tace ca porcu-n cucuruz si nu mai creaza nimic ci doar pandeste!

| vincze_2660 a răspuns (pentru Moisie):

Daca suntem facuti dupa chipul si asemanarea lui ar trebui sa fim invizibili, nu? laughing

| Moisie explică (pentru vincze_2660):

Pai eu pentru tine sunt vizibil?

| vincze_2660 a răspuns (pentru Moisie):

Nu,dar macar imi raspunzi la intrebari happy

| DarkAndDreary a răspuns:

Si daca Dumnezeu e omnipotent atunci putea crea totul intr-o secunda si nu trebuia sa se odihneasca in a 7-a zi.

| Moisie explică (pentru DarkAndDreary):

Asa este!
Oare cat de batut in cap trebuie sa fie acela care crede ca Dumnezeu a creat Univeresul si viata in 7 zile, dar mai ales sa creada ca el a fost creat din noroi, adica din acelasi material din care se face oala de noapte?

| SweetChild1 a răspuns:

Sunt o mulțime de ideologii în lumea asta. Uneori atât de multe, încât nu ai idee pe care să o crezi. Dumnezeu este considerat Divinitatea care poate face orice și care are cea mai mare putere, deci de aceea lumea spune că a făcut totul în 7 zile, dar eu mă înreb că dacă a avut atâta putere de ce nu a făcut-o în 7 minute, dar na, asta tot este o întrebare care nu are un răspuns logic. Și mai e ceva la care mă găndesc uneori: Cum de a existat dintotdeaună, pentru că totul are un început totuși, dar am primit un răspuns de la profesoara de religie pe care nu l-am înțeles și nu-l voi înțelege niciodată "Asta este un secret al Lui."

| Moisie explică (pentru SweetChild1):

Hahaha ce tare raspunsul profesoarei tale ....hahahaha
Asa este cu raspunsurile prostofesorilor care debiteaza ineptii bazate pe credinta a proasta, atunci cand sunt confruntati cu niste intrebari rationale ale unor tineri care rationeaza corect!
Raspunsul este ca se fac singuri de cacao!

| DracusorImpielitat a răspuns (pentru SweetChild1):

Raspunsul pe care l-ai primit de la profesoara ta de religie, sa fii sigur ca nici ea nu il pricepe si asa a fost spalata pe creier big grin.

| Moisie explică (pentru DracusorImpielitat):

Bingo!

| dany248y a răspuns:

La dumnezeu nu este numic cu neputinta. Oameni nu pot face chiar orice, dar Dumnezeu poate orice lucru.
El poate schimba si inima oamenilor.

| Moisie explică (pentru dany248y):

Ce pacat ca voi crestinii nu aveti niciun Dumnezeu, pentru ca religia voastra nu il slaveste pe Dumnezeu ci pe Lucifer, si pacat ca Lucifer nu va schimba nici inima si nici ratiunea!

| dany248y a răspuns (pentru Moisie):

Esti 100% sigur ca noi nu ne inchinam lui dumnezeu, ci lui lucifer?

| vincze_2660 a răspuns (pentru Moisie):

Toata facerea (Geneza) este cam 'trasa de par"....Cum iti imaginezi ca la inceput a fost creata lumina (Geneza1:3-5) si pe urma a fost creata sursa luminii(Geneza:1:14-19)? Sau Cain si Abel fiind primii copii care au existat vreodata merg in SATUL VECIN (Geneza4:14-18)? Sau daca D-zeu este Omniprezent si Atotstiutor cum de Adam si Eva se ascund cu succes in gradina(Geneza3:8)? Si multe altele...Nu vreau sa fiu considerat Ateu dar sunt multe semne de intrebare in Biblie.Iar mai marii "bisericilor" iti recomanda sa nu cercetezi biblia.Nu inteleg cum de Dumnezeu accepta ca o persoana de 600 de ani sa salveze de la inec toate vietatile pamantului si sa inece oamenii pe care tocmai el ii crease.Si ar mai fi multe.

| Moisie explică (pentru dany248y):

Pai ce vrei mai clar decat sa vezi cine este slavit ca Dumnezeu la Vatican chiar la slujba de Pasti.

http://www.youtube.com/watch?v=0IgdzyMNfjw

| Moisie explică (pentru vincze_2660):

Daca gandesti, si se vede ca gandesti in loc sa crezi totul a proasta, esti pe calea cea buna!

| silvian12 a răspuns:

In primul rand, tu folosesti prea multe cifre, avand in vedere cresterea mare a stelelor, galaxiilor...etc.Ni se precizeaza ca a Universul in 7zile, dar o zi poate nu avea 24 de ore, te-ai gandit? Nu dintotdeauna timpul trece asa repede.Intrebati parintii,dar mai bine bunicii,cum trecea o zi cand erau ei copii, si cum trece acum, este o diferenta mare.O zi putea sa insemne sute, mii, sau cine stie cat.Sunt de acor ca unele lucruri din biblie, chiar par absurde...da poate ca nu intelegem noi, la fel nu putem intelege cum Dumnezeu a fost inainte de toate

| Moisie explică (pentru silvian12):

Pai eu stiam ca Biblia nu este cuvantul nostru ci cuvantul lui Dumnezeu, si cum Dumnezeu este perfectiunea intruchipata, ma asteptam sa se exprime exact!