| xBubbleh a întrebat:

O intrebare simpla big grin
De ce unii nu cred in Dumnnezeu. Adica, aleg sa cred ca sunt facuta. din pamant etc., decat dintr-o maimuta happy. Daca suntem din maimute, atunci cum s-a creeat pamantul si tot ce contine, sigur ca prima oara nu a facut maimuta planetele si galaxa. happy

p. s. Astept raspunsuri care sa nu fie de genul : Este o intrebare stupida sau pe limba lor : e o intrebare. stupida oh go on.
Have a nice day ^^

Răspuns Câştigător
| FucktheSystem a răspuns:

Gândește-te logic. Dacă nu-ți spunea nimeni de God ai fi crezut? Ți-a dat un smen sau ceva? Eu nu cred până nu văd. Nici de evoluție nu sunt sigură.
Dar nu pot să cred că un nene care a existat mereu a tresărit că vrea să facă o planetă în 6 zile după care a făcut oamenii din pământ și pentru că au mâncat dintr-un măr au fost trimiși ca pedeapsă pe pământ, după care același nene l-a trimis pe fi-su care e tot el să scoată lumea din păcat deși el e atotputernic și atotștiutor și știa de când a creat fiecare ființă că o să pice în păcat după care și-a sacrficat fiul, adică s-a sinucis pentru că sunt unul și același și au înviat și a luat control din nou asupra lumii. Tu nu vezi ce stupid sună? Cum să crezi în așa ceva, și basmele par mai realiste când băgau zmeul până la genunchi în pământ.

| MortemAeternum a răspuns (pentru FucktheSystem):

"Gândește-te logic. Dacă nu-ți spunea nimeni de God ai fi crezut?"
Bine inteles ca ar fi crezut, ca sa dea un raspuns nestiintei pe care o are asupra vietii, cel mai probabil te gandesti ca o fi cineva peste univers, cineva care l-a creat, la fel cum si noi creem diverse lucruri, asa Dumnezeu ne-a creat pe noi. Dumnezeu este un raspuns foarte bun la cele mai importante intrebari ale vietii, iar daca inventam un Dumnezeu, avem toate raspunsurile pe care vrem sa le stim.

18 răspunsuri:
| sandra2012 a răspuns:

O dată o maimută din evul anecdotic,
Venind la sfat pe creangă de arbore exotic,
A zis: Atenţie! Sunt foarte ofensată…
Circulă-n lume vorba, deloc adevarată,
Că omul ar descinde din buna noastră rasă…
Însăşi ideea asta imi pare odioasă…
Aţi pomenit vreodata divorţuri printre noi,
Copii lăsaţi pe drumuri sau imnuri de razboi?
Cine-a vazut in hoarda la noi bolnavi mintali,
Drogaţi, lacomi de cărnuri şi homosexuali,
Escroci, bandiţi, gherile sau vreo tutungerie?
În neamul nostru nobil nu vezi aşa prostie.
Noi nu avem mafii crude în stirpea noastră aleasă,
Nici terorişti, manele, nici luptele de clasă!
Cât am batut eu jungle, scuzaţi, n-am observat
În obştea de maimuţe, cocotier privat,
Nici garduri şi nici paznici, nici pui murind de foame
Sau omorâţi în taina de aşa-zise "mame"…
Nu veţi vedea vreodata cat soarele si luna
O minte de maimută dospind in ea minciuna!
Chiar de aş fi silită de vreun laborator,
N-aş deveni port-bâtă şi nici informator.
Şi iată încă una din lumea cea de jos:
La noi nu se întâlneste razboi religios
Nici "sfinte inchizitii", nici libertate-n lanţuri,
Nici chefuri după care să ne culcăm în şanţuri
Şi nici o îndoiala ce duce la ateism,
Nici ordini materiale, nici materialism…
E adevărat ca omul a coborât ca soi,
Dar să fim rezonabili: n-a coborât din noi.

