| KilljoyIdiot a întrebat:

O întrebare sinceră: de ce detestă anumite persoane religioase ateii? (pun accent pe cuvântul "anumite", fiindca sunt conștientă ca nu toate sunt așa).

De exemplu, mulți oameni din jurul meu sunt ferm convinși că ateii "nu au empatie". Pe deasupra, când încerc ca le demonstrez contrariul, refuză orice discuție în acest sens. Se comportă de parcă doar părerea lor contează în lume și efectiv nu vor sa priceapă ca si noi suntem oameni!

E de-a dreptul penibil, în special atunci când apoi se declară persoane bune, care "nu judecă pe nimeni" (că doar dumnezeu are dreptul, etc.)

E prea mult dacă ne arată minimul de respect, fără comentarii veninoase sau priviri pline de ură? Cu ce le-am greșit de au ajuns să declare cu încredere că merităm să trecem prin chinuri groaznice, sau ca "Dumnezeu ne va pedepsi"? Amenințările de acest fel nu funcționează deloc, și nu fac decât sa ii pună într-o lumină proastă.

Respect dreptul oricărei persoane de aș alege religia, dar nu ar trebui ca și ei sa facă același lucru.

7 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Romani detesta tot ce e diferit de ei, noroc că in 2020 le-a spus Iohannis sa se spale că erau străini de ea )))) îți dai seama așa despre ce vorbim )))) și tu acum ceri explicații

| Dismally a răspuns:

Pentru ca unii se cred detinatorii adevarului suprem si le stiu ei mai bine pe toate. N-au cum sa te intelegi cu genul acela de oameni si e mai bine sa-i ignori. Cat despre respect, in teorie da, ar trebui sa te trateze cu acelasi respect cu care ii tratezi tu pe ei dar pentru asta este nevoie de bun simt si multi nu il au.

| EestiSodalane a răspuns:

Sincer habar n-am. Sunt mulți creștini debili mintali și care n-au înțeles absolut nimic din mesajul Evangheliei. Probabil e mizantropie sau doar fariseism. Cine știe.

| andreiionescu1234patru a răspuns:

A fi ateu sau credincios depinde de informatiile pe care le avem, nu pot fi detestati nici credinciosii nici ateii in concluzie decat daca cu buna stiinta ascund adevarul.

| MadPop1234 a răspuns:

Si anumiti atei detesta credinciosii! Dar de ce detesta si nu dovedesc nimic atat ateii cat si credinciosii, asta ma mira!

| MadPop1234 a răspuns:

Poti detesta sau pedepsi pe cineva care nu cunoaste situatia realitatea?!

| MadPop1234 a răspuns:

De ce ne pedepseste Dumnezeu din moment ce doar unora li s-a revelat? Nu e corect cinstit!