anonim_4396
| Anonim întreabă:

Nu vi se pare exagerata faza cu Catedrala Mântuirii Neamului?

Răspuns Câştigător
| WaterDrop a răspuns:

"Dumezeu prefera lemnul, lemnul si spatiile mici!" asa cum o spun cei din trupa Taxi. Nimic nu este exagerat atata timp cat se gasesc smecheri sa incasese si prosti sa plateasca.Cam asa merge lumea.

| Freya1 a răspuns (pentru WaterDrop):

Da am vazut la tv ca vor sa mai aloce ceva.Intreba reporteru pe o batrana ce parere are si a zis ca una foarte buna reporteru sa o faca sa se mai gandeasca a intrebat-o cat are pensia batrana a raspuns ca putina reporterul din nou sa o trezeasca spune "siii" dar batrana de colo "Da da ne da chitanta cu imaginea catedralei" wtf laughing

| WaterDrop a răspuns (pentru Freya1):

Tristut, de aceea nu se compara televizorul cu o iesire in aer liber.Stia batranica aceea cate ceva de statea in fata portii asteptand sa i se ia interviu.

51 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Waterdrop are drepate, ce sa spun daca se gasesc fondurii sa se faca soramea si cate una pentru fiecare crestin in parte, pacatosi sunt multi in tara asta

| Freya1 a răspuns (pentru RAY):

Da nu am negat asa este.Nu e rau sa crezi in Dumnezeu dar de acolo pana a da apa la moara la hotii sau a avea o mentalitate invechita este cale lunga.Nu stiu daca te uit la filme romanesti eu am vazut un film romanesc"Ramanerea" se numeste in care oameni din popor cu fixatiile vremi considerau ca o familie a fost blestemata de Dumnezeu deoarece si-au facut casa pe un deal mai in sus decat biserica si se pare ca multi au inca mentalitatea aia de pe vremea straaa straaa bunicilor

| Holiday a răspuns:

In Romania credintele in spiridusi inexistenti inca se vand bine. Catedrala asta e un fel de mall in care credinciosii vin si isi chetuie banii in schimbul unor promisiuni fara nici o baza.
Pe langa asta, numai constructia ei da posibilitatea unora, apropiati ai nesimtitului Daniel, mai-marele BOR, sa-si umple buzunarele din diverse contracte legate de edificare si dotarea monstruozitatii asteia.

| oprescudorin11 a răspuns:

Mie nu mi se pare exagerata! Neamul nostru este in faza de EXTINCTIE TOTALA!
Asa cum egiptenii si-au pastrat memoria universala prin PIRAMIDE, asa si noi vom fi gasiti candva, ca fiind fost locuitori ai acestei planete, in acest loc, prin ruinele de atunci ale aceste IMENSE CATHEDRALE!
Ideea este BUNA!

| Freya1 a răspuns (pentru oprescudorin11):

Mdaaa stai si asteapta.Pana sa gaseasca cineva peste miliarde de ani ruinele catedralei din Bucuresti noi ce mancam?

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Freya1):

Da pe rahatii astia care bia si f...te prin tari exotice, alde becalli si altii a caror nume nu-l stiu eu, voi da, presedintele care e prost ca noaptea si nevasta-sa la fel, de astia de ce nu intrebi sa-ti dea de mancare, ca astia a furat mai mult decat popii!

| Freya1 a răspuns (pentru oprescudorin11):

Nu am exclud pe nimeni.Dar catredala e o adevarata sarlatanie.Cred in Dumnezeu si de aceia stiu ca el nu vrea averi si palate iar voi astealalti care ati ajuns sa credeti ca asta vrea Dumnezeu drept ofranda nu va puteti numi crestini.Iar daca ridicati cladiri in numele lui Dumnezeu sa aveti si voi piramide ca egipteni sau sa mai furati un pic pacatul vostru sa fie

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Freya1):

De ce vreti neaparat sa mancati din banii Cathedralei si nu in banii risipiti pe autostrazi iluzorii (macar daca faceau ceva)?
Sunt o gramada de resurse folosite imbecil iar tu ai casunat pe catedrala numai!

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Freya1):

Este si aici un pic de ADEVAR!
Si Michel; angelo a facut ARTA pe cadavrele altora!

| fuzzer a răspuns:

E foarte exagerat proiectul si loveste puternic in economia romaneasca. Pana in prezent s-au alocat milioane, daca nu chiar sute de milioa e de euro pentru acest proiect care personal, nu-i vad rostul. Cu toate scandalurile sexuale, cu atitudinea hipermaterialista a preotilor, cei mai multi si-au pierdut increderea in biserica, prin urmare pentru cine si pentru ce se construieste?

| Nilsson a răspuns:

Cam este, BOR s-a intins mai mult decat le era plapuma si a avut un prejudiciu imens de imagine din acest lucru.
Insa daca tot a ajuns la un stadiu avansat de constructie, mai bine sa se termine odata decat sa ramana un mastodont de beton nefinalizat in centrul capitalei.

Insa cu siguranta asta nu este cea mai mare problema a tarii, este mai mult un pretext de a ataca cultele religioase de orice fel.
Arena nationala de exemplu, a costat 230 de milioane de euro, pe cand costul catedralei este estimat la 80 de milioane, insa de stadion nu se mai plange nimeni.

