|

Oare budismul il reprezinta cu adevarat pe isus?budism

Budismul este denumită religia păcii( la bază nefiind religie) pentru că nu a existat niciodată un razboi budist si pentru că nici o persoană, în nici o perioadă de timp, nu a fost persecutată de o grupare, organizatie sau tară budistă pe baza credintei sau libertătii de exprimare a acesteia.

Budismul nu are dogme, satisface simtul rational si pe cel al inimii, insistă ca fiecare individ să-si asume responsabilitatea, sustine toleranta pentru ceilalti si pentru punctele lor de vedere, îmbrătisează stiinta, psihologia, etica si arta si subliniază faptul că oamenii sunt creatorii vietii lor prezente si a destinului lor, propaga pacea mintii si nonatasamentul.crestinismMasacrul hindusilorCucerirea Indiei de catre mahomedani a fost descrisa de catre istoricul W. Durant, drept cel mai sangeros episod din istorie. In anumite parti ale Europei si ale Asiei, natiunile cucerite optau pentru convertirea la Islam in locul mortii sigure care ii astepta. In India lucrurile nu au stat asa cum si-ar fi dorit cuceritorii musulmani, datorita religiei hindu, care isi ocupase locul in viata si in cultura oamenilor cu mai bine de 4000 de ani in urma. Pusi in fata unei rezistente iesite din comun, cuceritorii musulmani nu au ezitat sa incendieze orase intregi si sa masacreze intreaga populatie a acestora. Fiecare astfel de campanie sporea numarul victimelor cu cateva mii de suflete si tot pe atatea erau aruncate in ghearele sclaviei. Fiecare invadator isi putea construi la propriu un deal din craniile adeptilor hindusi. Cucerirea Afganistanului in anul 1000 a avut ca rezultat anihiliarea intregii populatii hinduse de pe acest teritoriu. Sultanii Bahmani din centrul Indiei isi facusera o regula din a omori 100 000 de hindusi pe an. In anul 1399, Teimur a ucis 100 000 de oameni intr-o singura zi si mult mai multi cu alte ocazii. Conform calculelor profesorului Koenraad Elst, numarul populatiei hinduse a scazut din anul 1000 pana in anul 1525 cu 80 milioane.

2. InchizitiaPrimele miscari ale inchizitiei au fost provocate de atitudinea maselor fata de crestinism, in mod particular de cea a catarilor si a valdensienilor. Tortura a inceput sa fie folosita dupa anul 1252. Cel care a autorizat uzul torturii a fost papa Inocent al IV-lea, printr-un edict papal cunoscut sub numele de Ad exstirpanda. Insa decretul interzicea varsarea de sange, mutilarea sau moartea. Una dintre metodele des folosite era "strappado", care presupunea legarea mainilor acuzatului la spate si suspendarea acestuia in aer, pana la fracturarea bratelor. Metoda a cunoscut si "imbunatatiri": in unele cazuri, se adaugau greutati la picioare, ceea ce ducea implicit, la dislocarea lor. Insa lucrurile nu s-au oprit aici. In 1568, Tribunalul Inchizitiei Spaniole a ordonat exterminarea a 3 milioane de oameni de pe actualul teritoriu al Olandei, atunci domeniu spaniol, sub acuza de rebeliune. Un alt exemplu de fervoare religioasa este celebrul inchizitor spaniol Torquemada, care avea pe constiinta cel putin 10 220 de suflete.

CruciadeleDefinite drept conflicte militare cu un caracter religios, cruciadele medievale au fost purtate atat impotriva dusmanilor externi cat si a celor interni. Nu numai musulmanii sau slavii pagani au fost vizati, dar si crestinii greci ortodocsi, catarii, husitii sau oricine dobandea "statutul" de inamic al papilor. Scopul initial al cruciadelor era recuperarea Pamantului Sfant de la musulmani si impiedicarea expansiunii turcesti. Cruciadele erau purtate impotriva paganilor, ereticilor sau a celor care erau excomunicati din motive religioase, economice sau politice. In scurt timp insa, acestea au inceput sa serveasca si altor scopuri, cu precadere politice. Organizarea unei cruciade insemna mobilizarea unor forte militare imense, iar luptele presupuneau o violenta iesita din comun, avand ca rezultat un numar impresionant de victime. Ideea unui razboi religios care serveste unei cauze nobile a infierbantat mintile laicilor, asa se face ca spre sfarsitul secolului XI, oamenii din popor se angajau in aceste batalii, devenind dupa depunerea unui juramant "soldatii bisericii". Se pare ca pana in 1291, numarul victimelor ajunsese la 20 milioane, dar aceasta este numai o cifra aproximativa, in lipsa unor evidente exacte. Este foarte probabil ca cifra sa fi fost mult mai mare, augmentata de numeroasele cruciade petrecute de-a lungul unei perioade lungi de timp.

