| Exilee a întrebat:

O istorioara simbolica!

"Un om stă prins într-o groapă adâncă și întunecoasă. Și iata că vin Confucius și Lao-Tse (primii învățători și întemeitori de religii) și îi strigă aceluia: „De ai fi ascultat învățăturile noastre, n-ai fi căzut acolo!" Și merg mai departe. Apoi vine Buda la el și îi recomandă: „Închide ochii și mediteaza, astfel, vei vedea că totul nu este decât o iluzie și îndată îți va merge mai bine." Și merge și el mai departe. Vine și Mohamed și strigă: „Kismet! Alah te-a predestinat să rămâi acolo. Ține-ți gura!" Și-și vede și el de cale. În sfârșit, vine și Hristos și-i aude tânguirea! Inima Sa e plină de milă, El îi întinde omului mâna și îl scoate din groapă din nou la lumină. După care, împreună, pleacă mai departe… Dacă te-ai fi dus la Buda și l-ai fi întrebat: „Ești tu fiul lui Brahman?, el ți-ar fi răspuns: Fiule, te afli încă în valea iluziilor. Dacă te-ai fi dus la Socrate și l-ai fi întrebat: Ești tu Zeus?, ar fi râs de tine. Dacă te-ai fi dus la Mohamed și l-ai fi întrebat: Ești tu Alah?, și-ar fi sfâșiat hainele și ți-ar fi tăiat capul. De l-ai fi întrebat pe Confucius: Ești tu cerul?, presupun că ți-ar fi spus că astfel de afirmații, care nu sunt în armonie cu natura, dovedesc prost gust. Singura persoană care poate face o astfel de afirmție este, după părerea mea, fie Dumnezeu, fie un nebun desăvârșit, care suferă de acea formă de orbire care a reușit să îngroape spiritul uman în totalitatea sa. Pentru omenirea suferindă, nu există decât un singur ajutor, Hristos, Cel care le poate pe toate împlini. Un singur lucru însă nu poate face Hristos: să pătrundă într-o inima care nu Îl dorește…" Ce parere aveti?

Sursa este un mic blog ortodox happy

16 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Cat de emotionant, ai trezit copilul din mine.

| RAY a răspuns:

Spre deosebire de crestini astia cu confuncius nu au omorat natiuni pentru aur, sau budisti in fine ce sa spun iporizie crestina daca iisus e salvarea de ce nu sunteti precum el? sunteti si voi cu numele

| zurick a răspuns:

O povestioară drăguță. Păcat că pentru mine va rămâne mereu o povestioară drăguță la fel ca și nevoia de a fi cineva lângă noi. Drăguț, ortodox, dar doar o iluzie pe care ne-o creem ca să ne fie bine. Poate că nu-ți surâde părerea mea, dar dacă ai întrebat ''Ce parere aveti?''ți-am răspuns.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

E valabil doar pentru ortodocsi ceilalti sectanti au unul doar al lor care este partas si la faradelegile lor

| M25M a răspuns:

Mda...este tactica aia proasta de publicitate, hai sa lovim in concurenta ca noi sa parem buni. Tipic

| Exilee explică (pentru M25M):

Poftim? NU urmaream asa ceva...

| DarkOrbitMoon a răspuns:

Dintre toate idioteniile pe care le-am citit azi, asta e cea mai mare.

| besleaganicolaecosmin a răspuns (pentru DarkOrbitMoon):

Era o vorba mai idiot cine citeste nu cine scrie!

| DarkOrbitMoon a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Serios? Si de unde sa stiu ce scrie, daca nu citesc? Nu sunt atotstiutoare.

| ErrorFound a răspuns:

Holy ****! Mi-ai deschis ochii!

Acum am de ce sa-mi bat joc de tine...
Domnie fer, mama naibii.

Nu prea inteleg ce vrei sa spui prin groapa.

Daca prin groapa te referi la decadere, nu inteleg de ce varianta lui Buda a fost prezentata mai prost decat cea a lui Iisus.
Iisus nu te ridica la cer. De fapt, ce a facut Iisus pentru evolutia ta spirituala?

Acelasi lucru pe care l-a facut si Buda, dar Buda te indeamna sa le faci tu insuti, nu sa astepti pe cineva sa o faca pentru tine.

Deci...de ce a iesit Iisus invingator?

| Naяutσ a răspuns:

Oh, deci a cazut in groapa pentru ca n-a ascultat invataturile lu' Confucius și Lao-Tse, da seems legit, uite asta ''implanteaza'' religia in mintiile oameniilor, frica, daca nu urmezi ''credinta'' lor sfarsesti rau.

| Miauti a răspuns:

Intrebarea ar fi ''cum dracu a ajuns in groapa' si de ce nu la protejat dumnezeu? Sau a fost doar un test?

| Jardelin a răspuns:

Continuarea povestirii (alta varianta plauzibila):

Inainte sa ajunga Iisus trece un ateu cu o lopata si incepe sa arunce pamint peste omul din groapa: "Dispari fira-i al dracului de creationist! Ati impinzit pamintul cu temple si biserici, cu preoti si calugari, v-ati facut robii unui timplar care va prostit sa va iubiti dusmanii si care s-a lasat omorit cica pentru a va spala pacatele. Mori in chinuri, indoctrinatule!"

| NOname a răspuns (pentru Jardelin):

Ai o imaginaţie bolnavă, Jardelin.
Dacă aşa te vezi fără religie, eşti de compătimit.

| M25M a răspuns (pentru Jardelin):

Hai zau?
Atat am de zis: Westboro Baptist Church- crestini ca tine.

P.S. Doar atat poti?

| Jardelin a răspuns (pentru M25M):

Nu inteleg de unde tonul si ironia asta cind vorbesti cu mine!

| M25M a răspuns (pentru Jardelin):

Vai, te simti jignit, imi cer scuze, cometariile mele sunt deplasate si jignitoare, ar fi trebuit sa invat de la oameni ca tine ca nu e frumos sa insult si sa lezez categorii de oameni dar hei sunt un ateu nesimtit ce sa-i faci.

| Jardelin a răspuns (pentru M25M):

Ce e cu tine "M"-ule? Te-am ofensat cu ceva?

| Jardelin a răspuns (pentru NOname):

Trebuie sa pun de fiecare data emoticonul ala cu fata care ride in hohote ca sa se inteleaga ca postarea este o gluma?

Desigur, ca şi cea cu "monştri".

"Just kidding" is just an excuse to not get in trouble for something that you really wanted to say all along.

| Jardelin a răspuns (pentru NOname):

"Just kidding" is just an excuse to not get in trouble for something that you really wanted to say all along.

Tocmai de aceea nu am folosit emoticonul, pentru că exista riscul ca tu să intelegi ca aceea este chiar parerea mea! Deci, a fost o gluma ironica asa cum si voi ne intepati de atitea ori. (Chiar prea mult si nemeritat!)

Dacă la o postare despre cei religioşi (care nu au loc unii de alţii) să-i aduci în discuţie pe atei, care nu au nicio treabă cu subiectul, şi să-i jigneşti, desconsiderându-i complet ca oameni, ţi se pare amuzant, ai un umor bolnav şi sadic.

Are dreptate Mihaela. Pe alţii îi vezi, dar pe tine nu.
http://www.tpu.ro/......ina-2.html

Iar puţin mai jos chiar tu spui: "cica mi s-a zis in gluma, dar desconsiderarea exista chiar si sub forma unei glume".
Ironic, nu, cum te ataci singur?

| мιнαɛℓα36 a răspuns (pentru Jardelin):

Sper ca sesizezi diferenta dintre gluma ta si gluma (de calitate) a lui @paraipan2!
Sper! happy

| Jardelin a răspuns (pentru мιнαɛℓα36):

Intotdeauna esti asa simpatica? Da, gluma lui paraipan este mai inteligenta (imi pare rau ca nu am scris-o eu), dar in acelasi timp este mai persiflatoare si usturatoare la adresa voastra, a ateilor! Eu in locul tau taceam si de data aceasta!

Te pup de 8 martie!

| KhludCiprian a răspuns:

Cica era un om intr-o groapa adanca, si Dumnezeu l-a pus acolo. Si acel Dumnezeu a zis: sa stii ca am o solutie pentru tine ca sa te scot din ea, dar trebuie' sa gasesti solutia. Pentru asta trebuie sa alegi intre 5-6 religii ce toate zic ca-s adevarate. Si dupa ce alegi, trebuie sa alegi fara nici un criteriu obiectiv crestinatatea, dar nu orice crestinatate, ci doar ortodoxia, dar nu orice ortodoxie dar cea care accepta Consiliul de la Calchedon si nu afirma monofizismul. Acea crestinatate trebuie sa in cartea sa sfanta ca sa nu numesti pe nimeni tata, dar totodata preotilor sa le zici parinte, sa ai sabatul Sambata, dar sa zici ca porunca a IV-a e sa sarbatoresti duminica, sa zici ca sa nu slujesti idolilor, dar sa te rogi icoanelor, sa te rogi doar la Iisus, scris cu doi i, ca altfel inseamna magar in greaca, desi nici un grec nu e de acord, dar sa nu uiti sa nu ignori ceilalti sfinti. Si bineinteles, sa onorezi pe Dumnezeu si sa il vezi bun si drept, ca daca vei fi acel ortodox, sa accepti ca acel Dumnezeu va salva doar pe acei ortodocsi si va arde pentru eternitate restul 34 din 35 oameni din omenire, doar ca sa fie iubitor si drept si iertator si omnipotent, dar nu poate ierta ca nu e in puterea lui sa incalce dreptatea de a omora toti oamenii, ca cineva, numit Adam a mancat din pomul oprit. A, si bineinteles Adam ce e simbolic pentru unii crestini, pentru altii fiind primul om acum 6000 de ani, ah, bineinteles, fara suport stiintific.

| besleaganicolaecosmin a răspuns (pentru KhludCiprian):

Esti papagal sau maimutoi? e usor sa dai copy paste

| KhludCiprian a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Nu-s nici una. In fapt, ambele au fost scrise de mine. Am raportat sa sterg primul raspuns deoarece are greseli gramaticale! Dar se pare ca nu s-a sters. Deci istoria "originala" cu faptul ca Dumnezeu ne lasa in groapa. Sper ca acum iti clarifica nelamurirea si iti arata caracterul de crestin: nu judeca ca sa nu fii judecat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cica era intr-un om intr-o groapa adanca, si Dumnezeu l-a pus acolo. Si acel Dumnezeu a zis: sa stii ca am o solutie pentru tine ca sa te scot din ea, dar trebuie' sa gasesti solutia. Pentru asta trebuie sa alegi intre 5-6 religii ce toate zic ca-s adevarate. Si dupa ce alegi, trebuie sa alegi fara nici un criteriu obiectiv crestinatatea, dar nu orice crestinatate, ci doar ortodoxia, dar nu orice ortodoxie dar cea care accepta Consiliul de la Calchedon si nu afirma monofizismul. Acea crestinatate trebuie sa in cartea sa sfanta ca sa nu numesti pe nimeni tata, dar totodata preotilor sa le zici parinte, sa ai sabatul Sambata, dar sa zici ca porunca a IV-a e sa sarbatoresti duminica, sa zici ca sa nu slujesti idolilor, dar sa te rogi icoanelor, sa te rogi doar la Iisus, scris cu doi i, ca altfel inseamna magar in greaca, desi nici un grec nu e de acord, dar sa nu uiti sa nu ignori ceilalti sfinti. Si bineinteles, sa onorezi pe Dumnezeu si sa il vezi bun si drept, ca daca vei fi acel ortodox, sa accepti ca acel Dumnezeu va salva doar pe acei ortodocsi si va arde pentru eternitate restul 34 din 35 oameni din omenire, doar ca sa fie iubitor si drept si iertator si omnipotent, dar nu poate ierta ca nu e in puterea lui sa incalce dreptatea de a omora toti oamenii, ca cineva, numid Adam a mancat din pomul oprit. A, si bineinteles Adam ce e simbolic pentru unii crestini, pentru altii fiind primul om acum 6000 de ani, ah, bineinteles, fara suport stiintific.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Zburatorule? in toata asa pomenita concurenta, nu exista cineva care sa fi spus ca este fiul lui Dumnezeu.iar in biblie este scris; nu este pe pamant alt nume, dat oamenilor, prin care sa fie mantuiti, in afara de fiul lui Dumnezeu Iisus Hristos.e tare greu de priceput pentru habarnautii care se vor convinge singuri.

| Jardelin a răspuns (pentru anonim_4396):

Bine ai grait frate chitobag!

| HowdidIgethere a răspuns:

Vreau ca in post ateii sa fie fericiti.

Continuarea povestirii: "vine si un ateu, cu scara, franghie, o trusa de prim ajutor.
In ofera celui cazut o ceasca de ciocolata calda, baclava si mananca impreuna cu el fistic, din aceeasi punguta.
Infriguratul adoarme cu capul pe umarul ateului, cu o lacrima de recunostinta in coltul ochiului.
La trezire, are toate ranile pansate, este inconjurat de mai multi atei, care ii ofera coltunasi calzi, lapte dres cu ou si zahar si o poza cu Marx la 17 ani."

Morala:
Nu disperati, pentru fiecare din noi exista un ateu.

| Zurelin a răspuns:

Imi dai te rog blogul? dar printrun mesaj

| YesViRginia a răspuns:

Eu il vreau pe Hristos de mult in inima si vad ca nu vine.

| CristiB93 a răspuns (pentru YesViRginia):

De unde sti ca nu este deja acolo?

| CristiB93 a răspuns (pentru YesViRginia):

Foarte draguta povestirea, mi-a placut mult, felicitari happy