| Dorugar a întrebat:

Oare din ce cauza Isus este acela care ii indeamna pe oameni, in Predica de pe Munte, sa nu frecventeze bisericile ci sa se roage acasa in intimitatea camarutei lor? (vezi Matei 6; 5)
In aceste conditii voi de ar trebui sa mergeti la biserica?
Pentru ca asa va cer popii pe care Isus ii acuza ca lucreaza cu Mamona (Matei 6, 24)? De ce nu tineti cont de ce va invata "Mantuitorul" vostru?
Cine va da mantuirea, Isus sau popii?

Răspuns Câştigător
| alexpop1234 a răspuns:

Ei hranesc visele umanitatii dar daca ne apucam serios sa studiem cartile Sfinte evreiesti constatam ca e jale mare. Minciuna prin omisiune este tot o minciuna si preotii ascund scrieri murdare care nu pot veni de la vreun dumnezeu.

15 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

"Să nu părăsim adunarea noastră, cum au unii obicei; ci să ne îndemnăm unii pe alţii şi cu atât mai mult, cu cât vedeţi că ziua se apropie" (Evrei 10:25).

| Dorugar explică (pentru EmaS):

Sa inteleg ca tu vrei sa ne convingi ca Mantuitorul era beat tot timpul si odata zicea una si odata zicea alta uitand ce a zis inainte?
Cum naiba de nu-ti dai seama ca nu ti s-a adresat tie si in niciun caz Bisericii crestine, ci celor care erau langa el inainte de ziua cand a fost el rastignit?

| EmaS a răspuns (pentru Dorugar):

Se referea la partasia personala in intimitatea caminului nostru.Acolo unde iti poti deschide inima inaintea lui Dumnezeu.
Este important sa faci parte din biserica Domnului Isus, El este Capul Bisericii iar noi suntem trupul.Ca trupul sa functioneze in armonie este nevoie de toate madularele.Fiecare madular are rolul sau.In biserica avem partasie unii cu altii, Ii aducem slava lui Dumnezeu, ne rugam impreuna si rugaciunea in comun are mai multa putere.Asa cum daca pui mai multe lemne pe foc el este mai mare!

| Dorugar explică (pentru EmaS):

Ce prostii vorbesti!
Isus din Nazareth era de religie Mozaica, si mozaicii nu au Biserica ci Sinagoga!
Sau nici macar asta nu stii?

| EmaS a răspuns (pentru Dorugar):

Multi oameni asimileaza astazi Biserica unei cladiri. Totusi, nu aceasta este ceea ce Biblia spune despre Biserica. Cuvantul "biserica" vine din grecescul "ecclesia" care inseamna "o adunare" sau "cei chemati". Intelesul de baza al cuvantului "biserica" nu este, iata, o clădire, ci dimpotriva este vorba despre oameni. Este chiar ironic faptul ca atunci cand oamenii sunt intrebati ce biserica frecventeaza, ei fac referire adesea la denominatiunea din care fac parte – ortodoxa, catolica, luterana, baptista si asa mai departe. De multe ori oamenii se raporteaza la o anume denominatiune sau la o cladire. Cititi Romani 16:5: "…spuneti sanatate si Bisericii care se aduna în casa lor...". Apostolul Pavel se refera aici la oamenii credinciosi ca fiind biserica si nu la cladirea in care ei se aduna.

Biserica este Trupul lui Hristos. Efeseni 1:22-23 spune: "El I-a pus totul sub picioare, si L-a dat capetenie peste toate lucrurile, Bisericii, care este trupul Lui, plinatatea Celui ce implineste totul in toti". Trupul lui Hristos este format din toti credinciosii incepand cu ziua Cincizecimii si pana la momentul Rapirii Bisericii.

| Dorugar explică (pentru EmaS):

1 Ma fata, trezeste-te, ca ai uitat sa opresti banda de magnetofon si aia tot turuie a proasta lucruri fara nicio legatura cu intrebarea mea!
2 Ce dracul tot vorbesti de biserica cand stii prea bine ca "biserica" lui Isus se numeste si astazi tot Sinagoga asa cum s-a numit si in vremea lui Isus.
3 Nu ma indemna sa citesc si sa ascult ce scriu niste ucigasi, care in loc sa fie spanzurati mint de ingheata apele pentru ca stiu ca sunt multi fraieri sa-i creada!
Pe tine nu te-a invatat mama ta ca inainte de a face ceea ce iti zice un om, sa te uiti la FAPTELE sale ca sa stii ce valoare au cuvintele?
Foarte grav este ca nici macar educatia minima nu ai primit-o.
Prostiile pe care tu le debitezi sunt bune pentru Cartea Recordurilor!, eu zic sa incerci ca poate vei iesi pe locul 1!

| EmaS a răspuns (pentru Dorugar):

La urma urmei nu frecventarea unei biserici ne aduce mantuirea ci ascultarea de Legile si Poruncile Domnului!
In ceea ce priveste educatia, afla ca am mult mai multa educatie decat tine! Si acest lucru se poate observa dupa felel cum te raportezi la ceilalti utilizatori.

| Mădă0611 a răspuns:

Stai ca au scos o pilda pentru chestia asta, imi place inventivitatea lor. laughing N-o mai stiu bine si google nu ma ajuta. Era ceva cu un om care l-a intrebat pe un preot de ce trebuie sa mearga la biserica pentru ca el se roaga mai bine acasa, si preotul i-a zis despre un om care avea 2 cosuri de nuiele cu care cara gunoi la ce avea prin gradina, unu era spart, iar intr-o zi s-a apucat sa care apa cu ele. Cel spart pierdea toata apa si nu-l ajuta pe omul nostru in vreun fel, dar s-a curatat si parca si au rasarit flori pe drum, pe unde a curs apa. Invatatura era ca mersul la biserica te curata de pacate, chiar daca nu te rogi cum trebuie, si daca tot e benefic... scoate banu', neamule! laughing

| Dorugar explică:

Ma freaca grija pentru motive ca acesta:
http://www.tpu.ro/......anciare_2/

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Mantuitorul nostru a mai spus; unde se roaga doi, in numele meu, eu voi fi al treilea.si daca crestinii sant o comunitate si auo casa de rugaciune, ei fiind madulare ale bisericii al carui cap este Iisus Hristos, se cade ca madularele sa fie impreuna in trupul acestei biserici.nu fiindca spune popa.ci fiindca asa simte nevoia cel ce doreste sa se roage. popa nu a tras pe nimeni cu forta in biserica.nici Dumnezeu nu obliga.

| Dorugar explică (pentru anonim_4396):

Nici nu stii cata dreptate ai si ce mare adevar ai spus!
Este adevarat ca versetul din Predica de pe Munte nu este rostit / scris de Christos,-mantuitorul vostru, ci de rabinul Isus din Nazareth, care in momentul cand a rostit-o nu avea cum sa stie ca dupa rastignirea sa, Lucifer alias Christos ii va fura identitatea si astfel cel care se recunoaste ca fiind Seful cheilor Iadului va predica altceva in numele lui, si anume exact ceea ce ai aratat tu!
In concluzie bietul rabin Isus din Nazareth iarasi a rostit un adevar si atunci cand a spus ca preotii il slujesc pe Mamona vezi Matei 6, 24

| Mihai_Cosma_1987 a răspuns:

Parerea mea este ca oameni mai corupti si mai hoti decat cei ce conduc bisericile nu sunt.

| Dorugar explică (pentru alexpop1234):

Problema este muuuult mai grava decat pare!
Preotii ii indeamna pe credinciosii crestini sa incalce Lehgea lui Dumnezeu pe motivul ca e veche si ii atrag catre o Lege Noua scrisa de un criminal ca Pavel ajutat de niste sarlatani pe care-i avea ca ucenici, acestia toti avand puterea sa lucreze cu diavolii.
Iti dai seama ce valoare morala si mai ales spirituala are o asemenea carte?

| alexpop1234 a răspuns (pentru Dorugar):

Si noi trebuie sa credem ca comunicau cu Dumnezeu.