Vanatoarea de vrajitoareOdata cu sosirea lor in Massachusetts, in jurul anului 1600, puritanii au creat o politie religioasa care urmarea si pedepsea orice devianta doctrinala. "Pacatosii" erau biciuiti, pusi la stalpul infamiei, spanzurati, li se taiau urechile sau li se gaureau limbile cu un fier incins. De cealalta parte se aflau adeptii formatiunii religioase Quaker, unii dintre cei mai mari inamici ai puritanilor, a caror religie era considerata o blasfemie. Practicantii Quaker prinsi erau spanzurati. In 1690, teama fata de magie si de efectele acesteia i-a facut pe puritani sa condamne la moarte 20 de vrajitoare si sa arunce in inchisoare alte 150 de persoane banuite de vrajitorie. In intreaga perioada a persecutiilor, care a durat din 1484 pana in 1750, mii de oameni au fost arsi pe rug sau spanzurati. Conform statisticilor oficiale, 80% dintre victime erau femei.

Masacrul de la muntele MeadowsOdata cu declansarea razboiului din Utah, mormonii de pe intreg teritoriul s-au adunat in scurt timp, pentru a lupta impotriva armatei Statelor Unite, despre care banuiau ca urmareste eradicarea populatiei mormone. Pe fondul acestor tensiuni, au aparut zvonurile conform carora in trenul Fancher-Baker, care transporta emigranti din Arkansas catre California, se aflau inamici care participasera la persecutarea mai multor mormoni. Episodul, ramas in istorie drept "masacrul de la muntele Meadows", s-a finalizat cu executarea unui numar mare de emigranti, pe 11 septembrie 1857. Mormonii au atacat trenul cu ajutorul indienilor din tribul Paiute. Doi dintre cei care aveau roluri importante in organizarea militara locala, Isaac C. Haight si John D. Lee au orchestrat acest atac, deghizandu-si oamenii astfel incat sa para un atac al nativilor americani. Dupa asediu, mormonii au reusit sa convinga emigrantii sa se predea. Nedorind sa lase martori ai implicarii lor in acest atac, 120 de oameni, barbati, femei si copii au fost executati. Dintre cei din urma, doar 17 au fost crutati. Abia 20 de ani mai tarziu, pe 23 martie 1877, unul dintre cei doi conducatori, John D.Lee, avea sa fie condamnat si executat chiar la locul masacrului.

ce spune isusEu însă vă spun vouă: Nu vă împotriviţi celui rău; iar cui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celălalt.

40. Celui ce voieşte să se judece cu tine şi să-ţi ia haina, lasă-i şi cămaşa.

41. Iar de te va sili cineva să mergi o milă, mergi cu el două.

42. Celui care cere de la tine, dă-i; şi de la cel ce voieşte să se împrumute de la tine, nu întoarce faţa ta.

43. Aţi auzit că s-a zis: "Să iubeşti pe aproapele tău şi să urăşti pe vrăjmaşul tău".

44. Iar Eu zic vouă: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc,

45. Ca să fiţi fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele şi peste cei răi şi peste cei buni şi trimite ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi.

46. Căci dacă iubiţi pe cei ce vă iubesc, ce răsplată veţi avea? Au nu fac şi vameşii acelaşi lucru?

47. Şi dacă îmbrăţişaţi numai pe fraţii voştri, ce faceţi mai mult? Au nu fac şi neamurile acelaşi lucru?

48. Fiţi, dar, voi desăvârşiţi, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârşit este.

Cine ridica sabia, de sabie va pieri.

La influenta Apostolului Pavel sunt arse 200.000 de pergamente din Templul zeitei Diana din Efes, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice.

* In decursul certurilor teologice dintre diverse factiuni dintre anii 250-450, o parte a bibliotecii din Alexandria este incendiata de primii crestini.

* Constantin cel Mare, sfant, si armata lui omoara armata lui Maxentiu cu crucea pe steaguri („In hoc signo vinces") in anul 312

* Expulzarea lui Arie, pe motiv de erezie in 320.

* 341, la Sinodul din Antiohia, imparatul Constans interzice sacrificiile si ritualurile altor religii, sub pedeapsa cu moartea. Astazi daca cineva ar interzice crestinismul prin lege ar suferi rigorile legii si constituiei in orice stat normal

* 380 Crestinismul este declarat credinta oficiala a Imperiului Roman de Teodosie cel Mare, care se alatura lui Gratian intr-un edict in care declara ca supusii lor trebuie sa marturiseasca toti credinta ortodoxa.

* In 391-393 imparatul Teodosius I a ordonat distrugerea tuturor templelor non-crestine din motive religioase iar patriarhul Theophilus din Alexandria a facut intocmai. Printre victime: Olympia si olimpiadele, a caror desfasurare se facea de peste 1.000 de ani dar si terminarea Misterelor de la Eleusis.

* 10.000 de oameni sunt ucisi in Desertul si Pesterile Schitului Patriarhul Teofil al Alexandriei.

* Sfantul Porfirie, episcop de Gaza (395–420), obtine in anul 402 emiterea unui decret imperial care porunceste inchiderea templelor ne-crestine din Gaza.

* Hypathia, matematiciana, astronoama si filozoafa din Alexandria a fost omorata in anul 415 cu pietre de o multime furioasa de crestini.

* Condusi de Episcopul Chiril, crestinii ard casele evreilor din Alexandria in timpul confruntarilor religioase. "Iar dupa ce sfantul a gonit din locul Alexandriei pe necuratii si ganditii diavoli, a luat purtare de grija sa goneasca si pe vazutii si smintitii diavoli, care erau uratorii de Hristos evrei.Atunci dumnezeiescul Chirii, umplandu-se de ravna dumnezeiasca, a luat cu el multime de crestini si au gonit pe evrei din Alexandria, iar locuintele lor le-au surpat si le-au ars impreuna cu sinagoga lor", potrivit calendarului Ortodox.

* In anul 418 toti crestinii care urmau dogmele lui Pelagius primesc interdictia de a mai sta in oricare din orasele Romei.

* Fericitul Augustin discrimineaza femeile si impune ca acestea sa intre in biserica cu capul acoperit „pentru a nu ispiti ingerii". Tot la inceputul crestinismului se propaga ideea ca piramidele egiptene erau „Granarele lui Iosif", ceea ce evident nu sunt.Evul Mediu, la fel de intunecat* 489: Imparatul Zenon I inchide academia nestoriana de la Edessa, transferata de regii sasanizi ai persilor la Nisibe.

* 527: Dionisie Exiguul calculeaza gresit data nasterii lui Iisus. Eroarea este intre 4 si 7 ani.

* 529: Universitatea din Atena, ultima farama elenistica, este inchisa si inlocuita cu Universitatea crestina din Constantinopol.

* 609: Pantheonul din Roma este transformat in biserica, cu hramul Fecioarei Maria impreuna cu toti sfinti.

* 723: Sfantul Bonifaciu doboara Stejarul lui Thor de langa Fritzlar, moment decisiv in crestinarea triburilor germanice de nord.

* 733: Iconoclasmul este prilej de omoruri, crime si batalii in Bizant. Imparatul bizantin Leon al III-lea Isaurul retrage Balcanii, Sicilia si Calabria de sub jurisdictia Papei ca raspuns la sprijinul acordat de Grigore al III-lea unei revolte din Italia impotriva iconoclasmului.

* 754: Un sinod iconoclast, sub autoritatea lui Constantin al V-lea Copronim, condamna icoanele; Constantin incepe desfiintarea manastirilor. Timp de 50 de ani au loc dispute legate de iconoclasm.

* In 863 venetienii fura moastele Sfantului Marcu din Alexandria.

* In Al Patrulea Razboi Ruso-Bizantin, din 941, khazarii (ce practicau iudaismul), au vrut sa se razbune pe bizantini dupa persecutiile indurate de evrei sub Imparatul Romanos I Lecapenos.

* Sfantul Stefan cel Mare face multe crime si orori, ulterior e declarat Sfant.Vine Sfarsitul Lumii… sau nu* 1492: „Sfarsitul lumii" vine in Moscova deoarece se sfarseste calendarul bisericesc. Bineinteles, n-a venit niciun sfarsit.* 1526: Au loc dezbateri in Rusia daca Biserica are voie sau nu sa aiba avere. Anti-Posesionistii il critica pe Tarul Vasile al III-lea din cauza divortului sau si sunt trecuti in ilegalitate. Cand Posesionistii au triumfat, biserica si-a castigat dreptul la bogatie in schimbul influentei politice. Tarul a devenit superior mitropolitului si putea acum sa se amestece in treburile bisericii.

* 1652-1658: Patriarhul Nikon al Moscovei revizuieste cartile liturgice pentru a le aduce in conformitate cu obiceiurile liturgice grecesti, ceea ce duce la excomunicarea dizidentilor, care vor fi cunoscuti ca Rascolnicii sau Vechii credinciosi. Reformele au provocat ruperea de biserica a celor care presupuneau orbeste si ignorant ca toate cartile de cult sunt de inspiratie divina.

* 1633: Imparatul etiopian Fasilides ii exileaza pe iezuiti si pe alti misionari Romano-Catolici din Etiopia.

* Dupa 1685 a inceput o perioada de persecutii, inclusiv de tortura si executii. Multi vechi- credinciosi au parasit Rusia definitiv.

* 1768: Evreii sunt masacrati in timpul rascoalelor din Polonia ocupata de rusi.

* Pana in secolul al XIX-lea, Biserica Ortodoxa Romana a avut timp de 500 de ani sclavi tigani.

* Ortodocsii fac pogromuri succesive incitate de catre ierarhi ortodocsi, in 1881, 1883, 1900 si 1907. Crimele se justifica cu scrierile lui Ioan Gura de Aur care scria in Omiliile sale: "Evreii isi sacrifica copii diavolului; ei sunt mai rai decat lighioanele salbatice. Sinagoga este un bordel, un cuib de ticalosi, un templu dedicat idolatriei, o adunatura de evrei criminali, un loc de intalnire pentru ucigasii lui Cristos, o casa rau-famata, un spatiu al nelegiuirii, o prapastie si un abis al pierzaniei; [... ] Dar sinagoga nu este numai un bordel si un balci; este de asemenea si o viziuina a banditilor si un adapost pentru bestii."

