| AG777 a întrebat:

Oare intre rugăciune și fapte nu ar trebui sa existe un echilibru? Oare în loc să stai 3 luni sa te rogi ca Dumnezeu să facă o faptă bună, nu ar fi mai benefic sa faci chiar tu acea faptă bună?

21 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Rugăciunea este magie albă. Îl rogi pe Dumnezeu să facă ce vrei tu, să stea la dispoziția ta.

| AG777 explică (pentru sadrian46):

Ești ironic să înțeleg?, l am rugat pe Dumnezeu să facă ceva ce și mie îmi plăcea și lui și nu a făcut nimic

| sadrian46 a răspuns (pentru AG777):

Da, asta am spus și eu, nu am fost ironic, am fost chiar sarcastic.
Să crezi că Dumnezeu, dacă îl rogi, face ce îi ceri tu. Tâmpenie mare de tot.

| sadrian46 a răspuns (pentru AG777):

Da, Dumnezeu îți dă și o pâine dacă îî ceri, dar nu ți-o bagă el în straiță.

| AG777 explică (pentru sadrian46):

Tu erai ateu nu?

| sadrian46 a răspuns (pentru AG777):

Și ascum sunt tot așa. Și care-i problema?
Nu se vede de aici că îmi bat joc?

| AG777 explică (pentru sadrian46):

Ideea e că dacă ți ai propus sa te dai ateu doar pentru a mă convinge sa l urmez pe Dumnezeul creștinilor, faci o greșeală și iti pierzi timpul aiurea

| sadrian46 a răspuns (pentru AG777):

Chiar nu am nici o treabă cu tine pe tema asta, nu e prima dată când mă înțelegi greșit, nu am ce să îți fac.

| milan9 a răspuns:

Daca e vorba desigur de un examen, desigur ca munca ta e determinanta. Dumnezeu nu si-a propus niciodata sa incurajeze comoditatea, nepasarea... thinking
Dimpotriva, acestea sunt mari pacate...

| AG777 explică (pentru milan9):

Alai Dumnezeu tau vrea sa ne strofocam și cu lucruri simple și nu e ok

| Celcestietot a răspuns:

În primul rând, credința fără fapte este moartă. Normal că stai să te rogi cât de mult posibil, dacă tu nu poți face nimic din diverse motive. Dacă ai o boală incurabilă din zilele noastre, treci tu la fapte și te vindeci singur sau îl vindeci tu pe altul dacă nu se poate?

| AG777 explică (pentru Celcestietot):

Tehnologia va permite curând și asta, Dumnezeu oricum are interes că unii oameni să fie bolnavi că cică e drept, dar pentru ceea ce a făcut în vechiul testament, acolo nu se mai pune vorba de dreptate

| Celcestietot a răspuns (pentru AG777):

Nu a făcut nimic greșit acolo. Dacă nu ai citit cu atenție, normal că nu ai înțeles. Pun pariu că ai citit crime dumnezeiești din biblie de pe vreun site și de aia ai prostii în cap.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Credință fara fapte bune este moarta. Faptele fara credință sunt moarte.Din moment ce numai Dumnezeu este bun, omul nu poate face nimic bun fara ajutorul lui Dumnezeu. Faptele bune ale omului făcute prin propria lui putere saunt in fata lui Dumnezeu ca a haina mânjita. In schimb pentru cei care se roagă lui Dumnezeu pentru ajutor in a face o fapta buna, Biblia spune ca Dumnezeu le-a pregătit înainte de a se ruga chiar, pentru ca el sa le făptuiască.
Rugăciunea celui creștin nu consta numai in a cere de la Dumnezeu ceva ci si in mulțumiri aduse lui Dumnezeu si in cuvinte de lauda la adresa lui Dumnezeu.
David era împărat si nu-i era rușine sa se roage. Iată un fragment din Psalmul 139/13-16:" Tu mi-ai întocmit rărunchii, Tu m-ai țesut in pântecele mamei mele:Te laud ca sunt o făptură așa de minunata. Minunate sunt lucrările Tale, si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! Trupul meu nu era ascuns de Tine, când am fost făcut intr-un loc tainic, țesut in chip ciudat, ca in adâncimile pământului. Când nu eram decât un plod fara chip, ochii Tai ma vedeau; si in cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele."
23. Cerceteaza-ma, Dumnezeule, si cunoastemi inima! Incearca-ma, si cunoaste-mi gândurile!
24. Vezi daca sunt pe o cale rea, si du-ma pe calea veșniciei!
Cu aceste ulime doua versete încheie David Psalmul 139.

| Panamax a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Zeul biblic este orice in afara de bun.Bun de aruncat poate.
Cel mai criminal zeu din istoria religiilor.

| Mircea08 a răspuns:

Rugaciunea si faptele sunt lucruri diferite. Exista oameni care toata ziua se roaga dar se comporta urat si oameni care nu prea se roaga dar se comporta frumos. Dumnezeu face tot timpul NUMAI fapte bune fara sa il roage nimeni. Cei care se roaga se roaga pentru ca Dumnezeu sa ii ajute cu ceva sau sa le ierte greselile.

| Irinel15123532 a răspuns:

Rugaciunea si fapta merg mana in mana, nicaieri nu spune ca Dumnezeu face totul si noi nimic.
Dumnezeu stie mai bine ce face si ce nu, poate noi credem ca este bine un anume lucru, dar Dumnezeu spune ca nu este bun, noi suntem limitati, Dumnezeu este infinit in intelepciune, daca ii cerem o masina de 500 de cai putere, si apoi El ne-o da, noi intram cu ea intr-un stalp si ramanem paralizati intr-un scaun cu rotile pe viata, si tot noi dam apoi vina pe Dumnezeu, de ce ne-a dat o masina ca aia?
Rugaciunea este o arma puternica, dar trebuie sa stii sa o folosesti, Dumnezeu iti da putere si asculta rugaciunile, dar, daca nu esti mantuit, draga prietene, Dumnezeu nu iti va raspunde la rugaciuni, de ce? Pentru ca nu le aude. In Isaia spune ''Pacatele voastre pun un zid de despartire intre voi si Dumnezeu, si IL impiedica sa va auda'' Singura rugaciune pe care o aude Dumnezeu inainte de mantuire, este cea prin care strigam ajutorul Lui, si ii cerem sa ne mantuiasca si sa intervina, sa ne intoarcem la El, sa ii cerem sa ne mantuiasca, cand ne predam si recunoastem ca nu putem face nimic fara El, si ca suntem depasiti de situatie, dar atata timp cat tinem la mandria noastra, cat credem ca suntem superiori si ca ne vom descurca singuri si nu avem nevoie de Dumnezeu, ne mintim singuri.
Ce inseamna zid de despartire? Inseamna cei nemantuiti, cand IL primim pe Hristos in inima noastra si ii cerem sa ne mantuiasca prim moartea Lui ispasitoare pe cruce, prin har, fara faptele noastre, zidul este sfaramat, si noi avem intrare libera la Tatal ''Si sunt socotiti neprihaniti, fara plata, prin harul Sau'' Prin Hristos, putem vorbi cu tatal in rugaciune, orice, orice ne apasa, putem sa ii spunem orice ca unui tata, si El ne asculta cu dragoste si nu sta degeaba, ci intervine, te asigur de asta si din eperiente personale, dar i principal, pentru ca asa a spus El.

https://www.youtube.com/watch?v=dPYjiKbl3mg

| Panamax a răspuns (pentru Irinel15123532):

Irinele bati campii.Tu nu stii ce vrea Dumnezeu.Ce crezi tu nu are nicio legatura.

| AndaAlexandra a răspuns:

Dumnezeu nu face fapte bune. El te ghidează spre ceea ce îi ceri tu in rugăciune, nu îndeplinește dorințe. Noi, ar trebui sa ne rugam și să facem fapte bune in egală măsură, fara sa ne gândim că vom primi o recompensă pentru asta.

| sadrian46 a răspuns (pentru AndaAlexandra):

Vreau să îl văd pe acela care face fapte bune pe gratis.
Mare prost, acela. Mă refer la mine în primul rând.

| AndaAlexandra a răspuns (pentru sadrian46):

Am spus că asa ar trebui sa fie pentru ca, problema e, nu toată lumea gândește în felul ăsta?