| Maomau a întrebat:

Oare din ce cauza crestinii urmeaza Crezul de la Niceea, un crez impus de imparatul roman Constantin cel Mare si nu asculta de Legea lui Dumnezeu din Pentateuch(cele 5 carti ale lui Moise)?
Oare este mai crestinesc si mai moral sa-l urmati pe un criminal in serie ca si Constantin cel Mare care si-a ucis chiar si propria familie, decat sa il urmati pe Dumnezeul Dumnezeilor?

12 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

Crezul de la Niceea a mers pe linia a ceea ce era cunosut de peste 300 de ani! El nu a adus absolut NIMIC NOU faţă de învăţătura apostolică a Noului Testament! Stricteţea păstrării absolut neschimbate a învăţăturilor apostolice este caracteristica principală a Bisericii!

| Maomau explică (pentru milan9):

Poi vrei sa zici ca crestinismul urmeaza invataturile unor oameni?
Foaaaaarte gresit!
Poi cat de debila trebuie sa fie o religie care da la o parte Legea si Poruncile lui Dumnezeu pentru a urma pe cele ale unor apostoli care aveau puterea sa lucreze cu dracii (vezi Luca 9:1)
Din ce cauza crestinismul nu a mers mai departe avand la baza ceea ce Dumnezeu a dat lui Moise acum cca 3000 de ani urmand invaturile din Pentateuch si nu pe cele ale unor oaneni cioflingari?
POi sa inteleg ca voi nu iL urmati pe Dumnezeu si ca L-ati abandonat pentru a urma niste cioflingari amarati?
Nu vi se pare ca asta este o blasfemie si ca voi rataciti pe oameni ca nu cumva sa ajunga in imparatia lui Dumnezeu?
Chiar nu va dati seama ce faceti?

| LegionarulRoman a răspuns (pentru Maomau):

VT,reprezenta lucrarea lui Dumnezeu pentru a face ca poporul evreu sa creada intr-un singur Dumnezeu.NT reprezinta ceva cu totul nou,"Iisus Hristos Fiul Lui Dumnezeu care din Tatal s-a nascut mai inainte de toti vecii" care a adus lege iubirii, legile firii.Noi trebuie sa ascultam de Iisus Hristos,,de apostoli si de urmasi apostolilor,adica cei care s-au adunat la Sinodul De la Niceea pentru a combate erezia lui Arie, Sinodul fiind convocat de C.cel Mare, de care n-am auzit in viata mea sa-si fi omorat familia, mama etc.Dar ma rog, probabil tu stii o alta isorie.Chiar la istorie la scoala am invatat ca C.cel MAre s-a luptat cu o armata pagana si a preluat imperiul, e legalizat crestinismul dupa Edictul de la Milano, dar nu a interzis cultele pagane, abia urmatorii imparati interzicandu-le.

| milan9 a răspuns:

Împăratul C-tin a participat doar ca reprezentant oficial, fără intervenții în discuțiile de clarificare și lămurire a vechilor învățături apostolice!

C-tin a participat așa cum un monarh al unei țări poate participa la un eveniment sportiv, poate veni pe un stadion de fotbal, și asta fără să marcheze goluri! happy

Sinodul nu a venit cu nici o învățătură nouă! Se clarificau doar vechile învățături apostolice și pentru cei cu tendințe de eretice, de schmibare, de modificare! Scopul Sinodului era deci evitarea apariției unor schimbări, modificări, erezii (teorii neprevăzute în învățătura Mântuitorului Hristos).

Erau acolo la sinod aproximativ vreo 380 de episcopi. Îți imaginezi că s-a trecut peste cunoașterea, credința și cuvântul lor? Crezi că au putut fi indimidați pe timp de pace, CEI DESPRE CARE DOCUMENTELE TIMPULUI SPUN CĂ ÎNCĂ MAI AVEAU PE TRUPUL LOR URMELE TORTURILOR ȘI ALE PERSECUȚIILOR îndurate cu determinare și curaj de acei oameni cu pregătire pentru martiraj? În acest mod procedau creștiniii primelor veacuri...

| Maomau explică (pentru milan9):

E adevarat ca Constantin i-a lasat pe episcopi sa se certe, doar ca el a infintat acea insitutie pe care o numim azi biserica credtina care a avut rolul politic sa uneasca Imperiul Roman si anume prin INDOCTRINARE (vezi doctrina crestina si promisiunile deserte ale raiului si Iadului) prin MANIPULARE (adica sa fiti oi smerite din turma) prin SPIONAREA maselor (vezi spovada) si prin JAFUL LEGALIZAT*adica zeciuiala si tinutul postului cu scopul de a nu se consuma produsele cele mai cautate, de ex carnea, produsele de carne etc!
Cat despre martiraj este o minciuna nerusinata sa spui ca crestinii au fost victime! Acei "crestini" martiri au fost de SECTANTI crestini de RELIGIE IUDAICA pentru ca religia crestina de astazi a aparut dupa conciliul de la Niceea si mai ales dupa ce imparatul Damasus a impus aceasta religie ca singura religie permisa in imperiul roman si a interzis definitiv si cu amenintarea mortii secta crestina apartinand religiei mozaica!

| milan9 a răspuns (pentru Maomau):

În locul tău mi-ar fi rușine pentru minciunile și "petardele" aruncate!
Întemeierea Bisericii transpare clar din cărțile Noului Testament.

Istoria prezintă cu maximă fidelitate evenimentele majore care au avut loc. A pune la îndoială persecuțiile de 300 de ani împotriva creștinilor, te arată a fi NEDEMN PRIN ÎN AFIRMAȚIILE TALE, DE ORICE FEL DE CREDIBILITATE SAU ÎNCREDERE ACORDATĂ...

| Maomau explică (pentru milan9):

Hallo!
Tu ai habar cand a aparut Noul Testament?
Mai documenteaza-te si apoi sa jignesti!
2 Acei "crestini" nu erau din religia ta!

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Moise a trebuit sa fie ascultat de evrei si n-a fost, ce treba are crestinismul cu istoria poporului evreu? A fost valabil pana la venirea lui Hristos.

| Maomau explică (pentru besleaganicolaecosmin):

Spune Dumnezeu asta?
Sau i-ai semnat tu lui Dumnezeu concedierea?
Poi daca Isus a fost om toata viata lui, cum sa fie Dumnezeu dupa ce a murit?
Asa ca ce legatura are Legea lui Dumnezeu cu moartea rabinului Isus din Nazareth?
Au fost legati de aceeasi centura ombilicala?

| besleaganicolaecosmin a răspuns (pentru Maomau):

Nu suntem pe aceeasi frecventa, cine la uns pe Iisus sa fie rabin? Fa si tu ceva minuni daca a fost un simplu om; eu nu vreau decat raspunsuri constructive nu contradictorii de genul de de aia. Unde e trupul daca-i mort? Credinta e peste logica umana.

| Maomau explică (pentru besleaganicolaecosmin):

Mtz!
Isus nu a fost uns ca rabin, ci a fost un invatator liber profesionist, iar invatator tot rabin se traduce si unde mai pui ca ucenicii sai il numeau Rabuni si nu Dumnezeule!

| byzantion a răspuns:

In timpul celor 7 sinoade ecumeiinice nici macar un cuvint apostolic nu a fost schimbat, ba din contra au fost intarite si pecetluite. Iar crezul a fost alcatuit chiar de catre ucenici si apostoli, daca nu ma gresesc, chiar in Ierusalim. Doar putin a fost redactat (dar nimic shimbat) pentru a avea un continut ferm.