* Tot dintre Sfintii Parinti, Sfantul Grigorie de Nisa (Nyssa) spunea despre evrei: "Ucigasi ai Domnului, criminali ai profetilor, dusmani ai Domnului si ponegritori de Dumnezeu, infractori si dusmani ai milei, avocati ai diavolului, fii de serpi veninosi ale caror minti sunt tinute in intuneric, pline de mania feriseilor, un sinedriu al satanei. Criminali si degenerati [... ] dusmani a tot ce este decent si frumos… ei care sunt vinovati de strigatul "Crucificati-L! Pe El, care era Dumnezeu-in-carne-de-om….".Modernitatea retrograda* Secolul al XX-lea- nedreptati facute de catre Biserica Ortodoxa Romana celei Greco-Catolice, care nu-si mai primeste inapoi toate bunurile.

* Biserica ortodoxa rusa persecuta mai multe secte neo-protestante.

* In perioada interbelica Adevaratii crestini ortodocsi, impreuna cu o serie de secte precum adeptii Martorilor lui Iehova, Innokentienii, Adventistii-reformatori sfidau pe fata statul in Rusia si interziceau membrilor lor sa efectueze serviciul militar in Armata.

* Biserica din Eritreea ordona sa nu se faca serviciul religios celor care doreau independenta tarii.

* Biserica Etiopiana si-a folosit influenta excomunicand orice eritrean care refuza sa lupte sub steagul fascist al Italiei

* 2005: Parintele Daniel Corogeanu si 4 maici supun pe Irina Cornici la un ritual de exorcizare, timp in care aceasta moare.

* In 2009, jurnalistul Slobodan Vaskovic si echipa sa este atacat de o multime in timp ce filma o biserica la Trebinje in Bosnia. Biserica Ortodoxa Sarba ia apararea huliganilor.

* Biserica Ortodoxa Romana se opune introducerii pasapoartelor biometrice pe motiv ca apare in codul de bare numarul 666 al Satanei. IPS Teodosie al Tomisului e prins luand mita si se mai afla ca IPS Pimen lua 200 de dolari de la Securitate pentru a turna ce vede in SUA.

* Patriarhia reuseste in Romania scoaterea evolutionismului din manualele scolare de biologie, conceptele raman tot evolutioniste dar copiilor nu li se mai explica procesele, ramanand sa-si dea seama singuri.Lista este deschisa.Update: la observatiile cititorilor trebuie sa adaugam ideologiile legionare din perioada interbelica, centrate pe ortodoxismul romanesc si propovaduite de intelectuali importanti precum Nae Ionescu si Nechifor Crainic. Patriarhul Miron Cristea este prim-ministru, fiind un anti-semit notoriu care milita pentru alungarea evreilor din Romania. El a pus in practica legile de purificare etnica ale guvernului Goga, cand o treime din evrei si-au pierdut cetatenia. Dupa scandalul declansat in 2010, cand Banca Nationala a Romaniei a batut o moneda memoriala cu Miron Cristea, Patriarhia in continuare ii i-a apararea spunand ca nu era anti-semit…

* Biserica Ortodoxa este cand prigonita, cand un colaborator constant al regimului comunist, primind la schimb o serie de privilegii cum ar fi bunurile Bisericii Greco-Catolice si ajunge singurul cult oficial tolerat. Comunistii folosesc grupuri ahtiate de putere din cadrul clerului in lupta cu "elementele reactionare" si, in final, Biserica devine o unealta a regimului comunist. Statul i-a garantat securitatea in schimbul retragerii din sfera publica.* Scriitorul Lev Tolstoi e anatemizat de Biserica Ortodoxa Rusa pentru ca i-a criticat ritualurile si lipsa de cunostinte a preotilor.

27 Raportează Evaluează
27 răspunsuri:
| a răspuns:

Super argumentat!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ok,pana aici ai perfecta dreptate, dar nu vad ce crime sau ce razboaie a facut biserica ortodoxa, de ce nu ai alege ortodoxia in loc de budism, ortodoxia respecta cu adevarat biblia in schimb catolicii au mai inventat de la ei atunci cand s-au rupt biserica. EU consider ca ortodoxia este religia adevarat crestina ci nu catolicismul aici ai uitat sa mentionezi ca sunt mai multe feluri de crestinism, mai sunt si sectele, tu te-ai referit strict la catolici.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru CristiB93):

Deh, știi cum e, pentru unii credințele exotice și spiritualitățile străine sunt mai interesante decât creștinismul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru CristiB93):

