Crestinii se lauda in primul rand ca sunt crestini. Nu-i vezi si pe aici? Au o aroganta si o ura pentru non-crestini cat se poate de clara. Si nu doar fata de non-crestini. Eu cunosc pocaiti care se lauda tot timpul si se dau mari ca doar ei vor ajunge in rai, si ca ortodocsii sau catolicii nu. Asta e o trasatura tipic umana de care nu-i scapa nici iubitul lor Isus.
Nu stiu, eu de exemplu nu cer ajutorul nimanui si nici nu ajut pe nimeni.
Pentru ca ii intereseaza mai mult publicitatea si atentia decat sa ajunga in asa-zisul rai.
Cred ca cel mai simplu in a falsifica crestinismul e sa arati crestinismul.
Asta pana la restul problemelor de logica.
Rugatul pe ascuns? Nu e permis rugatul la obiecte?
Asta e doar teoria, practic trebuie crestinii sa gaseasca o scuza despre cum trebuie sa te porti.
Bine totusi ca nu iau in serios ce e in Biblie, altfel am fi omorati cu pietre de multa vreme, sau arsi sau torturati!
Ntz, cum le e rusine cu sau de actiunile zeului lor din vt, iau ca bun doar noul, iar daca l-ar citi, nu ne-ar mai cicali cu basmele lor, hartuieli, laudaturi, nici macar cu sfarsitul lumii, ca Iisus a zis ca nici macar el nu stie cand o sa fie, ci doar "tatal ceresc", pam pam. :d
Rugatul pe ascuns se refera sa nu te duci in centrul orasului si sa incepi sa te rogi Lui Dumnezeu ca si cum tu ai fi super-sfant si sa vada lumea ca tu esti foarte credincios, cum faceau fariseii. Ei adunau lumea si le aratau cat de tare se rugau ei, aceasta insemnand mandrie.
Rugatul la obiecte? Nu vad nicio problema? Adica de ce te rogi si ai o icoana in fata?
Dragul meu, aici ai confirmat (cred ca fara sa vrei) pozitia ce am zis-o: am zis ca logica nu e punctul tare al crestinilor deoarece ei au comenzi clare si vor gasi intotdeauna o scuza sa le incalce!
Eu nu ma rog la icoane (daca nu te-ai prins, sunt ateu ) dar sunt clar versete ce sunt confirmate de realitatea crestina. Asta-i tot.
A imi spune "sensul", multumesc, dar pierzi exact esentialul: crestinii vor face tot felul de lucruri ce apoi tot ei se auto-justifica ca fac ceva bun. Drept dovada, uita-te la mesajele crestine chiar pe aceasta rubrica.
Crestinii daca erau onesti puteau spune: crestinii au facut ceva bun (au ajutat persoana) dar au gresit aici!
Si asa ateii nu prea aveau ce comenta, era macar vorba de verticalitate, dar asta e ce lipseste crestinilor!
Familia aceea a fost ajutata, si este tot ce conteaza.
Restul sunt doar vorbe fara rost.
Daca te numesti crestin, restul conteaza mai mult decat orice altceva, mai ales cand le tii altora predici cum sa fie buni crestini.
Cel aflat in necaz are nevoie de ajutor urgent, nu de vorbe.
Iti spun eu de ce. Bucurosi de cat bine au facut, cad prada ispitei si devin mandrii. Mandria este un pacat foarte grav ( vezi Pilda fariseului si a vamesului ). De asta se lauda ei.
P.S.in cate am vazut cei care s-au ocupat de acea actiune caritabila o fac in numele crestinismului, insa si ei sunt la fel de orbiti de mandrie. Ceea ce au facut era mai bine primit daca taceau. Asa este doar un act de mandrie.