Mie imi place foarte mult aceasta poezie. E si putin haioasa dar si adevarata. Descrie practic oamenii asa cum sunt.

| MortemAeternum a răspuns:

Banuiesc ca esti minora, iti recomand sa studiezi bine teoriile stiintifice evolutive, dar si carti cu tematica religioasa, ca sa nu primesti doar un punct de vedere ca acest proces de primire a unui singur "adevar" pe termen lung se numeste spalare pe creier.Sau poti incepe prin a umrarii niste dezbareti dintre crestini si atei, dar facute de niste oameni inteligenti din ambele tabare, aici pe TPU nu o sa gasesti niste raspunsuri serioase.

| xBubbleh explică (pentru MortemAeternum):

Ai spus : "Aici pe TPU nu o sa gasesti niste raspunsuri serioase."
Bineinteles!
ai vazut comentariul celui de mai jos? "HOLOCAUST"

| Holocaust a răspuns (pentru xBubbleh):

Cu mine vorbeşti?
Te referi la comentariul lui tmark? Da, are dreptate.
Mi se pare mult prea stupid faptul că unii cred că sunt făcuţi din pământ.E ilogic.Nu-mi plac certurile astea stupide între atei şi creştini.Fiecare e liber să creadă în ce vrea, sau să nu creadă.Nu sunt atee, dar cred oarecum în evoluţionism.Merită să citeşti câte ceva despre subiectul asta, poate te lămureşti.
Baftă şi maturizare plăcută.

| KodrutZ a răspuns:

Unii aleg sa gindeasca, la fel cum tu alegi sa nu gindesti. Plus de asta, afirmatia ta e complet gresita. Daca ai inceput cu dumnezo', atunci trebuie' sa crezi ca esti facuta din coasta de barbat, nu din pamint.
P.S. Lasa evolutionismul si creationismul in pace, mai bine ia si pune mina pe gramatica limbii stramosesti.

| Holocaust a răspuns:

Te-a vrăjit Medusa mai fată, de eşti făcută din pământ?
Nu eşti făcută din maimuţe, decât dacă părinţii tăi sunt primate de genu'.Din ele ai evoluat.
De teoria Bing-Bang-ului ai auzit? Nu cred.

| eucumine010 a răspuns:

Da ai dreptate, hai mai bine sa cred intr-un zombie evreu care are propriul tata, care iti poate da viata vesnica, daca simbolic ii mananci carnea si ii bei sangele si ii spui telepatic ca il accepti ca unicul tau stapan ca sa te poate proteja de o forta a raului din sufletul tau care e prezenta in lume de cand o femeie facuta dintr-o coasta a fost inselata de un sarpe vorbitor sa manance un mar dintr-un pom magic. Da, are foarte mult sens.

| adulahfaapdoøjadjal a răspuns:

Exact tu alegi sa crezi dar de ce nu gandesti critic? Te-ai gandit ca exista sansa ca se poate sa te inseli? Pentru unii parerea lor = 100% adevar

| spookydrums a răspuns:

Chiar, cum de unii isi permit sa nu creada in Dumnezeu? Asa ceva...In orice caz, mie mi se pare logic: creeaza Pamantul, lumina, apoi sursa de la care sa vina lumina, dupa care creeaza miliarde de galaxii, ca sa nu ne simtim singuri. Nu mi se pare corect sa nu crezi in Dumnezeu, zau asa. Plus ca el ne iubeste: ne-a oferit liberul arbitru, dar daca nu facem dupa cum spune el o sa ardem in iad pana la sfarsitul eternitatii, in afara de asta, suntem liberi sa facem ce vrem, nu e nici o problema. Cu toate astea, e iertator, asta imi place cel mai mult la Dumnezeu: chiar daca pacatuiesti, nu conteaza cat de grav, daca te intorci la El si ii cersesti mila si iertarea pacatelor, gata! -esti curat - acum te poti intoarce la pacatuit din nou (sigur te iarta si o a doua oara). Deci, cum va permiteti, nesimtitilor, sa nu credeti in Dumnezeu? Daca ai mai auzit asa aberatie.
P.S.: Cateva din exemplele de mai sus sunt inspirate de pe 9gag, respectiv George Carlin.
Doamne ajuta!
Amin!