La influenta Apostolului Pavel sunt arse 200.000 de pergamente din Templul zeitei Diana din Efes, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice.
* In decursul certurilor teologice dintre diverse factiuni dintre anii 250-450, o parte a bibliotecii din Alexandria este incendiata de primii crestini.
* Constantin cel Mare, sfant, si armata lui omoara armata lui Maxentiu cu crucea pe steaguri („In hoc signo vinces") in anul 312
* Expulzarea lui Arie, pe motiv de erezie in 320.
* 341, la Sinodul din Antiohia, imparatul Constans interzice sacrificiile si ritualurile altor religii, sub pedeapsa cu moartea. Astazi daca cineva ar interzice crestinismul prin lege ar suferi rigorile legii si constituiei in orice stat normal
* 380 Crestinismul este declarat credinta oficiala a Imperiului Roman de Teodosie cel Mare, care se alatura lui Gratian intr-un edict in care declara ca supusii lor trebuie sa marturiseasca toti credinta ortodoxa.
* In 391-393 imparatul Teodosius I a ordonat distrugerea tuturor templelor non-crestine din motive religioase iar patriarhul Theophilus din Alexandria a facut intocmai. Printre victime: Olympia si olimpiadele, a caror desfasurare se facea de peste 1.000 de ani dar si terminarea Misterelor de la Eleusis.
* 10.000 de oameni sunt ucisi in Desertul si Pesterile Schitului Patriarhul Teofil al Alexandriei.
* Sfantul Porfirie, episcop de Gaza (395–420), obtine in anul 402 emiterea unui decret imperial care porunceste inchiderea templelor ne-crestine din Gaza.
* Hypathia, matematiciana, astronoama si filozoafa din Alexandria a fost omorata in anul 415 cu pietre de o multime furioasa de crestini.
* Condusi de Episcopul Chiril, crestinii ard casele evreilor din Alexandria in timpul confruntarilor religioase. "Iar dupa ce sfantul a gonit din locul Alexandriei pe necuratii si ganditii diavoli, a luat purtare de grija sa goneasca si pe vazutii si smintitii diavoli, care erau uratorii de Hristos evrei.

Atunci dumnezeiescul Chirii, umplandu-se de ...2004 - 2104 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sitărescu):

Si pentru tine crestinismul, adica o religie din israel ti se pare ca este stramoseasca? Crestinismul nu este tot ceva strain de tara noastra? A daca probabil acum te-ai nascut si nu ai citit nimic, nu ai invatat nimic, nu ai fost la scoala da poti sa spui ca asaeste crestinismul este de aici, asta doar daca teau indoctroinat bine parintii tai.Scuze dar tot exotic este si crestinismul.Nu imi aduc aminte ca romanii sa aiba o religie anume a lor.Doar daca sintem urmasii dacilor da am avea o religie dar se pare ca fost inlocuita cu alte credinte cum tu ai spus exotice si spiritualitati straine.Numai bine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru relian):

"Si pentru tine crestinismul, adica o religie din israel ti se pare ca este stramoseasca? "

De câţi ani există creştinism pe plaiurile noastre, cumva de 2000 de ani?

Creştinismul nu ar fi reuşit dacă nu era apropiat de spiritualitatea românească.

Creştinismul nu e o religie confiscată de o anumita ţară, nu trebuie să mergi în Palestina ca să te "iniţiezi" în creştinism.

Spre deosebire de alte filosofii care pretind că desăvârşirea se poate atinge studiind cu anumiţi tutori din Orientul Îndepărtat.

2. Orice studiu porneşte de la credinţa în care te aflii de fapt şi presupune bună credinţă şi obiectivitate în căutări.

La unii scârbiţi de creştinism cercetările s-au oprit în a căuta gunoiul administrativ, specific vremurilor medievale care a impregnat orice religie existentă pe atunci şi nu spiritualitatea.

Mai are rost să zic despre anumite orgii iniţiatice şi de căsătoriile între gay admise de buddism, lucruri care arată clar o diferenţă mare creştinism-buddism.

Astfel de lucruri sunt străine de societatea creştină, atât cât va mai exista ea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sitărescu):

De 2000 mii de ani wow de unde ai mai scos si chestia asta? Nu stiam ca acum 2 mii deani teritoriul unde sintem noi astazi era crestin sau cum sai zic.Acum 2 mii de ani de abia se nascu povestea asta cu isus, a mai trebuit sa treaca citeva sute pina sa fie raspindit crestinismul.Si apoi la noi sa raspindit ortoxismul care aparu si mai tirziu.Deci aia 2 mii de ani ar fi bine sa mai tai ceva cirnati din ei.Si asta a fost cel mai aproapiat de spiritualitatea romaneasca? Pai acum 2 mii deani nu stiu daca pe aici erau romani? Erau daci eu asa am invatat la scoala care aveau religia alor care era monoteista nicidecum balarii din astea ortodoxe cu mii de sfinti si asa mai departe.Crestinismul nu este o religie confiscata spui? Ba chiar aia si este, a fost religia evreilor sau a o parte dintre evrei dupa care a fost confiscata de catre Roma care a vazut ca folosindo poate manipula masele mai usor, deci a confiscato si raspindito ca un instrument in favaoarea inmperiului.Ca ii durea pe romani la palarie de evrei sau de religia lor.Insa au avut oameni care au speculat chestia asta asa cum faceau ei cu toti luau oameni de peste tot destepti si puneau sa lucre pentru ei.Si nici nu ai ce sa cauti la evrei sa te initiezi ca aia nici macar crestini nus.Ca urmare crestinismul a fost o religie asa masluita,facuta, updata asa din mers, fiecare schimba cite ceva ca si cum schimbi roatie la o masina, o piesa ceva care nu prea mai merge, vezi ca se cauta ceva mai tunezi masina sa dea bine la lume sa ia ochii fraierilor.Asta s-a intamplat si cu crestinismul asta.Deci ce crezi tu ca stii este de fapt departe de adevar.Insasi din start ai plecat gresit cu aia 2 mii de ani de crestinism pe teritoriul romanesc.Numai bine si mai lasa florile, stiu ca venit primavara siti plac floricele pe cimpii dar e mai bine sa spunem adevarul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru relian):

Eu am auzit că dacii erau politeiști da mă rog, sincretismul religios inițial a făcut ca dacii să preia de la romani zeitățile cu atribuții similare în forma latină.

