| AG777 a întrebat:

Oare ce sens mai are in casatorie sa lupti pentru dobandirea vietii vesnice cand tu stii ca chiar daca o sa ajungeti acolo, voi nu o sa mai fiti un el si o ea, nici ea nu va mai fi jumatatea ta si nici tu jumatatea ei? La fel cum o sa fiti doar niste simple fiinte care va cunoasteti de pe pamant si nu va mai exista nimic special intre voi decat doar ceva generic, la fel cum nu o sa mai ai timp sa-l petreci alaturi de persoana iubita tie. Decat doar asa ocazional

17 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Daca ai avut o casatorie pe pamant si ai avut si copii si amandoi sunteti in cer veti putea sa va cresteti in continuare copii si sa va iubiti DAR intr-adevar nu veti mai face sex deoarece corpurile voastre vor fi ca cele ale ingerilor (de altfel a tuturor care vor fi acolo). Ingerii sunt asexuati fara organe sexuale. Doar fiintele de pe pamant au fost create pe sexe pentru a se reproduce, celelalte fiinte din univers nu au aceasta capacitate care va dispare odata cu Viata Vesnica oferita din nou omului.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Viața veșnică o dobândești când ai copii. Ei continuă viața ta, nu poveștile din cartea de pe raft.

| anonimg a răspuns:

În primul rând, gândurile de întristare și de îndoială cu privire la veșnicia celor mântuiți, nu sunt de la Dumnezeu.
Dacă este scris că vor exista lucruri mai bune și mai frumoase decât acestea, pentru ce mai exista îngrijorare? Unde este dar încrederea?
Căsătoria, familia, sunt daruri divine. Și nu vom fi lipsiți de ceea ce avem nevoie. Nu știm cum va fi fără căsătorie. Dar un lucru știm: că ne vom bucura de lucruri mai bune decât cele de pe pământul acesta.

Mai jos este doar părere personală și trebuie tratată ca atare. Eu cred că vor exista familii, pentru că dacă Dumnezeu a făcut familie mai înainte de căderea în păcat, atunci trebuie să fie acest lucru pentru totdeauna; este o nevoie aceasta. Ține de cadrul social, de structura omenească să trăim într-o familie. Si spun aceasta în cunoștința textelor din Matei 22:30, Marcu 12:25 și Luca 20:36. Eu cred că răspunsul acelor texte a venit doar ca să astupe gura saducheilor (Matei 22:34); pentru că în cele mai multe situații învățații norodului -fariseii și saducheii- puneau întrebări Mântuitorului tocmai ca să-L ispitească, să-L încurce, să-L prindă cu vorba.
Oricum ar fi, noi trebuie să îndepărtăm orice gând, orice întristare și amărăciune cu privire la acel viitor mai bun; și care este atât de bun că ce-a mai strălucită imaginație nu-l poate descrie.

| Celcestietot a răspuns:

Asta este, în viață intervin schimbările. Încearcă să te bucuri de momentul de față, cine știe, poate că vei fi împreună și cu ea după moarte, cine știe...
winking

| Panamax a răspuns:

Nimeni nu stie ce va fi dupa.
Minciunile bisericii se bazeaza pe faptul ca trebuie mai intai sa mori ca sa afli daca te-au mintit.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Mântuirea este personala nu in grup. La revenirea Domnului din doi care vor dormi in pat unul va fi luat si celalalt lăsat, din doua care vor macină la râșniță una va fi luata si alta lăsată.Așa ca sa ne preocupe pe fiecare propria mântuire.

| Mircea08 a răspuns:

Asa cum dincolo nu vei mai avea pofta de mancare, tot asa nu vei mai avea pofta de nimic din poftele trupului. Acolo vei avea un alt corp, care va fi sensibil la doar la bucuriile sufletesti. Iubire va fi, dar nu trupeasca. Este scris ca in imparatia lui Dumnezeu sunt lucruri namaiauzite si nemaivazute, ori daca este asa cum vrei ca cineva sa iti descrie ceea ce nu a vazut si nu a auzit niciodata? Ai putintica rabdare ca vei ajunge si dincolo si vei avea timp o vesnicie sa admiri locul in care tie iti place cel mai mult sa traiasti. Acolo vei fi inconjurat numai de persoane care sunt ca tine, si care actioneaza exact cum actionezi si tu, asa ca desi viata dincolo dureaza o vesnicie, nu o sa te plictisesti

| Meme10Memu a răspuns:

Cica ingerii puteau face sex intre ei. Cica vor reinvia in carne si oase ca sa se poata f*ta in continuare.

Dupa tine dpdv secsual nu e nici o diferenta intre un ateu si un teu. La ateu secsul lui putrezeste pe vecie in pamant iar dpdv al unui teu secsul lui dispare pe vecie cand sufletul i se desprinde de trup sau de coloana vertebrala la moarte.

| Irinel15123532 a răspuns:

Biblia spune ca cei mantuiti se vor intalni in cer, si in cer vor fi relatii, nu cred ca vor fi relatii sexuale, dar vor fi relatii.

| Delmo_Catalin_1984 a răspuns:

Nu exista rai cum nu exista nici iad. Bucura-te in prezent. Restul sunt povesti mitologice.

| funnymind a răspuns:

E clar și cu tine.

| AG777 explică (pentru funnymind):

Ok convinge-ma sa te cred

| Raullalu a răspuns:

Domnul spune că ceea ce este legat pe pământ va fi legat si in Cer.
Căsătoria este un legământ.
Iar Domnul spun că în rai ne va șterge orice lacrimă.
În nici un caz nu va fi un loc urât.
Unde va suferi cineva.

| AG777 explică (pentru Raullalu):

Serios? pai si atunci cum de >> Domnul

| Raullalu a răspuns (pentru AG777):

Adică?

| AG777 explică (pentru Raullalu):

Cum de Domnul instiga la infidelitate spunandu-le celor ce incercau sa-l ispiteasca ca dupa moartea sotiei sau a sotului se pot recasatorii?

| Raullalu a răspuns (pentru AG777):

Le-a spus că se pot recăsători, doar dacă nu sunt în stare să rămână singuri.
În loc să curveasca, mai bine se recăsătoresc.
Si se rupe legământului dintre ei.