De faptul ca s-au construit atatea cluburi de noapte, unde tinerii se imbata, se iau la bataie, consuma droguri, fetele tinere sunt corupte sexual, etc, de lucrurile astea nu se plange nimeni, la biserici macar oamenii sunt invatati sa fie mai buni.

| Freya1 a răspuns (pentru Nilsson):

Da stadionu ne foloseste se joaca fotbal se fac bani si ne face o imagine buna, baruri, cluburi...au deschis patroni nu statu si se fac angajari ies salari dar la biserica in afara de popi lor cine castiga...

| Nilsson a răspuns (pentru Freya1):

Bisericile, fata de stadioane care sunt construite exclusiv din bani publici, acestea sunt realizate si din contributiile voluntare ale enoriasilor.
Catedrala ar putea atrage multi turisti straini, fiind si aproape de Casa Poporului, iar in zona s-ar putea dezvolta hoteluri si restaurante care ar ajuta la dezvoltarea afacerilor si la cresterea banilor incasati la bugetul de stat.

Dar cel mai important, au de castigat oamenii care vor sa mearga la biserica, dupa cum am spus, nu ii invata nimic rau, iar societatea ar fi mai buna daca s-ar aplica ceea ce se predica in biserici.

Bisericile raspund unei nevoi naturale a omului, aceea de fi intr-o comunitate care doreste apropierea de Dumnezeu, iar din moment ce majoritatea romanilor se declara crestini, o parte din bugetul public ar trebui sa fie directionat si catre acest scop.
Eu nu merg la teatru sau la spectacole de exemplu, dar nu am nimic impotriva sa se aloce bani de la buget pentru cultura din moment ce sunt persoane interesate de domeniu.
Asa as putea sa zic si eu, cine castiga din constructia de teatre, actorii si cativa din personalul administrativ.

| Freya1 a răspuns (pentru Nilsson):

Lasa ca pe Dumnezeu il gasesti si in bisericile noastre de rand nu doar in zgarienori de sute de milioane de euro si turisti care vin putini sunt ortodocsi daca sunt straini mai ales si stai linistit ca nu vin aia sa ne vada la noi biserica sa se inchine decat la cat suntem de prosti

| OmulDeStiinta1986 a răspuns (pentru Freya1):

Informeaza-te si pe Www.BibliaPentruSceptici.ro

| Freya1 a răspuns (pentru OmulDeStiinta1986):

Mda si eu pot sa scriu 50 de site-uri prin care sa zic cum cred eu ca ar fi de fapt. Nu este relevant

| Mclaren12 a răspuns:

Atât timp cât există îndoctrinați să meargă acolo a fost probabil o afacere foarte profitabilă pentru jîdani. Voi sunteți vinovați în primul rând că de nu existau îndoctrinați creștini în România nu s-ar fi construit una dintre cele mai mari catedrale din Europa în una dintre cele mai sărace țări din Europa. A naibii că pentru asta s-au găsit bani.

| Freya1 a răspuns (pentru Mclaren12):

Ce legatura are credinta in Dumnezeu cu faptul ca hotii vor sa fure? Eu cred in Dumnezeu dar asta nu inseamna ca trebuie sa fiu de acord cu "enspe" mi de biserici ridicate peste tot.Nu cred ca a trimis Dumnezeu scrisoare ridicatimi palat cas eu smecher

| Mclaren12 a răspuns (pentru Freya1):

Hoții ăia de care zici tu vă exploatează nițel credința voastră oarbă ca să facă niște bani pe spinarea voastră, deci are legătură. Credința în divinități se exprimă prin ridicarea de locuri/clădiri dedicate lor. Păgânii mergeau la temple, creștinii merg la biserică, evreii merg la sinagogi și așa mai departe. Biserica este utilă din mai multe puncte de vedere. În primul rând ține creștinul neștiutor sub control, pentru că la naștere ești dus la biserică și îndoctrinat, la căsătorie mergi la biserică, la moarte corpul defunct îți este dus la biserică și lucrul ăsta se repetă de la generație la generație, fără să adaug participarea anuală, lunară sau chiar săptămânală la ritualurile creștine. În al doilea rând toate ritualurile creștine se fac poate exclusiv la biserică astfel că propaganda religioasă și ritualurile creștine făcute timp de sute de ani în bisericile creștine asigură perpetuarea credinței și îndoctrinării de-a lungul generațiilor. În al treilea rând se fac bani grei din asta. Nu știu ce este mai rău, că se ridică poate cea mai mare catedrală din Europa în una dintre cele mai sărace țări din Europa sau că jîdanul preafericit are salariu lunar de peste 10.000 de lei? Situația asta îmi pare similară cu viața în evul mediu. Sub controlul autoritar al bisericii catolice, traiul era foarte scăzut iar sărăcia în plină dezvoltate iar în acest timp biserica deținea bogățiile și aurul și lângă sărăcia aia erau biserici de-ți dădeau lacrimile. Nu degeaba se spune că biserica catolică este poate cea mai bogată instituție din lume.

Dacă România ar fi fost stat laic, așa cum mi se pare normal, mai ales când este vorba de creștinism, statul n-ar fi alocat nici un leu pentru ridicarea de biserici și o astfel de monstruozitate de clădire nu ar fi putut fi ridicată pentru că oamenii de rând, la sărăcia care este în țară, nu cred c-ar putea să o construiască complet nici în 200 de ani de cotizații lunare. Oricum, zi sincer, având în vedere că ești creștină, n-ai merge acolo să te rogi? Cred că ți-e mai mare dragul să mergi în fiecare duminică într-o asemenea clădire să pierzi vremea cu rugatul la lemne și pupat de icoane.

"Nu cred ca a trimis Dumnezeu scrisoare ridicatimi palat cas eu smecher"
Dacă Yehova ar fi vrut ceva de la cineva, acel "cineva" ar fi fost evreul pentru că Yehova este zeul evreilor iar noi nu avem nicio legătură cu evreii și prin urmare nu ar trebui să avem nicio legătură cu stafiile lor.

| Freya1 a răspuns (pentru Mclaren12):

Nu intru in polemica cu tine eu nu sunt cu Yehova eu cred in Dumnezeu si in faptul ca ma rog la mine acasa in felul meu.Nu sunt de acord cu popi si cu ce fac ei si nu am negat asta nici o secunda cine vrea sa se roage intr-un zgarienor e problema lui eu prefer sa ma rog la mine acasa sau unde ma simt confortabil.Nu e vina mea sau a altuia care crede in Dumnezeu ca alti fac o afacere din asta deoartece nu suntem toti la fel si nu ar trebui sa ne generalizez.Nu iti convine ca suntem crestini ete n-ai ce face ca nu poti sa schimbi mentalitatea la mai bine de jumatate tara cum nici eu nu pot sa schimb mentalitatea fanaticilor exagerati sau voua care nu credeti in Dumnezeu.Nu incerc sa fac asta si nici nu vreau sa fac asta deoarece fiecare este liber sa aleaga ce vrea si eu am datoria morala sa nu discriminez sau sa arunc cu pietre in cine nu imi prea credinta sau religia.Mereu am fost impartiala dar cand sa aruncat cu vorbe aiurea in cineva sau in credinta lui niciodata nu am fost de acor indiferent ca sa jignit crestini sau atei am luat apararea fiecaruia in parte deoarece nu mi se pare normal.Tot ce aduce haus in tara asta si in lumea asta sunt acele idei preconcepute ca tu esti prost ca nu faci ce fac eu iar eu sunt destept, asta a inrait mereu lumea si i-a pus unu impotriva celuilalt.Si repet nu spune nimeni ca eu daca am credinta in Dumnezeu inseamna ca am fost de acord cu sutele de biserici ridicate aiurea sau cu bani furati prin asta

| Mclaren12 a răspuns (pentru Freya1):

"Nu intru in polemica cu tine"
Tocmai ai intrat.

"eu nu sunt cu Yehova eu cred in Dumnezeu"
Yehova este Dumnezeu. Zeul caruia tu ii zici "Dumnezeu" este zeul evreilor. Nu realizezi ca biblia descrie in ea istoria evreilor? Ca este o istorie fictiva este alta treaba. Pe de alta parte, "Dumnezeu" nu este Yehova pentru ca Yehova este o inventie care are rolul de a spala pe creier si de a stoarce omul indicrinat de energie si nu are nicio legatura cu adevaratii Zei ai "ne-evreilor". Evreii aia miliardari care stiu care-i treaba cu religiile nu-l slavesc pe Yehova pentru ca ei stiu ca este un zeu inventat si stiu la ce foloseste. E trista viata, stiu.

"Nu sunt de acord cu popi"
Degeaba nu esti de acord. Parerea ta si a mea si a omului de rand nu conteaza in administratia tarii si mai nicaieri altundeva.

"Nu e vina mea sau a altuia care crede in Dumnezeu ca alti fac o afacere"
Dumnezeul ala al tau a fost inventat pentru a transforma credinta in el intr-o afacere. Este ca o sabie cu mai multe tăişuri, nu doar 2.

| Freya1 a răspuns (pentru Mclaren12):

La ortodocsi este Dumnezeu nu Yehova si nu ma compara cu martori.Despre Dumnezeu se vorbeste si se stie dinainte sa vina patriarhul Daniel si restul popilor care fac afacere.Si din cate stiu Iisus a spus sa te feresti de lupii imbracati in lana de oaie sau ceva de genu adica de popi, preoti care l-au vandut. Daca alti fac afacere pe spatele religiei e problema lor dar statul este ce mai vinovat nu baba din colt care nu stie de pensia ei ca nu cred ca eu sau alt crestin a iesit in drum si a zis ridica un zgarienor numit biserica ci patriarhul si statul care a fost de acord cu aceasta marsavie daca nu vroiau ei sa bage ceva in buzunar fi sigur ca nu iesiam eu in strada sa fac scandal ca de ce nu imi face catedrala.Omul care stie ce inseamna credinta in Dumnezeu cea dreapta si corecta va sti cum si unde sa se roage si va sti ca Dumnezeu nu are nevoie de bani si cladiri imense

| Mclaren12 a răspuns (pentru Freya1):

"La ortodocsi este Dumnezeu nu Yehova"
In opinia mea nu este corect. N-ai cum sa numesti "Dumnezeu" un zeu inventat. Este o insulta la adresa Zeilor reali. Nu cred ca stiai, dar pana secolul trecut in biblie exista numele Yehova si nu cel de domnul/Dumnezeu. "Dumnezeu" este mai degraba o titulatura si nu un nume propriu. Normal ca Yehova este zeul la care va rugati voi zadarnic pentru ca tot el este zeul la care se rugau si evreii in istoria lor fictiva din biblie. Zeul lor este si zeul vostru si Yehova este unul din numele sale proprii. Daca nu-ti place Yehova, poti sa-i spui El Gibbor, El Shaddai, Hamakon, Elohim, Hashem etc, ca-i acelasi lucru. "Dumnezeu" nu este corect pentru ca nu este un nume. In engleza sau franceza nu exista traducere individuala pentru "Dumnezeu" si se traduce prin acelasi cuvant prin care se traduce si "Zeu".

"Despre Dumnezeu se vorbeste si se stie dinainte sa vina patriarhul Daniel si restul popilor"
Despre patriarhul Daniel si restul popilor se cunoaste ca majoritatea daca nu toti sunt evrei si evreii se pricep la prostit lumea si la facut bani pe spinarea celor nestiutori. Eu unul ma indoiesc ca Daniel ar crede in Yehova. Eu cred ca el stie prea bine care-i treaba cu programul de indoctrinare in masa numit crestinism si treaba lui este sa mentina poporul indoctrinat si cred ca o face binisor la salariul lui de peste 10.000 de lei lunar in saracia asta de tara pe care au distrus-o evreii.

"Daca alti fac afacere pe spatele religiei e problema lor"
Fac afacere pe spatele vostru mai mult. Daca lumea n-ar fi indoctrinata n-ar avea cum altfel sa faca bani prin intermediul religiei.

"Omul care stie ce inseamna credinta in Dumnezeu"
Credinta in Yehova inseamna sclavie mentala si comunism spiritual. Este simplu. Nu degeaba un ziar comunist din secolul 20 scria ca nu sunt prea multe diferente intre crestinism si comunism. Ideologic se aseamana foarte mult.

"cea dreapta si corecta"
Daca vrei sa fii asemenea lui Yehova, adica asa cum era el in biblie, trebuie sa imbratisezi sclavia, sa comiti genocide in masa, sa fii rasista, sa pedepsesti spiritualitatea cu moartea etc. Nu-mi purta mie pica, astea sunt atrocitatile pe care le facea zeul tau in cartea "sacra" a religiei tale, de nementionat, o carte plina de basme si contradictii si fantasmagorii evreiesti si concepte utopice de altfel.

| Freya1 a răspuns (pentru Mclaren12):

Te-as ruga sa nu imi mai denumesti tu persoana in care cred eu si sa nu imi mai impui sa ii spun Yehova daca eu ii spun Dumnezeu.Nu trebuie sa fie o traducere pentru asta sa se poata numi asa cum nici numele tau nu trebuie sa fie tradus intr-o alta limba ca sa existe.O tot dai cu evrei continu si spui ca noi facem discriminare. Uite ca nu mai sunt evrei si daca sunt nu ii vad eu sau nu ii cunosc eu.Si apropo daca nu crezi in Dumnezeu dar crezi ca exista alti zei nu stiu ce sa spun posibil sa fie mai bine sa crezi in Dumnezeu decat in benzi desenate.Nu a obligat nimeni pe nimeni sa creada in Dumnezeu si au avut fiecare motivele lor sa o faca.Nu poti acuza o persoana care crede ca o alta a indoctrinato.Eu nu te pot convinge ca exista si nici tu pe mine ca nu exista asta inseamna ca avem convingeri puternice asa cum si alti care nu cred sau cred au la randul lor cea c denota ca fiecare are propria personalitate si nu e o marioneta.Eu dupa cum am mai repetat am fost mereu impartiala.Am prieteni credinciosi si prieteni atei si ne impacam bine nu ii fac prosti ca nu cred in ce cred eu sau invers.Asa ca daca recitesti ce am scris pana acum poate realizezi ca nu ti-am jignit convingerile doar am discutat pe subiect si poate mai bine il incheiem acum pana nu ne certam sau bagam zazanie si intre alti

| heracles a răspuns (pentru Mclaren12):

Mai fratilor nu va mai certati din cauza lui Yahve, caci nu are sens

| Freya1 a răspuns (pentru heracles):

Tu vrei sa ma enervezi asa-i?laughing

| heracles a răspuns (pentru Freya1):

Natalia2014 nu vreau sa ma pun cu tine, caci nu vreau sa fiu primul baiat batut de o fata happy oricum daca exista ceva cu siguranta este deasupra tuturor religilor, pt.ca in biblie este vb despre zei sangerosi, esti de acord cu mine nu-i asa? happy

| Mclaren12 a răspuns (pentru Freya1):

"O tot dai cu evrei continu si spui ca noi facem discriminare"
Cand si unde am zis asta?

"Uite ca nu mai sunt evrei"
Cum adica nu mai sunt?

"posibil sa fie mai bine sa crezi in Dumnezeu decat in benzi desenate"
Mentalitatea tipica de crestin laughing
Nu realizezi ca religiile pagane au precedat programul iudeo-crestin cu mii si mii de ani si nu realizezi ca religia crestina a furat si asimilat zeci de elemente si practici pagane. Ceea ce numesti tu "benzi desenate" se afla intr-o mica masura si in biblie, doar ca intr-o forma interpretata de evrei si total eronata si lipsita de spiritualitate. Nu realizezi nici cum evreii cu crestinismul lor s-au luptat in antichitate si evul mediu sa distruga religiile pagane si adevarata spiritualitate. La modul asta de gandire ajungi cand aroganta specific crestina ta face sa crezi ca povestile biblice in care crezi sunt total veridice.

"Nu a obligat nimeni pe nimeni sa creada in Dumnezeu"
Lol gresesti. N-ai auzit de inchizitie? Inchizitorii crestini au torturat si ucis probabil milioane de pagani pentru ca au refuzat sa se converteasca la crestinism. Evreii (adica aia care au inventat si crestinismul) au folosit pe pagani cele mai oribile metode de tortura pe care le poate concepe mintea umana si vrajitoarele au fost ucise in masa pentru ca detineau cunostinta oculta pe care evreiu voiau sa le elimine complet din randul populatiei. Era o statuie numita "Fecioara Maria" care se deschidea si era plina de țepi in interior si cand victima era introdusa in statuie, care urma sa se inchida, era strapunsa de toti țepii aia si ucisa pe loc. Fara inchizitie ori nu mai exista crestinism deloc in prezent ori ramanea la stadiul de mica secta evreiasca care a fost acum 2000 de ani. Probabil una dintre cele mai notorii victime ale inchizitiei a fost Galileo Galilei care a fost condamnat la arest la domiciliu pe viata pentru ca a refuzat sa-si retraga scrierile si cunostintele din viata publica.

"Eu nu te pot convinge ca exista si nici tu pe mine ca nu exista"
Normal ca nu poti pentru ca in afara de credinta oarba promovata de biblie nu ai nicio dovada. Eu nu te pot convinge pe tine pentru ca religia crestina patrunde in subconstient inca de la nastere si stabileste o legatura subliminala intre "victima" si doctrinele fanteziste ale religiei. Oricat ti s-ar explica car de gresit este sa crezi in stafia evreilor nu vrei sa accepti adevarul din cauza acestei programari subconstiente. Am vazut si eu copil foarte mic indoctrinat de parintii sai si cum crezi ca o sa ajunga cand o sa creasca? Cine este mai deschis la minte incepe sa-si puna intrebari si sa realizeze unele lucruri, cine nu, nu.

"pana nu ne certam"
Orice ai zice eu n-o sa gasesc motiv de cearta pentru ca am vorbit cu destui asemeni tie si le cunosc punctele de vedere si reactiile. Poti sa-mi jignesti credintele, n-ai decat, nu depind de opinia ta. Evident nici tu nu depinzi de a mea, doar ca a trebuit sa-ti arat si fata neagra a religiei tale daca tot m-am bagat in discutia asta pentru ca am fost si eu ca tine si abia dupa ceva documentație am realizat ce cancer ideologic este programul asta crestin.

| Freya1 a răspuns (pentru Mclaren12):

Tu bagi pe toti intr-o oala ceia ce este gresit.Tu daca nu crezi in Dumnezeu nu te consider cum zic crestini satanist te consider om normal si repet nu incerc sa te fac prost pentru ca nu crezi in ce cred eu.Si din nou hellllau vorbim de ACUM nu de atunci ca eu nu m-am nascut o data cu cristos sau cu evrei care au facut nu stiu ce nu stiu cand.Si daca nu crezi in Dumneuzeu si repet NU TE CONDAMN PENTRU ASTA de ce ai citit atatea date si informati si ti-ai pierdut timpul tau pretios cu biblia asta scrisa aiurea cu inventi si bla bla nu cumva sa te poti contrazice cu cei care nu gandesc la fel ca tine si pentru a incerca sa ii convingi ca tu ai dreptate.Esti mai rau decat martori si penticostali care iti baga pe gat mereu lucrurile care considera ei ca is bune si corecte.Ti-am mai explicat e parerea ta si pe mine pur si simplu nu ma priveste ai spus ce nu crezi sau crezi eu ti-am raspuns si trebuia discutia incheiata dar continui sa scrii sa imi areti tu cat e de naspa religia mea. BUUUN fie naspa fie idioata fie cum vrei tu sa zici da las-o naibi...crede tu in ce vrei si nu mai acuza in stanga si in dreapta nu mai incerca sa ii faci pe altio prosti si daca ai vazut ca nu tin apararea nici nici (avand in vedere ca nu sunt de acord nici cu catedrala) din respect ca te respect nu trebuia sa te intinzi si sa imi jignesti oarecum credinta

| Mclaren12 a răspuns (pentru Freya1):

"nu incerc sa te fac prost pentru ca nu crezi in ce cred eu"
Faza este că ar fi penibil să mă faci prost pentru că nu ai avea dovezi concrete care să-ți dea dreptate. Credința oarbă nu este o dovadă.

"Si din nou hellllau vorbim de ACUM nu de atunci"
Păi da dar "atunci" au avut loc dezastrele evreiești care au infectat lumea cu creștinism. Dacă nu era "atunci„ cu dezastrele creștine, nu mai aveam discuția asta acum.

"cu cristos"
Ești creștină și ai scris Cristos cu "c" mic? E un păcat să știi.

"NU TE CONDAMN PENTRU ASTA"
Îți repet încă o dată, chiar dacă vrei să mă condamni sau să mă judeci sau să mă jignești sau ce vrei tu, nu poți pentru că n-ai dovezi concrete care să-ți dea dreptate, adică să zici cu certitudine că eu sunt un idiot și tu ai totală dreptate. Tocmai de asta, n-am niciun motiv să găsesc motiv de ceartă că doar nu ești precum utilizatorul "danut" care este un extremist și jumătate și i-ar arunca pe toți ne-creștinii în cazanul cu supă de suflete al diavolului de care vă temeți voi. De fapt voi mereu aveți atitudinea asta de "lasă-mă să te las". Așa aveți convingerea asta subconștientă că aveți dreptate dar nu aveți argumente prin care să dovediți pentru că religia creștină în general nu are nicio dovadă pentru toate utopiile pe care le promovează și în care voi credeți. Scopul religiei creștine era să distrugă adevărata spiritualitate și să înrobească mental și spiritual omul în timp ce evreii tot încearcă să instaureze comunismul global pentru a-l înrobi complet și fizic pe omul de rând neștiutor.

"de ce ai citit atatea date si informati si ti-ai pierdut timpul tau pretios"
De fapt timpul ăsta a fost incredibil de bine investit, și nicidecum pierdut. Timp pierdut înseamnă să stau pe Facebook ore întregi și să văd ce poză și-a mai făcut X prin nu știu care restaurant sau mai știu eu ce alte bazaconii nesemnificative și total inutile.

"cu biblia asta scrisa aiurea cu inventi si bla bla"
Păi cum ai fi vrut să-ți spun ție că biblia este o carte de basme și invenții evreiești dacă nu mi-aș fi dedicat timpul acestui subiect, sau altfel spus, cum ai fi vrut să devin conștient de asta? Evident că m-a preocupat pentru că și eu am fost creștin și am căutat răspunsuri la care biblia și creștinismul nu pot răspunde. Pe voi nu vă preocupă pentru că voi aveți convingerea subconștientă că totul în creștinism este lapte și miere și nu este nimic neadevărat în el, când de fapt tot ce promovează este ireal, precum Isus Cristos care a înviat sau crearea primului om din pământ. Astea sunt concepte păgâne furate și reinterpretate de evrei și au mai mult conotație spirituală decât materială.

"nu cumva sa te poti contrazice cu cei care nu gandesc la fel ca tine"
Păi uite că mă tot contrazic cu tine. Eu cam ți-am dat mură-n gură, problema este că tu nu începi să-ți pui întrebări. Și nu cred că încerc să te conving de ceva de parcă aș fi nu știu ce extremist, am avut o grămadă de discuții de genul și pentru mine a devenit o discuție simplă și banală. Dacă vrei să nu mai continui discuția, poți pur și simplu să nu mai răspunzi și așa scapi și de "idiotul" de mine și de discuția asta care probabil în opinia ta doar îți pierde timpul.

"care iti baga pe gat mereu lucrurile care considera ei ca is bune si corecte"
De fapt doar te-am încurajat să te cercetezi singură dacă ai devenit curioasă, nu ți-am băgat pe gât să crezi de exemplu că biserica catolică a ucis poate milioane de păgâni pentru că nu s-au convertit la creștinism. Astfel de atrocități ar trebui să te pună pe gânduri și te facă să le aprofundezi, asta am vrut să subliniez, nu să le crezi doar pentru că asta am zis eu.

"nu ma priveste"
Să fim serioși, nu te interesează de fapt, nu că nu te privește, aici este un site de discuție aproape total liberă, fiecare se poate băga în discuția oricui și astfel să-l privească și pe el. Și eu m-am băgat în întrebarea pusă de tine și a ajuns astfel o discuție care să mă privească și pe mine.

"sa scrii sa imi areti tu cat e de naspa religia mea"
Ți-am zis, este o simplă discuție, tot ce ți-am zis se poate verifica în biblie și în creștinism în raport cu istoria și cu lumea reală. Nu te interesează, ți-am zis, poți pur și simplu să nu mai răspunzi și scapi de orice grijă.

"crede tu in ce vrei si nu mai acuza in stanga"
Că tot ziceam de atitudinea "lasă-mă să te las". Și ce acuze am aruncat?

"si sa imi jignesti oarecum credinta"
Oarbă, nu uita să adaugi și oarbă. Păi nu este nicio jignire. Ăsta este adevărul. Chiar vrei să iau la purificat orice am zis despre biblie și creștinism ca să-ți arăt ție că este adevărat? În schimb ar trebui să le iei tu la purificat. Tot ce am zis este o simplă constatare a analizei doctrinelor creștine în paralel cu istoria și lumea reală, dar din nou zic, poți pur și simplu să nu mai răspunzi și astfel nu-ți mai pierzi vremea cu discuții de astea pe care nu vrei să le aprofundezi și care nu-ți dau de gândit deloc.

| Freya1 a răspuns (pentru Mclaren12):

Eu nici nu mai citesc ce scrii ca esti atat de smecher incat extragi din ce spun eu doar ce vrei tu ca si penticostali

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Mclaren12):

Nu uita insa, ca o forta de munca importanta, cu salarii, este mobilizata pentru constructia Catedralei.Aia puteau fi someri:arhitecti, artisti, teologi, constructori si multe minti calificate! Daca statul ar fi investit ceva in industrie, as mai zice, cand de fapt au marit posturile in aparatul de stat, cu neamuri si trantori si le-a marit si salariile si da pensii la toti neghiobii-speciale'. Astea nu le vezi? Fondurile pentru Catedrala sunt minore fata de risipa in restul, care nu produce nimic, decat ingrasa ca pe porci o multime de analfabeti, idioti, handicapati (in sensul de loaze ).

| Mclaren12 a răspuns (pentru Freya1):

Si ai prefera sa dau copy-paste la tot mesajul tau si sa scriu sub el un roman intreg din care sa nu intelegi nimic?

| Freya1 a răspuns (pentru Mclaren12):

Nu preferam sa imi raspunzi scurt si la subiect si pe subiect fara sa mai repeti de mori de raniti de bla bla ca sa iti descarci tu nervi pe religie ca nu sunt sacul tau de box.Nu am discutat incontradictoriu cu tine sa te acuz ca faci pacate ca nu crezi ca ar trebui sa crezi am raspuns continu pe afirmatiile tale strict legate de religia mea si cat de mult ma condamni tu pe mine ca eu cred in Dumnezeu.Din respect pentru amici mei care sunt atei la randul lor sau cu alta credinta ma abtin sa te fac de **** asa ca te rog nu mai sapa in subiect

| Mclaren12 a răspuns (pentru oprescudorin11):

"Nu uita insa, ca o forta de munca importanta, cu salarii, este mobilizata pentru constructia Catedralei"
Si cat o sa le asigure catedrala un loc de munca? Cativa ani? Un somer calificat cum zici tu nu cred ca ar trebui sa aiba probleme prea mari in a-si gasi un loc de munca. Am vazut numai in Iasi la fortele de munca o lista imensa de locuri de munca disponibile din o multime de domenii. Este adevarat ca pe moment catedrala ofera un loc de munca multor muncitori, dar ti se pare normal sa construiesti din banii publici o cladire atat de inutila? Am auzit ca parca are si ceva adaposturi dar in primul rand este biserica folosita la indoctrinare nu loc de adapost pentru nevoiasi. Ce beneficiu ii mai vezi tu in afara ca ofera pe termen limitat un loc de munca unor someri?

"Astea nu le vezi? "
Normal ca vad ce fac repetentii aia. Crezi ca le iau partea? Sunt la fel de vinovati pentru ridicarea catedralei din banii publici asa cum sunt si pentru faptul ca si-au dublat salariile pe spatele poporului. Daca tot vrei sa vorbesti de trantori, l-as include aici si pe patriarhul Daniel care are un salariu lunar cat 10 salarii minime de economie si tot ce face este sa tina populatia spalata pe creier cu doctrine evreiesti.

"Fondurile pentru Catedrala sunt minore fata de risipa in restul"
As zice sa te mai gandesti. Poate ca in raport cu banii furati de inaptii care ne conduc este o suma mica, dar cand vezi situatia tarii, s-ar fi putut face lucruri importante cu aceasta suma, dar daca s-ar fi vrut cu adevarat s-ar fi putut face multe.

| Mclaren12 a răspuns (pentru Freya1):

De fapt daca o sa te uiti la primul meu mesaj, ai sa vezi ca ti-am raspuns scurt si la obiect la intrebare, ce am facut in rest a fost sa raspund la ce imi scriai tu.

"sa iti descarci tu nervi pe religie"
Nu-mi descarc nervii pe religie, ti-am zis ca pentru mine este o discutie simpla si banala. Nu stiu care dintre noi isi cam varsa nervii acum.

"am raspuns continu pe afirmatiile tale strict legate de religia mea"
N-ai raspuns nimic. Tot ce ai vrut sa transmiti mai mult a fost sa nu-ti mai jignesc religia, dar n-am jignit-o in niciun fel, ci doar am confirmat ce exista deja si in biblie.

"ma abtin sa te fac de ****"
Pur si simplu nu poti. Orice a-i zice, as putea imediat sa te contrazic cu argumente biblice si istorice. Ca sa ma faci de **** trebuie sa ai si o baza solida de dovezi. Daca ai, chiar te rog sa ma faci de tot rasul, daca nu ai, s-ar putea sa te faci tu mai mult. Ti-am zis, daca nu vrei sa vorbesti despre religia ta (nu ca ai fi facut-o pana acum), poti pur si simplu sa nu mai raspunzi.

| Freya1 a răspuns (pentru Mclaren12):

La intrebarea mea raspund cat vreau ca de aceia am pus-o dar tu devi un oaspete nepoftit care nu mai vrea sa plece asta este problema.Tu ai niste frustrari din cate se observa si niste fixati total aiurea si eu cunosc persoane de alta religie sau atei care daca nu sunt atacati nu ataca dar tu ti-ai bagat atata de tare asta in cap incat ai devenit obsedat.Ai spus ca si tu ai crezut in Dumnezeu dar te-ai trezit la realitate care realitate ca tu nu nu ai asa ceva.Nu doar ca nu ai nici un Deumnezeu dar la cat esti de arogant nu masi mira ca maine sa imi spui ca tu ai facut lumea si tu esti particula, miezul sau Dumnezeul.Nu te-am intrebat pana acum cum crezi tu ca s-a format si creeat lumea si pun pariu ca ai fi raspuns din nou cu alte cacaturi sau poate nici nu ai sti sa imi dai un raspuns.Iti spun ceva degeaba citesti niste rahaturi pe care nici tu nu le pricepi dar tinzi sa crezi in ele.Nu ma lua pe mine cu biblia ca de acolo le iei ca si cu aia faci la fel cum ai facut cu scrisul meu extragi ce vrei, citesti printre randuri si pam concluzia.Imi dau seama ce viata plictisitoare ai daca ai stat sa rasfoiesti atatea carti de religie pana sa te trezesti ca nu exista Dumnezeu (si acum vi sa imi spui da pentru ca am vrut sa stiu in ce sa cred) vrajala.Nu am sa cred niciodata in oameni de rand ca si mine fie ei si oameni de stiinta deoarece atata timp cat si eu pot sa fac ceia ce fac ei nu sunt cu nimic mai presus ca mine si tot pe aceias gaura se caca.Nu cred in moaste si icoane dar cred ca ai un destin si ca cineva ti-a pus la dispozitie cateva cai pe care sa te duci si pe care sa le alegi, nu cred in coincidente si nici ca omul si le face suta la suta cu mana lui ca altfel toti am fi nascuti numai din regi si regine numai cu bani si averi deoarece asa vrea muschiul nostru.Fiecare are un destin o cale si un drum doar tu sa stii sa alegi ce e corect sau gresit

| heracles a răspuns (pentru Mclaren12):

Mclaren12 daca tu nu crezi intr-o divinitate, intr-o inteligenta a universului, nu neaparat in yehova din biblie, poti explica cum a aparut materia?

| Freya1 a răspuns (pentru heracles):

O sa iti dea stai linistit cu o particula care a fatat mai multe .....bla bla

| heracles a răspuns (pentru Freya1):

Ok,as fi fost curios sa vad ce i-mi raspunde, in fine, dar uite te intreb pe tine, cum crezi ca a aparut materia?

| Freya1 a răspuns (pentru heracles):

Eu ti-am zis cred in Dumnezeu deci banuiesi si cred ca sti despre ce este vorba

| heracles a răspuns (pentru Freya1):

Da,dar vezi tu suntem in anul 2017 nu mai suntem in anul 1 pe vremea lui Isus Hristos cand oamenii i-si imaginau ca pamantul sta pe loc si ca soarele se invarte in jurul sau, ca asa scria in scripturi, iar ploile si fulgerele ieseu din mainele lui Dumnezeu care sta sus in ceruri pe un tron, deci tu de fapt crezi in Dumnezeu descris in biblie sau crezi intr-o divinitate, o inteligenta universala?

| Freya1 a răspuns (pentru heracles):

Cred ca Dumnezeu ne-a creat pe noi si a lasat lumea si viata sa avanseze.Cred ca el ne-a creat ne-a dat suflet si creier sa simtim si gandim cum este cel mai bine pentru noi iar el sa ne vegheze de sus demersul si sa ne sprijine la greu.Nu cred ca din palmele lui ies tunete si fulgere stiu ca e legat de stiinta dar asta are mai putina importanta ca si aia tot el a lasat-o si permiso.
Pe mine nu ma intereseaza ca suntem in 2017. Ce daca suntem inseamna ca trebuie sa ne schimbam credinta si religia sa ne dam mari in fata altora ca pfff eu cred in stiinta doar pentru ca asa e moda.Nu o sa imi fie niciodata rusine ca eu cred in Dumnezeu asta mie religia asa m-am nascut asa am crescut in asta mi-am pus credinta si imi place in ce cred si sunt de acord.Am repetat nu sunt fanatica, nu cred in moaste si minuni facute de tablouri nici macar in preoti deoarece sunt oameni ca si mine cu aceleas gandiri si pacate.Nu am nimic cu atei sau cu alte religi, nu ma deranjaza stiinta si nu ma iau de nimeni atata timp cat nu ma face prost pentru credinta mea fiecare este liber sa creada ce vrea.

| heracles a răspuns (pentru Freya1):

Eu nu am spus ca daca suntem in anul 2017 trebuie sa ne schimbam credinta, dar ar trebui sa facem o diferenta intre docme religioase si realitatea in care traim, stiinta ne-a luminat mintea, dar nu exclude nici existenta divinitatii.Corect ce zici tu ca universul functioneaza dupa legile fizice, matematice.create de o inteligenta divina dar care nu are treaba cu povestile descrise in bibie, caci pana la urma biblia a fost scrisa de om si cam cum a vrut muschii lui, in biblie scrie ''crede si nu cerceta'' tu esti de acord cu aceasta fraza?

| heracles a răspuns (pentru Freya1):

Stii ce a declarat Petre Tutea ''ma bucur daca acest popor de imbecili dispare''si asta nu a declarat-o un ateu ci Petre Tutea, hm, poate ca ne meritam soarta, in situatia in care am ajuns

| heracles a răspuns:

Parerea mea personala, nu cred ca este un dezastru pt.Romania ridicarea unei catedrale, pentru ca in fiecare capitala a europei, chiar si in Germania unde 50% sunt atei au o catedrala, cu siguranta de aceea o si ridica sa aiba si Romania o catedrala,,nu sunt nici eu de acord cu zecile de mii de biserici ridicate in Romania, in locul lor ar fi trebuit sa se ridice scoli,spitale, sali de sport, sa se investeasca in cercetare si alte, dezastrul pentru noi nu este ridicarea unei catedrale ci, politrucii, slugi ale Bruxeles-ului, noi de fapt suntem o colonie, numai avem senzatia ca suntem stapani pe ea, dar nu mai este demult asa, de apararea tarii se ocupa trupele nato.Deci o catedrala cum au toate tarile europene nu este nimic ridicol sau exagerat, si Stefan cel mare a ridicat zeci de biserici si manastiri, dar ala cel putin si-a aparat Tara lui (Moldova)astia ne-a vandut-o.

| Freya1 a răspuns (pentru heracles):

Ba da este o problema atata timp cand noi luam 10 mil salar si aia baga intr-o cladire sute de milioane de euro.Si la mine in oras este catedrala cei drept nu asa mare ca si aia dar suficient de mare si nu e gata nici acum si e in constructii de cand ma stiu si am 22 de ani

| heracles a răspuns (pentru Freya1):

Multi inainte, corect aici ai dreptate, cu banii aia se putea face multe alte lucruri mai interesante, sau sa ne creasca noua salarile, dar asa cum am spus, suntem condusi de politruci=persoane care nu siu nimic, nu se pricep la nimic,. si mai fac si pe credinciosii dar sunt niste farisei, daca ar fi exista o persoana ca A.I.Cuza situatia ar fi fost alta, posibil sa fi avut si noi o catedrala dar una singura in Bucuresti si atat, nu cred ca mai deranja pe nimeni.

| heracles a răspuns (pentru Freya1):

Chestea e ca nu se mai investeste nici in educatie(analbati structurali) nici in cultura, nici in cercetare si in schimb se ridica catedrale in fiecare oras, nu stiu, bine nu este, nu stiu ce vor politrucii astia, sa rada tara asta, dar cum zicea cineva dumnezeu tine prea mult la tara asta ca sa dispara, daca stam sa ne gandim Romania este asezata intre foste imperii, turcii, rusii. Ungaria(imperiul austro-ungar) sa ne mai gandim si la imperiul roman.Si totusi tara asta a supravietuit(prin credinta)asta cred, sa speram ca va supravietui si incontinuare.

Întrebări similare