| Meme10Memu a întrebat:

Oamenii isi incuie bogatiile dar nu-si dau seama ca drumul spre viata vesnica e descuiat si in acelasi timp e ascuns in spatele umilintei, a rusinii, a nebuniei. Lumea se rusina sa se afiseze cu Iisus. Lumea il considera pe Iisus un nebun, un om atat de umil incat credeau ca e chiar un prost. Oamenii cauta prestigiul, faima in aceasta lume care e pe calea mortii vesnice. Iisus a fost un om dispretuit dar oamenii in prostia lor l-au respins si l-au ucis. *?

8 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Hmm asa ar parea.

| Heraclit a răspuns:

Gresit. Niciunde in Evanghelia nu s-a rusinat nimeni de Iisus si nimeni nu l-a considerat nebun sau prost.
Daca citesti atent Biblia toti oamenii il considerau intelept, toti se minunau de invatatura Lui, inca de cand avea 12 ani.
Cei care au fost impotriva Lui au crezut in nebunia lor ca huleste fiindca se numea pe Sine fiul lui Dumnezeu (adica de aceeasi esenta cu Dumnezeu). De asta l-au si omorat evreii.
Asta ca noi ne rusinam de credinta noastra astazi e altceva. Asta e frica omului modern, ca pana la urma ce e rusinea daca nu frică în esența ei?

| Meme10Memu explică (pentru Heraclit):

1 Corinteni 1:18:"Fiindcă propovăduirea crucii este o nebunie* pentru cei** ce sunt pe calea pierzării"

Evrei 12:2:"Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre, adică la Isus, care*, pentru bucuria care-I era pusă înainte, a suferit crucea, a dispreţuit ruşinea"

Iisus a fost rastignit ca un talhar ca un om necinstit. A fost scuipat, batut, batjocorit.

Cheia intrarii in Imparatia Lui Dumnezeu e rusinea, nebunia si umilinta.

De aceea cei care cauta prestigiu in aceasta lume vor muri vesnic adica majoritatea oamenilor din aceasta lume va muri vesnic.

| Heraclit a răspuns (pentru Meme10Memu):

Ce prostii spui... cum sa fie cheia imparatiei rusinea si nebunia? Cei contra lui Hristos se rusinau de ei. Aia rai se rusinau de Dumnezeu. Tu vrei sa ne rusinam si noi de Dumnezeu? Sa fim precum aia rai?
Dreptii nu se rusineaza niciodata, ei nu simt rusine, pentru ei rusinea nu exista. Si nici nebunia ca cei drepti numai nebuni nu sunt.

| Meme10Memu explică (pentru Heraclit):

La fel de socante au fost cuvintele lui Iisus cand a spus ca ucenicii trebuie sa-i bea sangele si sa-i manance carnea.

| Heraclit a răspuns (pentru Meme10Memu):

Nu am zis ca e socant, am zis ca e necrestinesc ce spui.

| Meme10Memu explică (pentru Heraclit):

M-am referit ca ceea ce crede un crestin este considerat de lumea necredincioasa nebunie, ceva rusinos, ceva umilitor pentru el. Lumea e tot mai necredincioasa si credinciosii sunt vazuti tot mai rau in lume sunt vazuti ca niste nebuni in libertate.

| Heraclit a răspuns (pentru Meme10Memu):

De ce iti pasa de ce cred altii? Iisus nu ne-a zis sa ne raportam noi la cum ne vad altii. Nu e nimic umilitor sau rusinos la viata de crestin. Daca unii cred asta sunt mintiti de aghiuta, dar adevarul e altul.