| eucumine010 a răspuns (pentru spookydrums):

I like your comment and I love George Carlin (r.i.p. - G.C)

| calitro a răspuns:

Intrebare fara raspuns draga mea. Omul isi respecta propria parere iar faptul ca unii nu cred in Dumnezeu este fiindca asa au fost crescuti, si mai presus de asta si-au dezvoltat propria opinie si au un context total diferit fata de alti oameni.

| Doηηa a răspuns:

Fiecare crede în ce vrea el.
Eu, trăiesc cu speranța în Dumnezeu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Admitind timpenia care o spune stiinta,ca ne tragem din maimuta,de ce in atitea mii de ani, nu a mai evoluat nici o maimuta? Si cu cite timpenii ne mai poate indoctrina? Pina voi primi un raspuns logic, ramin convins de existenta si minunile lui Dumnezeu.Numai bine.

| NoKidding a răspuns (pentru anonim_4396):

Raspuns tipic crestin.Omule daca nu te documentezi nu mai vorbi. Cine ti'a spus ca noi ne tragem din maimute? Noi oamenii.si maimutele avem stramos comun, s-a mai spus chestia asta pe TPU de 'shpe mii de ori. Noi si maimutele am evoluat independent. Dar sti care'i partea care ma amuza? Voi.crestinii, daca nu va puteti explica in momentele astea care este originea vietii pe Terra, trebuie sa dati vina pe o forta superioara care a creeat totul. Nu mai stau sa'mi bat capu si sa mai argumentez ca mi'e cam somn.

| xBubbleh explică:

Galaxia*
scuze >,

| JulieWoof a răspuns:

Adevarul este ca adevarata credinta o stie numai Dumnezeu,Si in ziua judecatii, adica in ziua apocalipsei, (care nu e ANUL acesta), ne va trimite pe toti la judecata si pamantul va fi gol.Practic...Dar atunci vom afla adevarul, dar sa stii un lucru Dumnezeu te vede, si tu il vezi pe El.Nu asa ca ai simtit asta? Seara,(sau ma rog daca te rogi...)nu-i asa ca rugaciunea iti da putere? Si apoi,macar pentru o secunda,te gandesti ca Dumnezeu chiar te protejeaza? Adica nu ti-ai pus intrebarea asta niciodata?big grine ce sunt inca in viata? De ce n-am murit? Si de fapt nu gasesti raspuns, dar Dumnezeu stie raspunsul si crede ca asa e cel mai bine ca nici noi sa nu il aflam. Orice s-ar intampla Dumnezeu iarta pentru ca are un suflet mare care este suma tuturor sufletelor de pe pamant, si ca stie ce e bine pentru noi si ce e nu.Vezi tu,Dumnezeu ne vrea binele,dar intr-o zi vom fi fata-n fata cu raul si atunci Dumnezeu va lua parte la asta, si va sti ca dupa bine urmeaza si rau, exact dupa proverbul de astazi.Eu cred ca te-am facut sa intelegi ca intre Dumnezeu si secrete este o diferenta mare, pe care numai Dumnezeu o stie, si o vom afla dupa judecata din acea zi.

| tmark a răspuns:

Este dreptul fiecaruia de a alege in ce sa creada. Teoria creationista se bazeaza pe faptele relatate in Biblie,iar teoria evolutionista pe procesele complexe ce au loc in natura. Evolutionismul aduce argumente relativ solide, bazate pe studiu stiintific, spre deosebire de creationism care nu aduce si nici nu va putea aduce argumente solide in sustinerea teoriei.