Apoi au luat contact cu Apostolul Andrei o parte, iar, restul cu armata romana și cu administrația dintre care unii erau creștini.

Dacă doreau să manipuleze masele, Împăraților Romani le era mult mai ușor să păstreze credințele veci și nu aveau nevoie de elemente din religia iudaică.

Creștinii reprezentau un număr infim față de majoritate la fel și iudeii, iar, o nouă spiritualitate putea bulversa societatea, ba chiar a condus la revolte din partea poporului idolatru, lucru deloc plăcut pentru administrație,

Sfinții au fost canonizați pe parcurs, de altfell tinerii jertfiți pe altarul lui zamolxe erau considerați ca fiind aproape de divinitate.

Dacii credeau în viața după moarte de aceea se veseleau atunci când un apropiat deceda.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sitărescu):

Asa gindesti tu ca daca romanii pastrau zeitalile puteau mai bine sa manipuleze lumea.Eu vad lucrurile altfel si poate ei le vedeau altfel pe atunci.Eu gindesc ca atunci cind ai atitia zei pai sint o mie de sarbatori si fiecare vrea sa isi sarbatoareasca zeul si atunci stam si mergem din sarbatoare in sarbatoare si nimeni nu mai munceste. Daca ai doar unul si toti adera la el toti vor sarbatorii odata hai de 9ori dar gata sa terminat.Asta e doar asa una din micile mari chestiuni care se pot lua ion calcul.Si astazi daca te uiti sint unia care nu vin la munca simbata, majoritatea duminica, ma refer la credinciosi.Pai eu ca patron ce fac? Amnevoie simbata nu imi arde, trebuie sa fac productie pai te dau afara, aduc pe altu care vine simbata si sta cu majoritatea cind stau toti.Sint unia care spun la ce ateii sarbatoresc alaturi de crestini? Pai cum de ce, dar ce ai vrea sa faca sa munceasca asa de prosti? Satau si eiliberi cind sta toata lumea.Deci asta cum am zis doar o chestie minora.Cine stie pe atunci cite nor mai fi fost.Chiar de erau uni sclavi pai se rascula si ala ca ii trebuia si lui ceva zile sa se refaca, apoi multi nu erau scalavi si daca fiecare avea zeul lui sau maistiu eu citi nu mai stia imparatu ce sa faca.asa stia una si buna azi este sarbatoare pentru toti mergem la stadion sa aruncam pe nu stiu cine in groapa de lei si wtoti ura ura puneau botu la vrajeala si uite asa asta este manipulare le dai la toti ceva nu stai sa alergi dupa fiecare sai intrebi ce vor.Chestii de genul asta care asa adunate ajungi sa manipulezi si sa stringi bani.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru relian):

"Eu gindesc ca atunci cind ai atitia zei pai sint o mie de sarbatori si fiecare vrea sa isi sarbatoareasca zeul si atunci stam si mergem din sarbatoare in sarbatoare si nimeni nu mai munceste."

Să știi că în Babilon era un Pantheon foarte divers, doar iudeii au vrut să rămână monoteiști și au fost intoleranți față de alte zeități, motiv pentru care o parte din ei au fost pedepsiți
pentru că erau element de insubordonare.

În rest marile Imperii au existat și cu zeități diverse.

E mult mai ușor să manipulezi global cu toleranță religioasă, iar oamenii dacă-și păstrează specificul local, rămân fericiți.

Și azi se pot face Guverne Continentale, trecând peste specificul religios tocmai printr-o toleranță ridicată și neamestec în astfel de probleme.

Legat de sărbători cu cât sunt mai multe sărbători spre mai multe zeități cu atât erau ocazii de carnavale mari unde Imperator să-și crească popularitatea cu circ și pâine.

Creștinii în schimb au fost contra Olimpiade și Arene, iar asta au însemnat pierderi atât financiare cât și de popularitate.

Creștinismul inițial nu a fost impus forțat, pentru că el coexista cu celelalte culte, chiar Constantin s-a botezat pe finalul vieții, la ani după crimele care i se reproșează, iar Templele au fost închise treptat.

Doar la Teodosie se poate vorbi de obligativitate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Google Muslims Myanmar.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Foarte bine te'ai documentat. Foarte buna intrebarea. Budismul este o religie care se aseamana foarte mult cu crestinismul, insa, eu nu pot sa'l asociez pe Iisus decat cu religia crestina.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AFR81):

Cu ce crestina, dar nu cu crestinismul materialist de astazi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Corect ai dreptate, desigur cine a citit noul testament isi da dreptate cine nu a citit habar nu are

