|

Oare ideea ca Dumnezeu este Unul (monoteist ) si afirmatia alaturata care arata ca EL este tatal, fiu si sfantul duh (politeist)... sa fie unul si aceeasi idee sau o incurcatura fara nici un raspuns?13 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Eu nu jignesc, din senin. :))
"o incurcatura fara nici un raspuns"
Religiile avraamice, in special iudaismul si crestinismul sunt suma multor religii, n-au mai nimic original.
http://www.youtube.com/watch?v=mdTjxuqMnXo aici explica de ce e vorba de mai multi zei si care sunt ei. E greu sa iti dai seama exact care element din ce religie e si ce asocieri au facut oamenii de la acea vreme, oricum, ideea e simpla: oamenii n-au inteles natura si au creat zei, cu fiecare observatie/descoperire, pe care bineinteles ca n-o intelegeau, i se atribuia o noua insusire zeului, astfel s-a pastrat doar ideea principala. E ca si cum incepi un proiect cu nimic si pe parcurs iti tot vin idei, in lant, ajungi la un moment dat ca o idee sa nu mai aiba legatura cu prima, mai ales daca concluzia care te-a dus de la una la alta nu era logica. Acum ai inteles ce vreau sa spun? Sau o sculptura pe care o tot retusezi pentru ca ai vazut la altii cum trebuie sa faci, e posibil ca in final sa nu mai semene cu ce ai inceput sa faci, desi arata frumos.

Poate ideea cu Iisus le-a venit de aici:
http://www.youtube.com/watch?v=4u13WkmG9h8
http://www.youtube.com/watch?v=bcZ79tJFT20

12 răspunsuri:
| a răspuns:

Cand creezi ceva in baza necunoasterii, ajungi sa iti tot imbunatatesti creatia, asa ca la un moment dat incepi sa te departezi de logica. Ai pornit bine, dar te-ai ratacit si spui altora ca nu pot intelege.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Mădă0611):

Da-mi un raspuns concret si nu o constatare putin tratata de la un nivel intelectual superior. Sunt pregatit sa citesc orice mi-ai scrie si chiar nu ma deranjeaza cu nimic. indiferent de ce scrii sper sa il dovedesti intr-un mod original, si apreciez acest lucru, si nu as dori sub nici o forma o tratare superficiala, nedocumentata. Nu ma simt deranjat atat timp cat nu ma jignesti happy Multumesc

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Mădă0611):

Complet satisfacut de raspunshappy. am sa ma uit si la link-urile trimise. Multumesc

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sfânta Scriptură Îl prezintă pe Duhul Sfânt ca fiind PERSOANĂ, fără nici un echivoc. Iată doar o parte din aceste versete:

Matei 28, 19 – "Drept aceea, mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh." (Enumerarea prezintă CLAR EGALITATEA cu Tatăl şi cu Fiul)

Evrei 3, 7 - "De aceea, precum ZICE Duhul Sfânt: "Dacă veţi auzi astăzi glasul Lui,"
Evrei 3, 8- "Nu vă învârtoşaţi inimile voastre, ca la răzvrătire în ziua ispitirii din pustie,"
Evrei 3, 9 – "Unde M-AU ISPITIT părinţii voştri, M-AU ÎNCERCAT, şi au văzut FAPTELE MELE, timp de patruzeci de ani."
Evrei 3, 10 – "De aceea M-AM MÂNIAT pe neamul acesta şi am zis: Pururea ei rătăcesc cu inima şi CĂILE MELE nu le-au cunoscut,"
Evrei 3, 11 – "Că M-AM JURAT în mânia Mea: "Nu vor intra întru ODIHNA MEA!"."

DUHUL SFÂNT ca Persoană este Cel care spune deci cuvintele: "M-AU ISPITIT PĂRINŢII VOŞTRI" şi "NU VOR INTRA ÎNTRU ODIHNA MEA"…Alte versete care Îl prezintă pe Duhul Sfânt ca PERSOANĂ:

Ioan 15, 26. Iar când va veni Mângâietorul, pe Care Eu Îl voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului, Care de la Tatăl purcede, Acela va mărturisi despre Mine.

Fapte 20, 28. Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstraţi Biserica lui Dumnezeu, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său.

Efeseni 4, 30 -"Să nu întristaţi Duhul cel Sfânt al lui Dumnezeu, întru Care aţi fost pecetluiţi pentru ziua răscumpărării."

Evrei 2, 4- " Împreună mărturisind şi Dumnezeu cu semne şi cu minuni şi cu multe feluri de puteri şi cu darurile Duhului Sfânt, împărţite după a Sa voinţă?"

Ioan 14, 16. Şi Eu voi ruga pe Tatăl şi alt Mângâietor vă va da vouă ca să fie cu voi în veac,
17. Duhul Adevărului, pe Care lumea...2006 - 2256 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mântuitorul Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu Întrupat, egal şi "deofiinţă" cu Tatăl şi cu Duhul Sfânt:

Coloseni 1, 16. Pentru că ÎNTRU EL (Dumnezeu Fiul - Hristos) AU FOST FĂCUTE TOATE, cele din ceruri şi cele de pe pământ, cele văzute, şi cele nevăzute, fie tronuri, fie domnii, fie începătorii, fie stăpânii. Toate s-au făcut prin El şi pentru El.
Coloseni 1, 17. EL ESTE MAI ÎNAINTE DECÂT TOATE şi TOATE PRIN EL SUNT AŞEZATE.

Ioan 1, 3: „Toate prin El (Dumnezeu Fiul - Hristos) s-au făcut; şi FĂRĂ EL NIMIC NU S-A FĂCUT DIN CE S-A FĂCUT."
Ioan 1, 4: „Întru El era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor."

Evrei 1, 1. După ce Dumnezeu odinioară, în multe rânduri şi în multe chipuri, a vorbit părinţilor noştri prin prooroci,
Evrei 1, 2. În zilele acestea mai de pe urmă ne-a grăit nouă prin Fiul, pe Care L-a pus moştenitor a toate şi PRIN CARE A FĂCUT ŞI VEACURILE;

Miheia 5, 1: „Şi tu, Betleeme Efrata, deşi eşti mic între miile lui Iuda, din tine va ieşi Stăpânitor peste Israel, iar OBÂRŞIA LUI ESTE DINTRU ÎNCEPUT, DIN ZILELE VEŞNICIEI."

Profetul Isaia Îl numeste pe Mesia (pe Mântuitorul Hristos) "Dumnezeu-Tare, Domn al pacii, PĂRINTE AL VEACULUI ce va sa vina’’

Daniel 7, 14: "Şi Lui (Fiului Omului- aşa cum singurul mai este numit în Noul Testament Cel care era Fiul lui Dumnezeu ÎNTRUPAT) I s-a dat stăpânirea, slava şi împărăţia, şi toate popoarele, neamurile şi limbile Îi slujeau Lui. STĂPÂNIREA LUI ESTE VEŞNICĂ, stăpânire care nu va trece, iar împărăţia Lui nu va fi nimicită niciodată."

Daniel 7, 27: "Iar regatul şi stăpânirea şi mărirea regilor de sub ceruri se vor da poporului sfinţilor Celui Preaînalt; ÎMPĂRĂŢIA LUI ESTE ÎMPĂRĂŢIE VEŞNICĂ şi toate stăpânirile Îi vor sluji Lui şi pe El Îl vor asculta".

Facere 1, 1: „La început a făcut Dumnezeu cerul şi pământul." In textul ebraic...2005 - 2242 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Incurcatura este explicabila. Biblia a fost scrisa de oameni la intervale de timp intre acestia. Este normal sa apara confuzii, contradictii si incurcaturi.
Daca nu inseamna ca Duhul Sfant a incurcat foitele dupa care dicta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu nu este nici mono, nici poli.este unul, intreit, ori intreit intr-o singura fiinta.sant trei ipostasuri ale sale prin care il percepem.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai luat gandirea logica, i-ai dat foc, ai spanzurat-o si ai aruncat-o de pe Catedrala Mantuirii Banului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Religia crestina e una confuza, pe alta parte realitatea este ca religia originala a lumii a fost un politeista.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Aici i ti dau dreptate ca incurcatura e facuta intentionat de biserica, ca oamenii nu stie si sa nu inteleagaca sint politeisti cu gindul ca slujesc unui singur Dumnezeu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat