| mentholinks a întrebat:

Nu vi se pare incredibil cum Europa si America sunt pline de biserici si oamenii in Africa mor de foame la 2000 de ani dupa Cristos? Ce oameni nemernici au construit acest sistem? Aproape ca imi pare rau ca fac parte din rasa umana.

10 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Pai crestini sunt egoisti le pasa doar de ei nu le pasa de asa zis aproapele lor, asta si dovada

| sierra1 a răspuns:

"imi pare rau ca fac parte din rasa umana"

propuneri in sensul ăsta, ce ai?

| mentholinks explică (pentru sierra1):

M-as fi sinucis dar e pacat.

| sierra1 a răspuns (pentru mentholinks):

Deh, atunci rămâi rușinat printe noi

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Parca in Romania nu sunt destui care se culca noaptea flamanzi. Sa nu mai vorbim de celelalte necesare traiului, in timp ce se construiesc biserici in fiecare cătun, sat sau oraș, chiar daca existau. Dar catedrala mântuirii neamului întrece orice măsură. Daca pentru alocații, salar minim mai mare, pensii nu sunt bani, pentru aceste clădiri care au demonstrat acum cu starea de urgenta ca nu își au rostul, se cheltuiește enorm, atât din partea enoriașilor si așa foarte saraci, dar mai ales al statului. Este dureros. Isus a ținut predicile afara pe camp. Si apostolii la fel.

| Nilsson a răspuns:

Perioadele de foamete din Africa se datorează în mare parte și războaielor dintre diferite grupări și a corupției generalizate.
Unii copii sunt răpiți de mici pentru a se alătura structurilor paramilitare, de multe ori nici nu mai are cine lucra terenurile iar ajutoarele umanitare trimise de statele occidentale sunt împărțite discreționar de între cei care au autoritate și nu ajung la persoanele nevoiașe.
Dacă analizezi foametea din 2011 din Africa de Est observi că a afectat cel mai mult țări cu regimuri dictatoriale cum ar fi Eritreea sau controlate de rebeli precum Somalia:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/2011_East_Africa_drought

| Algo098 a răspuns:

E adevarat ca omul in general isi vede de propriul interes si are mai putina grija si de altii.

| Konstantin2020 a răspuns:

Din cauza unor atei din fruntea sistemului. Ăștia sunt ateii. Oameni fără mila

| CORONAVIRUS a răspuns:

Gandeste-te un pic, la orice biserica indiferent de religie se promovează sa-ți iubești aproapele și sa-l ajuți cum poți, cu puținul tău. Dacă sunt oameni săraci, nu e din vina bisericilor. Eu am văzut la mănăstire ca fac aproape masa în fiecare duminica și toți sunt invitați mai ales cei ce nu prea au ce manca. I-am mai văzut ca pleacă și cu sacoșă plina, cei mai sărmani. La mănăstirile mai avute. Vina sau cauza nu o reprezinta Dumnezeu, sau bisericile în care se spune sa-în dai de mâncare aproapelui tău, o haina dacă ai 2, etc. Ci faptul ca bogații nu se mai satura. Nu observi au cate 3, 4 case. Dacă fiecare bogat ar da măcar 10% din bogăția lor cum face Gigi Becali ( eu ma refer la oamenii foarte bogați din lume). Nu cred ca ar mai exista muritori de oameni. Sunt multi zgârciți, cine e bogat mai vrea sa-și mai adune fără sa dea. Eu stau la cămin de 6 ani și am trecut și prin furturi și s-a dat și vina pe mine. Ghici cine fura, fix fetele care veneau cu cate 7 milioane pe săptămână, nu se mai statura aia de bani și se dădea vina pe ala care nu aveau, aparentele inseala. Mai erau și aranjate, machiate și sunt multe de zis. Ce-I drept am întâlnit și o fata care a furat și nu avea. Când nu ai, ceri fratele meu chiar dacă e umilitor. Măcar nu furi. E și vina noastră. De cate ori ai trecut pe lângă un cerșetor, chiar dacă avea mâini și picioare si nu i-ai dat măcar un leu, sa fim serioși dacă dai un leu nu saracesți. Asa suntem noi oamenii, mai și ii ocolim. Sunt și cerșetori vicleni, dar dacă dai o sa dai, o sa avem răsplată la Dumnezeu. Vedeam în fiecare zi un cerșetor bețiv, și oamenii ii mai dădeau unii, era perfect sănătos. După câțiva ani l-am văzut, intr-o zi spre uimirea mea ca avea ceva urat la mana, am luat-o ca și cum l-a pedepsit Dumnezeu probabil ca din munca oamenilor ce o primea prin cerșit l-a pedepsit Dumnezeu pentru ca își cumpără băutură, eu asa cred.

| 757474 a răspuns:

Catedrala mântuirii neamului a costat 100 de ceva de milioane de euro, anual in România, se plătesc pensii speciale, echivalent a 5 catedrale a mântuirii neamului