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cu alte cuvinte religia indiferent care o fi ea este daunatoare societatii, intuneca mintile oamenilor.Acum, nu se mai poate face nimic, doar timpul mai poate repara ceva si bineinteles cei care guverneaza o tara, sa nu dea apa la moara bisericii, religiei asa cum se intimpla in romania.Multam de info am aflat o chestie noua aia cu evolutionismul, cum ca biserica a aburit si convins guvernul sa scoata din manuale.Pai frate sint de acord gata scoatem ca e doar o teorie, sau nu o scoatem invatam copii ca e o teorie ca pina la urma si numele ii spune ca e teorie, dar hai sa scoatem sau sanu bagam deloc religia sau ce sa bagat.Cum poti sa faci asa ceva, cum poate guvernantii sa accepte asa ceva.Astia trebuiau eliminati, fac de ris tara, niste lepre niste idioti asu ajuns sa conduca o tara.Biserica ortodoxa inca odata o spun si o sa zic de cite ori am ocazia sa fie scoasa la privatizare.Cum naiba politicienii astia lacomi care o vind si pe maicasa nu sau gindit la asa ceva pina acum.Pai politicieni lacoli acolo este malai frate, bani la greu.Privatizati biserica ca este timpul sa ne lepadam de molii, de parazitii care sug singele pensionarilor si copiilor.Adica taiem pensiile dar avantajam biserrica, dam salarii la popi, construim, renovam biserici care nu ajuta de fapt decit pe cei care conduc biserica de la popa in sus.Manastiri,biserici,paminturi toate scose la licitatie si sa vezi banet ce se aduna.Care popa vrea biserica sa isi cumpere.Patriarhii aia barbosi, oamenii diavolului ca aia numai cu dzeu nu sint sai vad dupa ce or sa faca, pe cine o sa mai conduca.Eu nu sint pentru desfiintarea bisericii ci pentru privatizarea ei, dupa care impozitarea si sai sugem asa cum ei au supt omenirea mii de ani.Si pe credinciosii care ii accepta si aia suptii asa la singe.Sa isi dea tot ce muncesc catre bisericaiara statu dup[a sai jupoie pe popi si uite asa statul prospera.Si nimeni nu va mai spune nimic.PRIVATIZAREA BISERICII TOTAL si transparent.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu, fiecare religie isi are "intemeietorii" sai.
Nu este unul si acelasi chiar daca neoficial se considera a fi toti un dumnezeu,complicata treaba oricum.

Budismul mi se pare ca merita o analiza din partea oricui vrea sa se descopere pe sine mult mai bine si sa se cunoasca.

Sa-si cunoasca mintea,trupul,sa fie constient de greseli,de viata,sa faca fata cu brio greutatilor,vietii,persoanelor, sa traiasca in pace.

Am inceput cartea " Despre fericire,viata si multe altele " cu Dalai Lama.
Il admir pe omul asta. Si vreau sa-i intru in minte si sa aflu felul lui de a vedea viata si tot ce ne inconjoara.

Budismul mi se pare singura religie care te invata practic cum sa traiesti mai linistit pe Pamant,fara sa faci rau altora,ci doar sa ajuti.
-- Iti arata in fata ochilor cum poti trai simplu, fara sa te atasezi de lucruri materiale, de bogatii, de sentimente care iti vor face rau daca le lasi sa te domine.

Trebuie sa detii controlul asupra fiintei tale in cel mai mic detaliu.E un antrenament al mintii si trupului, al sufletului.

E singura religie care te invata cum sa te descoperi si sa te conectezi la spatiul din afara trupului tau si din afara planetei.
E absolut genial.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

"Sunt documente in care se descrie calatoria lui Iisus in tarile orientale, exact perioada lipsa din biblie"

Au fost şi confirmate acele documente cu expertiză ştiinţifică privind originea şi datarea istorică?

De unde ştim că acele documente se referă la Hristos şi nu la alţi oameni care aveau numele Yeshua, nume care în acea vreme avea frecvenţa pe care o are Ion în România?

"Asa s-a intamplat si cu invataturile lui Iisus, au fost distorsionate,
modificate dupa bunul plac a politicienilor si popilor"

Acelaşi lucru se poate zice şi despre scrierile apocrife, că au fost distorsionate de rabini sau de înţelepţii filosofiilor greco-arabe, care aveau tot interesul să-l distorsioneze pe Christul creştin, pentru ca oamenii să nu le plece de sub autoritate.

Problema celor care susţin apocrifele e că sunt contrazişi tocmai de către istorie, dovadă că pentru Hristos primii apostoli şi creştini au vărsat sânge în mod dezinteresat.

Dacă Hristos era cel descris în apocrife, apostolii şi primii mucenici nu ar fi primit martiriul pentru că nu aveau de ce.

Le era mult mai confortabil să urmeze tradiţiile politeiste sau prescripţiile deuteronomice.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Apropo, ştii că apostolul Toma cel care s-a îndoit de învierea lui Hristos, a primit martiriul în India?

Întrebarea e pentru ce s-ar fi dus un apostol al creştinismului să propovăduiască în India, dacă hinduismul avea o spiritualitate superioară?

Aşa zisele dovezi cu călătoriile misionare ale lui Hristos în India, au apărut în secolul 19, 1894 Nicolas Notovich, 1899 Mirzma Gulan şi sunt speculaţiile unor fantezişti gen Pavel Coruţ.

Şi ca dovadă se şi contrazic între ele, de aceea sunt prezentate separat.

Nu există nici o dovadă serioasă nici în scrierile istorice byzantino-arabe, nici în cele indiene din primele 2 secole, era noastră, care să-l lege pe Hristos de călătoriile în India.

http://en.wikipedia.org/wiki/Christianity_in_India

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"vezi Constantin cel,, mare''ucigasul propriului copil"

Problema în analiza pe care o faci e că judeci anacronic, unor legi de atunci tu aplici standardele de azi.

Ştii măcar faptul că un imperator avea drept de viaţă şi de moarte asupra supuşilor conform legii romane?

Cunoşti faptul că Împăratul Constantin s-a creştinat abia pe finalul vieţii la ani distanţă de acele crime?

Constantin nici măcar nu a impus creştinismul ca obligatoriu ci ca religie tolerată, e o diferenţă.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"Legile de atunci sunt insusite si astazi, deoarece biblia asa cum este ea compilata astazi, este rezultatul legilor lui Constantin si găstii lui de popi! vezi conciliul de la Niceea! "

Vechiul Testament, a fost preluat din varianta greacă a Septuagintei şi nu e opera lui Constantin şi a popilor ci, datează din sec 3 înaintea erei noastre, iar Noul nu conţine nici o instigare la crimă.

Noul Testament abrogă mare parte din Vechiul, inclusiv acel trecut violent specific talionului.

Popii nu propovăduiau Vechiul Testament ci Noul.

Scrierile apocrife au fost tocmai opera de contrafacere a unor oameni care aveau tot interesul să deformeze creştinismul pentru ca oamenii să nu plece de sub filosofia lor.

Pentru ca opera să prindă mai bine preluau nume sonore de Apostoli în care ascundeau mesajele confuziei.

Singura preocupare a popilor a fost să nu propovăduiască un creştinism contradictoriu, în care operele se anulau una pe cealaltă.

Scrisorile din Noul Testament şi Evangheliile, au fost adunate din tot imperiul şi compilate, nu sunt creaţia unor grupuri obscure.

"Constantin nu a impus crestinismul obligatoriu?
In ce clasa esti? mai citeste,, fiule''

"Fiule" îţi zic eu să cercetezi mai multe despre Teodosie să vezi cine a impus creştinismul ca fiind obligatoriu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Constantin prin acţiunile lui a făcut apostolat la alt nivel, crimele lui sunt falimentul legii păgâne nu al creştinismului la care a aderat ulterior, dacă rămânea necreştinat probabil că ar fi continuat cu acte de cruzime.

Potrivit Evangheliei şi tâlharul s-a mântuit mărturisindu-l pe Hristos.

Tocmai că apocrifele se contrazic între ele, în schimb sinopticele au un element comun deşi au circulat răsfirate prin tot imperiul şi au datări diferite.

Popii doar le-au reunit, tu crezi că Dumnezeu ar fi lăsat confuzia să domnească, iar minciunile să împletească şi să anuleze adevărul?
Dacă e aşa înseamnă că aproape nici un om nu s-a mântuit în creştinism câteva mii de ani.

Evident că s-a făcut o disociere şi separaţie între adevăr şi minciună.

Sinodul, nu e o invenţie a popilor.

Apostolii s-au reunit în Sinod ca să discute probleme legate de perceptele deuteronomice.

Dacă nu erau popii şi Constantin tu nu ai fi avut acum o biblie ci mai multe scrieri răsfirate dintre care unele impregnate de filosofie iudeo-arabo-elină, transmiteau un mesaj flagrant contradictoriu din care nu se mai înţelegea nimic pentru că fiecare promova specificul etnico-social.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Budismul este un rahat in prastie incompatibil cu natura umana. Nici macar liderul Dalai Lama nu poate fi budist adevarat desi cica ar fi cel mai iluminat.
De fapt toate religiile sunt un ****, care in prezent nu isi mai au rostul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru rosini):

"Nici macar liderul Dalai Lama nu poate fi budist adevarat desi cica ar fi cel mai iluminat."

Daca citesti si te interesezi, vei vedea ca el niciodata nu a afirmat despre el ca ar fi iluminat, e foarte modest si spune ca sunt cateva praguri peste care trebuie sa treci pana sa ajungi la nirvana.

El este la inceputul drumului, fiind ocupat cu multele delegatii in tarile lumii, nu poate trai in izolare completa nu stiu cati ani. Pentru a ajunge la nirvana trebuie sa traiesti 10 ani mi se pare in pustiu si abia atunci te consideri iluminat.

Oricum sunt doar cativa oameni in intreaga lume care au atins iluminarea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Lizzu):

Da stiu pragurile care te indeamna catre un nihilism extrem. Cu budismul nu te poti bucura de viata. Oricum este destul de superficiala aceasta religie, pana si crestinismul este mult mai complex d.p.d.v filosofic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru rosini):

Stiu ca este strict, dar ei cred ca prin faptul ca nu interactionezi direct cu partea materiala a vietii iti obtii "vederea" spre interiorul cel mai profund al fiintei tale. Este o educare a mintii si a perceptiilor, o noua educare.

Oricum majoritatea invataturilor din aceasta religie mi se par apropiate de idealul dezvoltarii noastre ca fiinte in viata pe Pamant.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează